Şimdi Ara

Adam seyyar satıcı, çalmıyor çırpmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Suçu ne? Neden elinden alınıyor üç kuruşluk tezgahı? Dayak yiyor direnince de! Elinden gelen bu sonuçta. Aç mı kalsın, açıkta mı kalsın, yazık ya.

• devlet-vergi işleri vs vs ... karışık bunlar gece gece takıldığına değmez
  • devletin adaleti işte hocam.

büyük işletme kurum ve kuruluşlar trilyonlarca vergi kaçırır hiç bir şey olmaz.

ama işsiz kalan insanımız kendine iş imkanı yaratır, ekmeğini kazanır, kimseye bir yanlışı olmaz, vatandaşa ucuza hizmet sunar yinede yaranamaz. sebebi ise kayıttı dışı olmaları.

bu işleri düzenlemek kayıt altına almak ne kadar zor olabilir ki. uygun bir kaç düzenlemeyle ve düşük vergilerle hem devleti hem vatandaş hemde ailesine ekmek götüren seyyar satıcı kazanır.
  • sattıgının vergisi vermek zorunda!?
  • millet trilyonları hortumlar,birşey yapmazlar,çünkü güçleri yetmez.güçleri sadece hurdacıya işportacıya yeter.sorsan derlerki onların devlete yıllık zararı bilmem kaç milyon dolar falan filan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

sattıgının vergisi vermek zorunda!?

Birileri kalkıp diyorki , kardeş sen benim kölemsin ne satarsan banada pay vericeksin.İsteyeni tanımıyorsun , devlet diyorlar kendilerine .. Tamamda diyor satıcı ben niye vergi vereyim devlet bunun karşılığında bana ne veriyor ?
    Devlet diyorki Yol su elektrik sağlık hizmeti mülk koruma saymaya başlıyor
    Satıcı tamam diyor ,

Yol yapılıyormu yol sadece yandaşların olduğu yerlere yapılıyor yenileniyor adam dağ başında çamurun içinden geçerek geliyor.
    Su kullandığını zaten ödüyorsun artı suda başka vergilerde ödüyorsun.
    Elektirik %50'si Vergi
    Sağlık hizmeti , İlaç ve Hastaneler ben bakmam diyor ilacada ayriyetten bir ücret istiyorlar
    Mülk koruma hizmeti ise içler acısı korunma talep ediyorsun genede senin canını alabiliyorlar.

satıcı soruyor sen bana vaat ettiğin hizmetlerin çalışıp vergimi verdiğimde olucağını söylemiştin aksine hem vergi istiyorsun hem hizmetlerini yerine getirmiyorsun hemde getiremediğin hizmetler için ayrıcana vergi alıyorsun hemde aldığın vergiler yanında başka kurumlarında payı oluyor.

Şimdi Devletin biz kölesimiyiz yoksa devleti devlet yapan Halk mıyız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sokarca_

millet trilyonları hortumlar,birşey yapmazlar,çünkü güçleri yetmez.güçleri sadece hurdacıya işportacıya yeter.sorsan derlerki onların devlete yıllık zararı bilmem kaç milyon dolar falan filan.

+1
    Devleti asıl dolandıranlar işletmelerin ta kendisidir.
    Bir doktor özel muaynehanesinde vergi tutarını matrahsız gösteriyor, bir kuyumca yaptığı satışlarda fiş kesmiyor.
    Olan hep gariban vatandaşa oluyor.
    Günümüzde asgari ücretle çalışan birinden 208 tl gelir vergisi kesiliyor. Memleket eyiye gidiyy.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dükkanda Yer Yok Diyen Esnaf
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

sattıgının vergisi vermek zorunda!?

Birileri kalkıp diyorki , kardeş sen benim kölemsin ne satarsan banada pay vericeksin.İsteyeni tanımıyorsun , devlet diyorlar kendilerine .. Tamamda diyor satıcı ben niye vergi vereyim devlet bunun karşılığında bana ne veriyor ?
    Devlet diyorki Yol su elektrik sağlık hizmeti mülk koruma saymaya başlıyor
    Satıcı tamam diyor ,

Yol yapılıyormu yol sadece yandaşların olduğu yerlere yapılıyor yenileniyor adam dağ başında çamurun içinden geçerek geliyor.
    Su kullandığını zaten ödüyorsun artı suda başka vergilerde ödüyorsun.
    Elektirik %50'si Vergi
    Sağlık hizmeti , İlaç ve Hastaneler ben bakmam diyor ilacada ayriyetten bir ücret istiyorlar
    Mülk koruma hizmeti ise içler acısı korunma talep ediyorsun genede senin canını alabiliyorlar.

satıcı soruyor sen bana vaat ettiğin hizmetlerin çalışıp vergimi verdiğimde olucağını söylemiştin aksine hem vergi istiyorsun hem hizmetlerini yerine getirmiyorsun hemde getiremediğin hizmetler için ayrıcana vergi alıyorsun hemde aldığın vergiler yanında başka kurumlarında payı oluyor.

Şimdi Devletin biz kölesimiyiz yoksa devleti devlet yapan Halk mıyız ?

normallde devlet millet için olması lazım bizde tam tersi.millet devlet için var.baştaki her zaman yer.suda ilaçta haklısın + olarak bende vergimi kurusuna kadar veriyorum ama oturdugum semtte hala 80 den kalma iett ler çalışıyo.eee nerde kaldı benim bu vergim.yok.annemlerin oturdugu yerde daha yollara asvalt dökülmedi eve varmak için çamur deryasından geçmen lazım.bina trafoya yakın değil diye binanın kablosunu da biz çektik.ohh ne güzel istanbul daha cok var şindi saymakla bitmez.

• Vergisini vermek zorunda.İşini doğru yapan,vergisini veren işletmenin hakkını yemiş olur yoksa.Yukarda ki arkadaş millet trilyonları hortumluyor derken heralde vergi kaçakcılığından falan bahsediyor.(kusura bakmayın gecenin bi yarısı aklıma gelen tek bu oldu.hatam varsa,uyku sersemliğime verin)Sonuç olarak vergi kaçakçılığı yapanlarda yakalanıyor.Tabii bu seyyar satıcı kadar kolay olmuyor.Sokaklara zabıta dikmek kadar kolay olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volleyballer* -- 3 Şubat 2012; 2:30:38 >
  • beyler adam seyyar satıcı
  • Vergisini verip, işletmesinde 18 yaşından küçük çocukları çalıştırıp (hemde sigortasız) suç işleyen kişi paraları cebe indirsin. Maliyeci geldi mi el altından paralar dönsün, çorap, su vs. satan kişi dayak yesin. Tabiki vergisini verecek bunu savunmuyoruz ama o vergi veriyorum deyip hak yiyen işletmecilere de ağız burun dalmalı...
  • şu anda her şey güllük gülüstanlık değil ama eskiye göre kaçak işçi çalıştırma, vergi kaçırma olayları kayda değer derecede azaldı.

seyyar satıcı konusuna gelince, devletin yasal olmayan bir şeye göz yummasını bekleyemeyiz. köprülerde bile seyyar satıcılar var. yıllardır yasak ama vergi kaçıranlar gibi onlarda bir şekilde dönderiyor tezgahını...
  • 35 küsür dolar milyarderimiz varmış göya

20 si 2010 vergi rekortmenleri top 100 de yok , maşallah
  • vergisini vermiyor. ha, vergi isteyen devleti tanımıyorsa, bu ülke vatandaşlarına da satış yapmayacak.
    farkındaysanız, amerika'da kendini savunmak isteyenler "ben vergisini ödeyen bir vatandaşım" der. vergisini ödeyen, onurlu vatandaştır. bugün ülkenin kayıt dışı ekonomiden kaybettiği paralar az buz değil. küçümsüyorsunuz, bravo.
  • oldu o zaman seyyar satış serbest olsun
    ondan sonra sokak seyyar satıcılardan geçilmez ,adım atacak yer kalmaz
    oraya dükkan açan , kira veren elektrik su parası ödeyen vergi ödeyen adamın suçu ney peki ? o adamında geçindirecek ailesi yokmu
  • Büyük şirketlerin ve zenginlerin çaldığı çırptığı verginin acısını gariban seyyarlardan çıkarıyorlar. Tıpkı doğudaki kaçak elektrik kullananların bedelini faturamızda bizim ödediğimiz gibi.
    Ülkemizdeki adalet sistemi budur, biri yerken karşılığı birilerinden çıkarılmalıdır. Mesleği zorla elinden alınan adam da ne yapacak hırsızlığa gaspa başlayacak. Bu işler böyle dönüyor.
  • Diploması yokmuş ondan dövüyorlar yada haraç vermesi gerek.
  • Fakir fukara edebiyatı yapmaya gerek yok

Ben esnafım diyeilm dükkan kiraliyorum 10 bin liraya, + bir sürü giderim var, aylık giderim 20 bin lira

Üstelik fatura kesmek zorundayım, çoğu müşteri kredi kartıyla alıyor(vergi kaçırmak imkansız kredi kartı ile alınınca)

E seyyar satıcı benim sattığım ürünü daha ucuza satıyor

çünkü hiç bir gideri yok

Fatura kesmesinede gerek yok vergi vermesinede gerek yok

Not: esnaf değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caipirinha -- 3 Şubat 2012; 3:30:15 >
  • Adam vergi vermiyor sen çalmıyor çırpmıyor diye onlara üzülüyorsun... Daha neyi çalacak adam be... Bundan ala hırsızlık mı var...

Vergi demişken arkadaşlar görüyorum bazen gerizekalı bazı insanlar sırf ucuz diye kaçak sigara içiyorlar hele ki bu son zamlardan sonra lütfen uyaralım...

Paranın kimin cebine gittiği belli bu kaçak sigara üzerinden...
  • Vergi işine hiç girmiyecem de şunu sorıyım sattığı ürünler nereden geliyor o arkadaşın eğer yemekse o yiyeceğin temiz/tazeliğini kim kontrol etmeli?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.