Şimdi Ara

açılışta hoş geldiniz yazısını görüyorum (SSD)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=57204633

120 gb Ocz vertex3 kullanıyorum.Bu konuda benim gibi ssd li sisteminde 2 sn liğine hoş geldiniz yazısını gören üye var.benim hız testlerim normal olmasına rağmen bu yazıyı görüyorum.konuyu açan üyeye yapılan tavsiyelerden şunları yaptım:

Biosta ahci modu seçip oyle win7 yi yukledim.

SataIII destekli 1 numaralı sata portuna ssd,SataIII destekli 2 numaralı sata portuna da hdd bağlı.

Gerginix hocamın kendi başlığında paylaştığı ince ayarlardan olan msconfig i açıp önyükleme sekmesindr bulunan gelişmiş ayarlarda işlemci sayısı 4 yaptım.(maximum 4 vardı)

Eksik olan bir şey mi var da hala 2 sn liğine bu yazıyo görüyorum.

Bu arada ssd nin %50 si dolu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yok mu yardımcı olabilecek biri?

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet 52

yok mu yardımcı olabilecek biri?

acaba ssd yi taktıgınız port 3,0 mı 6,0 mı ana kartınız da sata girisleri farklı renklerde olur kitapcınızdan 6,0gb/s olana taktıgınıza emin olun yaptıklarınızda sorun görünmüyor cünkü, bi ihtimal sata girislerini deneyin derim
  • bende görüyorum hocam testlerim benimde normal . 2 sn yi dertme bence
  • hem hdd hem de ssd sata 6 hizindaki portlara bagli

• quote:

hem hdd hem de ssd sata 6 hizindaki portlara bagli

cok önemli olamamkla beraber corsair gt 60 gb ssd de direk gecis yapıyordu, bende merak ettim simdi
  • Force 3 serilerinde bu olay oluyor galiba bende de hoşgeldiniz yazısı 2-3 sn. görünüyordu zamanla hoşgeldiniz yazısının görünmesiyle masa üstüne geçmesi bir oluyordu. Bence 2 sn. büyütülecek bir vakit değil. Ben çok daha iyi performans alayım windowsum daha hızlı açılsın diye aynı marka model bir ssd daha aldım raid 0 kurdum fakat sonuç içler acısıydı tek ssd ile windows 35 sn. de açılıyorken raid 0 kuruluyken 55 sn. de açılmaya başladı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biz napalım hoşgeldinzi yazısı 30 saniye falan kalıyor
  • ssd tweaker programını kur
  • Gerginx konuya bekleniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Gerginx konuya bekleniyor

gerginix gelse iyi olur ama ocz nin ssd lere yayımladıgı 2,22 firmware ı yüzünden işi başından aşkındır.
  • yazıyı görüp görmemekdeki fark nedir ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

yazıyı görüp görmemekdeki fark nedir ki

Normalde ssd kullanınca hızlı açılınca gözükmüo ama 2 sn gözükse ne gözükmese ne önemli olan açıldıktan sonraki hızı.
  • Bende de vertex 3 var sata 3 portunda takılı Bazen hoşgeldiniz görünmüyor bazen 1 sn görünüp açılıyor system mechanic ve tune-up kurulu bende belki onların etkisi vardır ama bence dert edilcek mesele değil bu
  • http://f1204.hizliresim.com/w/8/46qtn.png

http://f1204.hizliresim.com/w/8/46qsf.png

http://f1204.hizliresim.com/w/8/46qpu.png

hız testlerim normal olmasına ragmen niye hos geldiniz yazısını gormek zorunda kalıyorum.2 sn yi pek kafama takmıyorum ama ssd yi tam performans kullanamıyor muyum diye supheleniyorum.

• Bende team xtreem s1 60 gb (sata2) var bende de hoşgeldiniz ekranında 2 en Fazla 3 saniye bekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gogogokhan

Force 3 serilerinde bu olay oluyor galiba bende de hoşgeldiniz yazısı 2-3 sn. görünüyordu zamanla hoşgeldiniz yazısının görünmesiyle masa üstüne geçmesi bir oluyordu. Bence 2 sn. büyütülecek bir vakit değil. Ben çok daha iyi performans alayım windowsum daha hızlı açılsın diye aynı marka model bir ssd daha aldım raid 0 kurdum fakat sonuç içler acısıydı tek ssd ile windows 35 sn. de açılıyorken raid 0 kuruluyken 55 sn. de açılmaya başladı

35 sn ile 55 sn açılış süreleri hangi aşamadan itibarenki süreler? PC nin power düğmesine bastığınız andan itibarenki sürelerse uzaması normal olmalı çünkü raid ekranı görünmeye başlamıştır ve o aşamalar ssd üzerinde değil anakartın biosu üzerinde olan işlemler olduğundan o kısımları hızlandırmanız da mümkün olmaz sanıyorum.

• MÜŞAVİR +1

Bendeniz Agility3 ile 430 AS SSD toplam skoruna ulaşmış birisi olarak, hoşgeldiniz yazısını görmeden masaüstüne sadece birkaç geçtim. HDD'Ler takılıyken, RAID kuruluyken, HDD'Ler yokken... Çok çeşitli biçimlerde...

Bendeniz o kadar bıktım ki bu kurcalamalardan hatta SSD'nin anasını ağlattım, o yazı bende 3 - 4 saniye falan sürüyor ama sanki hayatıma kanat çırpan kelebeklere şahit olacağım 3 - 5 saniye eklenmiş gibi mutlu oluyorum.

Şaka bir tarafa da gerçekten canınızı sıkmayın, SE, temiz kurulum, geniş kapasite, sürücü - yazılım güncellemeleri ve diğer ayarlar sebebiyle görünmeyen o yazı hücrelerin trafiği, kapasite kullanımı vs... sebeplerle bir süre sonra görünmeye başlar. BU durum bazen daha erken bazen daha geç olur. Linux Tool aracılığıyla SATA Spped Default uygulamak kısmi bir rahatlama getirir ama bu geçici bir rahatlamadır zira konu SSD'nin doğası gereği kroniktir. Ayrıca gerçekten bir sorun değildir ve atladığınız bir durum olduğunu da sanmıyorum zamanında bayağı kafa patlatmıştık çünkü...

Bizler yakaladığımız en hızlı açılış süresini sanki o hıza hep sahipmişiz gibi burada lanse ederek braz da galeyan yartıyoruz. Benim Agillity hayatında bir defa 430'u yakaladı ama ortalaması nedir diye sorsanız 360'dır. 430 veya 360 nedir diye sorsanız bunu ölümlüler göremez derim. SSD yüzünden tüm PC'ler yüksek güç seçeneğinde çalışmaya başladı ben ona yanarım. VAllahi ben karar aldım, yemişim SSD'yi geç bakayım dengeliye dedim PC'ye. Ne oldu, PC daha mülayim oldu ama daha edepli desturlu elektrik tüketiyor (Fatura için demedim) ve 8 derece saha serin çalışyor. Bu yaz sıcağında bu iyi bir haber.

Not: Cevap olmaktan çıkmış ve başka alemlere yelken açmış sözcüklerim affola...

• Duvarkağıdı olarak düz bir renk mi kullanıyorsun yoksa sevdiğin bir resmi mi?
    Windowsun solid renklere karşı bir antipatisi var...
    Saygılarımla...
  • quote:

Gerginix hocamın kendi başlığında paylaştığı ince ayarlardan olan msconfig i açıp önyükleme sekmesindr bulunan gelişmiş ayarlarda işlemci sayısı 4 yaptım.(maximum 4 vardı)

Bu olayın HDD kullanıcıları için de avantajı var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.