Şimdi Ara

ADAC Kış Lastiği Test Sonuçları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
117
Cevap
15
Favori
76.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mcornek

quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Lastikler hakkında yorum yapamayacağım fakat, eğer lastiklerinizi 'yıl' olarak ömrünü doldurmadan değiştiriyorsanız, aradaki muhtemel '1' yıllık fark çok önemli olmayacaktır.

Petlas'ın kış lastikleri, pek çok kesim tarafından beğeni alıyor. Kullananlar yorum yaparlarsa çok faydalı olur. Linkteki bilgiler de faydalı olabilir.

http://www.fordclubtr.com/forum/topic/199235-petlas-kis-lastikleri-iin-soru-246neri-ve-izlenimler/

Öncelikle açtığınız konu için teşekkür ederim, muhtemelen biz km olarak değil yıl olarak dolduracağız gibi. Lastiğin ömrüne 5 yıl 50.000 km dersek tam bilmiyorum ama özellikle kışın 10.000 km yapmayız. Ama daha öncede petlas ve conti gibi markalar arsında daha fazla fark varmış, lastik başı 40 lira kabul edilebilir gibi geliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: tolgaaaaa

conti t 850 205 55 16 240 tl ye aldım. 10 gün kadar oldu gayet güzel gidiyor şimdilik.

Öncelikle nereden aldınız, gerçekten iyi fiyat almışsınız, diğer yorumlarınızı da bekliyorum, çok teşekkürler.

istanbul bostancı keskinoğlu otomotiv. bostancı köprüsünden aşağı giderken hemen sağda. birde 4 lastik alımında elektrikli pompa hediye ediyolar.
    test verilerini çok inceledim . 20 -60 tl bakmadım conti aldım. piyasada en çok ug 8 bulunuyo oda en iyi bulduğum 220 tl idi.
    bende 2011 yeni kasa doblo var.
    kamyonet olduğu için üretimden gelen lastikleri pirelli chrono idi .ben aracı binek amaçla kulllanıyorum
    pirelliler yük taşıma odaklı üretilmiş sağlam yanaklı lastik ama çok sert .
    bu pirelli chronodan sonra continental t 850 de en çok fark ettiğim nokta konfor.
    şöleki eski lastiklerle yolun zıngırtısı vardı.contide resmen yumuşak bir sürüş durumu oluştu bu sertlik kayboldu.
    balansını ve tutunuşunu denemek için 150 km hıza çıkıp(ilk defa bu araçla bu hıza çıktım hızlı kulanmam ) ani fren yaptım bana inanılmaz güven verdi.
    daha önce 6 sene önce pirelli winter carving kullanmıştım ıslak yolda 5 derece üstü sıcaklıklarda çok kayıyordu . t 850 kesinlikle öyle değil.
    karda buzda nasıl zamanla anlıyacağız artık.
    aslında istanbul için goodyear vector gerçek 4 mevsim lastiği almak istiyordum ancak bu lastik yok fabrikasını genel merkezini bile aradım.kışın istanbul çok soğuk olmadığı havanın 7 derece üstünde olduğundada işe yaraması için vector düşünmüştüm.
    ancak continental t 850 7 derece üstü sıcaklıklardada bence gayet iyi

• Bugün yaşadığımız tecrübeyi paylaşmak istiyorum. Geçen yıl Bridgestone Blizzak modeli kış lastiği ile rahat çıkılan yokuşlar, bu yıl Petlas Advente M+S lastik ile çileye dönüştü ve zincir takmak zorunda kaldık. Demek istediğim şu ki M=Mud, S=Snow'dur. Fakat yarım kış, yarım çamur lastiği olunca karlı yokuşta da %50 düşük performans sunuyor. Zaten lastiğin kılcal damarlarının seyrekliği de gözle görülüyor. Petlas Snowmaster tam kış lastiğini Tipo aracımda kullanmıştım ve iyi sonuç almıştım bunu da belirteyim.

ADAC Kış Lastiği Test Sonuçları

• Hafta sonu taktıracağım lastikleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadbul -- 17 Aralık 2012; 19:52:06 >

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009
  • artık testlerden ziyade ab lastik etiketleme daha önemli sonuçta testlere bir şeyler karışması mümkün :-) o yüzden lastik alırken mutlaka ama mutlaka etiketine bakın çünkü her ebatın nerdeyse farklı etiketi var.Bu yüzden testlerde pek objektif olamıyor.
    http://www.bridgestone.com.tr/lastik-rehberi/lastik-etiketi-uygulamasi/

Orijinalden alıntı: eguler951

Merhaba,

Arkadaşlar 2009 D4D Corolla sahibiyim ve Vatan Caddesinde ki tüm lastikçileri gezdikten sonra, Pirelli Snow Control Serie 3 taktırdık.
    Yalnız hız sınıfını gözden kaçırmışım 205/55/R16 T taktırmışız max hız 190 yani bu lastiğin H endeksli olanı ile çok kauçuk farkı olur mu?
    içim içimi yiyior nasıl kötü oldum eve gelip farketince anlatamam dert etmeye değermi ? Şöyle bir durum var arabayla hiç birşekilde 180'i geçmiyorum :)

Good Year UG8 taktıracaktım tam ama bende su kanalları olmadığını gördüm lastik tam kar lastiği ama İstanbul' da gerekli değil diye Pirelli taktırdım.

Merhaba arkadaşlar,

Veee gün geldi çattı ve bugün lastikleri süper bir şekilde karla kaplı sokaklarda denedim çekişte sıkıntı yok yokuş inip çıkıyor patinaj çekmeden gayet güzel bir şekilde fakat frenlemede sıkıntı olabiliyor ABS devreye giriyor ama ben nasılsa kış lastiği var diye sanki kar yokmuşcasına sert kullandım arabayı ona rağmen cidden büyük fark varmış yaz lastikleriyle arasında :) ilk defa kullandım. Bugün Mercedes'ler audiler bmw ler E-5 te gidemedi o kadar para verip o arabayı almış kış lastiği taktıramamış yanlarından geçerken çok güldüm hatta bi tane C-180'i bir kaç adam ve trafik polisi arkadan itiyordu tam OTOGAR KÖPRÜSÜNÜN üzerinde çok güldüm :D iphoneu olupda interneti olmayan insanlar gibiydiler :D ama Michelin Alpine' de gözüm kaldı çok merak ediyorum o nasıl diye??

• Bugun bende bridgestone blizzak LM32 aldim

Ebatlarim 215/55/16 idi, ama ben 205/55/16 taktirdim,

Bakalim karda nasil olacak, haftasonu boluda deniyecez, insallah koye cikartir bizi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    175-65-14----->120tl

ben de conti almak isterdim fakat sayı da fazla olunca 40-50tl civarı bir fark olduğunu düşündüğümüzde epey bi mebla tutuyor:)

ancak lastikleri test edecek hava şartları yok henüz onu da tecrübe edince paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dentinal_38 -- 28 Aralık 2012; 1:39:59 >
  • 30 yıldır değişik markalarda araçlarım oldu. her aldığım araca her zaman zamanının en iyi lastiğini takmaya özen gösterdim. allaha şükür bu 30 yıllık süreçte tek bir kaza dahi yaşamadım. hatalarım olmadı mı fazlası ile oldu. fakat hatamı fren yaptığım zaman frene hemen cevap veren lastikler sayesinde hatalarımı telafi edebildim. aracın markası ne olursa olsun aracı ve sürücüyü rezilde, vezirde eden lastiktir. yıllarca michelin kullandım. son yıllarda mitchelin lastikler kalitesini bozdu. 30000 km de yanak çatlamaları. diş çatlamaları, kopmaları sıkça görmeye başladığım için ki ¨bu lastikler tamir yüzü görmedi¨ nokian marka lastiklere geçiş yaptım.bu sene nokian all weather 2 205 / 55 / 16 91H lastiğinden 1 takım aldım. aldığım yerden birde lastik için kar çorabı aldım. karın yağdığı günlerde uludağa çıktım. yolarda 4x4 jeepler kenara çekmişken ben önden çekişli citroen c4 le kar çorabını takmaya dahi ihtiyaç duymadan uludağa çıktım.sadece inişte geç olduğu için buzlanma olur endişesi kar çoraplarını taktım. gayet emniyetli bir şekilde eve geldim. benim aldığım lastikler tüm mevsim lastiği olmasına rağmen karda başarı ile yol alıyorsa kış lastiği çok daha fazla performans gösterecektir.
    soran olursa nokian lastiği taktıktan sonra ses/gürültü olayı artmadı, yakıt artışı olmadı. micthelin lastiklerimdeki gürültü /ses kadar ses var. yakıt aynı.
    fren olayı çok daha başarılı birde boşta iken aracın aldığı mesafe daha fazla tabiki bu lastiklerin yeni olması ile direkt etkilidir dersiniz, mitchelinde yeni iken sokağa girince aracı boşa alırdım park edeceğim yere kadar zar zor gelirdi şimdi ise fren yaparak durdurmak zorunda kalıyorum. yılda 5-15 gün kar görenler benim gibi 4 mevsim almak daha makul olur diyorum. 7 derece olayına nokianın 4 mevsim lastikleri uyuyor.
    samsung wb100

• quote:

Orijinalden alıntı: ESES li

30 yıldır değişik markalarda araçlarım oldu. her aldığım araca her zaman zamanının en iyi lastiğini takmaya özen gösterdim. allaha şükür bu 30 yıllık süreçte tek bir kaza dahi yaşamadım. hatalarım olmadı mı fazlası ile oldu. fakat hatamı fren yaptığım zaman frene hemen cevap veren lastikler sayesinde hatalarımı telafi edebildim. aracın markası ne olursa olsun aracı ve sürücüyü rezilde, vezirde eden lastiktir. yıllarca michelin kullandım. son yıllarda mitchelin lastikler kalitesini bozdu. 30000 km de yanak çatlamaları. diş çatlamaları, kopmaları sıkça görmeye başladığım için ki ¨bu lastikler tamir yüzü görmedi¨ nokian marka lastiklere geçiş yaptım.bu sene nokian all weather 2 205 / 55 / 16 91H lastiğinden 1 takım aldım. aldığım yerden birde lastik için kar çorabı aldım. karın yağdığı günlerde uludağa çıktım. yolarda 4x4 jeepler kenara çekmişken ben önden çekişli citroen c4 le kar çorabını takmaya dahi ihtiyaç duymadan uludağa çıktım.sadece inişte geç olduğu için buzlanma olur endişesi kar çoraplarını taktım. gayet emniyetli bir şekilde eve geldim. benim aldığım lastikler tüm mevsim lastiği olmasına rağmen karda başarı ile yol alıyorsa kış lastiği çok daha fazla performans gösterecektir.
    soran olursa nokian lastiği taktıktan sonra ses/gürültü olayı artmadı, yakıt artışı olmadı. micthelin lastiklerimdeki gürültü /ses kadar ses var. yakıt aynı.
    fren olayı çok daha başarılı birde boşta iken aracın aldığı mesafe daha fazla tabiki bu lastiklerin yeni olması ile direkt etkilidir dersiniz, mitchelinde yeni iken sokağa girince aracı boşa alırdım park edeceğim yere kadar zar zor gelirdi şimdi ise fren yaparak durdurmak zorunda kalıyorum. yılda 5-15 gün kar görenler benim gibi 4 mevsim almak daha makul olur diyorum. 7 derece olayına nokianın 4 mevsim lastikleri uyuyor.

Teşekkürler, biz kafamızı kış lastiğiyle bozmuşken farklı bir bakış açısı sundunuz. En azından İstanbul'da yaşayanlar için iyi bir öneri. Kendi adıma all weather lastikleri klasik yaz lastiği gibi zannediyordum. Ara klasman olduğunun farkında bile değildim. UG8 aldım geçen hafta. İlk defa kış lastiği kullanıyorum ve muhtemelen bundan dolayı çok memnunum. Ama bu uyarınızı okumuş olsaydım kesinlikle değerlendireceğim bir seçenek olurdu. Tekrar teşekkürler.

Diğer yandan LASSA ve PETLAS'ın bu lastik testlerine girmesini çok arzu ediyorum. Tamam milli markamız ama nerede olduğunu görmeye ihtiyacımız var. Sadec kullanıcı tavsiyesi ile lastik almak çok akıllıca gözükmüyor.

• Alpin, saygım büyük.

2012 de bu ebat için test var mı ?

Orijinalden alıntı: tyll

225/45 r17 kış lastiği için 2012 testi yok sanırım adac sitesinde,

Bu ebat için 2010 yılına ait test var ADAC sitesinde. Verdiğim linkleri inceleyebilirsiniz 225/45/R17 ebatı için.

http://www.autobild.de/artikel/winterreifen-test-2011-1935412.html (kış lastiği)

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2012-Auto-Bild-Performance-Winter-Tyre-Test.htm (kış lastiği)

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2012-Auto-Bild-Max-Performance-Tyre-Test.htm (dört mevsim)

• _____________________________

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tyll

225/45 r17 kış lastiği için 2012 testi yok sanırım adac sitesinde,

Bu ebat için 2010 yılına ait test var ADAC sitesinde. Verdiğim linkleri inceleyebilirsiniz 225/45/R17 ebatı için.

http://www.autobild.de/artikel/winterreifen-test-2011-1935412.html (kış lastiği)

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2012-Auto-Bild-Performance-Winter-Tyre-Test.htm (kış lastiği)

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2012-Auto-Bild-Max-Performance-Tyre-Test.htm (dört mevsim)

teşekkür ediyorum ,yardım ve paylaşımınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Michelin alpin a4 diyorum

Son derece memnunum

Aynı şekilde arkadan çekiş bir araba kullanıdığım için ilk olarak bana alpin önerdiler ve bolu şartlarında yaşayan ve kış aylarında dağa çıktığımdan dolayı kullandığım lastiklerden çok memnun oldum.

Çok güzel paylaşım,teşekkürler.
  • Continental ContiWinterContact TS850 testlerde hep üstlerde fakat michelin veya goodyear kadar tercih edilmiyor sanırım,sizcede öyle değilmi? Conti için 150tl fiyat verdıler aldığım en güzel fiyatlardan biri normalde daha pahalı olduğunu düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enigmaa37 -- 3 Ekim 2013; 22:01:43 >

235/55/17 ebatlarındaki en kaliteli lastik hangisidir fiyat farketmeksizin 4 mevsim lastiği olacak çok makbule geçer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.