Şimdi Ara

Adam seyyar satıcı, çalmıyor çırpmıyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

şu filmi izleyin amerikanın nasıl büyük güc oldugu sonrada nasıl cöktügü Kapitalizm Bir Ask Hikayesi
  • Arkadaşlar, şu anda dükkan sahibi olanların yüzde kaçı vergisini veriyor söyler misiniz? Bunca düzenbazlığın yapıldığı ülkede tahtadan arabasıyla simit poğaça satanlara da karışılmaması gerekiyor bence. İş bulamıyor, geliri yok. En azından bırakalım da yiyeceği ekmeğin parasını çıkartsın adam. Veya adama iş verelim çalışsın öyle kazansın parasını.
  • Olan sürekli garibana oluyor diğerleri ananıda al git diyor,
    dükkan işletenlerin çoğu sürekli zarar gösteriyor buna çoğu yerde şahit oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 3 Şubat 2012; 16:47:03 >
  • adamın elinden gelen o,hiç değilse dilenmiyor.dilense polisten dayak yer,seyyar satıcılık yapsa dayak yer,o zaman devlet bu adama iş vermek ZORUNDA.
  • Yav zaten tüm faturalarımızda vergi var. Ulaşımda vergi var. Yediğimiz, içtğimiz herşeyde vergi var. Yani donumuza kadar vergi içinde yaşıyoruz zaten. Binbir zorlukla bankaya para atın onun karından bile vergi var. Ev alın emlak vergisi, kiracıdan vergi, sahibinden vergi, emlakçıdan vergi. Herşey vergi.

Bakın bir ekmek alıyorsun;

Çiftçi o ekmeğin buğdayını yetiştirirken aldığı mazota, harcadığı masrafa vergi veriyor,

Sonra ürettiği ürünü satıyor bir vergide burda veriyor,

Alan adam bunu işliyor bir güzel un haline getiriyor, o da satarken vergi veriyor,

Sonra bu un geliyor fırına, fırıncı üretiyor ekmeği satarken o da vergi veriyor,

Sonra bu ekmek bakkala giriyor, bakkal satarken o da vergi veriyor.

Bu en basit ekmekten yana bir örnek, gerisini düşünmek bile istemiyorum.

Sonra bu ve bunlar gibi yüzlerce vergi toplanıyor ve ne oluyor.

İş açmak isteyen gençlere destek sıfır,

Serbest çalışana destek sıfır,

Zengin çocuğu olmayana destek sıfır,

Üretene ve üretken beyne sahip olan ama formalitelerden anlamayan yetenkli insanlara destek sıfır,

Çalışmayı seven ama bürokrasiye bulaşacak kadar cesareti olmayanlara destek sıfır,

Gerçek sanat ve sanatçıya destek sıfır,

Eğitim ve öğretimde pratik ve sorgulayıcı eğitime destek sıfır,

Hırsıza, yandaşa, hortumcuya kredi de var destek de var.

Bize gelince üç çocuk yapın, kemer sıkın, memleket iyiye gidiyor diyorlar.

Fakat zengine gelince her kapı açılıyor ve her yol mübah.

Ben bu işlerden birşey anlamıyorum ve verdiğim vergilerden birilerinin cebine giden haksız her kuruşu haram ediyorum.

• Neredeyse hepimiz aynı fikirdeyiz ama garibana yapılan çile bitmiyor. Yazık şu halimize.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.