Bildirim
Açılmayan hava yastığı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Kemeriniz takılımıydı? Başka bir sebep göremiyorum açılmaması için çünkü. -
Evet kemer takılıydi ve bu hale gelmiş arabanın hava yastığı açılmadı -
Bu hale gelmiş bir aracın hava yastığının açılmaması çok ilginç. Şahsi fikrim açacağınız dava lehinize sonuçlanır,kazanırsınız. Zira araç neredeyse pert. Sonuna kadar uğraşın. Geçmiş olsun bu arada.. -
geçmiş olsun.Bu hal geldikten sonra açılmamışsa açılması için artık ne yapmak gerekiyor bilmiyorum.Hayır sensörlere darbe gelmemiş diyeceğim tüm ön şase her yerden darbe almış. ben çözemedim.bence bilirkişilik bir iş var burada.quote:
Orijinalden alıntı: cengizaksakal
Evet kemer takılıydi ve bu hale gelmiş arabanın hava yastığı açılmadı -
geçmiş olsun. Zamanında kia sportage i olan bir tanıdığım araç takla atmasına karşın 9 hava yastığından hiç bir açılmamıştı. Firmaya bayiye distribütöre dava açtı. Hiç bir şey alamadı. Zaten kendisi engelli oldu. Sadece sigortadan para oldu. -
Geçmiş olsun.Kazanın durumuna bakınca ucuz atlatmışsınız.Bu tip olaylar genelde Turkiyede oluyor.Sorunlu araçları bizim ülkemize yolluyorlar herhalde.Hukuk önünde hakkınızı sonunda kadar arayin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D78B5F520 -- 25 Ocak 2016; 0:10:41 > -
Arac pert zaten.davani ac hocam.kaybetcegin bisry yok. -
Emniyet kemeriniz takılıyken kafanızı nasıl direksiyona vurdunuz? Çok mu yakın kullanıyorsunuz direksiyona? Cama derken ön cam mı yan cam mı? Belli bir G kuvveti ölçmezse açılmaz hava yastıkları. Eksper ne yorumda bulundu? -
tampon demiri ve sol şase gitmiş. şase kafalarında darbe yok ancak;quote:
Orijinalden alıntı: mur@t_333
Emniyet kemeriniz takılıyken kafanızı nasıl direksiyona vurdunuz? Çok mu yakın kullanıyorsunuz direksiyona? Cama derken ön cam mı yan cam mı? Belli bir G kuvveti ölçmezse açılmaz hava yastıkları. Eksper ne yorumda bulundu?
tampon demirini ve şaseyi kaydıracak kadar darbede G sensörünün ön hava yastıklarını en az 1. kademe ile tetiklemesi gerekir.
Kemer takılıysa açması gerek.
Ek olarak kemer takılı iken kafanızı nasıl direksiyona vurdunuz?
Emniyet kemeri kilitlemedi mi? Emniyet kemerlerinin aktif gergileri çalıştı mı?
Aracın önceden ağır darbesi varmıydı? -
quote:
Emniyet kemeriniz takılıyken kafanızı nasıl direksiyona vurdunuz? Çok mu yakın kullanıyorsunuz direksiyona? Cama derken ön cam mı yan cam mı? Belli bir G kuvveti ölçmezse açılmaz hava yastıkları. Eksper ne yorumda bulundu?
Bende bu noktaya takıldım Emniyet kemeri hızlı bir şekilde çekildiği zaman bile bırakmaz, zaten amacıda o kaldı ki şimdiki bütün araçlarda aktif gergili emniyet kemeri var.Hava yastığının açılmaması kabul edilemez ama Emniyet kemeri ile ön cama ulaştıysanız Hava yastığının açılmaması daha hayırlı olmuş. -
Kemer takılı olmasına rağmen açılmadıysa tazminat elde edersiniz açın ancak kemer takılı değilse uğraşmayın.
Edit: bu arada aracın ilk sahibi misiniz? Ya da ilk sahibi değilseniz kaza sonrası falan hava yastığı olduğunu kontrol ettirdiniz mi ya da hava yastığı sensörleri olduğunu kontrol ettirdiniz mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adieu -- 25 Ocak 2016; 1:14:38 > -
hocam geçmiş olsun, bu şartlarda hava yastığı açılmış olmalıydı demek ki üretim hatası yapmışlar.quote:
Orijinalden alıntı: Adieu
Kemer takılı olmasına rağmen açılmadıysa tazminat elde edersiniz açın ancak kemer takılı değilse uğraşmayın.
Edit: bu arada aracın ilk sahibi misiniz? Ya da ilk sahibi değilseniz kaza sonrası falan hava yastığı olduğunu kontrol ettirdiniz mi ya da hava yastığı sensörleri olduğunu kontrol ettirdiniz mi? -
Koltuk eger yakinsa acmamasi daha iyi olmus aslinda. Hava yastigi yuzunuze buyuk zarar verebilirdi eger yakin oturuyorsaydiniz. (Kendi aracimin kilavuzunda yaziyor)
Emniyet kemerinin takili olmasi sart, servis falan takili olup olmadigini anlayabilir.
Emniyet kemerinin hizli cekince bile kilitlenmesi lazim. Kaza aninda aktif gergi sistemi calismasa bile kemerin yine de kendini kilitlemesi lazim. Cok ani olmayan fenlerde bile kilitliyor. Kemer mekanizmanizda sorun varsa ancak kilitlemez herhalde.
Resimlerde gordugum kadariyla acmasi lazimdi bence. Arabanin kazasi olabilir, belki araba acmaya gerek gormemis de olabilir o anki sartlardan dolayi.
Hava yastiklarini kontrol edin, mekanizmasinda problem var mi yok mu diye.
Nereye carptiniz, kac kilometre hizla carptiniz ve nasil carptiniz?
Cok gecmis olsun. -
Arkadas ucuz atlatmis. Buyuk bir kaza gecirse hava yastigi acilmayacagi icin sorunlar kotu olacakti. Bence emniyet kemeri takilmamistir arkadas yanlis hatirliyordur . -
Bence kesinlikle arkası aranmalı -
quote:
Orijinalden alıntı: ahmet3976
quote:
Bende bu noktaya takıldım Emniyet kemeri hızlı bir şekilde çekildiği zaman bile bırakmaz, zaten amacıda o kaldı ki şimdiki bütün araçlarda aktif gergili emniyet kemeri var.Hava yastığının açılmaması kabul edilemez ama Emniyet kemeri ile ön cama ulaştıysanız Hava yastığının açılmaması daha hayırlı olmuş.
Yan cam olsa anlarımda ön cama kafayı vurmanın tek anlamı kemerin takılı olmamasıdır bana göre.
-
Hocam geçmiş olsun .Sanırım aracın Airbag sisteminde sorun var . -
Arkadaşlar aracın yan camına vurdum kafamın sol tarafıni direksiyona çarpma olayını inanın bende anlamadım.aracin 2. Sahibiyim öncesinde kazası yok -
quote:
Orijinalden alıntı: Erbay güney
geçmiş olsun. Zamanında kia sportage i olan bir tanıdığım araç takla atmasına karşın 9 hava yastığından hiç bir açılmamıştı. Firmaya bayiye distribütöre dava açtı. Hiç bir şey alamadı. Zaten kendisi engelli oldu. Sadece sigortadan para oldu.
Hocam adam engelli olmus neden kazanamadi davayi ? Detaylari biliyorsaniz aciklar misiniz ? Merak ettim.
Benzer içerikler
- p0087 arıza kodu
- mercedes paket sıralaması
- clio icon joy, touch farkı
- dizel araba alınır mı
- sağ arka teker yamuk duruyor
- ford fiesta sıfır
- pejo rifter 2024 fiyat listesi
- citroen c4x shine özellikleri
- en çok tutulan suv araçlar
- opel rocks e
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X