Şimdi Ara

Acronis True Image 9.0 (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.583
Cevap
6
Favori
386.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Miralge

Acronis True Image Home 2009 v12.0.0.9646
    bu sürümünü bootcd yapan var mı?
    nasıl yaptığını kısaca yazmasını rica ederim

Merak edip 2009 sürümünü kurdum ama halen kullandığım 10.0 sürümünü çok aradım. Yenilik olarak windows temizliği yapan (advanced Windowscare türü) bölüm, disk birleştirici ile disk kontrolu türü bölümler eklenmiş. Açıkçası 11.0 sürümünü de denedikten sonra muhtemelen 10.0'a döneceğim.
    Not:11.0 sürümünü de denedim. 2009'daki yeniliklerin hepsi mevcut. Ayrıca hem 10.0'dan hem de 2009 sürümünden çok daha rahat ve kullanışlı. Tavsiye ederim.
    Bootable Cd yapılışı
    Tolls
    Create Bootable Rescue Media
    Next
    Next
    Next
    CD-RW Driveri işaretleyip CD-DVD-RW sürücünüze boş bir CD-RW yada CD-R takarak Proceed tıklayın.
    Birkaç dakika sonra Bootable cd'niz hazır demektir.
     Acronis True Image 9.0

Acronis True Image 9.0

Acronis True Image 9.0

Acronis True Image 9.0

Acronis True Image 9.0

Acronis True Image 9.0

Acronis True Image 9.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 6 Ocak 2009; 14:23:22 >

• Kullandığınız Acronisin sürümüyle oluşturduğunuz bootable cd ile start ettiğinizde bazı arkadaşlar benim ekrana hiçbirşey gelmiyor yada imleç sürekli yanıp sönüyor, birtürlü geri yükleme ekranı gelmiyor diyorlar. Muhtemelen bu arkadaşlar bootable CD ile boot ettiklerinde Full Versionu seçiyorlardır. Bazı bilgisayarların anakartları Full Version ile uyumsuz olduğundan Acronisin arayüzü birtürlü ekrana gelmez. Full Versionu seçtiğinizde ekrana hiçbir şey gelmezse bilin ki anakartınız bu sürümle uyumsuzdur.

10.0 sürümünde hem Safe Version hem de Full Version seçeneği vardır. Benim anakartım sadece Safe versionu desteklediği için yanlız Safe Version'u seçiyorum.

Acronis True Image 9.0

11.0 sürümünde sadece Full version seçeneği olduğundan bu Version bende çalışmıyor.
    11.0 sürümünün her iki Version seçeneğini gösteren başka bir varyantı varsa onun bilemem.

Acronis True Image 9.0

Acronis True Image Home 2009 sürümünde 11.0'da olduğu gibi sadece Full Version seçeneği olmasına rağmen bende sorunsuz çalışıyor. Hayret Acronis ekibi sorunu çözmüşe benziyor.
    Bu sürüm 10.0 ile alınan imajları tanıyor. Test edildi.
    10.0'ın bootable CD'sine gerek kalmadan 2009 bootable cd ile de geri yükleme işlemini sorunsuz yapabilirsiniz. Test edildi.

Acronis True Image 9.0

Kullandığım Acronis programları tam sürümdür.
    Ayrıca bootable cd ile ilgili birçok kişinin sorduğu bir soruyu da cevaplayayım.
    Aldığınız imajı geri yüklemek için mutlaka kullandığınız sürümde oluşturduğunuz bootable CD ile start edin.
    Şayet siz restore işlemini biligsayarınızdan yapıyor, restart sonrası karşınızda siyah bir ekran görüyorsanız bilgisayarınız Full Versionu desteklemiyor demektir. Bu durumda aldığınız imaj dosyası bozulabilir ve en kötüsü de bir bakmışınız D C olmuş, C partitionu silinmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 8 Ocak 2009; 16:02:51 >

• Bootable CD hazırlamak için "Create bootable Rescue Media" ikonunu çift tıkladığınızda “MediaBuilder.exe ya da uyguması fox.dll dosyasını bulamıyor” hatası alırsanız hiç paniğe kapılmayın.
    Bootable cd’yi oluşturan MediaBuilder.exe dosyası bozulmuş demektir. Programı tekrar kursanız dahi aynı hatayı alırsınız.
    Çözüm olarak bilgisayarı güvenli kipte açın. c:\Program Files\Common Files\MediaBuilder klasörünün içindeki dosyaları silin. Bilgisayarı tekrar başlatıp Acronisi tekrar üzerine kurmaya başlayın. Kurma esnasında gelen seçeneklerden Repair (onarım) seçin (ben Repair seçtim) ya da kaldırıp tekrar kurun, sorun düzelecektir.
  • Ben bu programın once baş mesajdaki linkten indirdim Vista yüklü laptopuma yüklüyim dedim hata verdi,v11 yükledim oda kurulumda hata verdi sorunun sebebi ne olabilir acaba.Windows uyumluluk sorunu olduğunu söyleyip kurmuyor.
  • Aynı sorun bende de vardı acronis turue imaj aldım cd çözüldü
  • Yok kaç farklı yerden indirdim bir türlü kuramıyorum her seferinde hata veriyor.
  • Bence sende cd den yüklemeyi dene.Eğer gene yapamadıysan bir bilgisayar mühendisi tanıdığın varsa ona danış.Eminim vardır illaki.
    Oda yapamıyorsa pc de bir sorun vardır demektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Avrim

Yok kaç farklı yerden indirdim bir türlü kuramıyorum her seferinde hata veriyor.

Antivirüs programını devre dışı bırakarak mümkünse tam sürümünü kurmayı dene. Mevcut Acronis varsa onu kaldırıp yeni sürümünü kurmayı dene. Verdiği hata mesajını bize yaz ki çözüm bulalım.
  • Sorunu sonunda çözdüm Tiske adlı arkadaş önceki sayfalarda çözümü vermiş saolsun ben görememişim.Sonunda 10 sürümünü yüklemeyi başarıp yedek aldım fakat şimdi şöyle bir sorun varki.
    Boot CD'si yaratmaya kalktığımda icon3.png hatası alıyorum bununda çözümü için Denetim Masasından İngilizce yapın deniyor Windows'u fakat Bölge ve Dil Seçeneklerinden dil olarak İngilizceyi seçmeme rağmen Win İngilizce olmuyor.Bu konuda yardıma ihtiyacım var şuan.
  • Yapacağın şey çok basit. Dil olarak İngilizce (A.B.D) seçip uygula tıkla. Masaüstünde en sağ köşede saat bölümünde örneğin 01:40 AM yazısı görmelisin. Yoksa senin işletim sisteminde bir sorun var demektir.
  • ettu bey;
    önceki sayfalarda göremedim belki dikkatimden kaçtı ama bişey sormak istiyorum:
    sürümü değiştirmeden aldıgımız bir tane bootable cd-dvd yeterli olur mu? her imaj-back-up sonrası bootable cd oluşturmaya gerek var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dr_sldnfl

ettu bey;
    önceki sayfalarda göremedim belki dikkatimden kaçtı ama bişey sormak istiyorum:
    sürümü değiştirmeden aldıgımız bir tane bootable cd-dvd yeterli olur mu? her imaj-back-up sonrası bootable cd oluşturmaya gerek var mı?

Tabii ki sürümü değiştirmediğin sürece oluşturduğun bootable CD-DVD yeterli. Bu CD bozulmadığı sürece istediğin kadar imaj alabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ettu

Tabii ki sürümü değiştirmediğin sürece oluşturduğun bootable CD-DVD yeterli. Bu CD bozulmadığı sürece istediğin kadar imaj alabilirsin.

teşekkür ederim.
  • şuan win xp sp 2 için en uygun versiyon nedir, benim anakart asus p5k-e wi-fi sata raid controller falan var özelliklerde tam sürüm de sorun falan çıkarıyormuş bilgisi olan varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: theistman

şuan win xp sp 2 için en uygun versiyon nedir, benim anakart asus p5k-e wi-fi sata raid controller falan var özelliklerde tam sürüm de sorun falan çıkarıyormuş bilgisi olan varmı ?

Size önerim tam sürüm 11.0 ile denemeniz. Olmazsa yeni çıkan (benim de kullandığım) 2009 sürümünü deneyebilirsiniz.
    Çeşitli forumlarda Acronis ile imaj alırken bazı anakartların chipsetleri ile uyuşmazlık olabileceğini öğrendim.
    Deneyin sonucu da buraya yazın lütfen.
  • acronis true image ile yedek aldıktan sonra xp açmıyor.kullanıcılar geliyor.girmek için tıklıyorsun açılır gibi oluyor masaüstünü anlık görüyorsun oturum kapatılıyor yazıyor.tekrar kullanıcılar menüsüne dönüyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakang

acronis true image ile yedek aldıktan sonra xp açmıyor.kullanıcılar geliyor.girmek için tıklıyorsun açılır gibi oluyor masaüstünü anlık görüyorsun oturum kapatılıyor yazıyor.tekrar kullanıcılar menüsüne dönüyor

Aldığın imajı geri yükledikten sonra mı bilgisayar açıldığında kullanıcılar gelip tıklayınca mı Xp açılıp kapanıyor. Şayet öyleyse aldığın imajı bootable cdsinden bilgisayarını başlatıp tekrar yüklemeyi dene. Olmazsa aldığın imaj bozulmuş olabilir. Ya da hatalı imaj almış olabilirsin. İmaj dosyasını test etmek için dosyayı çift tıkladığında içindeki dosyaları görebilmen lazım. Görüyorsan sorun yok demektir.
  • acronis açılış cd'si ile image alınca oldu.image geri yüklerken değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakang

acronis açılış cd'si ile image alınca oldu.image geri yüklerken değil

Normalde bilgisayarını açılış cd'sinden başlatarak imaj almana gerek yok. Direk Backup seçeneğini tıklayıp imajını al.
    İmajı aldıktan sonra imaj dosyasını çift tıklayıp içine girerek dosyalarını görebiliyorsan imaj sağlam demektir.
  • Sanırım bir yerlerde hata yaptın, windos bozuldu. Xp cd ile bilgisayarı başlatıp onarımı dene olmazsa üstüne kur. Güvenli kipte açarak yada Hiren's boot türü bir cd ile bilgilerin yedeğini al derim.
    XP açıldıktan sonra imaj işlemini XP açıkken almayı deneyin. Sadece restore işlemini bootable cd ile yapın ama yavaş ve dikkatli bir şekilde.

Birgün windowsunuz açılmadı, resetlediniz, güvenlik kipte açmayı denediniz, çalışan son ayarları
    denediniz olmadı..
    Birde başlangıçta f8 tuşuna basarak windowsu msdos kipinde çalıştırıp komut satırına
    CHKDSK yazarak çalıştırın.
    chkdsk c:/?
    chkdsk c:/f diski kontrol eder
    chkdsk c:/r diski tamir eder

Ya da XP cd'sini takıp bilgisayarı CD'den başlatın. XP kuruluma başlasın. Belli bir aşamadan sonra
    "Kur'a hoşgeldiniz" mesajı gelir.
    Aşağıdaki seçeneklerden XP sizden onarayım mı diye sorar. Siz de R tuşuna basarak onar seçin.
    Enter=Devam R=Onar F3=Çık
    Türkçe Q Enter
    1 Enter
    Yönetici parolası yazın........ Buraya Administrator parolası yazınız. Yoksa enter ile geçiniz.
    C:\Windows gelir. Buraya chkdsk /R /P yazarak entere basın.
    Bir süre sonra c:\Windows> ekranı gelince chkdsk bitmiş olur.
    Komut satırına exit yazıp enterleyince XP cd'si çıkarılıp bilgisayarıyeniden başlatın.

• 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.