Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2419. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
70.082
Cevap
2.051
Favori
8.523.887
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
619 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24172418241924202421
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bonobo643

Bak kardeşim ben o parfümden 7-8 saat arası performans alıyor isem ve övgüler alıyorsam bunu bu şekilde yazarım doğal olarak.Burada insanları yanıltan bir durum yok.Sen 45 dk performans aldıysan burada problem var.Yeterince teste tabii tutmadığını düşünüyorum.Hergün yazıyoruz ama okunmuyor sanırım.Oud Wood’u arkadaşına sık Custom National kadar kokmayacaktır evet,ama senin yazdığın sürelerin çok üstünde performans alacağına eminim.Yani dünyanın yuvarlak olmadığını iddaa etmek gibi geliyor 45 dakika diyince anlatabiliyormuyum.Geçen haftalarda STH yazacağım gün üzerime sıktım ve inanılmaz bir şekilde burun körlüğü yaşadım.Bu gibi durumlar olabiliyor.Oud Wood’un orjinali de çok yüksek performansli bir parfüm değil ama zayıf olduğunu da söyleyemeyiz.Ölüsü 5-6 saat kalıcılık 1-2 saat arası yayılım sunacaktır.Bunu neden yazıyorum peki.Elinde güzel bir ürün var.Düşündügün sürelerin çok üzerinde çünkü performansı.Evet performans görecelidir ki yazılarımda özellikle kaçınırım bu yüzden performans konusuna değinmeye.Ama bu kadar göreceli de değil yani.Umarım anlamişşindir ve elindeki parfümden daha çok keyif alırsın ilerleyen günlerde.
    Kardeşim derken? Üsluba dikkat edelim!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pluchart P kullanıcısına yanıt
    Evet değerli görüşlerinize ihtiyaç duyuyoruz.Sessiz Tecrübe hocamın da beğenmediklerini alalım ki,hem üyeler hem de Eser ‘in bilgisi olsun bu parfümlerle ilgili.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • toprakyalin kullanıcısına yanıt
    Aynı hassasiyeti sizi savunan arkadaşlara da gösterseydiniz ya keşke:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 1 Aralık 2019; 16:7:3 >
  • Güncellendi mesaj👍

• 15ml Layton aldım. Tavsiye eden/etmeyen arkadaşlara teşekkür ederim.

• toprakyalin kullanıcısına yanıt
    Adam sana sövmemiş ki, hitap olarak kardeşim demiş ne var bunda?

• Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    Aventus’un 50TL olanını almıştım.Parfüm bekledikçe acılaştı sanki böyle acayip bir yoğunluk vermeye başladı.İlk aldığımda güzeldi sonra 2-3 ay geçince acılaştı.

Bazı parfümlerde var sanırım esans bekledikçe acılaşıyor yoğun esans ilk başta güzel gelirken bekleyince acılaşmaya neden oluyor.Aventus bunlardan bir tanesi örnek olarak vermek istedim başka benzer şey başına gelen var mı bilmiyorum.

Mesela Royal Vintage da öyle olmuştu.

Dior ve invictus güzeldi onları beğendim.

Alexandiria orjinali kadar yoğun ve etkili olmasa da güzel mesela onda performans ve notaların netliği arttırılırsa güzel olur.

Layton orjinaline benzerliğini düşük buldum ama genel beğeniye uygun.

Oud wood koku olarak güzel performans orjinali gibi zayıf.

Sth mesela orjinaline benzetemedim.

Dior Homme intense yine orjinaline benzerliğini düşük bulduğum parfümlerden oldu.

Dylan Blue performansı iyi değildi.

Bleu de Channel yine performansı zayıf benzerliği iyi parfümlerden.

Black Afgano mesela çok güzel onu beğeniyorum

Xeryus Royge da yine çok beğenerek kullandıklarımdan

Gucci ph2 de yine orjinaline ve performansını severek kullandıklarım

Oldu mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tehlikeli Patates

212 sexy men üretecek misin peki hocam? Vip var.. ona da bir ara el atsan koleksyon tamamlanmış olur aslında :)
    Bende beklıyorum sexy men eser hocam inş yapar. Açık parfümcülerin hepsinde denedim orjinaliyle alakaları yok Orjinalinde öyle güzel vanilya kullanılmış ki bileğime sıktığım zaman yiyesi geliyordu insanın :) Yaparsa eser hocam yapar diyorum
  • SessizTecrübe S kullanıcısına yanıt
    Bakın mesela benim de Dylan’dan yana performans sıkıntısından ziyade benzerlik sıkıntım var.Yani orjinali mevcut bende.Performansını canavar buldum mesela.Ama sizde zayıf olmuş,benzerliğinden memnun kalmışsınız.Ne diyeyim şimdi size.Benzemeyene benziyor diyor mu diyeyim?Şimdi lamı cimi yok hepimiz fakiriz:)Bir çoğumuzun 2000 TL’lik parfümlere gücümüz yetmediği belli yetse bile bu kadar seri alamayacağımız aşikar.25 TL’ye bu ürünler bize sunuluyor yüzde 80-85 benzerlik bence bu fiyata rüya gibi ki çoğunlukla 90’ı geçiyor nazarımda bu benzerlikler.Yani 99,7 benzerlik olması gerekmiyor.Yani biri 95 benziyorsa diğeri 82 benzeyebilir.Böyle olunca da veryansın mı etmeliyiz onu diyorum.Zaten orjinalini koklamadıysam ya da muazzam bir benzerlik yoksa değinmiyorum bu konuya çünkü bu sefer sanki orijinalinden bambaşka bir ürün algısı yaratmak istemiyorum kimsede.Yani o benzemeyenler de 5-10 dk sonra aynı kokuyor aşağı yukarı belirtmeye gerek bile olmayan hususlar bunlar.Aqua Amara örneğin,daha önce 2 firmadan kullandım daha iyi yapabilen yok.Yani bir açık parfumcünün esans kalitesi tedarikçi firmaların üretimiyle sınırlı çoğu zaman ki Eser’in birçok parfumü benzemedigi ya da yeterince güzel kokmadığı için listeye almadığını çok iyi biliyorum.Örneğin Burberry London.Yani ister güvenin ister güvenmeyin 3-4 firmanın ürünlerine hakimim ve orijinallerle de karşılaştırdığımda bunu çok rahat söyleyebilirim ki:Elinizde bulunan ürünler açık parfümde ulaşabileceğiniz şimdilik en iyi ürünler.Ya da daha net ifade edeyim

ESER DAHA İYİSİNİ YAPANA KADAR EN İYİSİ BU.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 1 Aralık 2019; 18:42:12 >
  • Sabah 9’da boyuna üç fıs Chergui sıkıldı.Saat 18:00 yani 9 saattir tende.Hala hafif hafif hissettiriyor kendini.İç mekanda rahatlıkla 10+ saati görebiliyor diyebilirim.

• Bu konunun da kavgasi hiç bitmiyor

hello everybody :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiranyagarbha -- 1 Aralık 2019; 17:49:31 >
  • Beyler tartışmayı bırakın da şu 2 parfüm birbirine çok yakın ama neyin klonu bunlar bulamadım. Bilgisi olan var mı?

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!)

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski 25 liralık aventus kullanıcısıyım, geçen indirimdeyken nirvana aventus aldım. Tecrübelerimi paylaşmak istedim.
    Edebiyatta iki farklı görüş vardır ya hani, "sanat sanat içindir"  "sanat toplum içindir" diye. Bu iki görüş parfümde de olsaydı Aventus (25 liralık olan da Nirvana da) "parfüm toplum içindir" görüşünde olurdu. Sıktıktan sonra birkaç saat burnuma koku geliyor, sonra ara ara kokuyor, sonra da koku gelmiyor. Ama gel gör ki arkadaşınıza sorsanız 10. Saatte bile kokuyorsunuz.
    Erzurumda çeşitli hava şartlarında(daha tam kış gelmedi buralara ) ve ortamlarda deneme fırsatım oldu. Çoğu durumda arkadaşlarımın geri dönütlerinden, ertesi gün bile koktuğumu anladım. Hatta geçen amfide ben ter kokuyordum - yani en azından burnuma ter kokum geliyodu- ama bi arkadaşım parfümümün kokusunu aldı (o gün parfüm sıkmadım önceki gün sıkmıştım).
    Burun bu parfümde çok çabuk yoruluyor(bu hem kendi tespitim hem de 6 aydır bu konuyu takip ediyorum, konudaki yorumlar da burnu çabuk yorduğu yönünde).

Performanstan konuşmuşken aylar önceki nirvana yorumlarına bakıp(sitedeki arama yeri çok güzel, parfüm ismi yazıp bu konuda aratın) bu parfümü tende kullandım ve TENDE GERÇEKTEN DAHA İYİ PERFORMANS VERDİĞİNİ FARK ETTİM BEN DE. Tene parfüm sıkmama takıntınız yoksa kıyafet yerine tene sıkmanızı öneririm.

Kokuyu gelecek olursak çok güzel gerçekten, düz aventustan(25 liralık olan) biraz daha doğal. Düz aventusu kıfayette kullandığım için kalıcılıklarını kıyaslayamayacağım. Düz aventusun açılışında ananası baskın hissederken nirvananın açılışında o baskınlığı göremedim ama bu hali de güzelmiş.

İmza kokumu bulmuş olmamın mutluluğu içindeyim ama keşke koku burnu bu kadar çabuk yormasaymış yav :(

Edit: Gerek bu parfümde gerek başka parfümlerde değerli yorumlarından faydalandığım @Bonobo643 @JohnLocke. @zedegex ve @mtoyanik e teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiribonükleotit -- 1 Aralık 2019; 19:44:6 >
  • Parfüm, çiçek veya herhangi bir şeyi kokladığımızda burnumuzda kokuyla ilgili sinir hücreleri etkinleşir ve bu hücreler beynimize sinyaller gönderir. Bu sinyaller kimyasal madde şeklindedir. Hücrelerdeki bu kimyasal maddeler bir süre sonra biter ve burnumuz kokulara karşı duyarsızlaşır. Bir başka ifadeyle, uyarıların süresi uzadıkça sinir sistemimizin onlara karşı duyarlılığı azalır. Bu durum olumlu ya da olumsuz sonuçlar doğurabilecek daha yeni kokulara yoğunlaşmamızı sağlar. Ayrıca koku hafızamız yakın bir zamanda algıladığımız kokuları “görmezden gelir.” Örneğin okuldan döndüğümüzde evin kokusunu algılamayız, ama uzun bir tatilden döndüğümüzde algılarız.

Kaynak: bilimgenc.tubitak.gov.tr

• mtoyanik kullanıcısına yanıt
    Nafile çaba bunlar abicim.Sen ne yazarsan yaz 30 dk buram buram kokan kokunun 15 dakikada yok olduğuna inanmak isteyecekler.Doğrudancennete de birçok kez tüm iyi niyetiyle yazdı.Nafile

Boşver millet neye inanmak istiyorsa inansın.Sen,ben keyif alıyor muyuz?Alıyoruz.Alamayan düşünsün:)

Bundan sonra da yazarım incelememi isteyene özelden atarım.Oh kafa rahat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 1 Aralık 2019; 19:50:17 >
  • Ben 6 yıldır tek orjinal parfüm kullanıyordum (Hugo Boss) her yere bütün giysilerime onu sıkıyordum.

Eser hocayı tanıyınca sürekli yeni parfümler aldım ama bu bir problem oluşturdu.

Mesela montlarıma bir parfümü sıktığımda o parfümün kokusu bazen günlerce kalıyor.

Yarın başka parfüm sıkmak istediğimde başka parfüm kokusu geçmediği için dün kullandığım parfümü tekrar kullanıyorum.

Kısır döngü oluyor yani.

Burada birçok parfüm alıp değiştire değiştire kullananlar bu sorunu nasıl aştı ?
  • nucs kullanıcısına yanıt
    Mont,palto,ceket vs parfüm sıkmayın.Muhtemelen uzun kollu giyeceğiniz için bilekler yerine elinizin üstünü tercih edebilirsiniz yine bu dönemde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 1 Aralık 2019; 21:20:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esalvarci

Arkadaşlar creed aventus kullananlar cevap verebilirse sevinirim. Parfümün farkedilirliği / yayılımı nasıl? Kalıclık konusunda ne söyleyebilirsiniz? Tende 10 saat kalması, 1-2 saatten dazla farkedilirliği yoksa bence hiçbişey ifade etmiyor. Sizden başkasına kokmuyorsa zaten önemi yok sıkmanın. Aventusun orjinalini deneme fırsatım oldu harika bir koku. Burda ki notalar ve kalıcıklık, yayılım ile ilgili aydınlatabilirseniz sevinirim
    kargoda çalışıyorum günde 100 insanla muhattap oluyorum creed aventus 25 tllik olanı kullanıyorum 2 yıldır markasını soranların çok güzel parfüm diyenlerin sayısı baya çok

• Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    Lütfen yapmayın öyle bir şey ve siz yine de bizlere açın görüşlerinizi hocam.
    Şöyle düşünün, 4.5 yıldır var bu konu ve 2500 sayfa altında sayısız faydalı yorum birikmiş. Kapanmamış, silinmemiş başlık. Her gün yeni meraklılar eklenmiş. Hem de "ölücüleriyle" tanınmış bir mecrada.
    Ve bu sürede ne "kokmuyorcular", ne "yayılmıyorcular" gelmiş, geçmiş buralardan.
    Şunun şurasında bir parfüm keyfimiz var, oyna devam.

• Listeye yakın zamanda giren en iyi kokulardan biride kesinlikle Replica fireplace.

Hem orjinaline muthis benziyor. Hemde tatlı sıcak vanilyali odunsu havasıyla oldukça kaliteli ve genel begeni kokuyor.

• 
Sayfa: önceki 24172418241924202421
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.