Şimdi Ara

ACİL EVLENECEĞİM KORKULARIM VAR! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
512
Cevap
8
Favori
26.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NitroNos

Siz krediye fazla alışmışsınız bence çok yanlış tamam ev , eşya yada ihtiyaç kredisi felan çekilir ama araba almak için krediye pek sıcak bakmıyorum.

Eşya alırsınız yoktur veya eskimiştir ihtiyaçtır , Ev alırsınız kira ödememek için ihtiyaçtır alırsınız ama araba tamamen ihtiyaç değildir keyfi bir yatırımdır.

İyi ki son anda frenlemeyi başarmışsınız.

Tecrübeleriniz ve yaşadıklarınız bize ileride yol göstereceğine eminim çok teşekkür ediyorum.

Siz eşinizle tanışmadan önce sözleşme yapar mıydınız sonrasında yapmayı düşünürmüydünüz ?

Çocuğunuz oldu mu?

Kredi konusunda sizinle hem fikirim, özellikle lüks için kredi çekmek gerçekten çok yanlış. Zaten bu yüzden farkına varıp daha zaruri bir ihtiyaç olan eve yöneldik ki yatırım açısından da böylesi daha mantıklıydı.
    Çocuk kısmetse yolda, Ekim ayında bekliyoruz.
    Sözleşme konusu ile ilgili herhangi bir yorum yapamayacağım, bana oldum olası ters gelmiştir, herkesin kişisel görüşüdür.

• Sadece mutevazı bir kına gecesi ve nikah yap. Altın takacak-geri çevirecek eş dost varsa nikahta taksın. Kendi samimi dostlarınla ve eşinin dostlarıyla bir mekanda gece eğlencesi yaparsın olur biter. Damatlık gelinlik de kirala. Düğün salunuydu damatlık gelinlikti bunlara verecek parayla da yurtdışı balayına gidersin. Face twitter instagramdan kıskananları çatlatırsın nasıl fikir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.5 yıllık bir ilişkim var Makine Mühendisiyim. Çok şükür gelir düzeyim iyi. Kız arkadaşım üniversiteyi bitirdi ve yüksek lisans için ingilterede 1 sene orada olacak. Ailelerimiz emmi teyze hala boyutunda tanışıyorlar. Yemekler falan havada uçuşuyor. En son gitmeden bi söz nişan mı yapsak dedi. Kendisi 1 sene yurtdışında olacak ve ben burada ailesiyle sorumluluk kasacağım. Tabi ki olmadı. Bir ara ilişkinin iyi gitmesinden olsa gerek ev almayı düşündüm arabamı satsam birikmişimle beraber 60 lira falan param olacaktı. Epey de gezdim. Bankalara gittim hesaplattım falan 15-20 yılda falan geri ödüyorum. O an bi hesapladım çocuk olsa lisede olacak. Ve ben hala borç ödüyor olacağım. Dedim saçmalama ne yapıyorsun sen. Ne kadar sevsek de mantığı ayrı tutmak lazım. Ben ödeyeceğim o keyif sürecek??? Hemen gittim sıfır 2016 araba aldım. Ardından da Belgrada gittim. Sonrada Antalyada keyif alacağım havuzlu sitede eve kiraya çıktım. Evin eşyalarını da sordum ilerde evlenirsek almam bunları kullanırız ona göre alacağım diye kullanacağım dedi. Evlendiğimizde ortak alacağız evi. Yazılanları okudukça içim biraz daha rahatladı. Sevdiğinize sevginize sahip çıkın ama aklınızı da yitirmeyin.

• Kına gecesi gitgide gelenekselleşmeye ve olmazsa olmaza dönüştü, yakında bekarlığa veda partileri de öyle olacak.

Bu zıkkımı düğün öncesi evde sürüp gelseler olmuyor illa otel kiralanıp hanımlar olarak ayrıca tepişecekler.

Bunların hepsi arıza çıkarma fırsatı aslında. Herkes illa birbirinin akrabasını görecek, koklayacak boyunu posunu endamını ölçecek.

İstemek için bir gidiliyor, bir söz için, bir kına için, kuaför, resim çekimi, nikah, düğün, balayı ulan bu ne be ?

Dağa taşa sürterim bu rezillikle uğraşmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onore O kullanıcısına yanıt
    Hocam evlenirken kenara para koyup boşanmak için biliktirmek gerekliymiş tabi sıkıntılar çekiyorsanız diye.

Orijinalden alıntı: NitroNos

En iyisi hocam nikah kıyıp yola devam etmek ama bizimkiler rahat durur mu bir o kadar altın taktık düğünsüz olur mu diye kafamın etini yerler.

Tamam işte kardeş kafandan başlamışlar yemeye, iliğine kadar emmedikçe durmazlar.

Şimdilik geçmiş olsun.

Evlenmeme kararı alırsan ne mutlu.

Olurda yinede evlenme kararı aldın.

3 kere daha düşün.

Sonra bir 3 kere daha düşün.

Veya direk evlilik sözleşmesi yap kurtul.

Evlilik sözleşmesi yapmazsan ve eğer vicdansız bir ailenin vicdasnsız bir kızına denk gelirsen ki bunu evlenmeden kesinlikle ama kesinlikle anlayamazsın.

Kadını emerler, iliklerine kadar yerler, sen borca batar inim inim inler borç dilenir sürünürsün onlar senin kazanmadığın paraya ipotek koydurur yaşamı zindan ederler.

Dayanamz intahar edersin.

Sen canından olursun O ise devletten dul maaşı almaya başlar.

Bide nikahsız ilişki yaşar, o elemanında parasını yer.

Ohhhh sefası olsun.

ama birde doğru kadınla evlenirsen evinin kadını çocuklarının anasını gerçekten bulursan yeni doğmuş gibi olursun.

işte buna hayat ve şans diyorlar.

yiyorsa evlen bakalım şansına ne çıkacak.

• interior designer kullanıcısına yanıt
    Hocam iyice içimi sömürdünüz içim çöktü resmen sözleşme yap diyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 7 Ağustos 2017; 18:34:2 >
  • Birden fazla sevgilim oldu. Bazıları ile ciddi de düşündüm ama yok. Tek yaşamak en mantıklısı. Hali hazırda evim ve arabam da var çok şükür. Miras olarak da ablamın çocuklarına bırakmayı düşünüyorum mal varlığımı.

cout << "Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi @ GAÜ | IEEE Computer Society | Asus N550JK i7-4700HQ - 12GB RAM - GTX850M | Galaxy Note 4 | Toyota Vitz |∫ ∫ DH Mühendisler ve Mühendis Adayları Odası∫ ∫ ";
  • Xreleave kullanıcısına yanıt
    Tecrübe konuşuyor hocamı çok iyi dinleyin yazdıklarına bakılırsa baya olgun feleğin çemberinden geçmiş biri böyle hayat tecrübesini paylaşan insanları forumda görmek çok güzel

Orijinalden alıntı: serdarski

Bana denk gelen kadınlar genelde ailemin zengin olduğu düşüncesiyle evlenmek istediler, hepsi de görücü usulü ile bulunmuş insanlardı..

Anlaşabileceğim bir kadın olursa evlenirim, yoksa para için benimle evlenmek istiyorsa yalnız yaşamayı tercih ederim..

ben senin eş değil hizmetçi aramandan bahsettim bu cevabınla pek alakası yok. konudakine gelirsek ben bir insanın bu kadar salak olabilecegini sanmıyorum. karşınızdakini gercekten tanırsanız düğün zamanı yolunmazsınız.

ben hastayım dedim dedim bana inanmadınız bak ne oldu şimdi? gördünüz mü?
    :)
  • TahliyeBorusu kullanıcısına yanıt
    Evlenmeyeceksiniz yane peki her hafta eskorta mı gidiyorsunuz ?
    Tavsiyeler arasına bu konu başlıgını gelin adayına okutmak da olabilir, hiç degilse bir iki yorumu görmesi zihnini aydınlatacaktır belki... Kadın milleti erkek gibi degil haliyle, evlilige gelecek olarak bakar ve pek çok konuda tutucudur... Erkek boşanınca kaldıgı yerden hayata devam etmeyi düşünürken, kadın işsiz güçsüz anne evine dönmek zorundadır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astralll -- 7 Ağustos 2017; 19:42:25 >

Orijinalden alıntı: Lethero

1 yıllık evliyim ben kendimi ölücü sanardım karım benden cimri çıktı asdadsd 5 kuruş para harcamıyor, evde karanlıkta oturuyoruz, pil bitmesin diye tv kanalını değiştirmiyoruz. Düğünde 60 bin kadar altın takıldı onları bozdurup araba alalım diyorum, kafayı kullan o altınlar seneye 80 bin olacak aldığın araba 20 bin değer kazanacak mı diyor? migros kampanyalarını takip ediyor evde 5 sene yetecek kadar bulaşık makinesi tableti var hepsini de moneyler ile aldı.

Araba konusunda hata etmiş ama. Araba altından daha fazla değer kazanıyor.
    2015 yılında 70 bin TL olan 1.4 TSI DSG Jetta Comfortline an itibariyle 107 bin TL.
    2 yılda 37 bin TL artış var.

Bugün 60 bin liralık altın demek 422 gram altın demek.
    2 sene önce 422 gram altın 41 bin TL'ye tekabül ediyordu.

Yani bir otomobil özellikle de VW marka otomobil altından daha hızlı değer kazanıyor. Her yıl sizin elinizdeki altın otomobil zammı yanında eriyor.

Bir an önce sıfır niyetiniz varsa alın. En kötü Aralık'ı bekleyin.

• Muzun içinde gelen böcek kullanıcısına yanıt
    Benimle evlenmeyi düşünen kadın genelde "bu sakatın babası zengin, ben bunu yolarım" mantığı ile yaklaşıyor. 2-3 defa görücü usulüyle evlenme teşebbüsümde bunu farkettim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Evlilik Sözleşmesi erkeği mal paylaşımından koruyor. Nafaka ödemesinden korumuyor diye biliyorum ama yanlış olmasın kesin demiyim. Bilen hukukcu üstatlar varsa aramızda netleştirirse çok güzel olur biz de öğrenmiş oluruz.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.