Şimdi Ara

Açıklama Geldi: BİM, A101 ve Şok Marketleri Kapanıyor! Artık Bir Daha Açılmayacak. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
12.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Esnaf artık kafayı değiştirmeli ticaretten anlamayan esnaflık yapmasın kardeşim sistemini kurmayan stoğunu bilmeyen her yatırımcı batmaya mahkumdur 30-50 binliraya işletme kurulmuyor mal sahibini zengin ediyor borca giriyor sonra aç geziyor şu kafadan çıkılmalı yeni şeyler bulunmalı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Ne güzel özetlemişsin yaw

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REV0

    Hahaha


    Milletin ucuz dandik gidalari alarm sistemiyle satin aldigi yerleri de kapatinca bakalim "ben hep 50 liralik aliyom" diyen akp secmeni nereden yiyecek bulacak.


    Mahallenizin bakkal amcasi dedesi urunlerini tonlarca almadigi icin daha pahaliya satin alacak. Size de daha pahaliya satacak. Siz de taaaa sehrin obur tarafindaki dana kadar avm ye gidip 3 otobus degisterek yiyecek gida tasiyamacaginiz icin pasa pasa gidip bakkaldan marketten alacaksiniz, dana gibi de kazigi yiyeceksiniz.


    Dune kadar "ben otobus kullaniyorum, araba kullanmiyorum yeeeaaa" diyen akp secmeni bakkaldan kaziklari satin alirken, arabasi olan 'zengin' adam gibip buyuk avm'den dolduracak bagajini.


    Sizde 50 liraya bakkaldan aldiginiz bayat nutellarla idare edeceksiniz artik.


    neyse ya bana ne, tadini cikarin malum secmen bunu siz istediniz.

    yazıyı okurken ağızından saçılan köpükleri gördüm resmen





  • Ben 2 sene hazır yemek sektöründe çalıştım. Karşıdaki Şok Mağazası'ndan her öğlen çorba içmeye manav beyefendi gelirdi. Mağazadan vitrinlik olmayan tüm sebzeleri de bize getirirdi. Adam öyle iyi niyetliydi ki, müşterisine asla tek bir tane ezik soğan sattığını görmedim. Yan taraftaki migrosun tüm ürünleri çürükken avokado satmazdı ama diğer tüm ürünleri temizdi. Adamın ürünlerini parmakla seçerdin.

    Diyorum ya adamlar küçücük dükkan kadar mağazayla koskoca gross marketi mahalleden şutladılar. Ticaret böyle oluyor.

  • Resmi bir şey yok ortada konu sahibi ne diye provake ediyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    İpe un serme.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haykıran Bıngıldak kullanıcısına yanıt
    Şok marketleri Yıldız holdingin (ülker) bilmem anlatabildim mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 28 Eylül 2020; 23:21:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bize ne esnaftan kirtasiyeceden bilmem neyden yaw. Devir kişisel ekonomi devri. Bir kişi işsiz kaldığında esnaflar rahat alabilsin diye ucuzlatiyor mu? Tüketici niye esnaftan pahalı alsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REV0

    Mesele o degil ki lazer. nufusu 5000 altinda olan yerler nereleri misal ? ya kucuk mahalleler ki sehirden zaten uzaklar. ya da koy kasaba.


    koye avm acilamayacagina gore, sehir merkezinden uzakta olan yerlerde acilan avmlerden bahsediyor.


    sehirden uzak olsun diye kurulan Outlet'lere ne olacak mesela ? Bunlarin olayi o zaten, uzakta kuruyorsun ki kirasi, masrafi dusuk olsun, sen de ucuza mal satiyorsun.


    Simdi bunlardan bir tanesi hasbelkadel 5000 altinda olan bir yere denk geldiyse, cikan yasaya gore kapatilacak demek. Outletti, ucuza urun satilan merkezleri kapatinca bu vatandas nereye gidecek ? cevahir'den mi yapacak alisverisini ? herkes o kadar zengin mi ulkede ?


    Velev ki, outlet degil, kucuk bir bim magazi olsun 5000 alti yerde. Ya BiM ya bolgedeki bakkal ahmet amca.


    bim gidince ahmet amca'ya bir paket cukulatayi 50 kagida satmasinin onunde ne engel olacak?


    1980'lerdeki turk filmlerine gidiyor mesele, kemal sunal'in fahis bakkalla olan olayini anlatan bir film vardi onu hatirladim simdi.



    Bu ikisini de gectim, malum iktidar soz konusu olunca sonra cikip "ya bu 5000 cok dusuk, en iyisi 20bin yapalim" dememesi gibi bir sey var mi?



    Alıntıları Göster

    Mahalleler bu kapsama girmez. İl, İlçe ve köyler olarak değerlendirelim. Büyükşehir yasasına göre de tüm köyler mahalle sayıldığına göre bu yasa sadece Tükiye nüfusunun yüzde sinin yaşadığı büyükşehir olmayan illerdeki 5 bin nüfusun altındaki yerleşim yerlerini kapsıyor. Nihayetinde Türkiye nüfusunun yüzde 0,5 falan herhalde bundan doğrudan etkilenir ki zaten Bim in oralarda şubeleri yok. A- 101 in bir kaç şubesine denk gelebilir.





  • Nabalım , markette 1.75 esnafta 3 tl capri-sun mı içelim ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dabledore

    Esnaf tamam çakalda bu marketlerde iyice çakal oldu Kendi markalarını bilindik markalarla aynı fiyata satıyorlar Bakkalardan kalır fiyatlarıda yok insanlar küçük esnafı suçluyor ona hak veriyorumda eskiden miş o ucuzlukları toptan fiyatına perakende satış dönemi nerdeyse sütaş peynirle bim süzme peyniri aynı para gidip 2 lira daha fazla verip marka peynir al.

    Bence Buna en çok kırtasiyeciler sevinicek. Bakkallar için diyeceğim çoğu allahın selamını almaktan aciz bakkalmı işletiyor bulunduğu Memlekette Kaymakamlık mı yapıyor belli değil çoğunun havasından artistliğinden geçilmiyor bazıları var çok iyi insanlar ona lafım yok.


    Bakkalar Ve kırtasiyeciler mallarını toptancılardan alıyor belli bir fiyatları var satış fiyatları çok üstüne oynayamazlar.Burda Sorun Toptancılar.


    Örneğin Toptancı 60-65kuruşa sattığı malı bakkalın 75 kuruştan satmasını istiyorlar. 40 kuruşluk malı Bakkal 50 kuruşa satmasını 20 kuruşluk malı 25kuruşa satmasını istiyor. Peki Marketler Bunların hem kendi fabrikası var hemde bunlara arada toptancı olmadan kendi fabrikasından veya direk fabrikadan geliyor. Soru şu Bu marketler Toptancılarla uğraşmıyorlarken Çoğunun fiyatları neden bakkal fiyatları ile aynı.


    Bazen bakkalara kızsakta küçük yerlerde bakkalarında yani 40 kuruşluk malı neden markette 50 kuruşa satılıyorken bakkalda 75 kuruşa satılıyor diyorsanız onunda cevabı bu olur çünkü bakklar marketler gibi sürekli alışveriş yapılan yerler değil sigaradan alkolden ekmekten para kazanıyorlar gıda ürünlerinde kar marjı her ürünün çok yüksek değil hem toptancıdan ucuz almaları gerekicek hemde çok satış yapması gerekir ve adımbaşıda bakkal olduğunu düşünürsek herkes birbirinin kar marjını kısıtlıyor ve satışını azaltıyor.

    Marketler aynı yerde 10 farklı firmanın marketi olsun onlar için değişen bişey yok a101 bim şok gibi mağazaların müşterisi bellidir.Bakkal veya diğer küçük esnaflar Toptancıdan 100 birimi 100liraya alabiliyorken a101 bim gibi kendileri üretip satan veya direk fabirkasından satın alan marketlerin fiyatı aynı olmuyor.


    Bence Asıl konu Marketler toptancılarla aracılarla uğraşmıyorken bakkalla nasıl aynı fiyata satabiliyor ? Bakkal 40 kuruşa alıp 50 kuruşa satabiliyorken kendi üretip yada fabrikasından direk aldığı malı örneğin 25 kuruşa alıyorken nasıl 50 kuruşa satabiliyor Bence En önemli soru bu hadi küçük esnafın zaten marketle aynı kulvarda olmadığı aşikar marketlerle aynı paraya almadığıda aşikar ama yinede çoğu zorunlu olarak markettikine yakın fiyatta ve aynı fiyatta satan var.

    Uzun uzun yazmışsınız ama yalan ve yanlış bilgiler.

    Bim in kendi markaları nasıl ünlü markalar ile aynı fiyata. Arada çok ciddi fark var.

    Hele Bim ile bakkal aynı fiyat dediniz ya orada bittim.





  • ucuza mal almak yok lan sayın vatandaşlar. , diyor akp. der der. yol yabdular.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gene başlığı gören içeriği okumayan çoğunluk kitle hayal aleminde yazmış..

    Haberde diyorki 5000 nin altında nüfusu olan bölgelerde açılmıycak...

    Kısaca zaten 5000 bin altındaki bölgelerde a101 yada bim kaç tane var.. bunu düşündünüz mü.. sonuçda bu firmalar da kar zarar bilançosu ile hareket ediyor ürün satamıycakları kar yapamıycakları yere açarlarmı..

    Hadi onu geçdim haberlerde bundan sonra diyor yani mevcut misal 4000 kişilik bir mezrada bim varsa o kapanmıycak sadece bundan sonra yenisi açılmıycak deniyor..

    Yani bunun bim yada a101 gibi markalara hiç bir zararı olmaz..

    Zaten açıcakları şubeleri yıllardır açdılar.. eğer şimdiye kadar açmamışlarsa belli bölgelerde o bölgelerde fizibilite teknik çalışma yapılmıştır kar getirmşyceği düşünülerek açılmamıştır zaten..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hikaye


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak etmeyin imkansız olay. Zaten 5k nüfuslu yere Bim 101 açmak da fazla kar getirmez ki taşıma maliyeti vb. bakkala versinler yetkiyi geçsin. Ben zaten büyükşehirdeyim banane

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • köylerde açılmasın diye önlem alınmış anlaşılan. bu marketler şu anda köylere giriyorlar. bizim köydeki evin alt katındaki dükkanına bile baktılar kiralık olarak, market açmak için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Locaste Siarnaq kullanıcısına yanıt
    Hiç büyümesin o zaman yerleşim yerleri. İlk 5000 kişi yerleştikten sonra büyüsün. Birileri kırsal gelişmesin istiyor. Benim anladığım bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dönekler kapatamaz yine dönerler siz yaşadığınız ülkeyi unutmuşsunuz...

  • Yahu birinizde haberi okuyun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işletmeler akp seçmeninin hayat damarı,böyle bir şey olacağin sanmiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.