Şimdi Ara

Yeni Civic Test Sürüşü izlenimlerim..(Birazcık da Focus 3)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öyle çok ayrıntılı inceleyemedim ama aklımda kalanları yazıcam..

Geçen hafta bir kaç günlüğüne İstanbuldaydım.. Ataşehirde bir arkadaşımı beklerken zaman geçirme amacıyla Ford ve Honda bayilerini görünce bir gezineyim dedim.

Önce Ford a girdim daha önce 1.6 180 ps ecoboost la test sürüşü yapmış ve aracı çok beğenmiştim,bayideki test aracının 115 lik Tdci olduğunu görünce hadi bide onu test edelim dedim.. Hb kırmızı renk Tit-x paket aracın test sürüşünü yaptım ve her zamanki gibi çok beğendim..Sesli komut sisteminede yanlışlıkla dokundum çalışınca kullandım,gayet başarılı :) araç her şeyiyle 10 numara geldi bana.. direksiyon tepkileri,frenleri,gidişi duruşu herşeyiyle iyi bir ürün çıkartmışlar ortaya.

Fiyatın 70.000 Tl olduğunu görünce uzaklaştım :)

fiyatı keşke daha uygun olsaymış..tekrar hayran kaldım tav oldum bu araca

Gelelim Civic e

Bence şuan C segmentinde Parasını en çok hak eden tek araba.

Test ettiğim araç Premium Otm. di yanılmıyorsam.. Fiyatıda 46.000 tlydi.. Araçta yok yok herşey var en üst donanım olan Elegance ile ufak tevek sunroof,xenon gibi farklar var yinede donanımı çok iyi aracın.. Mercekli farlar bile mevcut.

Test ettiğim araç 1.6 125 ps lik otm. versiyondu

Önceki nesline göre Süspansiyonlarda ve yol tutuşta bariz bir iyileşme gördüm.. Sürüş özellikleri gerçekten iyileştirilmiş,yalıtımda yine bir nebze yol kat edilmiş.

Aracın iç mekanı keyif verici,otm. vites geçişleri başarılı,gaz tepkileri iyiydi.. 125 hp lik motorda bu araca yeterli geliyor..

Bagaj yine aynı gibi sedan bir araba için küçük kalıyor biraz,arka diz mesafesinde sanırım biraz iyileştirilmeye gidilmiş.. Aracın boyutları çok değiştimi bilmiyorum ama bana daha geniş geldi sanki..

İşçilik ve Malzeme kalitesi bir nebze arttırılmış gibi,göğüsde sert malzeme var ancak kapılar falan daha bi ağırlaşmış daha bi tok geliyor önceki civic e göre.

Tasarım anlamında da bir çok kişi beğenmedi ama benim çok hoşuma gitti..

Focus 3 de alıcak olsam Yeni civic de alıcak olsam mutlaka Siyah rengini tercih ederdim..

Kısaca anlatmak istedim.. Çok ayrıntılı bir test olmadı tabiki,fotoğraflar videolar falanda yok.. Ama iki aracında gerçekten başarılı olduğunu söyleyebilirim.

İkisini kıyaslama anlamında ise birbirine çok yakın görüyorum.. Artık kötü araba yok gibi zaten teknoloji ilerledikçe markalar birbirleriyle aynı ayarda araçlar yapmaya başladı.. Eskiden bir Vw ile Mercedes i kıyaslamak imkansızken şimdi acaba passatmı c180k mı diyebiliyorsunuz..

Geçen haftada C180k test sürüşü yapmıştım.. Şunu rahatlıkla söyleyebilirimki Yeni Civic veya Yeni Focus ile 100 bin liralık Mercedes C180k nın uçurumsal bir farkı yok..

Özet geçersek iki araçta gerçekten başarılı üretilmiş.. Keza yeni astra,golf de aynı şekilde.. Darısı diğer markaların başına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 25 Şubat 2012; 19:20:19 >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 1 Mart 2016; 3:08:27 >

Orijinalden alıntı: burakkagan

Araba şehiriçi 9 lt yakıyor ve fiyatları bana göre ederinden çok fazla. Ayrıca c180 ile civic focus gibi arabaları karşılaştırmanız büyük talihsizlik olmuş. Yine de inceleme için teşekkürler.

Hocam kimin benzinli arabası şehir içinde 9 litre yakmıyor bu kış kıyamette? Bu forumu ben anlamıyorum, herkez 6 litreden aşağı yakıyor, 7-8 den yukarı yakanı hiç görmedim 2 litre accorda zorlasa adam 8 litre yakıyor diyecek şehiriçi görüyorum bazen, maşallah diyelim ne diyeyim.

Orijinalden alıntı: Guest-1E1FC651D

quote:

Araba şehiriçi 9 lt yakıyor ve fiyatları bana göre ederinden çok fazla. Ayrıca c180 ile civic focus gibi arabaları karşılaştırmanız büyük talihsizlik olmuş. Yine de inceleme için teşekkürler.

Hocam kimin benzinli arabası şehir içinde 9 litre yakmıyor bu kış kıyamette? Bu forumu ben anlamıyorum, herkez 6 litreden aşağı yakıyor, 7-8 den yukarı yakanı hiç görmedim 2 litre accorda zorlasa adam 8 litre yakıyor diyecek şehiriçi görüyorum bazen, maşallah diyelim ne diyeyim.

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 1 Mart 2016; 3:09:20 >

• quote:

Yanlış anlaşılmasın Mercedes ile bir Civic yada Focus u kıyaslamadım.. Sadece Mercedes,Bmw gibi araçların dışında diğer araçlarında üretim kalitelerini yükselttiğini,eskisi gibi arada uçurum farkların olmadığını belirttim..

Eminim ki bir 10-15 yıl sonra bu fark dahada kapanıcak.. Premium tabiri bir kaç markanın tek elinde olmıycak :)

Tam otomatik benzinli kaç yakacaktı şehiriçinde ? Sonra görüyoruz forumlarda arabamın fabrika verisiyle tüketimim arasında şu kadar fark var diye. Honda verileri tutarlı olduğu için bu rakamlar. Ben fabrika verilerini tutturabilen tsi kullanıcısı görmedim misal, diğer markalardada var bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

quote:

Tam otomatik benzinli kaç yakacaktı şehiriçinde ? Sonra görüyoruz forumlarda arabamın fabrika verisiyle tüketimim arasında şu kadar fark var diye. Honda verileri tutarlı olduğu için bu rakamlar. Ben fabrika verilerini tutturabilen tsi kullanıcısı görmedim misal, diğer markalardada var bu.

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 1 Mart 2016; 3:07:26 >

• iyi güzelde çok yakıyor hocam ya.
  • Şehiriçi 9 lt yakmasına çok diyen arkadaşlar ile ben ayrı gezegendeyim galiba. Jazz lancer gibi araçların dışında hepsi aşağı yukarı bu kadar yakıyor. Örnek varmı ellerinde acaba bariz civicten daha az yakan ?

Ben Civic alsam direk Lpg taktırırım mesela hiç düşünmeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 1 Mart 2016; 3:07:10 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagan12312 -- 25 Şubat 2012; 20:22:00 >
  • Forumda biri konu açmıştı komşum yeni focusa 70bin lira vermişti diye. Yeni civicleri benimde çok hoşuma gittmişti. Test edebilirsem bende yazacağım. Bir önceki kasa eniştemde var en full paketi otomatik olan. Onu sürmüştüm araba düşük devirde ölü gibiydi yüksek devirde performansı iyiydi (3bin altı performansının kötü olması otomatik olmasından dolayıdır büyük ihtimal). İçi çok güzeldi hatta büyük ihtimal yenisinden de iyidir gerek koltukları gerek konsolu vs. Aracın bence 2 sorunu vardı. Otomatik olduğundan dolayı çok yakıyordu (şehir içi mecbur dur-kalk) bir de arka süspansiyonları çok yumuşaktı.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.