Şimdi Ara

Açıklama Geldi: BİM, A101 ve Şok Marketleri Kapanıyor! Artık Bir Daha Açılmayacak. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
12.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim bildigim kadarıyla BİM'in tepe yönetimi zaten Akepenin kendisi, kendi ayaklarına sıkarak böyle bir yola gideceklerini düşünmüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

    şaka mı bu?

    Şaka aynen.


    Eskilere dokunmazlar yenisini açmak zorlaşır sadece.

    Zaten her tarafta var hikaye kısaca.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence isabet. Doğru karar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bim bana bakkaldan daha yakın neden yolun karşısına geçip kazıklanayım ki ?

  • Yav he he kesin kapanır. Milyonlarca liralık vergi veriyor bu marketler. Küçük esnaf önce fiş kesmeyi ve vergi vermeyi öğrensin.

  • Akp'nin kemik kitlesi aylık alışverişini bu mağazalardan yapıyor. Kapatamazlar.

  • oyle bisey mumkun degil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nufusu 5000 altında olan yerlerde kapanması daha kötü ki, tek tabanca kalacak bakkal amca akşama kadar head shot yapar 

  • Esnaf tamam çakalda bu marketlerde iyice çakal oldu Kendi markalarını bilindik markalarla aynı fiyata satıyorlar Bakkalardan kalır fiyatlarıda yok insanlar küçük esnafı suçluyor ona hak veriyorumda eskiden miş o ucuzlukları toptan fiyatına perakende satış dönemi nerdeyse sütaş peynirle bim süzme peyniri aynı para gidip 2 lira daha fazla verip marka peynir al.

    Bence Buna en çok kırtasiyeciler sevinicek. Bakkallar için diyeceğim çoğu allahın selamını almaktan aciz bakkalmı işletiyor bulunduğu Memlekette Kaymakamlık mı yapıyor belli değil çoğunun havasından artistliğinden geçilmiyor bazıları var çok iyi insanlar ona lafım yok.


    Bakkalar Ve kırtasiyeciler mallarını toptancılardan alıyor belli bir fiyatları var satış fiyatları çok üstüne oynayamazlar.Burda Sorun Toptancılar.


    Örneğin Toptancı 60-65kuruşa sattığı malı bakkalın 75 kuruştan satmasını istiyorlar. 40 kuruşluk malı Bakkal 50 kuruşa satmasını 20 kuruşluk malı 25kuruşa satmasını istiyor. Peki Marketler Bunların hem kendi fabrikası var hemde bunlara arada toptancı olmadan kendi fabrikasından veya direk fabrikadan geliyor. Soru şu Bu marketler Toptancılarla uğraşmıyorlarken Çoğunun fiyatları neden bakkal fiyatları ile aynı.


    Bazen bakkalara kızsakta küçük yerlerde bakkalarında yani 40 kuruşluk malı neden markette 50 kuruşa satılıyorken bakkalda 75 kuruşa satılıyor diyorsanız onunda cevabı bu olur çünkü bakklar marketler gibi sürekli alışveriş yapılan yerler değil sigaradan alkolden ekmekten para kazanıyorlar gıda ürünlerinde kar marjı her ürünün çok yüksek değil hem toptancıdan ucuz almaları gerekicek hemde çok satış yapması gerekir ve adımbaşıda bakkal olduğunu düşünürsek herkes birbirinin kar marjını kısıtlıyor ve satışını azaltıyor.

    Marketler aynı yerde 10 farklı firmanın marketi olsun onlar için değişen bişey yok a101 bim şok gibi mağazaların müşterisi bellidir.Bakkal veya diğer küçük esnaflar Toptancıdan 100 birimi 100liraya alabiliyorken a101 bim gibi kendileri üretip satan veya direk fabirkasından satın alan marketlerin fiyatı aynı olmuyor.


    Bence Asıl konu Marketler toptancılarla aracılarla uğraşmıyorken bakkalla nasıl aynı fiyata satabiliyor ? Bakkal 40 kuruşa alıp 50 kuruşa satabiliyorken kendi üretip yada fabrikasından direk aldığı malı örneğin 25 kuruşa alıyorken nasıl 50 kuruşa satabiliyor Bence En önemli soru bu hadi küçük esnafın zaten marketle aynı kulvarda olmadığı aşikar marketlerle aynı paraya almadığıda aşikar ama yinede çoğu zorunlu olarak markettikine yakın fiyatta ve aynı fiyatta satan var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dabledore -- 28 Eylül 2020; 16:6:2 >




  • Kadıköy'de bizim sokakta bir bakkal var hepsiyle çatır çatır rekabet ediyor. A101'le aralarında bir iki bina var. Şok, 2M Migros, Carrefour.. her şey var yakın sokaklarda. Dörtte biri alanda iki kat çeşit bulunduruyor, insanlarla sohbeti var, ihtiyaçları farkediyor, kalabalık değil akıllı şeyler getiriyor.


    Yani demek ki rekabet edilebiliyor.


    Küçük dükkanları yaşatmak istiyorlarsa mesai saatlerine düzenleme getirsinler bence. Bunun etkisi dolaylı ama büyük. Avrupa'daki gibi çalışma saatlerini girişe yazmak zorunlu olsun ve denetlensin.

  • a101 bir süt alıyor bakkalın neredeyse 500000 katı, tabi ucuza satar. Bakkal kazıkçı olmak istemese bile pahalıya aldığından pahalıya satacaktır.

  • 5000 kişinin altı olan yerler nerede ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    Bi kişi de okumamış haberi
    Nüfusu 5000 altı olan yerleri kapsıyor

    Sıkıntı yok la panik yapmayın

    Bu gif'ler çok karşımıza çıkmaya başladı, sanki bir elden çıkmış ve dağıtılıyor gibi

    Kapanmasına üzülmemek lazım, belki büyükşehirdekiler de daha önce forumda konuşulduğu gibi artık kalitesizlik hissiyatını müşterilere daha az hissettirirler...

    Geçtiğimiz günler uzun süredir tasarımını değiştirmemiş bir Migros mağazası için içimden keşke biraz modernleştirseler demiştim ve uzun süre sonra o mağazaya gidince mükemmel bir görünüme kavuşturduklarını gördüm, beğenimi de ifade ettim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 28 Eylül 2020; 17:55:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nüfusu 5 bin altında olan yerlerde kapanıyormuş. Nüfusu 5 bini geçmeyen yere mağaza açmıyordur zaten bunlar. Tepelerinde hükümete yakın olan, iş hacmi milyonların döndüğü bu mağazaları kapatıyoruz demek kolay mı öyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Esnafdan alisveris yapacagima internetten siparis verir 2 gun beklerim.

    Tam da içimden geçen yorumu okudum. 2 liralık şeyi 10 liraya satar, hayırlı işler derim cevap vermez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imkansiz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A101 bim şok büfeler hayırlı olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Esnaftan alışveriş yapacağıma ölürüm daha iyi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.