Şimdi Ara

ACİLLLLL Modem Tavsiyesi ve YARDIMMMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar baska bir konu acmıştım ama fazla muaffak olamadım.Bana wireless modem lazım.Size durmu mu kısaca özetlemek isiyorum: Adsl Bağlantısı olan bir odanın alt katındaki dairenin yan odasına bağlantı yapmak istiyorum yani arada 2 duvan olmuş oluyor.Birde olabilirse karşı apartman dairesindeki bir eve bağlantı gerçekleştirilebilir mi (mesafe yaklaşık olarak 50 mt.) ? İşin içinde çıkamadım lütfen bana yardımcı olun,hangi modemi almalıyım ne yapmalıyım

• bence adsl modemlerde marka belli, zyxel veya linksys... wireless'ta da bu böyle.
    alalı bir seneyi geçti ilk başlarda biraz sıkıntı çektim linksysile ama şimdi sorunsuz anlaşıyoruz
    şurada çeker mi burada çeker mi muhabbetine gelince de; kimse garanti edemez, kablosuz bu :) kablolu desen 85metrede garantili çalıştırırım, bu mesafe 100m de olur 300m de... ama kablosuz olunca 5 metre ve bir duvara bile güvenemiyo insan.
  • US Robotics 9108 veya ASUS 6020VI
  • linksys hakkında şikayet duymadım ama zyxel ve zoomda sürekli bağlantı kopmaları yaşandığnı biliyorum.

bence adsl modemde de USR'den şaşmamak lazım.

USR 9107 ya da USR maxG tavsiyelerim arasında.
  • Linksys modem sorunları diye bir aratın. Şu donanım haberde bile birçok başlık var. Ortak sorun IP alamama ve kısa zamanda kopma. Modeme reset atmadan bağlanamama. Şu anda aynı sayfada yanıbaşınızda bile bir topic var. wireless modem tavsiyesi isteyen 3 tane topic daha var. Arama menüleri orada size bakıyor. Bir tıklama ile forumu verimli kullanma yolunu seçebilirsiniz. Ya da topic açmadan baştaki sayfaya şöyle bir bakın. Aynı konular var.
  • bizim evde wirelesin performansı aynı oda içinde değişiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

linksys hakkında şikayet duymadım ama zyxel ve zoomda sürekli bağlantı kopmaları yaşandığnı biliyorum.

bence adsl modemde de USR'den şaşmamak lazım.

USR 9107 ya da USR maxG tavsiyelerim arasında.

USR-9107 dediğiniz kablolu USR modelidir. Bunun kablosuz USR-9108'dir. maxG dediğiniz ise USR'in yeni seri kablosuz ürünlerinde (125 mbps'liklerde) kullandığı bir tanıtım/özelliktir.

Bu başlığı açan arkadaşa kesin tavsiyede bulunmak oldukça zor. Araya ikiden fazla "kalın" duvar ve/veya duvar+tavan giriyor... Başkalarının de belirttiği gibi"kablosuz iletişim" işi biraz şans biraz da iyi saatte olsunların işi! Maalesef denebilecek en doğru şey "dene ve gör" olacaktır.

Kişisel olarak tavsiyelerim:
    1) AirTies RT-210,
    2) USR-9108
    3) Zyxel Prestige 661HW modelleinin mümkünse denemesi olacaktır. (Demek kolay, uygulamak zor ama....)

Bir de bu arkadaş durumunu biraz eksik anlatmış. Şu anda ADSL bağlantısının mevcut olduğu yerde (alt kat) çalışan modem nasıl birşeymiş, acaba? Belki bu modem 4 portlu ve router özellikli bir modelse, kablo ile buna başka bir odaya konuşlandıralacak bir kablosuz erişim noktası (access point) entegre edilme şansı vardır. Bu durumda, üst kattaki 2. (yeni) alıcının odası ile alt kattaki oda tam altlı-üstlü olursa başarı şansı yükselecektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 8 Şubat 2006 10:14:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardım laptop !!!!!
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kablosuz modemlerde işin içine duvar girdiği zaman olayın rengi değişiyor. Kablolu olması her zaman için artı avantaj. Evde çalışan telsiz telefon bile araya girince bağlantı hızında kesilmeler oluyor kaldıki üst katlardan bahsediyorsun iş dahada zorlaşıyor. Ben modemle yan yana durduğum halde bazen sinyal düşmeleri oluyor hele birde cep veya telsiz telefonla konuşursam yerlerde sürünüyoruz... Birde üst veya alt kat olunca modem hizasında olması sinyal gücünü artırır diye duymuştum çarprazda felan kalıyorsa dahada sorun olur. Markaya gelince birçok büyük markanın aralarında çok büyük kalite farkları yok. Bunlardan bir tanesini seçebilirsin. Özellik olarak farklılıklar bulunanlarda var tabiki...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.