Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2420. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
70.082
Cevap
2.051
Favori
8.523.889
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
619 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24182419242024212422
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben iyi bildiğim kokularin bile incelemelerini okuyorum bonobo hocamdan :)

Kesinlikle yazmaya devam etmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parfüm gurmelerine bi sorum var,

Elimde hem hugo boss [bss] hem de hugo boss intense [bint] var. kokular birbirinin %99 hatta neredeyse %100 aynısı.. başından sonuna kadar. (ikisi de tutaste)

Orjinallerinde de böyle mi? İkisininkini de hiç koklamadım.

Not: Koku çok iyi bu arada.
  • İyi akşamlar , ünide okuyorum kapalı ortamda kullanabileceğim kışlık bir parfüm arıyorum yazın sürekli sculptare kullanan birisi olarak kullanacağım kışlık parfüm de imza parfümüm olsun istiyorum fazla baharatlı kokular beni rahatsız ne önerirsiniz ? kör atış alacağım
  • Tehlikeli Patates kullanıcısına yanıt
    Kısmi nota farklılıkları var orijinalleri de böyle fragranticada bakarsan zaten oylamada da görürsün. Intense biraz daha sıcak bir parfüm soğuk havalara daha güzel uyarken düz olanı biraz daha sıcak havalara gidecek parfüm. Düz olanı biraz daha ferah kokuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bleu de chanel parfum için tarih nedir?

• Rappapompom kullanıcısına yanıt
    Parfüm hobisine başladım başlayalı bende sipariş vermeden önce ve sonra parfüm elime ulaşana kadar bütün yorumları okuyorum değişik bir duygu veriyor bana. Değişik bir heyecan katıyor, kokusunu bildiğim parfümler dahi olsa... Hatta ara sıra girer bakarım elimdeki parfümler hakkında yeni yorumlar var mı diye (:

• eiskent, trakia_ erenmeten ve sırada bonobo :D Aldığı parfümleri yorumlayan insanlara saldırırsanız kaçacaklardır. Beğenmeleri bazılarına neden batıyor çok merak ettim. Herşeyi geçtim, aynı kişiler bir şeyleri gömüp gömüp dururken neden hala benim her ürünümü alıp duruyorlar? İyi yoruma da kötü yoruma da saygı duyulmadığı sürece müşteri seçerim bu saatten sonra arkadaşlar.

Elimde 10 saat kalsa bana ne? 2 saat yayılsa bana ne? Akşama kadar hortum gibi kokacak aventusu arıyorum diyen arkadaş. Sen de bir yerlerde bakıver böyle aventusu bulup bana yolla lütfen. Onun ücretini de ben karşılayacağım, aynısı da yarı fiyatına sana yapacağım. Parfümler üzerinde hayal gücünüzü kullanıp beni ve diğer parfüm üreticilerini yormayın lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tehlikeli Patates

@EserKozmetik

Hocam kafamda bir soru var.. 'Reformülasyon' ile ilgili.

Şimdi bu orjinal parfümlere sürekli bir şeyler oluyor biliyorsun ki.. yani mesela, 2006'da satılan armani code ile 2019'da satılan armani code arasında innnnanılmaz bir performans farkı var. deneyip gözlemlediğim, sorup soruşturduğum üzere bu neredeyse bütün parfümlerde böyle.

Ne yapıyorlar bilmiyorum.. maliyeti kısmak için içindeki esansı mı zayıflatıyorlar, yoksa sağlık bakanlığı yüzünden bazı kimyasalları çıkarmak zorunda mı kalıyorlar emin değilim.. ama şu bir gerçek ki sanki her yeni çıkan şişede performans (hem kalıcılık hem yayılım) biraz daha azaltılıyor.

Sorum şu; tutaste kokuları, parfümlerin hangi zamanına göre yapılıyor? Yani.. piyasaya ilk çıktığı zamanki o performans canavarı versiyonuna göre mi yoksa günümüzdeki hali ney ise ona göre mi?

Çünkü test ederek gördüm ki, tutaste'nin kokularının hemen hemen hepsi orjinallerinden daha kalıcılar. Burada da reformülasyonlar yapılmasın ilerde mümkün mü? Yoksa yıllar sonra üretilenlerde bile kalıcılık asla azalmayacak mı?
    @EserKozmetik

Hoşgeldin hocam.. şu mesaj bayaa altlarda kaynamış, açıklayabilirsen çok süper olur..
  • Tehlikeli Patates kullanıcısına yanıt
    Evet orijinalleri de öyle.

• JohnLocke. kullanıcısına yanıt
    Mesela 2015teki dhi ile şu anki dhi ile o kadar fark var ki...

Çok özlüyorum dhiyi ilk kokladığım halini.

• Son yorumları okuyayım dedim de kendimi savaştan çıkmış gibi hissediyorum iki parfüm yorumlayın da konu kendine gelsin

• Merhaba arkadaşlar, yeni çıkan gözde birkaç parfümü yorumlamıştım fakat tartışmadan dolayı epey gerilerde kalmış. Görmeniz için tekrar paylaşayım dedim.

Thierry Mugler - Pure Malt: Kısa süre içinde fazla geri dönüt aldığım ilk parfümüm oldu. Aşırı ilgi ve dikkat çektiğini gördüm. Gerçekten etkileyici bir parfüm. Orijinalle kıyaslamaya geçelim. Orijinalin açılışında malt ve viski notası biraz daha fazla hissedilir oluyor, tutastenin açılışında ise daha önplanda olan vanilya ve meyve oluyor. Açılıştan sonra zaman geçtikçe orijinaldeki havayı yakalıyor. Genel beğeni-kalite-ilgi çekme uyumu olarak zirvelerde diyebilirim. 10/10

Thierry Mugler - Pure Havane: Bal, puro tütünü, bitter kakao, vanilya... Sevenine haz yaşatan kokulardan biridir. Pure Malt kadar olmasa da genel beğeniye uygun. Benzerlik-performans-farkedilebilirlik muazzam. 10/10

Guerlain L'Homme Ideal: Öncelikle parfüm orijinaliyle aynı diyebilirim. Bu parfüm, benim en elit-kaliteli gördüğüm birkaç parfümden birisidir. Koku kalitesi ve modernliği olarak Dior Homme Intense seviyesinde diyebilirim (Koku benzerliği değil). Vişnemsi açılışı bazılarını rahatsız edebilir, ama vişne havası bademin fazla kullanılmasından kaynaklanıyor. Karakteristik notalarına geçecek olursak; deri, badem, bitter portakal, narenciye vs. Parfüm mükemmel formunu 20-30 dk sonra yakalıyor. Koklarken aşırı haz aldığım nadir parfümlerden biri, koklayıp koklayıp duruyorum :) 10/10

• İlginç insanlar var. Sanki 1 2 ayda bir aniden örgütlenip foruma darbeye geliyolar. Neyseki yine başaramışlar :))

Uzun uzun yazmıcam zaten her şey belirtilmiş Eser hoca da noktayı koymuş. Yapmayın beyler insaf yahu , vallahi geçen kirke aldım 1 fıs enseye sıktım 1 er fısta bileklerime. Bileğimden gömleğe geçmiş gömlekten deri monta geçmiş. Bir kaç gün geçti tekrar deri montu giyeyim dedim koku halen buram buram duruyor. Sırf bu yüzden o gün parfüm sıkmadım, İşin garibi parfüm sıkmadığım halde deri montun kolunda kalan koku bu seferde kazağımın bileklerine de bulaşmış. Tamam kirkenin performansı zaten diğerlerine göre kat ve kat yüksek ama diğer kokular da gayet tatmin edici..

• quote:

Orijinalden alıntı: ero158

Merhaba arkadaşlar, yeni çıkan gözde birkaç parfümü yorumlamıştım fakat tartışmadan dolayı epey gerilerde kalmış. Görmeniz için tekrar paylaşayım dedim.

Thierry Mugler - Pure Malt: Kısa süre içinde fazla geri dönüt aldığım ilk parfümüm oldu. Aşırı ilgi ve dikkat çektiğini gördüm. Gerçekten etkileyici bir parfüm. Orijinalle kıyaslamaya geçelim. Orijinalin açılışında malt ve viski notası biraz daha fazla hissedilir oluyor, tutastenin açılışında ise daha önplanda olan vanilya ve meyve oluyor. Açılıştan sonra zaman geçtikçe orijinaldeki havayı yakalıyor. Genel beğeni-kalite-ilgi çekme uyumu olarak zirvelerde diyebilirim. 10/10

Thierry Mugler - Pure Havane: Bal, puro tütünü, bitter kakao, vanilya... Sevenine haz yaşatan kokulardan biridir. Pure Malt kadar olmasa da genel beğeniye uygun. Benzerlik-performans-farkedilebilirlik muazzam. 10/10

Guerlain L'Homme Ideal: Öncelikle parfüm orijinaliyle aynı diyebilirim. Bu parfüm, benim en elit-kaliteli gördüğüm birkaç parfümden birisidir. Koku kalitesi ve modernliği olarak Dior Homme Intense seviyesinde diyebilirim (Koku benzerliği değil). Vişnemsi açılışı bazılarını rahatsız edebilir, ama vişne havası bademin fazla kullanılmasından kaynaklanıyor. Karakteristik notalarına geçecek olursak; deri, badem, bitter portakal, narenciye vs. Parfüm mükemmel formunu 20-30 dk sonra yakalıyor. Koklarken aşırı haz aldığım nadir parfümlerden biri, koklayıp koklayıp duruyorum :) 10/10
    Üçünden sadece birini seçme imkanın olsaydı kimi seçerdin hocam? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihkm

Valla ben orjinalinide hiç merak edip deneyimlememistim, belkide orjinalini ile birebirdir ama ben kokuyu beğenemedim. Fakat kalıcılık konusunda başarılı, sabah sıktım akşam hala alıyordum kokuyu. Tekrar ediyorum koku bana hitap etmedi, bu tarz kokuyu beğenen insan mutlu olacaktır.

Yukarıda ki tartışmalarınizi okudum, herkes elinden geldiğince yorum yapıp birşeyler paylaşmaya çalışıyor. Elbette ki olmayan, tutmayan parfümleri olacaktır, herkesi memnun etmek çok ama çok zor, imkansıza yakın.

Fakat bildiğim tek şey var ki firma sahibinin esnafliginin iyi olduğu.

Herkese iyi forumlar.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım kusura bakma lafım kesinlikle sana değil. Gayet güzel ifade etmişsin; orijinalini denemedim ama koku bana hitap etmedi demişsin. Tartışmalar yüzünden artık konuda pek yazmıyorum eski arkadaşlar bilirler beni. Adam bana hitap etmedi yazmış orijinalini daha önce koklamamıştım yazmış.
    Adamın biri de demiş ki Eserin parfümünü eleştirmek burda suç. Neden suç olsun? Muhtemelen orijinal hermes almak istesen beğenmeyecek o 800 liraya başka parfüm alacaktın. Ama hermes beğenen yok mu? Belki dünyada en çok satan 5 parfümden Bi tanesidir.
    Eser deli gibi satılan ideal i sırf ben eleştirdim diye şak diye listeden çıkarttı şimdi bire birini aldı listeye koydu. Kıyaslarken orijinali ile kıyaslamıştım.
    Şurda kokmuyorlarcı eleştirme sebebim veri aldıkları şeyin başka açık parfümler ya da başka parfümleri kıyaslamaları idi.
    Kokmuyor! Neye göre kokmuyor dp nin terre hermes ine göre. Diğer dior parfüme göre
    Kalmıyor! Neye göre kalmıyor? David walker ın terre hermes ine göre, diğer dior parfümegöre
    Yayılmıyor! Neye göre göre Yayılmıyor? Bargello nun terre hermes ine göre, diğer dior parfüme göre.
    Eser in iddiası her zaman orijinaline benzemek oldu. Eser listeye parfüm eklerken de kıstası orijinaline benzerliği oldu. Açık parfümde orijinal notalar...
    Ha daha kalıcı olduğu oldu mu parfümlerin? oldu
    Yayılımının daha yüksek olduğu oldu mu oldu.
    Orijinali ile kıyaslarken yayılım, kalıcılık, farkedilirlik hususunda özellikle mağazada 2 fıs deneme ile yorum yapılması da yanlış.
    Niyetiniz çok kalsın çok yayılsın çok koksun ise o parfüm orijinalliğini kaybediyor. Çünkü içine farklı kimyasallar ve esanslar girmeye başlıyor. Hadi onu geçtim orijinal esansı yoğun kullansa bile orijinalliğini kaybediyor parfüm.
    Eser in müşteri kitlesi belli hedef kitlesi de belli diğer parfümcülerden farkı da bu.ürünlerin Kalitesi bir yana kendi esnaflığı bir yana.

• Günün Parfümü:Montale Chocolate Greedy

• mtoyanik kullanıcısına yanıt
    ya sana şöyle izah edeyim. anlayacağını düşünüyorum.

ben şimdi hayatında hiç mercedes sürmemiş almamış birisi olarak, sana (satıcı sıfatınla, veya kullanıcı sıfatınla) geliyorum. diyorum ki arkadaş;

bu arabanın performansı nasıl?

motoru nasıl?

km'de kaç kuruş yakıyor?

konforu nasıl?

şimdi ben sana bunları bilgi edinmek için soruyorum. aventus içinde aynı şey. kalıcılığı ortalama kaç saat, farkedilirlik kaç saat.. deneyen varmı? deneyenler aydınlatabilirse sevinirim demişim.

orda 10 saat bile kalmıyor yazık demedim ki, bu linç etmeye çalışanların bu linç sevdasını anlamış değilim.
  • deoksiribonükleotit D kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/141037869

ya tek istediğim cevap böyle bişeydi. bana değil sanırım ama aradığım cevapları buldum.

neden bu kadar sıkıntı oluyor yorum almak anlamış değilim. cidden burda bazıları can sıkıyor.
  • EserKozmetik kullanıcısına yanıt
    Eser Bey size ve yaptığınız işe saygım sonsuz ama konuda son defa mesaj atıp bir daha da girmeyeceğimi belirtmek üzere cevap vermek istedim.

Öncelikle müşteri seçeceğim diyorsunuz.Bu çok güzel inşallah bundan sonra böyle yapmanızı temenni ediyorum.Çünkü müşteri kitlenizin kim olacağına bence karar vermeniz gerekiyor.Müşteri kitlenizin eiskent, trakia_ erenmeten ve bonobo mu yoksa D&P,Bargello,David Walker yani 25-50tl banıdnda parfüme para ayıran kitle mi olacağına karar vermeniz gerekiyor.

Şuana kadarki duruma göre sizin hedef kitleniz D&P,Bargello,David Walker portföyündeki müşteriler.Bu yüzden seçiminiz eiskent, trakia_ erenmeten ve bonobo olacaksa malesef mevcut müşteri kitlenizin %70-80'inden vazgeçeceksiniz demek oluyor bu.Bunu yapabileceğinizi düşünmüyorum.

Ha derseniz ben farklı bir marka kurup onun üstünden ilerleyeceğim o zaman müşteri seçim hakkınız var.

Hala markanızın en çok satan parfümü sizin dediğinize göre İnvictus iken,hala hedef kitleniz D&P,Bargello,David Walker müşteri kitlesi iken burada olumlu olumsuz,kokuyo kokmuyor vb yorumlar olacaktır olamlıdır da.Siz bence Niş ve orjinal parfümden başka parfüm kullanmayan insanlara bir daha orjinal aldırmayacağım vizyonunu benimserseniz dediğinizi de yapabilirsiniz.

Esans işini de biraz araştırma fırsatım oldu.Çok kaliteli esanslar 400-800 euro bandında bulunuyor ama sizin şuanki müşteri kitleniz bu maliyetleri karşılayabilecek durumda değil.25-50TL'ye bu ürünü siz getiremezsiniz,getirdiğinizde de 100tl üstüne çıkınca sizin müşteri kitlenizin %80'i o parayı vermeyecektir.Hatta bana ve olumsuz eleştiri yapanlara ilk tepkiyi koyup çullananlar en başta almayacaktır.Çünkü 25-50TL parfüm banındaki bir portföy.Ben de almam hatta 100tl parfümlerinizi hiç kullanmadım bile.Çünkü sizi tercih etme nedeni 25-50TL bandında parfüm satmanız.

Bu yüzden de o pahalı esanslar yerine,müşteri kitlenize daha uygun ya başka firmadan ya da daha düşük kalite esanslardan sunmak zorunda kalıyorsunuz.Sonra eleştiri yazılınca burada bir linç kültürü oluşuyor.Sonra da burada olumsuz eleştiri olunca da 25TL'lik parfüm bu zaten ne bekliyorsunuz ki değerlendirmeyi buna göre yapın oluyor.

Kısacası portföyünüz böyle olduğu sürece bu tartışmalar bu eleştiriler hep olacaktır.25TL'lik parfüm kitlesinden 2.000tl'lik parfüm kullanan, hayatı boyunca açık parfüm kullanmamış kişilerin parfüm kültürünü beklemek abesle iştigal.

O yüzden müşteri portföyünüzü,hedef kitlenizi ve vizyonunuzu buna göre seçtiğinizi düşünüyorum.Seçim hakkı sizin tabiki de ama kitle bu.Bu yüzden ne bana ne de başkasına kızmaya hakkınız yok.Bu seçim sizin seçiminiz ve buradaki kültürün seçimi.Bu kavga,karşılaştırma,hangisi daha çok kokuyor,hangisi daha ucuz kavgası ben olsam da olmasam da hep devam edecek.
  • Herkese merhabalar,
    Öncelikle bizi bu güzel parfümler ile buluşturduğu için Eser beye teşekkürlerimi sunarım.

Benim dikkatimi çeken bir durum var ve bunu sizlerede danışmak istiyorum.

Bugüne kadar eser beyden piyasa işi olmayan kokuları almaya özen gösterdim.

Aventus
    Givenchy Ultra marine
    Diesel only the brave
    Mont Blanc Legend
    Boss Bottled İntense
    Bvlgarı Man in Black
    Virgin İsland Water

şu ana kadar kullandığım parfümler oldu Eser beyden.

Parfümleri seçerken yayılımı ve kalıcığı yüksek olanları seçmem ilk kriter oldu. Ayrıca çok ağır olmayan daha fresh tarzlara yöneldim.

Konuyu uzun süre takip ediyorum. Ve buradaki çoğu arkadaşımız parfümlerinin dışardan yorum aldığını (övgü veya beğenilmeme şeklinde) söylüyor. Fakat ben 1.5 senedir kullanmama rağmen sadece bir kere parfümüm ile ilgili dışardan yorum aldım.

Yorum aldığım tek parfüm Givenchy Ultramarine intense oldu ki bende kendisini sıktığımda 12 saat sonra bile kokusunu duyabiliyorum. Fakat diğer parfümlerde sıktıktan 1 saat sonra kokusunu hissedemiyorum.

Acaba yanlış şekilde mi kullanıyorum parfümleri diye artık merak etmeye başladım. Yorumlarınızı belirtirseniz sevinirim.

Edit: Hakkını yemeyim Mont Blanc Legend parfümünü de kız arkadaşım çok beğeniyor ve saatler sonrada yakından kokusunu aldığını belirtti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadMaster35 -- 2 Aralık 2019; 10:48:27 >
  • 
Sayfa: önceki 24182419242024212422
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.