Şimdi Ara

Açıktan liseyi bitirmek geleceği bitirir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Açık lise okumak geleceği bitirir mi? Gerçekten açık lise okuyup bitiren biri yazılım mühendisi gibi mesleklere sahip olamaz mı? Aileme bu konuda danıştığımda aşırı aşırı kızgın ve sert tavırlar sergiliyip resmen ya kendilerini ya beni öldürme durumuna getirtiyolar.

Açık lise okumak istememin nedenleri:

-Okuldaki (Keşke sadece sınıf olsa okuldaki) çoğu kişi beni eziyor ve alay ediyor psikolojimi yerle bir ediyor. Bunu çözmeye çalıştım sert çıkıştım ama bir kere ezik olarak algılandıktan sonra hep öyle algılıyorlar.

-Depresyonum olduğu için kendi kendime çalışmam daha iyi olacaktır, hocayı dinleyemiyorum. Ayrıca sınıftan kıl payı geçtim geçmekte aşırı zorlandım.

• Okul değiştir malesef acik lise saka değil cok disiplinli ve temeli saglam adamlar acik liseye gecmeli sende bunu göremedim senin caren okul degisimi olmazsa aileni zorla biraz paraya kiyip temel liselere yazdirsinlar 8 10 bine ayarlarsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıktan Lise - İki yıllık bölüm - DGS - Boğaziçi
  • Açık liseden Tıp kazananlar da var. (İyi bir liseden son sene açık liseye geçti benim bildiklerim)
    Okulun eğitimine bir katkısı yok, evde disiplinini bozmadan çalışabileceksen Açık Lise en iyisidir.
    İş hayatında da bir dezavantajı olmaz diploma açısından, işverenler okuduğun üniye ve yeteneklerine göre değerlendirecekler seni.
    Okuduğun lise hiçbir işverenin umrunda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 26 Haziran 2019; 20:17:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AI Engineer

Açıktan Lise - İki yıllık bölüm - DGS - Boğaziçi
    sizin mühendislik hikayeniz bumu. 2 yıllık hangi bölüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ofsayt Bozan Stoper

sizin mühendislik hikayeniz bumu. 2 yıllık hangi bölüm

Alıntıları Göster
    Evet. İÜ'de bilgisayar programcılığı bitirdim. DGS ile Boğaziçi Bilgisayar kazandım. Şu an mezun olup Siemens'te çalışıyorum. Eylül'de de Berlin'e taşınıyorum. İş teklifi aldım.
  • İnternette muhtemelen okulundaki hocalardan daha nitelikli hocalar ücretsiz yayın yapıyor. Okula ihtiyacın yok. Üniversite sınavında okul varken 265 bin yaptım TM' den. Mezuna kaldım dershaneye gitmedim internetteki kaynaklarla 5.400 küsür sıralama yaptım. Sayısalım olmamasına rağmen sayısal da 104 bin küsür geldi.

Üniversiteyi bu şekilde bitiremezsiniz ama lise müfredatı dediğiniz şey 6-10 yaş arası zekaların kaldırabileceği bir müfredat. (Bunun araştırması yapıldı.)

Fen grubu dersleri tek başına ne kadar yapılabilir ona yorum yapamam çünkü benim ilgi alanımda değildi ama 10 tane bile yapsaydım 75 bin küsür sıralama yapabilirdim. Bu senin için yeterli bir sıralama ise sorun yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AI Engineer kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi mesajınızı okusam üniversite farklı oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dgs falan ne la adam bilgisayar programcılığından boğaziçine geçmiş sonra berlinden iş teklifi almış yalancıyı sevmiyorlar böyle de bir durum var
  • quote:

Orijinalden alıntı: malaustası

dgs falan ne la adam bilgisayar programcılığından boğaziçine geçmiş sonra berlinden iş teklifi almış yalancıyı sevmiyorlar böyle de bir durum var
    AI yı yıllardan beri forumda takip ederim. programcılık kategorisinde aktif biri. attığı falan yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: AI Engineer

Evet. İÜ'de bilgisayar programcılığı bitirdim. DGS ile Boğaziçi Bilgisayar kazandım. Şu an mezun olup Siemens'te çalışıyorum. Eylül'de de Berlin'e taşınıyorum. İş teklifi aldım.

Alıntıları Göster
    mühendislik kazanamadığınız için mi programcılık gittiniz. sıfırdan çalışıp 2 yılda boğaziçi seviyesine geldiyseniz çok iyi
  • Benim çocuğum olursa yapacağım şey:Liseye kadar kolejde okutacağım daha sonra açık liseye kaydettirip, okula yapacağım masrafı özel hocalara yaparak sınava hazırlayacağım.Kolejde okutacak paran varsa niye liseyi okutmuyorsun diyeceksiniz ama ben çocuğuma bu eziyeti yapamam.Kafası rahat olursa hem hayattan zevk alır hem de sınav stresiyle uğraşmadan başarıya ulaşır daha doğrusu ulaşacağına inanıyorum.Hem okulu yüklemek hem de sınav stresini yüklemek çocuk için sıkıntılı olacaktır.

Ben eskiden bu eziyeti çektim çocuğum çekmesin, rahat olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.