Şimdi Ara

Acil bir konu lütfen ciddi olalım..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

internette satışa koyduğum bir laptop için yurtdışı nijeryadan bir alıcı çıktı önce ürün fiyatını sordu 1.400 TL olduğunu yazdım. Tabi konuşmalarımız ingilizce olarak yapıldı. Bana satın aldığını söyledi ve İBAN numaramı banka ismini v.s sordu havale yapcağını söyledi bende yazdım. önce inanmadım bana bankası tarafından e mail alacağımı söyledi ve az önce TURKISHBANK dan bir e mail aldım. e maili türkçeye çevirdiğimde alan şahısın adı soyadı hesap no müşteri no v.s hepsi yazıyordu. e mail başlığı ise aktarım güvenlik rezerve yazılmış.

E mail içeriğinde aldığım şahsın bankaya bana gönderilmek üzere havale bildiriminde bulunduğunu ancak bedelin hesabıma geçmesi için ürünün kargoya verildiğine dair takip nosunu bildirmem gerektiği v.s yazıyor. İlginçtir ürün bedeli 1.700 TL olarak not edilmiş.

kargo bilgilerini girdiğim anda banka hesabıma havaleyi gerçekleştirecekmiş.

şimdi benim sormak istediğim;
    1- hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı? aslı astarı varmıdır?
    2- diyelim ki ben ürünü ptt ye verdim takip nosunu bildirdim banka bunu direk olarak hesabımamı aktarıyor yoksa benim aldığım kişi bankaya mı bildiriyor ?
    3- ben kargo bilgisini vermeme rağmen alıcı havaleden vazgeçtim derse banka işlemi iptal ederse bizim laptop güme mi gidiyor ?

son olarak ne dersiniz benim kafam bişe almadı bu işten ama karşıdaki adamda beni bekliyor

• Bankadan gelen mailin en altinda kirmizi yaziyla 5 madde yazilmis simdi gordum. 1.maddede transfer icin rezervasyon yapildigi 2.maddede guvenlik amacli transfer bekletildigi 3. Maddede takip bilgilerini vermem gerektigi (banka bize dogrudan mail atabilir yada arayabilirsiniz diyor) 4. Maddede ise bu transfer islemi ucret aktarma guvenlik nedeniyle iptal edilemez demis. 5. Madde korkuttu beni alici ve saticiyi hesap numaralari v.s Fbi denetliyormus

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tokatçı işine benziyor. zaten nijerya diyince bi duracaksın. takip no ile güvenlik teyidi mi olur yolladığın şey hıyar mı laptop mu nasıl bilecek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hiç girme o işlere

• Aman göndermek gibi bir hata yapma benimde zamanında 2-3 ürünüme bu şekilde bulaştılar internette biraz araştırırsan tokatçı olduklarını görürsün
  • Göndermezsem bir sorun olurmu acaba? Banka pesimize dusmesin sonra

• adam %100 dolandirici. sana gelen email de sahte. nijeryali dolandirici diye arastirirsan ilgili konulari gorebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bankaya git gorus
  • Komedi, tr de alici mi kalmadi xd

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolandırıcıdır. Vazgeçilemezmişmiş. Fbi denetliyomuşmuş. Birincisi siz bir şey kabul filan etmediniz ki neyden vazgeçiyorsunuz. İkincisi fbin işi gücü yok onu mu denetliyor.

Yani yanlış yönlendirmek istemem benim şahsi fikrim bu. Yine de araştırın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.