Yazılabilir bir cd-rw yada dvd-rw koyup dene. Koyduğun boş cd bozuk olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: kutbul
tesekkur ederım.fakat boot cd olurstur dedıgımde ''error burning the bootable cd-r,cd-rw.'' dıye bır hata veriyor...ben dvd-rw takıyorum ondan mı yapıyor acaba...
Boot CD si oluşturabilmek için ;denetim masası bölge dil seçeneklerinden dil şeçeneğini ingilizce yap. Daha sonra tekrar türkçe yapabilirisin.
dostum onu yaptım zaten. yınede olmadı artık baska pc de denemek kaldı ondada olmazsa format yoluna gıtmeyı dusunuyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: canbrk
quote:
Orjinalden alıntı: kutbul
tesekkur ederım.fakat boot cd olurstur dedıgımde ''error burning the bootable cd-r,cd-rw.'' dıye bır hata veriyor...ben dvd-rw takıyorum ondan mı yapıyor acaba...
Boot CD si oluşturabilmek için ;denetim masası bölge dil seçeneklerinden dil şeçeneğini ingilizce yap. Daha sonra tekrar türkçe yapabilirisin.
Senin ya CD/DVD-RW sürücünde sorun var yada yazılabilir boş CD/DVD-RW'de sorun var. Boş bir CD-RW'yi Nero ile yazdır. Yazdırmada sorun çıkmazsa CD'yi sil. Sonra da Acronis için tekrar dene.
slm en sonunda format attım ve bu aksam acronis 9.0.02337 surumlu programla backup aldım recovary yapmak ıstedıgımde yıne aynı uyarıyı aldım...
sonunda basardım arkadaslar acronis true image 2009 programını kurdum imaj aldım ve geri yukledım sorunsuz herhangıbır hata almadan backup ve recovary ıslemlerını gerceklestırdım hepınıze tesekkurler...
En sonunda sorunu halletmene sevindim. Bundan sonra Acronis en büyük yardımcın ve favori programın olacaktır.
Acronis v11 kullaniyorum...
Daha onceden de baska versiyonlari kullandim. Acronis'te en sevMEDIGIM 3 nokta var. ( Daha onceleri de ghost kullanmistim onu cok begeniyordum ta ki sata disk cikana kadar ) 1- Yukarida da deginmissiniz D surucusunden aldigim imaji C surucusune atamiyorsun. 2- C'si 40gb ve D'si 120 gb olan 2 partitionu olan bir diskiniz varsa ve bunun C surucusunun imajini DVD'ye aldiysaniz; Ayni anakarti kullanan ancak farkli bir hdd partitionu olan pc'ye kurmaya kalktiginizda sorun yasiyorsunuz. Benim yapigim denemelerde illaki C: surucusunun boyutu ilk aldigim pc'deki gibi 40 gb oluyor... 3- Ghost kullanirken bir dvd'ye imaj aldigimizda boot dosyalarini da ayni dvd'ye atiyordu. Boylece imaj ile birlikte boot dosyalari da derli toplu ayni dvd'de oluyordu. ikinci bir boot cd'sine ihtiyac olmuyordu...
Acronis 11 ya da 2009'u tecrube edenler yukaridaki yazdiklarimi onaylayabilirler mi? Aynen yazdigim gibi mi, yoksa gozumden kacan noktalar mi var??
Ghost'un yeni versiyonlarini test edenler var mi?
quote:
Orjinalden alıntı: cunsav
Daha onceden de baska versiyonlari kullandim. Acronis'te en sevMEDIGIM 3 nokta var. ( Daha onceleri de ghost kullanmistim onu cok begeniyordum ta ki sata disk cikana kadar ) 1- Yukarida da deginmissiniz D surucusunden aldigim imaji C surucusune atamiyorsun. 2- C'si 40gb ve D'si 120 gb olan 2 partitionu olan bir diskiniz varsa ve bunun C surucusunun imajini DVD'ye aldiysaniz; Ayni anakarti kullanan ancak farkli bir hdd partitionu olan pc'ye kurmaya kalktiginizda sorun yasiyorsunuz. Benim yapigim denemelerde illaki C: surucusunun boyutu ilk aldigim pc'deki gibi 40 gb oluyor... 3- Ghost kullanirken bir dvd'ye imaj aldigimizda boot dosyalarini da ayni dvd'ye atiyordu. Boylece imaj ile birlikte boot dosyalari da derli toplu ayni dvd'de oluyordu. ikinci bir boot cd'sine ihtiyac olmuyordu...
Acronis 11 ya da 2009'u tecrube edenler yukaridaki yazdiklarimi onaylayabilirler mi? Aynen yazdigim gibi mi, yoksa gozumden kacan noktalar mi var??
1-Kullandığım 10.0 sürümüyle D sürücüsüne aldığım imajı her zaman sorunsuzca C sürücüsüne atabiliyorum. 2-Aynı anakarta sahip fakat farklı hardiski olan bilgisayara imaj atmada hiçbir sorun yaşamıyorum. İmajı DVD'ye alırsanız imaj süresi uzayabilir. Yine DVD'den geri yükleme de uzun sürebilir. İsterseniz imajı geri yüklerken diskin boyutunu ayarlayabilirsiniz. 3-Ghost kullanmadığım için yorum yapamayacağım. Boot DVD'niz yazılabilir bir DVD ise aldığınız imajı (şayet sığarsa) Nero ile yazdırabilirsiniz. Zamanla alacağınız imajların boyutu büyüyeceği için imajı DVD'ye almak mantıklı görünmüyor.
11.0 sürümünde geri yüklemeyi boot CD'siyle yaptığınızda karşınıza sadece "Acronis True Image Home (Full Version) geliyor. Safe Versiyon seçeneği yok. Her bilgisayarın anakartı Full versiyonu desteklemediği için geri yükleme yapamıyorsunuz. Bu sürüm benim anakart ile uyumsuz olduğundan kullanamıyorum. 2009 sürümünde de sadece "Acronis True Image Home (Full Version) olmasına rağmen boot CD'sinden sorunsuzca geri yükleme yapabilirsiniz. Bu sürüm bende de sorunsuz çalışıyor. Bu sürüm 10.0 ile alınan imaj dosyalarını sorunsuz tanıyor.
Ufak bi yanlis anlama olmus sanirim;
1- D: surucusune atilan imaj dosyasi demek istemedim, digelim ki D:surucusunde bir sistem kurulu idi ve onun imajini almistim. Daha sonra bu imaji bu kez C: surucusune atmak istedim. Bu durumda C:'ye attirtmiyor. Bu olay nerede basimiza geliyor derseniz, cift isletim sistemi kullanirken ya da bazen yanlis kurulmus bir bilgisayarda ( belki basiniza gelmistir bazen D: surucusune kurulur ya da surucu harfleri tuhaf dizilir. pc'yi acemi birine kurdurtursunuz da imaj aldiktan sonra farkedilir )
3- Dediginiz belki bir cozumdur ama ghost bunu kendisi birlestirirdi. Yani boot dosyalari imaj ile butunlesirdi... Sizin onerinizde 2. bir islem yapmak gerekiyor..
Ben internetten Acronis v11 icin Bootable Rescue Media dosyasini indirdim ( full versiyon ) Bunu cd'ye cektim ve imajini alacagim pc'yi bu cd ile baslatiyorum ve ister dvd'ye ve ister D: partitionuna imaj aliyorum. Yine ayni sekilde imaji geri yuklemem gerektiginde bu cd ile pc'yi baslatip sonra imaj yuklu partitiondan ya da dvd'den yapiyorum. Buraya yine de dikkat cekeyim Acronis versiyonunuz full degilse yani trial ise bu ozellik kullanilamiyor!!!
quote:
Orjinalden alıntı: ettu
quote:
Orjinalden alıntı: cunsav
1-Kullandığım 10.0 sürümüyle D sürücüsüne aldığım imajı her zaman sorunsuzca C sürücüsüne atabiliyorum. 2-Aynı anakarta sahip fakat farklı hardiski olan bilgisayara imaj atmada hiçbir sorun yaşamıyorum. İmajı DVD'ye alırsanız imaj süresi uzayabilir. Yine DVD'den geri yükleme de uzun sürebilir. İsterseniz imajı geri yüklerken diskin boyutunu ayarlayabilirsiniz. 3-Ghost kullanmadığım için yorum yapamayacağım. Boot DVD'niz yazılabilir bir DVD ise aldığınız imajı (şayet sığarsa) Nero ile yazdırabilirsiniz. Zamanla alacağınız imajların boyutu büyüyeceği için imajı DVD'ye almak mantıklı görünmüyor.
11.0 sürümünde geri yüklemeyi boot CD'siyle yaptığınızda karşınıza sadece "Acronis True Image Home (Full Version) geliyor. Safe Versiyon seçeneği yok. Her bilgisayarın anakartı Full versiyonu desteklemediği için geri yükleme yapamıyorsunuz. Bu sürüm benim anakart ile uyumsuz olduğundan kullanamıyorum. 2009 sürümünde de sadece "Acronis True Image Home (Full Version) olmasına rağmen boot CD'sinden sorunsuzca geri yükleme yapabilirsiniz. Bu sürüm bende de sorunsuz çalışıyor. Bu sürüm 10.0 ile alınan imaj dosyalarını sorunsuz tanıyor.
merhaba. C den alınan image' nin başka bir disk bölümüne (d ye) kurulması (Recovr edilmesi) mümkün mü? teşekkürler.
Uzun zamandır XP kullanıyordum ve acronis trueimage 9.0 kullanıyordum. Oldukça da memnundum ama vista ile bu sürüm kullanılmıyor. Vista 32/64 bit ile uyumlu çalışabilen Acronis sürümü hangisi acaba?
Kullananlar bir yorumda bulunabilir mi?
quote:
Orjinalden alıntı: canbrk
XP de aldığın imaja göre değişiyor. Ham XP de 2-3 dk arası.Programlar falan yükledikçe en fazla 15 dk. da geri yükleme yapıyor. Ama vistada ham 15-20 dk arası geri yükleme yapıyor. En son yaptığım geri yükleme 45-50 dk arası sürdü( Vista Home premium) Bide Vistada aldığın imaj boyutu XP ye göre 2-3 kat fazla oluyor.Baya bi yer tutuyor.
Hangi sürüm acronis kullanıyorsunuz? Bir üstteki mesajımda belirttim bana da vista da çalışan bir sürüm lazım.
quote:
Orjinalden alıntı: sp@wn
Uzun zamandır XP kullanıyordum ve acronis trueimage 9.0 kullanıyordum. Oldukça da memnundum ama vista ile bu sürüm kullanılmıyor. Vista 32/64 bit ile uyumlu çalışabilen Acronis sürümü hangisi acaba?
Kullananlar bir yorumda bulunabilir mi?
acronis 9 u vista ile kullanıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: the_point
merhaba. C den alınan image' nin başka bir disk bölümüne (d ye) kurulması (Recovr edilmesi) mümkün mü? teşekkürler.
???????
quote:
quote:
???????
mümkün
ßenim önceden aldığım bi image mevcut ama ben bunu degiştirip başka bi kac dosya daha ekliyebilirmiym yoksa yeni image almam mi gerekir ?
quote:
Orjinalden alıntı: KénMaster.
ßenim önceden aldığım bi image mevcut ama ben bunu degiştirip başka bi kac dosya daha ekliyebilirmiym yoksa yeni image almam mi gerekir ?
yeni versiyonlarda mümkün ama bence yeni image alman daha sağlıklı olur
........ayrıca programla bootable image olusturup bunu cd ye yazarak kullanıldıgında başka bir özelliği daha bulunmakta.. secure zone, bu özellik istenen partition da image ı alınacak bölümün boyutuna göre gizli bir yer oluşturuyor ve image ı oraya alıyor.. bundan sonra artık cd ile boot etmenize gerek kalmadan F4 le aynı menüye girerek recovery/backup işinizi yapabiliyorsunuz.
tavsiye ederim
Vista kurulu bazı bilgisayarlarda 9.0 ile alınan imajda sorun çıktığını (o zaman henüz Vista çıkmamıştı) çözüm olarak da 10.0 ve üzeri sürümlerde kullanıldığında rahatlıkla imaj alınabildiğini duymuştum.