Şimdi Ara

Açlık ve yoksulluk sınırı arttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir lokma ekmek bulamayan yüzbinlerce yoksul, tencerede kaynatacakları yiyecekleri çöplerden arıyor.

DİSK Araştırma Enstitüsü (DİSK-AR), Eylül ayı için açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Eylül ayında 4 kişilik bir aile için açlık sınırı 799 TL olurken, yoksulluk sınırı 2 bin 906 TL oldu. TÜİK hane halkı harcama kalıbı, TÜİK madde fiyat ortalamaları ve 4 kişilik bir ailenin sağlıklı bir biçimde alması gereken kalori miktarı üzerinden hesaplanan araştırmanın sonuçlarına göre, 4 kişilik bir aile için açlık sınırı 799 TL, yoksulluk sınırı ise 2 bin 906 TL olarak gerçekleşti.

Sınır yükselişini sürdürüyor
    Eylül ayında, sağlıklı beslenmek için yetişkin bir kadının yapması gereken günlük harcama tutarı 6.51 TL olurken, bu rakam yetişkin bir erkek için 7.58 TL, 15-19 yaş erkek çocuk için 7.62 TL, 4-6 yaş bir kız çocuğu için 4.91 TL oldu. Buna göre 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için yapması gereken günlük gıda harcaması 26.62 TL olarak belirlendi. Aynı hesaplamaya göre 4 kişilik ailenin sağlıklı beslenmek ve insanca yaşayabilmek için yapması gereken asgari harcama tutarı ise aylık 2 bin 906 TL oldu.

• hükümette
  • aaa olur mu ülke çok zenginleşti, kimse aç değil yalan bunlar, her sene asgari ücretlere o kadar zam yapılıyor.

edit: düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 13 Ekim 2010; 18:38:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

aaa olur mu ülke çok zenginleşti, kimse aç değil yalan bunlar, her sene asgari ücretlere o kadar maaş yapılıyor.

maaş zam olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türk Navy -- 7 Ekim 2010; 20:19:07 >
  • işini bi türlü uydurana dünya toz pembe, asıl sorun açlıktan önce milli güvenlik vatan elden gidince paran olsa neye yarar.Lütfen siyaset gibi algılamayın ama tek çare HEPAR Osman PAMUKOĞLU dur bu artık siyasi bir olayın ötesinde ölüm kalım meselesidir lütfen sağduyulu olalım vatanımız elden gitmesin.
  • Ya bu nasıl bir ülke.
    Lafa gelince herkez aç.Ama bakıyorum herkezin cebinde İphone-N95-Black berry.
    Bi yerde Media markt açarlar millet geceden kapının önünde yatmaya başlar.
    Her türlü teknoloji marketinde izdiham olur.
    Ulan sen rızkına yetecek parayı gidip 2000 tllik telefona verirsen tabi aç kalırsın.
    Onun dışında rakamlar hayli korkutucu.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_43504840/mpage_6//tm.htm#43575319

Bu konuya son yorumu ben yazdım benim yorumumdan sonra kimse bişey yazmadı. Bi inceleyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scorpion_tr

http://forum.donanimhaber.com/m_43504840/mpage_6//tm.htm#43575319

Bu konuya son yorumu ben yazdım benim yorumumdan sonra kimse bişey yazmadı. Bi inceleyin

quote:

Çünkü herkeste para var, işsizlik yok, enflasyon düşük...

öyle yutuyoruzki

• hamdolsun iphone 4 alabiliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

hamdolsun iphone 4 alabiliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: raver

işini bi türlü uydurana dünya toz pembe, asıl sorun açlıktan önce milli güvenlik vatan elden gidince paran olsa neye yarar.Lütfen siyaset gibi algılamayın ama tek çare HEPAR Osman PAMUKOĞLU dur bu artık siyasi bir olayın ötesinde ölüm kalım meselesidir lütfen sağduyulu olalım vatanımız elden gitmesin.

Siyaset gibi algılanmasın diyorsun siyasi parti öneriyosun nasıl bir saçmalıktır.kurtuluş sosyalizmde birileri günde milyarlar harcarken aynı şekilde gecesini gündüzüne katan işçinin oğlu günde 1 ytl bulamıyor....

@mertekin
    bide onlar var herşeyini marka almaya çalışırlar ama açlıktan ağızları kokar.Anlamıyorum 2 kuruş maaşınla gidip burjuvalarla yarışa giriyosun.Bunun tüm suçlusu insanlar değil büyük suç onları bu şartlara getiren sistemin ama insan biraz akıllı davranır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArjesT -- 13 Ekim 2010; 19:48:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mertekin

Ya bu nasıl bir ülke.
    Ulan sen rızkına yetecek parayı gidip 2000 tllik telefona verirsen tabi aç kalırsın.

+ 1905 zaten bi tek bunu anlamadım ben...
  • çok iyi oldu
    her millet hakedildiği gibi yönetilir
  • quote:

Ya bu nasıl bir ülke.

onlar zaten ayrı bir kategori. evde telefonlarını yiyorlar herhalde.

ayrıca konuya ek olarak söyleyeyim ekmeğe de zam geldi. artık ekmek bulamayanlar daha da artacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvodor_07

Aynı hesaplamaya göre 4 kişilik ailenin sağlıklı beslenmek ve insanca yaşayabilmek için yapması gereken asgari harcama tutarı ise aylık 2 bin 906 TL oldu.

Bunu hesaplarken neleri hesaba katmışlar acaba.
  • quote:

Ya bu nasıl bir ülke.

o senin çevrende gözlemdediğin bir şey, bir de bilmediğin arka sokaklar var senin genç....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.