Şimdi Ara

Acronis True Image 9.0 (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.583
Cevap
6
Favori
386.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Securty Zone oluşturdum çünkü HDD yi bölmek istemedim, yanlış biliyor olabilirim ama Sec. Zone oluşturup buraya yedeği aldığımızda cd ye gerek kalmadan başlangiçtaki bir tuş kombinasyonu ile recovery yapabiliyoruz hem ben HDD mi bölmek zorunda kalmıcaktım hemde CD saklama gibi bir durumum olmıcaktı ama ne yazıkkı oluşturduğum Sec. Zone yedek alırken görünmüyor yedeğin saklanacağı partitionu seçme bölümünde olması gerekirken yok, sorun Sec. Zone için ayırdığım kapasite HDD min toplamından düştü ama enteresan bir durum, bilgisayar yönetici konumunda vs. ama başaramadım bir türlü. En son partition magic le falan bölecem HDD yi format atıp 3-4 saat uğraimak istemiyorum :S

quote:

Orjinalden alıntı: ettu

quote:

Orjinalden alıntı: theistman

Acronis Securty Zone oluşturdum HDD yi bölmektense ama bu seferde oluşturduğum alan görünmüyor ama ayırdığım 10gb lık bölüm kapasiteden düştü bu konuda şansım yaver gitmiyor illa format atacam baştan bölecem şu lanet HDD yi :S

Secure Zone niçin oluşturdun acaba?
    Amaç bilgisayarda CD/DVD sürücü yoksa kullanabilmek içindir. Yani bu Zone işlemi image saklamak için değil, programı (hardiskte windows yüklü değilken) diskten çalıştırmak içindir.
    Secure Zone'nin bu özelliğini bilgisayara kurduğumuzda hard diskte bulunan, işletim sisteminden ve kullanıcılardan gizlenmiş bir partition oluşur.Bu partition sistemin imajını almak için kullanılabilir.
    CD room sürücüsü olmayan bilgisayarlarda büyük kolaylık sağlar.

Format atmana gerek yok. Acronis Disk Directory ile de diskinde 2. bir partition oluşturabilirsin. Ama önceden bilgilerinin yedeğini mutlaka alarak, yoksa küçük bir hata sonucu bilgilerin uçabilir.

• arkadaşalar link hala taze mi ben indiremedim yardımcı olurmusunuz.. birde program vista ile uyumlumu
    konu baya uzunmuş hepsini okuyamadım kusura bakmayın program tam aradığım gibi bir program ama riski falan varmı bu programın ?????
  • Link taze olabilir ama Acronisin 2009 sürümü çıktı. En iyi sürümleri bana göre 10.0 -11.0 dır.
    Bu harika programı kullanacaksan tam sürümünü kullanmalısın yoksa yedeklemede sorunlar yaşayabilirsin.
  • bu forumu seviyorum ya :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ettu

Link taze olabilir ama Acronisin 2009 sürümü çıktı. En iyi sürümleri bana göre 10.0 -11.0 dır.
    Bu harika programı kullanacaksan tam sürümünü kullanmalısın yoksa yedeklemede sorunlar yaşayabilirsin.

Evet 2009 u kurdum bi sorunda çıkmadı kullandım ama tekrar 11 sürüme geçtim.
  • arkadaşlar bir sorum var, cevaplarsanız çok memnun olurum.

daha önce acronis ya da başka bir image programı kullanmadım. işyerinde kullandığımız eski bilgisayarı yenilemeyi düşünüyorum. yaklaşık 5 senelik eski bir pc, üzerinde gerekli bir sürü program kurulu. yeni bilgisayara eskisinin c sürücüsünün image'ını alıp yüklersem sistem düzgün çalışır mı? yeni gelecek anakart sürücülerini ne zaman yüklemem gerekir? sıralama şöyle mi olmalı?

1- eski pcde acronis kur, c'nin yedeğini al, bir de bootable cd oluştur.

2- yeni pc'ye windows yükle, anakart sürücülerini kur, hard diski ikiye böl. tekrar format at???

3- daha önceden oluşturduğum bootable'dan başlat, eski image'ı yeni hard diskin c'sine yükle.

bu durumda sürücülerde yine problem yaşamaz mıyım? yeni anakartın sürücülerini bir daha yüklemem gerekir, eskileri de image'dan geleceği için bir çakışma olmaz mı? bu konu kafama çok takıldı gerçekten.

beni format sonrası sürücü-program yükleme derdinden kurtaracak acronis'le tanıştıran değerli ustalara saygılarımla.

• elinize sağlık
  • sorun yaşarsın sürücüler farklı olacağı için,

imaj alırsan yüklediğin windows zaten silinicek, mecburen yeni bir windows yüklemesi yapman lazım ve sürücüleri kurman lazım, gerekli programları filan kurduktan sonra imaj alırsan bir sorun çıktığı zaman bu imajı kullanabilirsin
  • Acronis Power Edition sürümünü kullanırsanız (içinde Universal Restore özelliği var) aldığınız imajı, donanımları farklı da olsa başka bir bilgisayara sorunsuz kurabilirsiniz. Aksi takdirde yeni bir bilgisayarda yeni bir imaj almak en maktıklısıdır.
  • Benimde bir sorum olacak.
    Acronis 11 kullanıyorum Laptop ilk aldığımda imaj almıştım
    imaj boyutu 22 gb gibi oldu.
    sonra birkaç program falan yükledim bi daha imaj aldım.
    bu sefer imaj boyutu 14 gb gibi oldu.
    Masa üstü bilgisayarımda da birkaç defa aynı şey olmuştu.İmajlarla geri yüklediğimde hiç bir problem olmamıştı.
    Bunun nedeni nedir acaba .
  • Vista'yı desteklemiyor bu sürüm sanıyorum, yanlış mıyım?

Anlatım için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: canbrk

Benimde bir sorum olacak.
    Acronis 11 kullanıyorum Laptop ilk aldığımda imaj almıştım
    imaj boyutu 22 gb gibi oldu.
    sonra birkaç program falan yükledim bi daha imaj aldım.
    bu sefer imaj boyutu 14 gb gibi oldu.
    Masa üstü bilgisayarımda da birkaç defa aynı şey olmuştu.İmajlarla geri yüklediğimde hiç bir problem olmamıştı.
    Bunun nedeni nedir acaba .

2. 3. kez alınan imajları Acronis ilave alınmış imaj gibi algılar ve mevcut imaja sadece son yapılan değişiklikler eklenir. Bu nedenle imajın boyutu düşebilir.
    Örneğin ilk imajım 16 gb idi. Sonra aldığım imajın boyutu ise 2.6 gb'a düştü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

Vista'yı desteklemiyor bu sürüm sanıyorum, yanlış mıyım?

Anlatım için teşekkürler.

Power edition sürümü sanırım Vistada çalışmıyor ama Acronis True Image Echo Enterprise Server (Acronis Universal Restore modülü ile birlikte) sürümü tüm windows işletim sistemlerinde çalışır.
  • arkadaslar ilk sayfadaki anlatımda restore işleminin 5 dk falan sürdüğü yazıyor. ben dün denedim. abartmıyorum tam tamına 2 saat sürdü. herşeyi anlatıldığı gibi yaptım resimlerdeki gibi. sorun nedir acaba?
  • XP de aldığın imaja göre değişiyor.
    Ham XP de 2-3 dk arası.Programlar falan yükledikçe en fazla 15 dk. da geri yükleme yapıyor.
    Ama vistada ham 15-20 dk arası geri yükleme yapıyor.
    En son yaptığım geri yükleme 45-50 dk arası sürdü( Vista Home premium)
    Bide Vistada aldığın imaj boyutu XP ye göre 2-3 kat fazla oluyor.Baya bi yer tutuyor.
  • yok xp ile yapmıstım. ham xp değildi. programlar da vardı ama o kadar ağır şeyler değildi. tam tamına 2 saat sürdü yani garip
  • quote:

Orjinalden alıntı: ispanyol20

yok xp ile yapmıstım. ham xp değildi. programlar da vardı ama o kadar ağır şeyler değildi. tam tamına 2 saat sürdü yani garip

İmaj alırken bir hata olmuş olabilir.O kadar uzun sürmesi anormal bir durum.
    Bi daha imaj alıp, yeniden geri yükleme dene istersen.
    XP de, acronis 9 la çeşitli bilgisayarlarda belki 25-30 defa geri yükleme yaptım 15 dk. geçmedi hiçbiri.
  • slm arkadaslar 2007 yılında sıstemımı kurup acronis 8.0 ile yedek aldım sımdı tekrar kurmak ıstedıgımde ''E000101F4 acronis true image has not found any hard disk drives'' hatası veriyor.snapapidll dosyasını da kurdum aynı sorun devam ediyor bu sorunu nasıl gıderırım bırde yedekledıgım dosyayı baska bır acronis programıyla acabılırmıyım ıllakı acronis true image server 08 programımı olması gerekıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kutbul

slm arkadaslar 2007 yılında sıstemımı kurup acronis 8.0 ile yedek aldım sımdı tekrar kurmak ıstedıgımde ''E000101F4 acronis true image has not found any hard disk drives'' hatası veriyor.snapapidll dosyasını da kurdum aynı sorun devam ediyor bu sorunu nasıl gıderırım bırde yedekledıgım dosyayı baska bır acronis programıyla acabılırmıyım ıllakı acronis true image server 08 programımı olması gerekıyor...

Geri yüklemeyi (restore) ancak 8.0 sürümünü kurup yada 8.0 programında boot cd'si oluşturup bootcd'sinden başlatıp yapabilirsin. Geri yüklerken aldığın hata mesajına göre ilgili yamayı doğru şekilde yüklemene rağmen sonuç alamamışsın. Bir başka bilgisayarda 8.0 kurup boot cdsi olşturup tekrar deneyebilirsin. Yada kesin çözüm olarak 10.0 yada 11.0 tam sürümünü kurduktan sonra temiz bir imaj alabilirsin.
    ispanyol20
    İmaj alma işlemi normalde 2 saat sürmemeli. Örneğin aldığım imaj dosyasının boyutu 16gb imaj süresi 20 dakika.

• tesekkur ederım.fakat boot cd olurstur dedıgımde ''error burning the bootable cd-r,cd-rw.'' dıye bır hata veriyor...ben dvd-rw takıyorum ondan mı yapıyor acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutbul -- 5 Nisan 2009; 14:03:37 >
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.