Şimdi Ara

ACT golf de test edilmişti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
1
Favori
2.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce dh da yazmadığım bir test daha.
    Keyifli forumlar arkadaslar.

Test tarihi: 03 Mayıs 2013

• Model hakkında bilgi : Volkswagen Golf'ün ilk nesli olan Golf I 1974 yılında üretilmeye başlandı. O günden bu güne 7. nesli üretilen golf dünyanın hem çok sevilen hemde çok satan efsane otomobilleri arasında. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok sevilen bir otomobil. Fakat son dönemlerdeki distiribütörün fiyat politikası ve teslim tarihlerinin uzun olması satış rakamlarını ortalamalarda tutuyor.

Golf I (1974-1983)
    Golf II (1983-1991)
    Golf III (1991-1998)
    Golf IV (1997-2003)
    Golf V (2003-2009)
    Golf VI (2009-2012 )
    Golf VII (2012-... )

Golf 7 selefine nazaran azaltılmış ağırlık ve hava sürtünme katsayısıyla sınıfının en iyilerinden. Ayrıca 1.4 140 bg lik benzinli motorda silindir kapatma teknolojisi (ACT) kullanarak tüketim değerlerini oldukça ekonomik seviyelere çekmeye çalışıyor. Ülkemize getirilmeyen dört çekerli golf olduğunu da hatırlatalım.

• Motor ve donanım gamı :

Golf Ülkemize

Benzinli turbo 1.2 lt, 105 bg, 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG (otm) şanzıman, Donanım : Midline Plus, Comfortline.

Benzinli turbo 1.4 lt, 122 bg, 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG (otm) şanzıman, Donanım : Comfortline, higline.

Benzinli turbo 1.4 lt, 140 bg ACT 7 ileri DSG (otm) şanzıman,
    Donanım : Comfortline, higline.

Dizel turbo 1.6 lt, 105 bg, 5 ileri manuel ve 7 ileri DSG (otm) şanzıman,
    Donanım : Comfortline, higline.

• Dış tasarım : Golf 7 yi tasarlayanlar, geçmişteki kasa değişimlerinde olduğu gibi yine marjinallikten uzak olmayı, sadelikten ödün vermemeyi tercih etmiş. Ön tasarım xenon farlı olan model seçilmediği taktirde araç kardeşi poloyu andırıyor desek yalan olmaz. U led ve xenon paket alındığı taktirde oldukça dinamik bir ön görüntü sağlanıyor. Arka tasarım ize dinamiklikten çok uzakta. Şimdilik ön tarafta olduğu gibi bir çözüm de yok.

•İç tasarım : Aracın en çok övgü aldığı ve başarılı olduğu kısım iç tasarım özellikle de comfortline ve higline modelleri. Okunaklı göstergeler, altı düzleştirilmiş üç kollu direksiyon, sürücüye dönük orta konsol ve görüş açıları aracın başarılı noktaları. Bu seviyede ve fiyatlarda olan aracın fonksiyonsuz direksiyonu ve kısıtlı konfor donanımları model imajına yakışmıyor. Genel malzeme kalitesi rakiplerinin önünde ama selefinin gerisinde. Arka diz mesafesi başarılı ama yüksek şaft tüneli üçüncü yolcunun rahat seyahat etmesini sağlıyor. 380 lt bagaj hacmi sınıf ortalamalarında. Daha yüksek hacme sahip bir çok hb model olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim.

• Motor-şanzıman, performans :

Güç : 140 bg / 4500-6000 d/d

Torq : 250 Nm- 1500 - 3500 d/d

0-100 8,4 sn max hız 212 km/s

Motor değerlerden de anlaşılacağı gibi motor oldukça canlı. Motorun devirlenme isteği çabuk ve titreşimsiz. Sakin kullanımda (130 km/s hız altında) 2 ve 3 numaralı silindirler kapanıyor. Sakin kullanımdan bilimsel olarak kastımız. O an ki haraket için torq ihtiyacı 100 nm altında ise silindirler kapatılıyor. Sürüş esnasında fiziksel olarak silindirlerin kapandığını da açıldığını da anlamıyorsunuz. O kadar titreşimsiz ve hızlı. Silindirler kapatıldığında ekranda " iki silindir kipi" şeklinde bir uyarı çıkıyor.
    Şanzımanın vites geçişleri hızlı ama 1.2 tsi sarsıntısızlık konusunda daha başarılı. Motorun yüksek torqu (1.6 dizelle aynı) ve yüksek gücü şanzımanın şartlarını zorlayacak cinsten. Açıkçası hem kısa vadede sürüş sevki hemde uzun vadede sorunsuzluk açısından benim tercihim manuel olurdu. Stop&start sistemi hızlı bir şekilde çalışıyor. Motor tekrar çalışırken çıkardığı ses yine 1.2 motora göre fazla.

• Sürüş dinamikleri : Test aracındaki 205"55"16 ebatlarındaki lastiklerin etkisiyle ilk üç vites çekiş kontrol sisteminin müdahalasi ile geçiliyor. Bu olay sürüş zevkini törpülüyor. Viraj içinde gaza bastığınızda araçta ne kadar çekiş ile alakalı güvenlik sistemi varsa çalışıyor. Aslında bu donanım paketi ile aracın motoru pek uyumlu sayılmaz. Minimum 17" jantlar ve spor süspansiyon olmalı diye düşünüyorum. Geçen hafta testini gerçekleştirdiğim Leon FR modelini sürüş dinamikliği konusunda (manuel vites, 17" jant ve spor süspansiyon olmasından dolayı) daha başarılı. Golfün en büyük artısı bağımsız arka süspansiyonlar.

• Konfor : Aracın daha iyi olduğu dinamiklik konfor. Yüksek yanaklı lastikler ve yumuşak karakterli süspansiyonlar darbeleri iyi emiyor. Ayrıca aracın sessizliği oldukça iyi. Yüksek hızlarda rüzgar sesinin sızdığını hatırlatalım.

• Katalog tüketim verileri- Test tüketim verileri:

Ortalama : 4,7 lt, Şehir içi : 5,8 lt, Şehir dışı : 4,1 lt

Fabrika tüketim verileri oldukça düşük. Tabi bu değerleri yakalamak için gaz pedalına hassas davranıp mümkün olduğunca silindir kapatma sistemini devrede tutmanız lazım.

40 km/s ortalama bir hızda 16 lt olan test tüketiminin nedeni çok agresif kullanımdan kaynaklı. Bu aracın normal kullanım değerleri 6-9 lt arası değişeceğini düşünüyorum.

• Güvenlik : Bütün donanımlarda güvenlik ekipmanları standart. Zafiyet yok diyebiliriz.

• Fiyat ve eder yorumu : Test aracının fiyatı : 61.400 TL
    Fakir donanım ve benzinli araç olması dolayısıyla aracın fiyatı yüksek.

• Niçin alınır Niçin alınmaz:

Neden alırım : İstekli ve canlı motor, ikinci el.

Neden almam : Yüksek fiyat, eksik donanım, uzun teslim süreleri, opsiyonlarla yükselen fiyatlar.

• Rakiplerinden üstün ve zayıf tarafları :

Rakipleri : Auris, focus hb, astra hb, Leon, Giulietta

Üstün yanları : En iyi ikinci el, zengin motor - şanzıman kombinasyonları

Eksik yanları : Fakir donanım,Yüksek fiyat.

Dip not: Performans odaklı bu sınıfta en ideal araç bana göre Alfa Romeo Giulietta. Motor, şanzıman ve sürüş dinamikliği konusunda çok üst seviyelerde.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen her yasa uyuyor bu arac.
    Arac ici video çekiminde (burada yayınlanmayacak) ben bir tez attım aslında.
    Golf şimdiki fiyatlarının %10 altında veya rakipleriyle aynı donanım seviyelerinde 5 bin tl fazla fiyatı olsa sıra bekleme 1 yıl bile olur. Hatta satış rakamları inanılmaz boyuta gelir.
    Benim araçtan cok eleştirim satıcısına zaten.

• Çok istediğim bir araç act yada 122hp ama malesef hayallerde yüksek fiyat yüzünden 2.el fiyatı düşerse yada yeni kasa çıkana kadar hayallerde
  • Golf 8 çıktığında ikinci el olarak Golf 7 almayı düşünebilirim
  • istanbul dahilinde 140 lık araca sahip bir arkadaş çıkarsa özellikle tüketim karşılaştırması için ben 122 lik 1,4 TSI ım ile seve seve gelirim
  • Test için teşekkürler.

Aracın sürüş dinamikleri ve özelliğkle konfor düzeyini Golf 6 ile kıyaslayabilir misin mümkünse?
  • güzel test umut bey,

açıkcası sizin görüşlerinize güvenerek beklentilerimin altında kaldığını söyleyebilirim. bir de eklemek istediğim bir şey var ki golf comfortline alınmaz. o arada ki fiyat farkına değecek bir opsiyon görünmüyor tabi otomatik klima dışında.

alacaklara tavisyem ya highline alsınlar dolu olsun ya da midline 1.2 alıp çok daha ucuza comfortla hemen hemen aynı keyfi yaşasınlar.

edit:trendline midline a çevrildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancakveancak -- 26 Haziran 2013; 14:20:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kim ne derse desin

En mantikli golf 1.4 tsi act 140 beygir olani

Gercekten az yakiyormu orasi mechul

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Kim ne derse desin

Fiyatı biraz daha uygun olsa güzel olurdu

• esmerce kullanıcısına yanıt
    Sürüş dinamikleri yeni golfte daha iyi, konfor olarak 6. nesil bana daha konforlu geliyor.
  • quote:

Kim ne derse desin

En mantıklı golf 1.4 TSI 122 bg manuel versiyonu cihancım.

En güvenilir kombinasyon hemde alım maliyeti düşük.
  • quote:

Kim ne derse desin

Siz ne zaman almayı düşünüyorsunuz act golf hocam ?

• Bu araç 6 ileri manüel Highline donanim ile 50.000 olsa hemen alirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Bu araç 6 ileri manüel Highline donanim ile 50.000 olsa hemen alirdim.

Bencede çok mantıklı, öyle olsaydı sıra 1 yıldan 3 yıla çıkardı sanırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Kim ne derse desin

Sene oldu 2013 abi ne manueli ya gözünü sevim

30 yaşıma geldim debriyaja benmi basim hala
  • Herkes 1.2 tsi alıyor. Hiç dizelini görmedim ankarada. Kimse vermiyor 65-70 bin lira.
  • quote:

quote:

quote:

Kim ne derse desin

Kardeşim sene 2013, araç on binde şanzıman indirip kaldırtıyor ve kavrama değişiyor.

İkinci el araç alsan bu işlemlere maruz kalan aracı alır mısın ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kim ne derse desin

Kardeşim sene 2013, araç on binde şanzıman indirip kaldırtıyor ve kavrama değişiyor.

İkinci el araç alsan bu işlemlere maruz kalan aracı alır mısın ?

Baskı balata değişimi ile kavrama değişimi arasında ne fark var ?

• quote:

Pek fark yok. Ama 10 binde kim baskı balata değiştiryor ?
    Kardeş bu şanzımanda beni en çok korkutan sollama esnasında şanzımana bir şey olması. Sonuçlarını düşünemiyorum şahsen.
  • quote:

quote:

Pek fark yok. Ama 10 binde kim baskı balata değiştiryor ?
    Kardeş bu şanzımanda beni en çok korkutan sollama esnasında şanzımana bir şey olması. Sonuçlarını düşünemiyorum şahsen.

+1;
    + hoşgeldin hocam..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.