Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2421. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70.082
Cevap
2.051
Favori
8.523.935
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
619 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24192420242124222423
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    evet bende biraz bu konudan muzdaribim.

aventus 100 tl olanı mı kullanmıştınız.

ten uyumuyla alakalı olabilir m
  • esalvarci kullanıcısına yanıt
    25 TL olandı dostum ilk çıkan Aventus.

Ama dediğim gibi sadece Aventusa özel değil. yukarda saydığım parfümlerin %90 geri dönüş vermedi bana. Özellikle yayılımı fena olmayan belirgin kokuları seçtim bir de.

Yani sıkarken birşeyleri atlıyor olabilceğim aklıma gelmeye başladı artık.
  • DeadMaster35 kullanıcısına yanıt
    diesel fuel for life
    dior homme intense prive
    chanel de blue
    one million

bende bunları almıştım. banada dönüş olmadı. ama mesela bileğime sıkıyorum herhangi birisini en az 5-6 saat kalıyor orda. yayılım için aynı fikirdeyim. ve bu parfümlerin bazıları için çok kalıcı olduğunu söyleyen ve bunalan bile varmış. muhafaza şeklinde felan mı bi sıkıntımız var acaba. banyoda dolap içerinde duruyor benimkiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeadMaster35

Herkese merhabalar,
    Öncelikle bizi bu güzel parfümler ile buluşturduğu için Eser beye teşekkürlerimi sunarım.

Benim dikkatimi çeken bir durum var ve bunu sizlerede danışmak istiyorum.

Bugüne kadar eser beyden piyasa işi olmayan kokuları almaya özen gösterdim.

Aventus
    Givenchy Ultra marine
    Diesel only the brave
    Mont Blanc Legend
    Boss Bottled İntense
    Bvlgarı Man in Black
    Virgin İsland Water

şu ana kadar kullandığım parfümler oldu Eser beyden.

Parfümleri seçerken yayılımı ve kalıcığı yüksek olanları seçmem ilk kriter oldu. Ayrıca çok ağır olmayan daha fresh tarzlara yöneldim.

Konuyu uzun süre takip ediyorum. Ve buradaki çoğu arkadaşımız parfümlerinin dışardan yorum aldığını (övgü veya beğenilmeme şeklinde) söylüyor. Fakat ben 1.5 senedir kullanmama rağmen sadece bir kere parfümüm ile ilgili dışardan yorum aldım.

Yorum aldığım tek parfüm Givenchy Ultramarine intense oldu ki bende kendisini sıktığımda 12 saat sonra bile kokusunu duyabiliyorum. Fakat diğer parfümlerde sıktıktan 1 saat sonra kokusunu hissedemiyorum.

Acaba yanlış şekilde mi kullanıyorum parfümleri diye artık merak etmeye başladım. Yorumlarınızı belirtirseniz sevinirim.

Edit: Hakkını yemeyim Mont Blanc Legend parfümünü de kız arkadaşım çok beğeniyor ve saatler sonrada yakından kokusunu aldığını belirtti.
    3-4 yıldır adam akıllı parfüm kullanıyorum, bu süreçte 5 tane falan iltifat almışımdır karşı cinsten. Çevreye göre çok değişiyor hocam yorum oranı. Elimde orjinal Aventus da var ( meyveli batch ) özel günlerde kullandığım, yine de yorum oranı değişmedi. Tanıdık çevreden gelen yorumları saymıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

3-4 yıldır adam akıllı parfüm kullanıyorum, bu süreçte 5 tane falan iltifat almışımdır karşı cinsten. Çevreye göre çok değişiyor hocam yorum oranı. Elimde orjinal Aventus da var ( meyveli batch ) özel günlerde kullandığım, yine de yorum oranı değişmedi. Tanıdık çevreden gelen yorumları saymıyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam ben karşı cinside geçtim. ofis ortamında 15 kişi ile çalışıyorum. Her gün farklı parfüm sıkıyorum. Kimsede aaa güzelmiş bu neymiş demedi.

Ha yakın çevrem (sevgilim,ailem) onlar tabi öperken falan yorum yapıyorlar ama dış çevreden tepki oranı az.

Ben burada yazan arkadaşlarında yorum olayını abarttığını düşünmeye başladım biraz o yüzden. Yada çevrelerindeki insanlar parfüm gurmeside olabilir :)
  • Dış çevreden övgü bekleyen arkadaşlar,bu biraz zor bi iş biliyorsunuz insanların çoğu başkasını övmeyi sevmez. Parfümü çok beğense bile çoğu kişi içten içe güzelmiş der geçer. Sadece yakınlarınız aile,sevgili vs onlar karşılıksız bekledikleri için rahat rahat beğendiklerini söylüyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DeadMaster35 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi çevreyle alakalı. 300 kişilik sınıfta okudum, 15 kişilik yakın arkadaş grubum vardı. Çok nadir yorum aldım ki genelde fresh ve beğeniye uygun parfümleri tercih ettim. Ki kendim de karşımdaki insana çok az yorum yapmışımdır.

Beğendiğiniz kokuları uygun dozajda kullanın yeter. Neticede parfümler ve güzel kokmak yorumdan ziyade bir kişisel bakım göstergesi, karşıdaki kişi yorum yapmasa bile olumlu izlenim ediniyor hakkınızda.

• Satılık ya da Takaslık (Takas sadece İstanbul içi elden)

Tutaste

TON PdM - Layton ~48 mL
    STH Kilian - Straight to Heaven ~49 mL
    Grey Tom Ford - Grey Vetiver ~20 mL
    AMO Amouage - Jubilation ~40 mL
    ORG Creed - Original Vetiver ~48 mL
    LddM Andy Tauer ~48 mL
    PR7 DHI Prive ~45 mL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hebalci -- 3 Aralık 2019; 18:40:55 >
  • Hugo Boss - Boss (Bottlet) [BSS]
    Alfred Dunhill - Desire Blue [DSR]
    Carolina Herrera 212 ViP MEN [ViP]
    issey Miyake l'eau d'issey [iSY]
    Kenzo - Pour Homme [KNZ]

Dostlar şimdi bu parfümleri almayı düşünüyorum. Sephora ve boynerde hanımla denedik. bunları beğendi. Ona da Victoria's Secret - Bombshell [Bomb] almayı düşünüyorum.

Şimdi bu seçenekler içinden şunun yerine şunu al performansı daha güzel diyeceğiniz bir parfüm var mıdır? Birde bu Chanel - Bleu de Chanel [CHN] çok beğeniliyor galiba. listeden hangi ürüne yakındır.

Boss bu versiyonu mu alsam yoksa intense versiyonunu mu?

Dunhill desire red kullandım. Blue da sever miyim.

Daha çok turunçgil seviyorum.eşimde öyle önerebileceğiniz başka parfümler varsa onada talibim.

Son olarak 40 yaşında ağır başlı, delikanlı ve yürekli olarak bilinen sert mizaçlı bir abim içinde öneri talep edeceğim.

Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • SessizTecrübe S kullanıcısına yanıt
    Ürünün son kalitesi 25 tl ye çıkıyor. Üzeri yok. 50 gelsin daha iyi olsun derseniz aynı mal 50 olur.

25 lirada olup aynı ürünün bende 50 liralık versiyonu yoksa eğer o 25 liralık ürün, o parfüm için üretilmiş en iyi hammaddedir.

25 tl de bulunup 50 liralık hammaddesi olan ürünleri yazayım, artık lütfen bu konu anlaşılsın :)

Dior sauvage edt - 50 liralık çalışması mevcut. Aradaki fark ile sadece hammadde oranı düşürülebiliyor. Pahalısını %15 gibi bir hammadde ile tamamlarken, sizin aldığınız ürün %23 ile yapılıyor. Kokular aynı. Bu yüzden üst kalitesinin bize bir faydası yok. ..ki içerisinde 4 te 1 oranda o kalitede var. yani 4 te 3ü A kalite. 4 te 1i top kalite. SVG bu ürün.

Aynı şekilde Prada l'homme var. Bunu da A kalite çalışıyorum. Zira top kalitesini görmedim merak da etmedim. 50 tl verilecek bir parfüm değil.

Aventusun TOP kalite ürünü listedeki CRD. 50 ve 100 tl lik ürünler extra çalışma, birinin adı DELUX diğerinin adı T kalite. Farklı, diğer ürünlerde bulunmayan, pahalı bir içeriğe sahip olduğu için extra çalışmaları olan ürün aventus.

DHi. Listedeki ürün bir firmanın top kalite ürünü. Güçlü güzel ama orjinalden farkları var. Bu da son çalışması o firmanın. A değil al değil. 50 liralık olan başka bir firmanın top kalitesi. Orjinal ile çok yakın ancak DHi den performansı düşüktür.

Yani alt kalite ürünlere bakmıyor, çalışmıyorum. 50 liralık grup var olduğu sürece de bakmam. Altta kalite mantığını anlatacağım daha iyi anlayacaksınız.

X firması kaliteleri:

A
    B
    C bu şekilde düşer. Biz hep topa bakarız. Toptaki ürün 25 tl ye yetiyorsa 25, yetmiyorsa 50 tl ye satarız.

Y Firması kaliteleri

Top kalite
    EG kalite Bu firmanın EG kalite (alt) ürünlerinin nasıl koktuğunu görmedim hiç. 8 yıldır çalısıyorum bu firma ile. Alt kalitede durum nedir bilmiyorum bile.

Başkaları 80 100 tl ye ürün satıyor? Onu da onlara sorun
    ..

Eser hoca burda anlatmış. Okuyabilirsin. Yani senin dediğin gibi değil olay... Bu dakikadan sonra seni çok ciddiye almamak lazım dostum.Çünkü hatırlıyorum da sen yine bütün parfümlere kalmıyor vs vs bir sürü atıp tutmuştun. Daha sonra "burnumda sorun varmış" diyerek ameliyat olmuştun. Ki bence yalan. Sonra herkesten özür dilemiştin . Şimdi gelmiş yine atıp tutuyosun ama bu süreçte parfüm almaya da devam etmişsin. Şaka gibi gerçekten.. :)))

• GERİ DÖNÜŞ VE ÖVGÜ ALMA ÜZERİNE

Geri dönüş ve övgü alabilme olasılığınız, karakterinizin etkileyici olmasıyla ve de insanlarla bağınızın iyi olmasıyla doğru orantılı.

Ayrıca, bu ülkede birçok insanın parfümünüzü beğense dahi söyleyeceğini sanmıyorum. Toplum baskısı bilinen bir şey malum. Coğrafyanın büyük bir etkisi var. Böyle bir ülkede, durduk yere bir kız gelecek kolay kolay "parfümünüz çok güzel" diyecek, oldu(!)

Bir parfümün beğenip beğenilmediğini şöyle de anlayabilirsiniz; beden dili okuma sanatıyla, dikkat çekmeyle ve reaksiyonlarla. İnsanların çoğu beğense dahi gelip söylemeyecektir, fakat beden dili inkar edilebilir bir şeydir, ve içgüdüseldir.

Türkiye'de, ben bir zamanlar Sauvage kullanırken birinin bana gelip parfümümü beğendiğini söylediğini hatırlamıyorum, fakat Fagrantica'daki yorumlara ve Youtube'daki testlere göre en etkileyici parfümlerden biri.

Elimdeki Sauvage'yi Amerika'ya giden arkadaşıma verdim. Bana dediği şu "Amerika'da çok övdüler, parfümümü soruyorlardı sürekli". İşte, bu durumun özeti. :)

• Bunu daha önce birkaç kere daha atmıştım. Ara ara görmeyenler için tekrar atıyorum. Umarım merak eden öğrenmek isteyen herkese yardımcı olur bence çok doğru bir yazı.

Parfümlerde Kalıcılık Ve Farkedilirlik Sorunsalına Genel Bakış

Aslında konuyu açarken herkesin muzdarip olduğu bir konuya değinmek istedim. Başka birisinde buram buram kokan parfüm size gelince neden kokmuyor?

Öncelikle konuya başlarken daha iyi anlaşılması için bol bol anlayabileceğimiz örneklerle süslemeye çalışacağım. Amaç herkesin en iyi şekilde bu olayı kavrayabilmesi.Tabi yazıyı kalıcılık ve farkedilirlikleri düşük olan parfümlerden örnek teşkil etmeyecek şekilde daha çok kalıcılığı ve farkedilirliği yüksek olan kokulara örnekler vericek şekilde yapacağız.

Parfüm mağazasına gittiniz ve size testerdan bir parfüm denettirdiler. Parfüm buram buram kokuyor ve sizi mest ediyor. Daha sonra karar verip şişeli olarak parfüme sahip oluyorsunuz ve üstünüze bol bol sıkıyorsunuz. Ama o da ne! parfüm mağazada sıktıkları gibi hiç buram buram kokmuyor, 1 saat sonra kokudan eser kalmıyor. Yoksa testerların alıcıyı cezbetmek için daha yoğun olduğu söylentisi doğru mu? Ve ya kokuyu bir süre kullandıktan sonra o ilk başlarda ki kalıcılık ve farkedilirliğinden eser kalmıyor geriye ten kokusumu kalıyor. Oysa ki internette parfümün kalıcılığı ve farkedilirliği oldukça yüksek olarak oylanmış ve söz edilmiş. Bunların nedeni ne olabilir.

Şimdi yukarda bahsettiğim herkesin aklında olan bu deli sorulara örneklerle beraber cevap verelim.

İlk kez duyduğunuz bir koku her zaman sizin burnunuza daha fazla gelir ve kokusunu hissettirir. Zamanla insan doğası gereği (doğa üstü güçleriniz yoksa) burnunuz o kokuya alışır ve artık size kokmamaya başlar. Mağazalarda farkındaysanız parfümleri her zaman koku kağıdına sıkarlar ve çoğunlukla tek fıs veya iki fıs sıkarlar. Üstünüze sıkıp sizi boğmazlar. Yine teninize sıkacaksınız aynı oranda bileğinize uygularlar. Bunun nedenlerinden bir taneside yukarıda belirttiğim sebeplerden etkilenmeden kokuyu en iyi şekilde test edebilmenizdir. Bir parfümü üstünüze ne kadar fazla uygularsanız o kadar kısa sürede o kokuyu alamayacaksınız. Özellikle yoğun ve güçlü parfümlerde bu süre daha da az olacaktır. Eğer ki bir parfümün kokusunu sürekli kendiniz almak istiyorsanız daha düşük miktarlarda sadece bileğinize uygulayın ve bırakın parfüm size koksun. Üstünüze parfümü boca etmekle parfümün kalıcılığını ve farkedilirliğini arttırmaktan ziyade hem koku dengesini bozmuş olursunuz hemde koku körlüğüne daha çabuk girersiniz. Ve parfüm size kokmasada etrafınızdaki insanlar kokuyu alır. Tabi bu etrafınızda bulunan insanlarında sizinle sürekli aynı ortamda bulunmaması gerekir.

Bununla ilgili bir kaç örnek verelim.

Mesela bulunduğunuz yerde gaz kaçağı var dışarıdan gelen biri size burası gaz kokuyor der ve siz o kokuyu hissetmezsiniz. Oje süren bir kadın sürdüğü ojenin kokusunu almaz dışarıdan biri burası oje kokuyor der. Yemek pişirilen bir evde yemeği pişiren bir kişi yemek kokusunu almaz. Sigara içen bir kişi üstüne başına sinen sigara kokusunu duymaz ama içmeyen bir kişiyi o koku çok rahtsız eder. Bu örnekleri daha da fazla çoğaltabiliriz. Burada demek istediğim konu aslında çok basit bir parfümü üzerinize sıktığınızda kendi kokunuza bir süre sonra alışmanız ve kokuyu hissetmemeniz kadar doğal bir olay yoktur. Bu sizin burnunuzla ilgili veya parfümle ilgili değil insan metabolizmasının doğası gereğidir.

Bir de koku doygunluğu diye bir kavramdan bahsetmek istiyorum. Bu 2 çeşit bir doygunluk. 1. si çok fazla kokunun olduğu bir ortamda bir süre sonra burun reseptörlerinizin dolmasından dolayı koku alamama olayı. Bir diğeride sürekli aynı kokuya maruz kalmadan dolayı kokuya olan bağışıklık. Bunuda şu şekilde örneklendireyim. Aynı yemeği karnınız çok açken yediğinizde aldığınız lezzet farklı karnınız tok olduğu bir zamanda yediğinizde aldığınız lezzet farklı. Bir yemeğin ilk lokmasından aldığınız lezzet ile son lokmasından aldığınız lezzet aynı değil. Yani sorun lezzetini veya kokusunu alamadığınız doygunluğa ulaşmış duyu organlarında. Zaten tad ve kokunun bağlantılı olduğunu hepimiz biliyoruz. Parfümlerde de durum aynıdır hergün parfüm kullanıp burnunuzu kokularla meşgul ediyorsanız koku doygunluğu riski sizde de fazla oluyor. Bu durumu aşmak için kendinize belirli aralıklarla parfümsüz günler yapın. Örnek olarak 3-5 gün hiç parfüm kullanmayın. Bu süreçten sonra sıktığınız ilk parfüm size oldukça keyifli gelecektir. Bunu mutlaka deneyin.

Bunların dışında aslında etkenler oldukça fazladır. Ruhsal durumunuzdan tutunda o günkü hava koşullarına kadar pek çok değişken koşul vardır. Ama yukarda belirttiğim koku körlüğü dediğimiz olay daha geneli kapsamaktadır ve kullanıcılarda daha fazla gözlemlenmektedir.

Kaynak:Altuğ Arslanca.

• Beğenmeyen almaz olur biter nedir bu millete sallama derdi anlayamadım.. Kendileri ile kavga eden insanlar bunlar. Herkes eleştirebilir hatta duygusal olarak mantıklı eleştiri de yapmayabilirler ama bu insanlara Eserin paralı elemanı vs gibi yorumlar yaparsanız o sizin amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu ortaya çıkar. Bir sürü firma var beğenmeyen gider oradan alır veya farklı firmalardan sevdiğiniz ürünleri alırsınız. Kimse size niye oradan alıyorsunuz demez fakat gelip burada hakaret etmek hoş değil.

• ero158 kullanıcısına yanıt
    Erkekler bile sormaz çoğu zaman:)Aman gey demesinler diye:)Dün ki olayın da bir özeti olarak:Biz yermeyi severiz,açık ararız önce.Surekli uzun uzun yazılar yazarım burada bir emek sarf ederek,kimse bir paragraf methiye düzmedi bu yazılara.Ama eleştirmeye gelince maaşallah o parmaklar makina:)Demek yazdıkça bilenen,yazdıkça gıcık olan,”ne yazıyor bu yine entel kuntel “ diyen bir topluluk varmış:)

Çünkü seviye bu.İhtiyaçları olan “Bayan azdıran Top 10” listesi belki de.”Sen notayı falan boşver,sen bunu sıkınca hatun ayıklar mıyım?Bundan bahset:)”

Toplumun geneline nüfuz etmiş bir vasatlık var.Herkesin de o vasatlık havuzunda olması isteniyor.Biraz farklı birşey yaparsan hemen elitistlik ve kibirle suçlanıyorsun.Doğru ya biz yer sofrasında yiyip büyük ihale kovalayanları halk adamı,üç beş kuruş kazancından kitaba,tiyatroya para ayıran insanları elitist biliriz.

Yahu daha geçen Haluk Bilginer büyük başarı elde etti Emmy alarak.Yorumlardaki hazımsızlık inanılmazdı

Sonra niye parfümüm sorulmuyor.Sorulmaz arkadaşım sorulmaz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 2 Aralık 2019; 13:23:44 >
  • Bu arada Oud Wood 45 dk kalıyor diyen arkadaş!İzmir ‘e yolun düşerse bana ulaş o dediğin sürelerde kalırsa sana orjinalini alacağım Oud Wood ‘un söz :)

• Çekememezlik denilen şey bizim milletin tipik problemi. Hocam sen yazmaya devam et önemsemeye gerek yok. Ben her parfüm yazına katılamasam da en azından konunun kalitesine katkının büyük olduğunu düşünüyorum.. Ellerine sağlık yazdıkların ve yeni yazacakların için :))

• Merhaba arkadaşlar, parfüm alma arifesindeyim.

4 adet parfüm alacağım

Dior – Sauvage
    Creed - Aventus [CRD]
    Chanel – Blue de Chanel
    Gucci – Pour Homme 2

Yukarıdaki parfümlere sıcak bakıyorum ama aklımda

Yves Saint Laurent - La Nuit de L'homme [YSL]
    Dolce & Gabbana - The ONE [THE]
    Paco Rabanne - iNViCTUS [iNV]

bu parfümler kaldı. Temel 4lüden hangisi yerine yukarıdakiler daha iyi alternatif olabilir ?
  • ragequit R kullanıcısına yanıt
    pour homme ii yerine the one veya invictus derim ben.
  • cinematic kullanıcısına yanıt
    Yazacağım hocam yazacağım.Bazı üstadlar daha önce benzer sebeplerden elini ayağını çekmiş forumdan ama ben çekmeyeceğim.Çünkü bu yazılardan faydalanan bana teşekkür eden ciddi bir kitle var.Gürültüye pabuç bırakmamak lazım.Ama önce birkaç meseleye açıklık getireyim:

1.Tutaste hiç kötü esans üretmiyor mu?

Cevabım Hayır.Çünkü iyi kötü işin mutfağından,sahne arkasından haberdarım.Tillahı olsa benzerliğin düşük ya da sentetiklik gözlemlenen esanslar listeye olmuş olsun diye alınmıyor.Dün de örnek verdim iyi bir çalışması olmadığı için Burberry London gibi taş gibi bir parfüm listede değil bu yüzden.Oud Wood ‘un bu hale getirilmesi bir senelik bir çabanın eseri yine.Ve maliyetini biliyorum .50 TL ‘ye satılması bile büyük fedakarlık.Mesela son gelenlerden Pure Malt benzerliğini en düşük bulduğum oldu ki yazımda da farklılıklara değindim bu farklara.Ancak benim bu benzerliği düsük bulmam Tutaste ‘nin çıtayı yükseğe koymasından kaynaklanıyor.Her zaman maksimum olmayabilir bazen optimumla da yetinmek gerekiyor.Pure Malt da optimum benzerliğin yakalandığı diğer işlere göre biraz daha az benzer bir çalışma.Ama diyorum ya gayet yeterli günün farklı saatlerinde orjinali ile bereber kullandığımda farkı zor tespit ettiğim bir esans olmuş.Yani yüzde +90 başarı ile esans üretilirken bu sefer neden yüzde 87 olmuş diye taşlamak mı lazım gelir.Ki bu durum da piyasadaki tek esans olmasından kaynaklı.Yani olabilecek en iyisi bu.

2.Neden parfümlere 7 ve üzeri yüksek puan veriyorsun?

Bunun sebebi aslında basit.Satın aldığım parfümler genellikle daha önce orjinalini ya da açığını kullandığım ya da Sephora’da kokladığım,yani bildiğim ve zaten sevdiğim parfümler.Geri kalan ise kör alış yaptıgım ama zaten gerek o parfumle ilgili izlenen onlarca video ve okunan onlarca eleştiri sonucu ve yine -artık buna tecrübe mi dersiniz,burunun zamanla gelişmesi mi dersiniz bilemem ama -fragrantica notalarına bakıp parfümün üç aşağı beş yukarı nasıl kokacağını kestiriyor olduğum parfümler.Bu yüzden puanların yüksek olması da kaçınılmaz oluyor haliyle.

Yani bu hususların dikkate alınmasını rica ediyorum.Yani kimseden bir çıkar beklemeden yazdım bunca zaman yazıları.Hepsi de belirli bir özen ve mesai gerektiren işlerdi.Yeri geldi Ağustos sıcağında Baccarat Rouge ‘larla,Jubilation’larla gezildi yeri geldi Fragrantica ‘da parfumör ismi bulunamayınca dakikalarda araştırıldı.Bazen sarhoş kafayla sırf foruma saygı duyduğumdan ve söz verdiğimden ötürü yatıp uyumak yerine elden geldiğince birşeyler karalandı:)

Ezcümle yazmaya devam edeceğim.Benden öyle kolay kurtulmak yok:)

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 2 Aralık 2019; 14:24:10 >
  • Performans konusuna da değinelim.Arkadaşlar!Özellikle bu hobiye yeni başlayanlar!Mutlaka cephanenizde farklı güçlerde ve farklı tarzlarda kokular bulundurun.Senaryo’ya göre parfüm kullanın.Her kokudan aynı performansı alamazsınız.Örneklendirirsem Bleu de Chanel ortalama 6 saat performansı olan bir parfüm.Ben eğer 6 saat bandında dışarıda kalacaksam kullanıyorum bu arkadaşı.Eğer daha uzun süre dışarıdaysam ve tazeleme şansım yoksa bu sefer Savauge ya da Aventus gibi bir-iki tık performanslı parfümlere yöneliyorum.Yani elimdeki belki de en hafif koku Bvlgari Pour Homme.Onun da ayrı bir senaryosu var:)

Mesela The One,La Nuit ve CH Men Prive gibi kokular hiçbir zaman fazla yayılmazlar.Yayılmamaları da lazım gelir.Çünkü yabancıların “date “ yani karşı cinsle yakınlaşma anlarında kullanılmak üzere üretilmiş parfumlerdir.Sevgiliniz size sarıldığında onu baymayacak kadar kokarlar her zaman.Bunları bilin artık bu 40’lık ihtiyara ihtiyacınız yok.İnternet diye birşey var:)Oud Wood da yine bu tarzda davranan bir parfüm.Ve bu şekilde kokması da gerekiyor.Cazgır gibi davranan 2 metre yayılan bir Oud Wood istemezdim açıkcası:)

Ha 2 metre yayılsın herkes beni koklasın derseniz.Bunun için de Ultramale gibi,Black Orchid gibi Back to Black gibi seçenekler var.Ama bu parfümler görece ağır parfümler.Sonra aglamamk gerekiyor:)

Yani her parfümün bir doğası,bir davranış biçimi var.Bazı arkadaşlar F1 aracını şehir trafiğine,bazıları ise Limizun’i yarış pistine sokmaya çalışıyor:)

Yani parfüm hem hafif olacak,hem 2 metre yayılıp 10 saat kalacak,hem genel beğeniye uyarken boş vakitlerinde omuzlara masaj yapacak:) Valla süper.

Yani tazeleme yapamayacağınız süreyi hesaplayıp ona göre parfüm kullanımına gidin.100 parfüm almanıza gerek yok.Ama en azından 6-7 tane seçeceğiniz olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 2 Aralık 2019; 14:59:44 >
  • 
Sayfa: önceki 24192420242124222423
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.