Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2422. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
70.082
Cevap
2.051
Favori
8.523.915
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
619 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24202421242224232424
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    Yazının altına imzamı atıyorum. Gerçekten muhteşem tespitler.
    Her türlü senaryodan bizi alnımızın akıyla çıkaracak bir parfüm çekmecesine sahip olunmalı.
    Sonuçta dikkat çekmek istediğimiz bir ortamda kullanmamız gereken kokular ayrı, yakın temas ile farkedilmesini istediğimiz kokular ayrı.

Edit:

Bazen mesela -15 derecede güçlü bir koku sıkıyorum ama gideceğim yer hamam gibi çok sıcak ve kapalı bir ortam olabiliyor. Bunlara çok dikkat etmek lazım. Dediğiniz gibi insanın her ortamda kullanabileceği kadar kokunun elinin altında olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmyyyymmm -- 2 Aralık 2019; 15:39:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bonobo643

Performans konusuna da değinelim.Arkadaşlar!Özellikle bu hobiye yeni başlayanlar!Mutlaka cephanenizde farklı güçlerde ve farklı tarzlarda kokular bulundurun.Senaryo’ya göre parfüm kullanın.Her kokudan aynı performansı alamazsınız.Örneklendirirsem Bleu de Chanel ortalama 6 saat performansı olan bir parfüm.Ben eğer 6 saat bandında dışarıda kalacaksam kullanıyorum bu arkadaşı.Eğer daha uzun süre dışarıdaysam ve tazeleme şansım yoksa bu sefer Savauge ya da Aventus gibi bir-iki tık performanslı parfümlere yöneliyorum.Yani elimdeki belki de en hafif koku Bvlgari Pour Homme.Onun da ayrı bir senaryosu var:)

Mesela The One,La Nuit ve CH Men Prive gibi kokular hiçbir zaman fazla yayılmazlar.Yayılmamaları da lazım gelir.Çünkü yabancıların “date “ yani karşı cinsle yakınlaşma anlarında kullanılmak üzere üretilmiş parfumlerdir.Sevgiliniz size sarıldığında onu baymayacak kadar kokarlar her zaman.Bunları bilin artık bu 40’lık ihtiyara ihtiyacınız yok.İnternet diye birşey var:)Oud Wood da yine bu tarzda davranan bir parfüm.Ve bu şekilde kokması da gerekiyor.Cazgır gibi davranan 2 metre yayılan bir Oud Wood istemezdim açıkcası:)

Ha 2 metre yayılsın herkes beni koklasın derseniz.Bunun için de Ultramale gibi,Black Orchid gibi Back to Black gibi seçenekler var.Ama bu parfümler görece ağır parfümler.Sonra aglamamk gerekiyor:)

Yani her parfümün bir doğası,bir davranış biçimi var.Bazı arkadaşlar F1 aracını şehir trafiğine,bazıları ise Limizun’i yarış pistine sokmaya çalışıyor:)

Yani parfüm hem hafif olacak,hem 2 metre yayılıp 10 saat kalacak,hem genel beğeniye uyarken boş vakitlerinde omuzlara masaj yapacak:) Valla süper.

Yani tazeleme yapamayacağınız süreyi hesaplayıp ona göre parfüm kullanımına gidin.100 parfüm almanıza gerek yok.Ama en azından 6-7 tane seçeceğiniz olsun
    Aslında bu saydığın senaryoların top 10'larını yapsan mükemmel olur.. zaten yapabilecek sınırlı kişilerden sayılırsın.

Mesela, 2 metre yayılan ağır parfümlerden daha fazla örnek verebilir misin? Okuduğum kadarı ile bu başlıktaki insanların %70i bunu istiyor.. madem ağır kokacak, güzel de koksun madem.

Şuana kadar ultra male, black orchid ve btb örneklerini verdin. Diğerleri için beklemedeyiz
  • Son birkac sayfayi okuyunca aciklama yapma ihtiyacim oldu. Oncelikle buradaki temel problem kisilerin birbirini tanimamasi nedeni ile parfumu ovenlerin acaba Eser'den bir avantasi mi var suphesi?! Paronayak bir dusunce olabilir belki ama bu forumu yeterince uzun suredir ziyaret edenlerin Eser ile beraber bulustuklari sehir ziyaretlerini hatirlayacaktir. Eser orda kimseye bedava parfum getirmedigi halde insanlar toplandi. Hatta herkes kendi elindeki parfumleri.de getirerek kucuk bir test ortami olusturdu. Gayet kardesce ve sempatik bulusmalardi bunlar. Merak etmeyin Eser kimseye Avanta vermeyecek kadar profesyonel calisan ve karsisindakiler de bunu istemeyecek kadar olgun kisiler.

Simdi avanta yoksa belki ticari ortaklik mi var suphesi duyanlar olabilir. Samimiyet ile ticati ortaklik arasindaki ince cizgiyi gormeyip buradaki okuyuculara alttan alttan buraya cok yazanlar yalaka ekibidir algisi verirseniz sayfayi sadece kirletirsiniz.

Ben Eser'in her cikan parfumunu "kendi paramla" almis denemisim. En az 5 yildir buradayim. Sizin gordugunuz ve gormediginiz bircok mesaja tesekkur bile beklemeden cevap vermisim. Parfumlari begendiysem begenirim, begenmediysem begenmem. Bunu da ozelden yazmadim. Begendigimi bloga yuksek puanla koydum. Begenmedigimin puanini dusuk koydum.

Eger konu Eser'in menfaatine hareket etmekse, her parfumun tek tek ovuldugunu ispatlamakla mukelleftir herkes. Sonucta adam begendigini yazar, begenmedigini belki yazmiyor cetelesini kim tutacak ki. Kotulemiyordur, sonucta su bir gercek parfum kisisel zevk. Kendin begenmedigin parfumu niye kotuleyesin.

Oudwood ici ben burada bir arkadasi uyardim. Genel Tomford parfumleri gibi degilz kalicilik beklentinizi buna gore belirleyin dedim. Simdi bu yaziyi gormemis biri hep ovuyor dediginde hakli mi cikacak eiskent parfumleri hep ovuyor dediginde.

Ben burayi bir sorumluluk alani gordum. Insanlarin ugun fiyata kaliteli parfumlere ulastigi mecra. Sadece tek bir orjinal parfum kullanabilen ya da kullanamayan kisiye sonsuz bir derinlesme ve kendini farklilastirma ozgurlugu sunan bir yer. Bonobonun dedigi gibi orjinalini de kullanacak maddi gucu olsa bu periyodda kim deneyim yasayabilir? Yani herkesime hitap eden bir sayfada, kalite dusmeden Eser faaliyetine devam etsin, bizler de gorus ve yorumlarimizla yardimci olalim. Menfaat kismi umrumda degil. Eser'in bana bedavaya verecegi parfumden daha onemli olan Eser gibi, adam gibi bir esnaftan alisveris yapiyor olmak. Benim kusup gitmem onemli degil, onemli olan Eseri kusturmeyin. Sonra alistigi parfum kalitesini disarida bulamayanlarin hayir duasini almayacaginizi garanti edebilirim.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tehlikeli Patates kullanıcısına yanıt
    Hocam tehlikeli sular onlar.Mesela ben Tobacco Vanille ‘e bayılırım ama bir çok kişi tütün kolanyası muamelesi yapar ve her yaşa da gitmez.Örneğin Ultramale de BTB de Black Orchid de birçok kişi için fazlasıyla tatlı seçenekler.

Yani her zaman böyle olmasa da genellikle ne kadar performans isterseniz o kadar genel beğeniden,ne kadar genel begeni isterseniz o kadar performanstan fedakarlık yapmanız gerekiyor.Tabi ki az sayıda da olsa istisnalar var bu duruma.Dior Savauge gibi ki o bile burada bazı kişilere ağır gelebiliyor.O yüzden insanlara Savauge bile önermeye korkuyorum

Genellikle beklentiyi Yaz kokuları için 4-6,kış kokuları için 6-8 saat kalıcılık bandında tutarsak.Hayal kırıklıkları da yaşamayız.Bu bantların üstü ise ekstra memnuniyet verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 2 Aralık 2019; 18:7:57 >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Hocam forumun sizlere ihtiyacı var.Tekrar ve hep yazmanız dileğiyle

• Önceden hergün farklı kişilerden parfüm yorumları olurdu şimdi kavga gürültü götürüyor

Zamani geldiginde yazarim tabi ama onemli olan parfumleri bir sure kullanip yazmak. Daha oncesinde biraz daha zaman ayiriyordum, simdilerde bu zamanim da kalmadi ama yine de yazmasam okuyorum. Yeni parfumleri de takip ediyorum. Aliyorum. Hatta son aldiklarimi genel yazmistim. Bloglug yazmak o gercekten farkli bir konus. Sizin yazdiklariniz bloga ekleniyor mu bilmiyorum ama eklenirse harika bir katalog cikar ortaya. Sonra parayla satar kar edersiniz:))) Cumlesi tabi ki yok. Arkadaslarimiz da memnun kaldiginiz parfumlere gore kendi listelerini olustururlar.

Saygilarimla.

• Saygı duydugum,beğeniyle takip ettiğim bir YouTube kanalının TOP 10 kış designer parfümleri listesine denk geldim.Güzel bir liste olmuş.Bazıları listede yok ama çoğunluk listede mevcut.Buraya bırakıyorum

10.Coach Platinum (llistede yok)
    9.JPG Ultramale
    8.Zara Rich Warm Addictive (listede yok)
    7.Gucci Guilty Absolou (listede yok)
    6.Carolina Herrera CH Men Prive
    5.Mugler Pure Malt
    4.Tom Ford Tobacco Oud (listede yok)
    3.Viktor & Rolf Spicebomb Extreme (listede düzü var)
    2.Maison Margiala By The Fireplace
    1.Tom Ford Ombre Leather

• quote:

Bu arada Oud Wood 45 dk kalıyor diyen arkadaş!İzmir ‘e yolun düşerse bana ulaş o dediğin sürelerde kalırsa sana orjinalini alacağım Oud Wood ‘un söz :)
    Yolun düşerse Sakarya ya beklerim. Sizi bir güzel müsafir ederim burda. Bol bol parfüm deneriz üzerinizde müptelası olursunuz geri dönmek istemezsiniz.

• toprakyalin kullanıcısına yanıt
    Ha ha ha sağolasın.Kırılmaca gucenmece yok.Oud Wood güzel parfüm şans verin.Sonra bana teşekkür edersiniz

• quote:

Saygı duydugum,beğeniyle takip ettiğim bir YouTube kanalının TOP 10 kış designer parfümleri listesine denk geldim.Güzel bir liste olmuş.Bazıları listede yok ama çoğunluk listede mevcut.Buraya bırakıyorum

10.Coach Platinum (llistede yok)
    9.JPG Ultramale
    8.Zara Rich Warm Addictive (listede yok)
    7.Gucci Guilty Absolou (listede yok)
    6.Carolina Herrera CH Men Prive
    5.Mugler Pure Malt
    4.Tom Ford Tobacco Oud (listede yok)
    3.Viktor & Rolf Spicebomb Extreme (listede düzü var)
    2.Maison Margiala By The Fireplace
    1.Tom Ford Ombre Leather
    Hangi kanal bu? Klasik top 10lardan daha farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 2 Aralık 2019; 19:14:58 >
    Burak sönmez mi :)

• Dogrudancennete kullanıcısına yanıt
    Sizinki parfüm değil Fredy'nin kabusuna dönmüş.)))

• diyar_21 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam frag-mental.İngiliz bi hesap.Zevki iyidir.

• Mr.Pacino kullanıcısına yanıt
    Biraz daha farklı parfümler önermeye çalışıyorlar artık tabi.Her sene her sene The One,La Nuit,DHi olmuyor tabi:)

Burada önemli olan listenin yenilerinden By The Fireplace ‘in 2.sırada yer verilmesi .Gercekten çok güzel ve özel bir parfüm.Artık By The Fireplace sohbeti yapmak istiyorum dostlarla.

Ben de bir liste yapsam By The Fireplace,Pure Malt,CH Men Prive ve Ombre Leather ‘ı alırdım muhtemelen listeme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 2 Aralık 2019; 19:29:2 >
    Tamamdır bakarim arada izleyip :)

Oraya bi tuscan da yazin :)

• diyar_21 kullanıcısına yanıt
    Liste yaparken Private Blend parfümlerini niche katagorisine dahil ediyorum genellikle.Yani Ombre Leather ‘ı designer,Tuscan Leather ‘ı niche olarak değerlendiriyorum.

Yine aynı şekilde Dior,Chanel,Armani,Guerlain ve Hermes’in pahalı koleksiyonunu da niche olarak degerlendirmkte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 2 Aralık 2019; 21:23:17 >
  • ragequit R kullanıcısına yanıt
    Pour homme 2 herkese göre değil siyah çay paketini açarsın burnuna kuru çay kokusu gelir ya öyle kokuyor.

Sen en iyisi invictusu tercih et.

• 
Sayfa: önceki 24202421242224232424
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.