Şimdi Ara

Acronis True Image 9.0 (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.583
Cevap
6
Favori
386.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 kez aynen anlatıldığı gibi imaj aldım.. D den tekrar denedim.. ancak ikisinde de hata verdi.. Nerede hata yapıyorum anlamış değilim. Aynen resimdeki anlatımları birebir uyguladım..
  • aldığımız imaj içerisindeki dosya, klasörleri silme gibi bi imkanımız var mı ?
  • bilgisayarımın sabit diskini değiştiricem ama yeni sistem ve o kadar program yüklemek çok uğraştırıcı ve uzun.

araştırdım bu program sabit disk kopyalamada iyiymiş. şimdi ben sistemimin sabit diskini bu programla yeni diske klonlarsam öteki diskimle sistem aynen eskisi gibi çalışmaya devam eder mi? yeni diskin markası boyutu falan farklı...

bu olayın daha kesin, kolay yolu var mı?
  • arkadaslar bende fox_doctor arkadasinkine benzer bir soru sormak istiyorum belki daha once yazilmis olabilir ama 24 sayfayi okuyamadim maalesef. Bu programla alinmis temiz bir windows yedegini baska bir sisteme kurmak mumkun mu? Yani tum sistem farkli olcak islemci ekran karti ram vs... yada masaustunden alinan bir yedegi dizustune? Tesekkurler..
  • ben kendi sorunumu çözdüm:D

şimdi şöyle. yeni diski taktım. programda diski klonla dedim. kaynak olarak sistem diskini, klonlanacak yer olarak da yeni sabit diski gösterdim. seçeneklerden olduğu gibi kopyala, eski diske dokunma gibi ayarlar yaptım. windowsu yeniden başlatman gerekli dedi. windows kapandı, tekrar açılmadı, yerine acronis araya girip klonlama işlemine başladı. 5 dakikada bitti. eski diski çıkartın dedi ve bilgisayarı kapattı. eski diski çıkartıp sadece yeni diskle bilgisayarı açtım ve her şey eskisi gibi:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: KırıkKılıç

aldığımız imaj içerisindeki dosya, klasörleri silme gibi bi imkanımız var mı ?

Evet bu mümkün.
    Aldığınız imaj dosyasını mouse ile sağ tuş yapıp Explorer ya da Mount deyin. 2 kez Next Next dedikten sonra işlem yaptığınız pencerede size sorar salt okunur mu (Mount in read-only mode) yoksa güncellemek mi (Mount in read-write mode)istiyorsun diye. Siz 2.sini seçeceksiniz.
    Son ileriyi tıklayınca PC de sanal bir disk oluşacak ve içindekileri görüp kopyalayıp silebileceksiniz.
  • Arkadaşlar ben HP marka pc kullanıyorum. Bilgidiğiniz gibi HP pc lerde bulunan sistem recovery de açılışta f11 tuşu ile aktif oluyor.
    Acronis secure zone oluşturmak istiyorum fakat açılışta bi çakışma olacak HP nin kendi recovery si bozulacak diye korkuyorum.

(HP recovery partionı kaybedersem neler yaşıycağımı HP recovery başlıklı formu bilenler bilirler risk almak istemiyorum.)

HP pc de acronis secure zone kullanan arkadaş var mı ?
    Ya da Acaba Acronis secure zone' u f11 dışında bi tuşa ayarlama seçeneği var mı ?
  • Acronisle alınan yedek dosyası illa işletim sisteminin bulunduğu HDD demi olmak zorunda yani bende iki HDD var birincisinde sadece işletim sistemimi kurdum ikinciside depo yani C sürücüsü 1 HDD D sürücüsü ayrı bir HDD aldığım yedeği kullanamıcam mı ?
  • D sürücüsünden kontrol edince aldığım yedeğin içine giremiyorum zaten tanımsız dosya görünümünde sanırım aldığımız yedek ile işletim sistemi aynı HDD de olmak zorunda ama benim C sürücüsü tek parça format atmadan diski bölmem mümkünmü artık bunu araştırayım bari
  • arkadaslar acronıcs ı kotulemek gıbı olmasın ama ben yaklasık 8 yıldır cafe ısletmecılıgı yapıyorum onun ıcın
    norton da kullandım acronıc te kullandım acronıcs ın tek faydası cd uzerıne de boot ede bılmen ama bu ıkı programdan daha kullanıslı bır
    program var rollbacx format atma derdınden tamamı ıle kurtarıyor kurtarıyor yedek alması da acronıcs gıbı zor deıl sadece tek bır tık ıle 30 sn de yedeğinizi alıyor ve cokta kullanıslı bır program önerırım format atmaktan bıkmıs arkadaslara
  • çok saoolll
  • sağolasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: theistman

D sürücüsünden kontrol edince aldığım yedeğin içine giremiyorum zaten tanımsız dosya görünümünde sanırım aldığımız yedek ile işletim sistemi aynı HDD de olmak zorunda ama benim C sürücüsü tek parça format atmadan diski bölmem mümkünmü artık bunu araştırayım bari

Aldığın imaj sağlam ise içine girmen gerekir. Aldığın imaj dosyasını sağ tuşla Mount yaparak içindeki dosyaları görebilirsin. Göremiyorsan versiyonu yükseltmelisin.
    Aldığın imajı, Dvd'ye, kullandığın diskin 2. bölümüne, bilgisayarında 2.bir hdd varsa ona veya taşınabilir USB diske kaydedebilirsin.
    İmaj dosyasını imajını aldığın bölüme kaydetmek istediğinde Acronis hata mesajı verecektir.
    Disk tek bölüm halinde ise Acronisin çok sevdiğim bir başka ürünü Acronis Disk Directory ile 2. 3. bölümler oluşturabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: ozhans07

arkadaslar acronıcs ı kotulemek gıbı olmasın ama ben yaklasık 8 yıldır cafe ısletmecılıgı yapıyorum onun ıcın
    norton da kullandım acronıc te kullandım acronıcs ın tek faydası cd uzerıne de boot ede bılmen ama bu ıkı programdan daha kullanıslı bır
    program var rollbacx format atma derdınden tamamı ıle kurtarıyor kurtarıyor yedek alması da acronıcs gıbı zor deıl sadece tek bır tık ıle 30 sn de yedeğinizi alıyor ve cokta kullanıslı bır program önerırım format atmaktan bıkmıs arkadaslara

Programdan biraz bahsetseydiniz... ücretli mi, beleş mi, nasıl kullanılır, nerden indiriliyor vs.vs.vs.
  • ozhans07
    Anlaşılan sen Acronisi tüm özellikleri ile birlikte kullanmamışsın. Kullansaydın dünyanın en populer imaj programını bir daha bırakamazdın. 30 sn'de imaj alan bir program henüz duymadım ama Acronis de birkaç dakika içinde imaj alıyor. Tabii ki bu süre imajı alacağın partitionunun doluluk oranına göre değişir.
    redyellow
    Program tabii ki beleş değil. Parayla satın alman gerekir. Ya da isteyen netten tam sürümünü bulabilir.
    Programı kullanmak istiyorsan tam sürümünü kullanmalısın. Yoksa karşına sorunlar çıkabilir (aldığın imajı geri yükleyememe gibi)
    Sorularının cevabını merak ediyorsan benim gibi emek veren birçok arkadaşın anlatımı 24 sayfayı bir güzel okumalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 25 Şubat 2009; 10:44:13 >
  • Acronis Securty Zone oluşturdum HDD yi bölmektense ama bu seferde oluşturduğum alan görünmüyor ama ayırdığım 10gb lık bölüm kapasiteden düştü bu konuda şansım yaver gitmiyor illa format atacam baştan bölecem şu lanet HDD yi :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: theistman

Acronis Securty Zone oluşturdum HDD yi bölmektense ama bu seferde oluşturduğum alan görünmüyor ama ayırdığım 10gb lık bölüm kapasiteden düştü bu konuda şansım yaver gitmiyor illa format atacam baştan bölecem şu lanet HDD yi :S

Secure Zone niçin oluşturdun acaba?
    Amaç bilgisayarda CD/DVD sürücü yoksa kullanabilmek içindir. Yani bu Zone işlemi image saklamak için değil, programı (hardiskte windows yüklü değilken) diskten çalıştırmak içindir.
    Secure Zone'nin bu özelliğini bilgisayara kurduğumuzda hard diskte bulunan, işletim sisteminden ve kullanıcılardan gizlenmiş bir partition oluşur.Bu partition sistemin imajını almak için kullanılabilir.
    CD room sürücüsü olmayan bilgisayarlarda büyük kolaylık sağlar.

Format atmana gerek yok. Acronis Disk Directory ile de diskinde 2. bir partition oluşturabilirsin. Ama önceden bilgilerinin yedeğini mutlaka alarak, yoksa küçük bir hata sonucu bilgilerin uçabilir.

• Sağol böyle bir şeye ihtiyacım vardı hemen deniyicem
  • Merhabalar,

Benim sorunum su, acronis ile imaj almak istiyorum ancak, bilgisayarimin hard diski 160 GB ve benim bunu bolme sansım yok, ben windows un imajini alip gerektigi zaman imajdan donmek istiyorum, bu durumda tum hard diskin imajini mi alamam gerek?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fabrikaayarlari

Merhabalar,

Benim sorunum su, acronis ile imaj almak istiyorum ancak, bilgisayarimin hard diski 160 GB ve benim bunu bolme sansım yok, ben windows un imajini alip gerektigi zaman imajdan donmek istiyorum, bu durumda tum hard diskin imajini mi alamam gerek?

Evet imajını alacağın dosyayı mevcut işletim sistemine kaydedemeyeceğine göre istersen bir DVD'ye yada USB diske kaydedebilirsin. En iyisi harddiskini 2 bölmektir. Bunu da Partition Magic ya da Acronis Disk Directory ile yapabilirsin. Şayet bu konunun uzmanı değilsen uzman birinden destek almalısın.
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.