Şimdi Ara

ADAC Kış Lastiği Test Sonuçları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
117
Cevap
15
Favori
76.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: V.K.

185/65 R15'te Goodyear UltraGrip 8 yerine Ultragrip7+ neden kullanılmış onu merak ettim

Düz mantıkla UG8 , UG7+ dan iyidir diyebilir miyiz

O ebatın testi 2010 senesine ait. Bu yüzden.

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/default.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LionTech16 -- 13 Ekim 2012; 21:45:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

185/65 R15'te Goodyear UltraGrip 8 yerine Ultragrip7+ neden kullanılmış onu merak ettim

Düz mantıkla UG8 , UG7+ dan iyidir diyebilir miyiz

O ebatın testi 2010 senesine ait. Bu yüzden.

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/default.aspx

Alıntıları Göster
    Bir önceki lastiklerim Nokian WRG2 idi.
    İlk sene iyiydi de sonrasında performans düşüklüğü yaşadım.
    Sonraki aldığım lastikler ise. 205/55/16 ebatta Goodyear UG8 oldu. Continental in testlerde birinci geldiğini biliyordum.. Ancak lastiğin o yıl üretilenini bulamadım..
    Michelin e ısınamadım yıllardır.. Desenleride birbirine yakındı.
    Geçen sene zincirsiz olarak heryere gittim. Sadece evin giriş cıkısında problem yasadım dik bir rampa vardı.. Onun nedenide aracım önden çekişli oldugundan.. O problemide geri geri kullanarak buldum :)

Bu gecen seneden bir resim..
    Lastiğin kalitesini acıklıyordur.
     ADAC Kış Lastiği Test Sonuçları

• Bende gecen yıl Ford focus aracıma ayrıca jant ve kislik lastik seklinde kombinasyon yaptım ve tercihim Goodyear ug8 oldu. Kullandığım en iyi kar lastiği oldu diyebilirim. 205/55/16 ebatta birçok lastik ederinden cok fazla fiyata satilirken, gecen yıl ug8 lastik alana navigasyon hediye diye kampanya vardı. Kampanya ile birlikte pihrana stinger 4.3 " lik navigasyon da hediye olarak geldi. Navigasyonun ederini lastikten çıkarırsam lastikler 400 tl gibi komik bir fiyata gelmişti o zaman. Lastiklere de tanıdık vasıtası ile cok uyguna almıştım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    2021 Fiat Fiorino Cargo
  • quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

Bende gecen yıl Ford focus aracıma ayrıca jant ve kislik lastik seklinde kombinasyon yaptım ve tercihim Goodyear ug8 oldu. Kullandığım en iyi kar lastiği oldu diyebilirim. 205/55/16 ebatta birçok lastik ederinden cok fazla fiyata satilirken, gecen yıl ug8 lastik alana navigasyon hediye diye kampanya vardı. Kampanya ile birlikte pihrana stinger 4.3 " lik navigasyon da hediye olarak geldi. Navigasyonun ederini lastikten çıkarırsam lastikler 400 tl gibi komik bir fiyata gelmişti o zaman. Lastiklere de tanıdık vasıtası ile cok uyguna almıştım
    Bence tercih edilebilecek en iyi kış lastiği yaşadığınız bölgeye göre değişir.

istanbul %90 ı sadece ıslak zemin performansına göre kış lastiği tercih edilebilir.

Ben ankarada yaşadığım için karlı yolda kullanıyorum daha çok bu yüzden ug8 i seçtim.Özellikle karlı ve buzlu virajlarda bu lastik kıraldır.

Testler gösteriyor ki,yer etmiş markalarda kış performansı %5 den fazla farketmiyor hepsi aynıdır.

Yalnız, kumho,federal,formula,hancook,petlas gibi markalar baya geriden geliyor nedense.

• quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

Bence tercih edilebilecek en iyi kış lastiği yaşadığınız bölgeye göre değişir.

istanbul %90 ı sadece ıslak zemin performansına göre kış lastiği tercih edilebilir.

Ben ankarada yaşadığım için karlı yolda kullanıyorum daha çok bu yüzden ug8 i seçtim.Özellikle karlı ve buzlu virajlarda bu lastik kıraldır.

Testler gösteriyor ki,yer etmiş markalarda kış performansı %5 den fazla farketmiyor hepsi aynıdır.

Yalnız, kumho,federal,formula,hancook,petlas gibi markalar baya geriden geliyor nedense.

Alıntıları Göster
    Kış lastiğini bilmiyorum ama Continental Premium Contact serisi ciddi anlamda çok iyi bir lastik.

Biraz daha uygun olsa iyi olur ancak ben başka lastik bundan sonra kullanmam diye düşünüyorum özellikle ıslak zeminde verdiği performans çok iyi tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

Kış lastiğini bilmiyorum ama Continental Premium Contact serisi ciddi anlamda çok iyi bir lastik.

Biraz daha uygun olsa iyi olur ancak ben başka lastik bundan sonra kullanmam diye düşünüyorum özellikle ıslak zeminde verdiği performans çok iyi tavsiye ederim.

Continental Premium Contact 2 var aracın üzerinde oem.
    30.000 km yaptım.
    facia durumdalar.
    ıslak zemin virajlarda arkası atiyor aracın ki bağımsız süspansiyon var civic de.

Orijinalden alıntı: Fatih!

quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

30.000 km yaptım.
    facia durumdalar.
    ıslak zemin virajlarda arkası atiyor aracın ki bağımsız süspansiyon var civic de.

Aynı lastiği bende kullanıyorum 45 bin km'de ayrıca 4 sene oldu yakın zamanda değiştireceğim Premium contact5 ile.

Ancak bendeki durum sizdekinin tam tersi ıslak zeminde ciddi anlamda memnunum lastiklerden sizin araç C sınıfı benim araç B sınıfı bir araç buna rağmen sorun yaşamadım diyebilirim.

• quote:

Güncelleyelim.

Hocam yuvarlanma direnci nedir?

Orijinalden alıntı: fenermaniac

quote:

Güncelleyelim.

Hocam yuvarlanma direnci nedir?

Diğer konumda mevcut.

''LASTİKLER" | Ebatlar | Konfor | Performans | Yakıt Tüketimi TEKNİK BİLGİLER

Diğer konumda mevcut.

''LASTİKLER" | Ebatlar | Konfor | Performans | Yakıt Tüketimi TEKNİK BİLGİLER

Sayenizde epey teknik bilgi elde ettik. Paylaşımlar için teşekkürler hocam.

Rica ederim.

quote:

Rica ederim.

Alıntıları Göster
    gürültü ömür ü puanlamaya katmanın anlamı yok bence.

%30 kuru %40 ıslak %30 kar buna göre puanlama benim için daha mantıklı.

buzda zaten hepsi danseder :)

tabloları derinlemesine yorumlayacak bir lastik uzmanı bekleniyor konuya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 7 Kasım 2012; 16:32:20 >

• Michelin alpin a4 diyorum

Son derece memnunum

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

tablaları derinlemesine yorumlayacak bir lastik uzmanı bekleniyor konuya.

Nasıl bir yorum bekliyorsunuz?

Orijinalden alıntı: Fatih!

30.000 km yaptım.
    facia durumdalar.

Bende de Civic var ve üzerinde contact 2 ler vardı.Araç 20 bin km olmadan ve dişleri de çok iyi olmasına rağmen rezaletti ve 4 lastiği de değiştirdim.

***İnsanlar uykudadırlar,Ölünce uyanırlar!!!
  • quote:

quote:

mesela buz performansı nasıl değerlendiriliyor. 50km hızla ani frenle durma mesafesimi yoksa buz üzerinde viraj alırken aracın kaymadan dönebileceği virajın yarıçapımı.

yuvarlanma direnci düşük bir lastiğin durma mesafesinin kısa olacağına ben inanmıyorum.ama bazı puanlarda bunun tersi olduğu ortada.
    hem az yaksın hem çok yol tutsun. conti michelin dunlop arasında bu kaadr fark olmaz diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

mesela buz performansı nasıl değerlendiriliyor. 50km hızla ani frenle durma mesafesimi yoksa buz üzerinde viraj alırken aracın kaymadan dönebileceği virajın yarıçapımı.

yuvarlanma direnci düşük bir lastiğin durma mesafesinin kısa olacağına ben inanmıyorum.ama bazı puanlarda bunun tersi olduğu ortada.
    hem az yaksın hem çok yol tutsun. conti michelin dunlop arasında bu kaadr fark olmaz diye düşünüyorum.

Testin nasıl yapıldığını bilmiyorum açıkçası.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Testin nasıl yapıldığını bilmiyorum açıkçası.

Alıntıları Göster
    Güzel paylaşım. TŞK...

• quote:

Orijinalden alıntı: olorin_

Güzel paylaşım. TŞK...

Alıntıları Göster
    http://www.mytyres.co.uk/cgi-bin/rshop.pl?details=Ordern&cart_id=6676131.110.3047&Cookie=froogle&typ=D-114204&ranzahl=4&Breite=205&Quer=55&Felge=16&Speed=H&weiter=0&kategorie=6&Ang_pro_Seite=20&Transport=P&dsco=110&sowigan=Wi

alpin a4 70 db

http://www.mytyres.co.uk/cgi-bin/rshop.pl?details=Ordern&cart_id=6676131.110.3047&Cookie=froogle&typ=D-119184&ranzahl=4&Breite=205&Quer=55&Felge=16&Speed=H&weiter=0&kategorie=6&Ang_pro_Seite=20&Transport=P&dsco=110&sowigan=Wi

conti 72 db

205/55/16

adac testinde gürültü seviyesine baktığımızda her nasılsa conti michelinden daha az gürültülü bulunmuş alman olmasının etkisi varmı diye düşenmeden edemiyorum.

lastik etiketleme çok iyi oldu.reklamla lastik satamayacaklar artık .

siteyi incelemnizi öneririm.hemen her lastik var.çok ucuz adını bile bilmediğimiz markalar . 2 katı fiyata satılan conti dunloptan çok daha iyi ıslak tutuşa sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 7 Kasım 2012; 19:44:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rhetorical

Kış lastiği araştırıyordum bende 205/55/16 goodyear ug8 almayı düşünüyordum ama sanırım continental ts 850 ye yönelicem.

Bende aynı fikirdeyim. Napmalı Acaba??
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.