Şimdi Ara

ACİL EVLENECEĞİM KORKULARIM VAR! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
512
Cevap
8
Favori
26.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serdarski

Ben 2001'den beri yalnız yaşıyorum.

Bazen insanlarla aramda şöyle bir konuşma geçiyor;
    - Çamaşırını kim yıkıyor?
    + Çamaşır makinesi yıkıyor
    - Yemeğini kim yapıyor?
    + Sabah kahvaltısını evde yapıyorum, öğle ve akşam yemeklerini lokantada yiyorum
    - Evini kim temizliyor?
    + Temizlikçi temizliyor..

Tek gecelik ilişkiler içinde kadınlar var..

hocam evcil hayvan lazım mı fakirim çok iyi fps oynarım tşk irtibat içn pm

babam şöyle babam böyle muhabbeti varya,

ha bilki o babasının prensesidir, ve ömrün boyunca sen onu memnun edemeyeceksindir,

eğer o tür anam böyle ebem böyle ve benzeri, konuşuluyorsa,

topuklar totoya vura vura koşarak uzaklaş (şener şen koşuşu)

• Cahillik seviyesi arttıkça harcanan para da o oranda artıyor Türkiye'de.

Karı-koca evine ayda 15 bin giren insanlar sade bir nikah töreni yapıp geçiyorlar. Totosuna don bulamayanlar 10bin liralık gelinlikler, 50 milyarlık takı setleriyle vs. düğün yapmaya kalkıyor...

Evlenmeden önce noter onaylı sözleşme imzalayın, sözleşme imzalamayanla ASLA evnlenmeyin.

Orijinalden alıntı: gfblugano35

Bu nasıl iğrenç bir düşünce ya? Türkiye'de yaşıyorsun Hollanda'da değil. Senin kız kardeşin var mı? Belki ilerde direk kızın olacak. Otur aynısını ona yaptıklarını düşün. Hoş muhtemelen yoktur bu tarz düşündüğüne göre. Malmı alıyosun, iade hakkıyla beyaz eşya mı? Sizin gibi zihniyetler yüzünde ülkede ne örf kaldı be adet..

Alan razı satan razı devir değişti artık kızlar bu yolu tercih ediyor zaten evlilik gibi büyük bir görevi kimse almak istemiyor free takılıyor türkiyede filan değilim şuanda

En azından gayet mantıklı sevdiğin kişi ile evliliksiz yaşamak araplar gibi 70 yaşında 16 lık 7/8 eşi yok çoçuk evlilik yok
    Birbirlerinden sıkılıncada değiştiriliyor veya çok sevenler evleniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwolf0 -- 7 Ağustos 2017; 14:14:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Muhacir diye küçümsenenler,tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar,yani "Düşmanla sonuna kadar dövüşenler" çekilen ordunun ri'cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak,çekilmek nedir bilmeyenlerdir.Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır. 17.01.1931 | M.Kemal Atatürk

• Siz krediye fazla alışmışsınız bence çok yanlış tamam ev , eşya yada ihtiyaç kredisi felan çekilir ama araba almak için krediye pek sıcak bakmıyorum.

Eşya alırsınız yoktur veya eskimiştir ihtiyaçtır , Ev alırsınız kira ödememek için ihtiyaçtır alırsınız ama araba tamamen ihtiyaç değildir keyfi bir yatırımdır.

İyi ki son anda frenlemeyi başarmışsınız.

Tecrübeleriniz ve yaşadıklarınız bize ileride yol göstereceğine eminim çok teşekkür ediyorum.

Siz eşinizle tanışmadan önce sözleşme yapar mıydınız sonrasında yapmayı düşünürmüydünüz ?

Çocuğunuz oldu mu?

Bu görücü usulü devri kapanması gerekir artık bu geri zihniyetten bir an önce uzaklaşmak gerekir.

ayrıca büyüklerimizin atasözleri var bu konuyla ilgili;

Ayağını yorganına göre uzat.
    Tatlı tatlı yemenın acı acı ...

Sevgililik ( Melek olurlar )

Nişan öncesi ( Masum istekleri olan melek görünümlü)

Nişan Sonrası ( Masum görünmeye çalışan ama içinde fırtınalar kopan, düğün öncesi ne kopartırım düşünceleriyle içi içini yiyen tip )

Düğün öncesi ( Düğüne kısa bir süre kala bütün maharetlerini ortaya dökerler, bu dönemde eş dost aile akraba düğün tarihini ve davetiyesini almıştır. Erkek kolay kolay düğünden vazgeçmez. Ve bu durumu fırsata çeviren kızlar. Sefalet içinde yaşamışlarsa bile her şeyin en lüksünü aldırmak için her türlü şeytanlığı yaparlar.
    Oda oda masraf masraf gidelim şimdi.

Mutfak ; Beyaz eşyanın en iyisi ve istediği renkler alınacaktır. Çünkü mutfak onundur. O beyaz renkli beyaz eşya ile bulaşık yıkayamaz. Dolabı pembe olmazsa su soğutmaz yiyecekleri muhafaza etmez. Çamaşır Makinası çok önemli. Çünkü pembe olmazsa kirli çamaşır sepeti kıyafet dolar. Yıkanmaz yani. Sürekli pasaklı gezmek zorunda kalırsınız.
    Ütü buharlı olacak ve en güzeli olacak. Aksi durumda kıyafetlerinizi ütüsüz giyersiniz. Diğerleri iyi değildir. Annelerimiz buharsız ütülerle bizim kıyafetleri nasıl ütülemişler acaba. Aklım almıyor(!)

Oturma odası; Tv en kalitelisi olacaktır. 4k olmalı. Hafif oval olsun ki her taraftan rahatça izlensin. Çünkü Mahalledeki tek tv bizimki olacağından bütün mahalleyi doyuracak bir tv olmalı.
    Tv ünitesi, mutlaka çok güzel olmalı. Özel rafları olmalı ki o rafları doldurmak içinde ayrı bir masrafa girelim.
    Oturma Grubu; İstikbal , bellona gibi reklamlarda her zaman en önde olan mağazalar gezilecek ve en pahalısı alınacak. Kalite önemli değildir. Çünkü pahalı ve markası olmalı. Zaten renk için özel sipariş verilecektir. Berjerler Avrupa Mobilya örneklerinden araştırılacak ve Türkiye'de daha yaygın olmayan modeller bulunacaktır. Özel renk yapılacak ve Perdelerde o renklere uygun olarak yaptırılacaktır.

Salon ; Bakın bu salon konusunda çok takıntılıyım. Kullanılmaz. Yeni evli bir ailenin salona ihtiyacı yoktur. Ama o salona tek başına en az 20 bin lira masraf yaptırıyorlar. Ki ben o masrafları yapmadan önce daha sonra alınması gereken bir şey. Kullanmayacağımız bir odaya masraf yapmayalım. Bir çocuğumuz olursa, ona salonu oda yapalım. Çocuk odasını da kiler olarak kullanalım. Boşa gidecek salona yapılan masraf ve o eşyalar dedim. Kıyamet koptu ama şimdi bir oğlumuz var. Oğlumuzun odası çok küçük ve bana ne dedi biliyor musunuz ? Salonu Çınar'ın odası yapalım mı ? Hadi bakalım :) O salonu yaptırırken benimle kavga eden eşim şimdi o eşyaları kilere atalım orayı çocuk odası yapalım diyor. Yapmayalım. Bu çocuk senin salon merakın yüzünden o küçük odada takılsın. Sende baktıkça vicdan azabı çek. Bir gün bir kızımız olursa ve büyürse , ona bu hatandan bahset ki o yapmasın bu hatayı ve en azından onun eşi mutlu olsun evlenirken dedim :)

Yatak odası , Ne isterlerse istesinler onu yapın. Ki yapmasanız bile yaptırırlar. Sonuçta her gece orada uyuyorsunuz ve yatak odası içinizi karartmasın. O Odaya girince sıkıntıya düşmeyin.

Ve en önemli son iki şey...
    Gidip ev bakarsınız, ev güzel olur ama semt sizin ailenize biraz daha yakınsa ilk kıyamet orada kopar. Kendisini yerden yere vurur, ağlar, duygu sömürüsü yapar. Her türlü şeytanlığı yapar. Baktı ki o da tutmadı. Annesini devreye sokar. O da tutmazsa ciddi ciddi kavga çıkartır. Ne de olsa o noktada kolay kolay ayrılamazsınız. Sonunda ne halin varsa gör. Ben bu evde mutlu olmayacağım. Sende mutlu olamazsın der ve o evi tutamazsınız. Kızın annesinin evine biraz yakın olan ev olur hemen atlar. Tamam aşkım bu evi çok beğendim. Tutabilirsin. Tabi sende istiyorsan. Eğer anneme yakınım diye tutmak istemiyorsan da saygı duyarım. Sonuçta ben kendi aileme yakın oturmak istemiyorum(YERSEN)

Ve Düğün Salonu.

Düğün salonları araştırılır. En pahalısı bulunur. Bütün detaylar konuşulur ve geçmişteki düğünlerin videosu izlenir. O düğünlerde ne varsa o bizim düğünde olmayacaktır. Mesela Nikah Memuru Salona getirtilir ve Nikah salonda kıyılır.
    Salon süper zenginlere hitap eder ama içindekiler fakirdir. Kız için önemli olan 10 sene sonra videoyu izlediğinde bak bak nasıl bir düğün yaptım kızım/oğlum/komşum demektir.

Anlayacağınız evlenmek mi istiyorsunuz?

Gidip yabancı bir kız bulun, ona aşık olun, onun size aşık olmasını sağlayın. Onun sadakatinden emin olun ve evlenin. En azından bu düğün masrafını en az %50 düşürürsünüz, düğünden sonra borcunuz olmaz, tatile gidecek paranız her zaman olur. Ve size mümkün değil, kullanmayacağı hiç bir şeyi aldırmaz.

Türkiye'de bir Türk kızıyla evlenip mutlu olma ihtimaliniz %10 civarıdır.
    O %10 u yakalayanlar şimdi ahkam kesmesin. Geri kalan %90 için kesin çözüm yabancı bir kişi bulup evlenmektir .

• quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

Kız bir arkadaşım var. (Sevgilim değil.) Yıllardır birbirimizi donumuza kadar tanıyoruz. Benim aksine o sevgili yapan bir tip... Tüm erkekler aynı cevabı verdi. "Ben bozarsam olur fakat evleneceğim kız bozulmamış olmalı." dedi hepsi... Hepsi de defalarca birlikte olmuş insanlar. Böylelerine hiç acımıyorum fakat kendim temiz insanlara üzülüyorum. 1850'lerdeki asillik kalmadı. Artık kimin eli cebinde belli değil. Herkes aşırı sulu... Kafam hep geriye dönük olduğu ve yaşadığım jenerasyondan memnun olmadığım için evleneceğimi sanmıyorum. Cinsel ihtiyacımı da kendi kendimi tatmin ederek devam ederim sorun değil.

öyle olan erkekler en açık kapı neyse onla evlensin. afedersin düşünceni... sen yap istediğini sonra en temizini iste. herkes hak ettiğini buluyor ama evli çoçuklu etrafta nasıl karılarla yiyiştiğini ( toplantı seyahat ) anlatan adamın karısı kaç yıldır adamı boynuzluyormuş çoçuk bile kimden belli değil boşanacaklar. herşey karşılıklı kimse akıllıyım diye gezmesin ortada karşınızdaki insanları hafife almayın..

• Bu yazıyı siz yazdıysanız helal olsun roman gibi okudum çok teşekkür ederim
  • bu nasıl oluyor şimdi? önce evlenme niyetine giriyorsun. 1 gece için vur patlasın çal oynasın hesabı oluyor. daha sonra 1 ömür boyu borç ödüyorsun 1 gece 1 ömre mi bedel oluyor. 1001 gece masalları.

Aşağıdaki konuşma kadın tarafından bakış açısı diyelim.

ACİL EVLENECEĞİM KORKULARIM VAR!

Orijinalden alıntı: Opricnik

quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Ev almış ayrıca Düğün masraflarını işin içine girdiğinizde anlıyorsunuz.

Asgari ucretle nereye ev aliyor

1- sen trollsun

2-bu yazida troll yazisi senin yazin veya baska trollun

kardeşim ne önyargılı adamsınız ya

burda konu kaç paraya ne alındığı ne kadar kredi çekildiği değil

hala 300 bine ne yapmış diyen var.

Alınabilir arkadaşlar, birkaç farklı kişi üzerinden şu veya bu şekilde kredi borç bulunabilir

burda mesele başka bişey, lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: NitroNos

Aşırı zor hocam bir site var insanlar portakalını diktiriyor sonra bekarım diye evleniyorsunuz bu dolandırıcılık biye çok yaygın ne diyelim Allah sonumuzun hayırlısını etsin.

Aşağıdaki konuşma kadın tarafından bakış açısı diyelim.

ACİL EVLENECEĞİM KORKULARIM VAR!

Yalnız 'portakal' tabirine çok güldüm :) Ama dediğiniz gibi neler neler yapılıyor bizim ruhumuz bile duymuyor bunları Allah herkesin karşısına hayırlı insanlar çıkarsın ne diyelim.

• enreka_tr kullanıcısına yanıt
    Bu kadar takılacaklarını bilseydim o resmi paylaşmazdım 300 bin TL'dir gidiyor.

Halen 300 Bin TL'ye takılan insanları görünce ne kadar cehaletin ortasındayız anlayabiliyorum.

Tabiki de liseli öğrenciler konuya akın ettikleri için hayal dünyasındaki troll amaçlarını bu konuda gerçekleştiriyorlar.

Orijinalden alıntı: zinedine_zidane

Cahillik seviyesi arttıkça harcanan para da o oranda artıyor Türkiye'de.

Karı-koca evine ayda 15 bin giren insanlar sade bir nikah töreni yapıp geçiyorlar. Totosuna don bulamayanlar 10bin liralık gelinlikler, 50 milyarlık takı setleriyle vs. düğün yapmaya kalkıyor...

genellikle böyle oluyor. çok defa rastgeldim.

genelde gençlerin ailesinin sosyal gelişmişlik seviyesine bakıyor.

istanbul'daki en iyi üniversiteden 2 lisans diplomalı kızını normal şekilde evlendirip " kızım bedavaya gitti" diye ağlayan kadın gördük. bedavadan kastı da abuk subuk masraflar, adetler, gelenekler vs.

o yüzden karşınızdaki insanı sadece tek bir insan olarak görüp evlenmeyin. türkiye'de birey olarak kendini ifade edip, ayakları üzerinde duran insan azdır. sosyal çevresi ile düşünmeniz gerekir. genelde 2 ayrı hayatı yaşayan insanlar fazladır. sizin yanınızda modern bir insan profili çizen biri kendi ailesinin yanında cahilce davranıp sizi şaşırtabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mkyb

Muhtemelen troll yazı. Boğazda düğün bile yapsanız 300.000 lira tutmaz. Şuanda düğün dahil 50-60 bin liraya evlenilir. İstanbul için konuşuyorum Anadolu'da dahada ucuza yapılır.

Entresan valla biz iki sene önce 30 bine yaptık herşey dahil ev kiradi tabi cift maaş hemde herseyde oldu eksik kalmadı yani bu yaz iki ark evlendi 50-60 bin bu saydıklarımın geliri 6-8 bin arası aylik asgari ücretle neden böyle bir borca girdiniz anlayadim ev keski almasaydiniz bekleseydiniz geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cokomayi1

abicim düğün kadar saçma bir şey olmaz.

değer verilen insanları çağırırsınız. size özel bir yerde ya da para ile özel bir yer tutup. sadece değerli insanlarla beraber nikah kıyılır. olay biter.

davullar, zurnalar pasta börek vs vs gerek yok. inan bana gerek yok.

sonra eşinizle beraber nerede kutluyorsanız baş başa kutlarsınız olay biter.

Düğün olayının bir gösteriş aracına dönüşmesinin ardında yatan zihniyet doğu kültürlerinde gerdek gününün aşırı önemsenmesi. En abartılı düğünler nerede oluyor ? Feodalitenin, geri kafalılığın tavan yaptığı ülkeler ve bölgelerde bizde güney doğu, yurt dışından örnek vermek gerekirse Hindistan, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri İngiltere, Rusya, ABD'de sadece mafya gösteriş amaçlı bu zırvalıklara girer.

Bunun altında yatan düşünce "kızımız buna layık" neden ? Çünkü ucuza düğün olursa elalem ne düşünür, ucuza tamah etti kız tarafı derler.

A ailesi 10 havai fişek mi attı biz kızımıza 20 isteriz, o aile 50 kişi mi çağırdı ben 60 kişi çağırayım ki farkımız ortaya çıksın, davul zurna, havaya ateş etme, saatlerce sokaklarda korna basarak araç kullanıp başkalarının kafasını ütüleme mi dersin görgüsüzlüğün bini bir para.

E tabi bu tantanayı gören kızımız da "ulan ben neymişim be" demekten kendini alı koyamaz.

Başlık parası olayı bu doğululuğun ve geri kafalılığın en ileri hali ama kısmen onu aştık sayılır fakat ilerleme çok yavaş.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.