Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2415. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70.082
Cevap
2.051
Favori
8.524.012
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
619 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24132414241524162417
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mytra

Tuscan karanlık ve keskin köşeleri olan bir parfüm. Aksi ve tavizsiz. Sisli, yağışlı bir İtalyan köyünde, gün boyu ham derileri tabaklayıp, akşam köyün barına çökerek, tütsülenmiş et eşliğinde toprak testiden gece kadar kara ve çelik kadar sert siyah chianti şarabıyla susuzluğunu gideren işçinin üzerine sinen koku.

Ombre ise, naif, incelikli ve fazlasıyla şehirli. bir limuzin'in pahalı deri kaplı arka koltuğunda, yine "fendi"etiketli deri takımıyla konsere giden rock yıldızı ya da wall street piyasasında iş kovalayan bir broker'dan geliyor olmalı.

Ara ara ombre kullansam da, benim vazgeçilmezim Tuscan.

Alıntıları Göster
    Usta nasıl bi' betimleme yaptıysan okurken içimden hiç bitmesin dedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Onlarında çakmasıydı doldurmadıydı testerı felan derken çok kullanan var. Herkesle aynı kokmayım istiyorum.

• merhaba herkese,
    listeye yeni gelen azzaro chrome' u deneyen oldu mu? daha önce orjinali geçmişti elime, güzel yazlık bir kokuydu. deneyen varsa yorumlarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmyyyymmm

Ne yapacaksın bilader laytonu 17 yaşındasın al invictusu al one millionu al sauvage i kızlar dibinden ayrılmaz hepsi hem en kalıcı hem en çok övgü alan kokular

Alıntıları Göster
    Kampüste 10 erkekten 11i invictus kokuyor zaten, aman daha da invictus önerip kullanıcı sayısını artırmayalım one million ve one million luckyi bilmiyorum.

@Bonobo643 hocam bu sauvage parfümlerinden hangisi gençlere gidebilir sizce? Kimisi daha ağır, yaş istiyor sanırım kimisi daha hafif kalıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8E31AFE1A

Onlarında çakmasıydı doldurmadıydı testerı felan derken çok kullanan var. Herkesle aynı kokmayım istiyorum.
    İnsan zamanında "çok fazla" düşündüğünü büyüyüp geçmişine bakınca farkediyor hakikaten de. Bence bu yaşlarını çok düşünüp boşa harcama zaman gerçekten geri gelmiyor büyük tavsiyesi farklı kokayim farklı görüneyim farklı durayım diye diye zamanın boşa geçtiğini farkediyorsun belli bir zaman sonra. Lütfen bu sözlerimi üstüne alınma ben bir nevi kendi gençliğimdeki kendime kızıyorum :)

Koku olarak dediğim gibi çok kalıcı ve övgü getiren kokular kullan. Sana şimdi dünyanın en muhteşem kokusu olan ve Eserin de birebir muhteşemlikte yaptığı Chergui'yi tavsiye etsem inan ki hem sen yaşının verdiği olgunsuzlukla nefret edersin hem de biraz üstte bonobo beyefendinin dediği gibi kokunun altında ezilirsin. Onun için mutlaka genel beğeniye uyan ve yaşına da uyan kokuları kullanmalısın. Son karar yine de senin tabi.

• mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlaşılmasın marjinallik peşinde değilim. Farklı olmaktan ziyade herkesle aynı olmasın diyorum. Dışarıda insanlardan gelen kokuların çoğu bana aynı gibi geliyor. Onlar gibi olmasın diyorum.

• Merhaba arkadaşlar 25 yaşındayım. Genelde spor giyinirim 4er adet öneri alabilir miyim. Aklımdaki tek parfüm Diesel Only The Brave

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RoseCity kullanıcısına yanıt
    Armani Code
    Chanel Egoiste
    Abercrombie Fierce
    Fuel For Life

• Genç işi tavsiye
    Aventus 25lik
    Sauvage edt
    Hugo boss vanilya veya bottled
    Armani code
    Zevke göre diesel fuel dg the one aqva marine

• Arkadaşlar creed aventus kullananlar cevap verebilirse sevinirim. Parfümün farkedilirliği / yayılımı nasıl? Kalıclık konusunda ne söyleyebilirsiniz? Tende 10 saat kalması, 1-2 saatten dazla farkedilirliği yoksa bence hiçbişey ifade etmiyor. Sizden başkasına kokmuyorsa zaten önemi yok sıkmanın. Aventusun orjinalini deneme fırsatım oldu harika bir koku. Burda ki notalar ve kalıcıklık, yayılım ile ilgili aydınlatabilirseniz sevinirim

• Layton gidebilir aslında yaşınıza.Çok olgun bulduğum bir parfüm değil.İltifat da alabilecek genel beğeniye uygun.Yani yaşınız ideal olmamakla birlikte,neden olmasın diyorum?

• Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    Ahh abi aaahh, aklımdaki herşeyi yazmışsın, sırf bu yüzden arkadaşlarımdan sipariş almayı kestim. Adam diyor ki; bana senin parfümünden getir, senin parfüm geçtiğin her yerde kokuyor bahsi geçen parfüm "(YSL)" alıyorum, 1 hafta sonra aga bu parfüm kokmuyor 10 fıs sıkıyorum yine kokmuyor. Ulan kokuyor işte senin burnun alışmış kokuya 10 fıs ne 3 fıs sık hadi 4 olsun. Bizim Türk'lerde bu bitmez.

• Peter Jones P kullanıcısına yanıt
    2 Savauge var listede EDT ve EDP.Eau Savauge Parfüm bambaşka bir parfüm.EDT yaşınıza daha çok uyacaktır

• esalvarci kullanıcısına yanıt
    Siz aventus almayin lutfen.Kokmuyor diyeceksiniz bunu soyliyim

• zedegex kullanıcısına yanıt
    Buradaki kokmuyorcular ayrı alem,orjinal kokmuyorcu ayrı alem:) John Locke hocam yazınca bir fragrantica ‘ya girip The One yorumlarına bakayım dedim.Performans yönünden baya homurdanan parfümlerden çünkü The One.İnanır mısın performansından şikayet eden o kadar az ki.Kokmuyorcusu bile naif adamların.4-5 saat kalıyor diyor adam ya.Gir bizim forumlara,gruplara.O 5 saat 15 dk oluveriyor bizde:)Parfümü alana enayi muamelesi çekiliyor:)

Sonuç olarak yetmiyor abi bize parfümler.Orjinali de açığı da yetmiyor.

• Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    Kokmuyorcu kitlesine ben de gıcığım ama bazen abartildiğini duşunuyorum.Bu da kokmuyorcu kitlenin artik bikkinlik getirmesinden kaynaklaniyor.Orjinal parfümü kalici olarak gören zihniyet de var tabi.Bu olayın turklere ozel oldugunu sanmıyorum.Ha tabi bazı milletlerde sosyoekonomik seviye yüksek olduğu için adamlar 4-5 saat in ortalama bir parfüm için normal oldugunu biliyor.

• JohnLocke. kullanıcısına yanıt
    Burda eser bey ile aranızdaki bağı “tutastenin kokmayan kalıcı olmayan farkedilirliği olmayan parfümü yok, aksini iddia eden de parfümden anlamaz ve burdan parfüm almasın” savunmanızdan anlıyoruz ki bi çıkarınız var.

Sorduğum soru ile verdiğiniz cevabın alakası yok. Ben kalıclık farkedilirlik soruyorım siz almayın diyosunuz. Kalıcığı ve farkedilirliği sormak sizin nezdinizde ne anlama geliyor. Parfümden anlamayan mal herifin teki miyiz? Yoksa siz bizden üstün müsünüz?

Herhangi bişey alırken 200 tane soru sorup irdeleyen adamlar burda boş yapıyor. Yayılımı yok kardeşim işte 5 tane parfüm aldım. Bi saat sonra parfümün kokusunu alan bir adam denk gelmedi

• esalvarci kullanıcısına yanıt
    Daha önceki yorumunuza binaen bunları söylüyorum. Sizin gibi düşünen insanlar burada had safhada olduğu için biz az çok ne diyeceğinizi biliyoruz. Eser beyden ben daha evvel dumansı aventus almış birisiyken de dumansı aventusa kokmuyor diyenler vardı. Kokuyu sıktıktan bi yarım saat sonra kokuyu bende almıyorum her daim sadece ara ara burnuma çarpıyor. Bu da insan fizyolojisinden kaynaklanan bir durum. Ben o dumansı aventusu sıktığım zamanın akşamında eve geldiğimde evi mis gibi kokuttun diye övgü alıyordum. Ama kokuyu ben onlar kadar alamıyordum.

Şu an Nirvana kullanıyorum sabah boynuma sıktığım kokuyu bir sonraki sabah burnuma geliyor koku az da olsa. Tene yaklaşmış vaziyette. Boynumu ıslatıp elimi kokluyorum parfüm orada hala.

Ama bazı arkadaşların bir parfümden beklentilerini maalesef dünyanın en hatırı sayılır firmaları bile karşılayamaz. Sizde eğer onlardan biri iseniz buradaki parfümlerde sizi tatmin etmeyecektir.

Benim parfüm hobisine başlangıcım taa lise yıllarına dayanırken bu sürede bir çok firmadan parfüm kullandım. Avon ile başladım ki o da hep kalıcılık yönünüden eleştirilir. Ancak ben ne avonun ne zaranın ne de orijinal markaların bu kalıcılık konusunda birbirleri arasında bahsedilen kadar uçurum olduğunu görmedim. Avonun kimi parfümü tenden ve kıyafetten çıkmadığı gibi Lacoste un bir parfümü 2 saat sonra uçup gidiyor. Bu biraz notalar ile ve parfümün karakteri ile alakalı.

Ben hep şunu söylerim, bu işten zevk alan kişi öncelik olarak kalıcılığı değil hoşuna giden parfüm koklamayı, güzel kokmayı düşünür. Eser beyi tercih etmemizin en büyük sebebi ise piyasadaki designer ve niş parfümlerin en başarılı benzerlerini yapmış olmasındandır. Kaldı ki bunu da hep söyledim listenin hemen hemen hepsi elimden geçmiştir kalıclık konusunda beni mutsuz eden bir iki parfüm vardır sadece. Onun dışında hiçbirisinin burada eleştirilen kadar uçucu olduğunu düşünmüyorum hatta inanmıyorum.

Eser beyle de maddi hiçbir bağım yok sadece manevi bir bağım var o da bu devirde bu şekilde karakterli ve dürüst bir esnaf bulduğum için, ona karşı saygım ve sevgim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtoyanik -- 1 Aralık 2019; 9:47:9 >
  • Günün Parfümü:Serge Lutens Chergui

• Merhaba arkadaşlar, Tom Ford Oud Wood ilk dün akşam bir tanıdığamıza kız istemeye giderken asansörde sıkıp 5 fıs evin içerisine girdim. İlk başlarda koku hacı misi gibi ağrdı sonrasında 30 dakika geçti yayılım azaldı ve 45 dakika sonra kokudan eser yoktu diyebilirim. Özellikle yanımdaki iki bayana sordum üzerimdeki koku nasıl diye ilk sıktığımda ağır bir koku dediler 45 dakika sonra sordum üzerimdeki parfüm kokusunu alabiliyor musunuz hayır koku gelmiyor dediler. Bü yüzden kokunun 45 dakikalık maximum kalıcılığı konusunda başarılı bulmadım.

• 
Sayfa: önceki 24132414241524162417
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.