Şimdi Ara

Adam Fawer'ın Teorisi Hakkında (Olasılıksız) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şöyle düşün bir insan dünyaya gök taşı çarpma ihtimalini nasıl kesin bir rakamla saptayabilir..?? söylenen tamamen bir tahmindir ve görünen o ki yanlış bir tahmin...

ikincisi bir parayı attın diyelim yazı gelme olasılıgı yüzde 50 olarka düşünürsün...atarsın tura gelir...tekrar attıgında yazı gelme olasılıgı yine yüzde 50 dir..gecen sefer tura gelmiş olması bu oranı yükseltmez...her seferinde oran yüzde 50 dir..7 milyon yıldır dünyaya göktaşı çarpmıyor bu sefer kesin carpacak diye bi olay yok...olasılık devamlı olarak milyonda birdir..gerisi kelime oyunu...
  • La kitabın ilk sayfasını okumuşsun. hemen konu açmışsın. decamını oku. yazıyo oralarda.
  • bak koçum o öyle hesaplanmaz bir olayın 1 saat içinde olma ihtimali onda 2 ise 2. saat içinde olma ihtimali onda 4 değildir 1.saat içinde olmama ihtimali x 2. saatte olma ihtimalidir bu durumda 8/10x2/10dan 16/100 dür ona göre düşünsün yanlış yazmış
  • Her gun sifirlaniyor olasilik yani 1milyonda bir ihtimal var, gun gectikce bu ihtimal artmiyor, hergun 1milyonda 1 olasilik var o hesap yanlis. Yani bir zarda 6 gelme olasiligi 1/6, 6 kere zar attigimizda 1 kere 6 gelirdi ama 10kere zar atsak 10unda da 6 gelebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

La kitabın ilk sayfasını okumuşsun. hemen konu açmışsın. decamını oku. yazıyo oralarda.

252. sayfadayım. Sadece burada kafam takıldı sorayım dedim.

yani sonuç olarak yazar sallamış mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKochaKK -- 29 Aralık 2011; 20:50:10 >
  • icinde sans faktoru olan olasiliklar realitede asla olmayabilir.
  • Harbiden muthis kitapti okumayanlar okusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKochaKK

Arkadaş tavsiyesi üzerine kitaba başladım gayet hoş,öneririm. Kitabında anlamadım iki paragraf yer var.Direk kitaptan bakarak yazıyorum.

"Şimdi de düşük olasılıklı bir olaydan söz edelim: Dünyaya dev bir gök taşı çarpacak ve uygarlık yok olacak. Jeofizikçilere göre, her yıl bunun olma olasığı milyonda bir.
    İnsanoğlunun atalarını da hesaba katarsak, yedimilyon yılı aşkın bir süredir bugüne kadar bizi yok etmiş olma olasılığı yüzde yedi yüz. Yani anlayacağınız, bir kere değil,yedi kere ölmüş olmalıydık şimdiye."

%700den bahsediyor. Benim bildiğim %100 demek kesin bir olay demek. Fakat şu açıdan bakarsak her yıl milyonda bir demiş. 7 milyon yıl geçse bile kesin 1 milyon da 1 ihtimal tutacak diye birşey yok. %700 7 kere kesin bir olay ise burada bir çelişki yok mudur?
    Ve asıl sorum: Olasılık hesapları her zaman doğruyu göstermez mi?

Her ihtimalin gerçekleşmesinden sonra tekrar olasılığın ortaya çıkacağını ve bunun 7 kere tekrar etmesi gerektiğini söylüyor, yani her 1 milyon yılda %100 ihtimalle göktaşı düşmesi lazım, bende insanın kafasına göktaşı düşme ihtimalinin uçak kazasında ölme ihtimalinden yüksek olduğunu okumuştum, böyle bir olay tarih kaydetmemiştir, birinin göktaşlarına matematik öğretmesi lazım :D

dinozorları yok eden göktaşı memelilerin evrim yolunu açmıştır, göktaşları bizi yok etmemiş, varolmamızı sağlamıştır...

• Paranın Tura gelme ihtimali: %50.
    Belki 10 kere atsam tura gelecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: l3ortacine16

Paranın Tura gelme ihtimali: %50.

tura gelme ihtimali %50 değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayyadkn

quote:

kaç peki hocam ?
  • Demek ki göktaşının dünyaya çarpma olasılığı milyonda 1 değilmiş....En azından bundan onceki 6 milyon yıl süresince
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThreeDaysGrace

quote:

quote:

kaç peki hocam ?

ya %50 den az ya da %50 den fazla bilemeyiz
  • Her yılda tutma olasılı milyonda birse, bu 7 milyonda 7 kere tutacak demek değil. Mesela bir zarda 6 gelme olasılığı 10da 1 olsun, zarı 2. atışında 6 gelebileceği gibi 10 atışının 10undada 6 gelmeyebilir. Olasılık öyle işlemiyor. Mesela yazı tura atarken yüzde 50 şansın vardır. Bu 2 kere attığında, 1i tura 1i yazı gelecek diye bir şey yok. 10 kere atarsın 1 kere yazı gelmeyedebilir. Ben matematik falan bilmem olasılıktan da hiç anlamam ama onun olayı farklı onu biliyorum. Yani ordaki o herifin yaptığı istatistik çok saçma. Tam düz mantık resmen.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

kaç peki hocam ?

bilmediğin şey hakkında niye değil diyorsun abi

• quote:

quote:

quote:

kaç peki hocam ?

hilesiz ve diğer şartlar kontrol edilemiyor olsa bile kesinlikle %50 den azdır, dik gelme ihtimali paranın havada herhangi bir sebepten parçalanması vs vs..
    okuduğum bir kitapta ki -olasılıksız olabilir- neden piyango oynanmaması gerektiğini anlatıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishFist

quote:

quote:

quote:

quote:

kaç peki hocam ?

net olarak %50 değil de ondan. tabii ki %50 de olması da ihtimallerden biri

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TurkishFist

quote:

quote:

quote:

quote:

kaç peki hocam ?

net olarak %50 değil de ondan. tabii ki %50 de olması da ihtimallerden biri

Abi manakmısın olasılık normal şartlar altında atında hesaplanır.
    Al o zaman o havaya atılan paranın yere düşmeme ihtimali var orada atom bombası filan patlaya bilir dimi her an hay allahım iyi güldüm lan

• Bir zarin 1 gelme olasiligi 6 da 1 dir ama 6 kere atinca mutlaka 1 kere 1 gelecek diyemezsn o kitabda eger zar 6 kere atilirsa mutlaka 1 gelir diyerek sacma sapan bir sonuca varilmis tabi benim anladigm bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.