Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2413. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
70.082
Cevap
2.051
Favori
8.524.071
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
619 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24112412241324142415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Guerlain - iDoL
    Tom Ford - Oud Wood 2x 15 ml

Aradıklarım biraz fresh parfümler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aranıza katıldım. Eser Hocam
    Sipariş No: 772VS7471T

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blumenberg -- 29 Kasım 2019; 2:46:3 >
  • JRR TOLKIEN kullanıcısına yanıt
    Naçizane öneriniz için teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi randyman -- 29 Kasım 2019; 16:11:5 >
  • Günün Parfümü:Dior Homme Intense

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 29 Kasım 2019; 13:54:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mogolo kullanıcısına yanıt
    Hangi parfümü sıkarsam sıkayım ikinci gün ilk günkü kadar algılamıyorum.
    Burnun kokuya alışmasıyla alakalı herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: randyman

Naçizane öneriniz için teşekkür ederim...
    Recaizade Mahmud Ekrem olmasın hocam 🤔

• quote:

Orijinalden alıntı: izmirimm35

Allah esere sabır versin cidden komik ve saçma bir yorum olmuş eser her geçen gün kaliteyi daha da artırırken hergün bir adım daha ileri giderken ve bu yorum cidden orjinal parfümlerin önünden bile geçemeyen kişilerin eser gibi bir kaliteyi karalama kampanyasından başka birşey değildir.
    Üstad mesajınıza cevap veremiyorum.Bu kullanıcı kişisel mesaj almak istemiyor.diye uyarı veriyor. bana mesaj olarak telinizi atarsanız whatsapptan dönüş yaparım.
  • Tom Ford Tobacco Vanille'i sevdim mi sevemedim mi karar veremedim
    Ilk başta hacı kokusu gibi kokuyor,purodan ziyade djarum black gibi karanfil kokusu geliyor.Ama daha sonra gün içinde hoş koku geliyor
    Dior Savuage'ye ise hayran kaldim.Bundan sonra 4 tane Dior Savuage alirim,kokumu buldum diyebilirim.Hiç değilse belki orjinali hediye gelir doğum günümde falan

• quote:

Orijinalden alıntı: Bonobo643

Tuscan’ı sanırım biz erkekler daha çok seviyoruz.Aventus’ta da benzer bir durum var:)Tabi Aventus’a kadınların ilgisi daha fazla olsa da erkekler daha çok seviyor gibi:)
    Tuscan'ı hiç bir araya gelmemesi gereken notaların isyan edip birbirine kavuşması diye tabir ediyorum. Bir yandan genel beğeniye son derece uyan lezzetli kırmızı meyveler diğer yandan herkesin evinde bulunan baharat çekmecesini ilk açıştaki o tüm baharatların birbirine karışmış tuzlu ve lezzetli koku.. İşte bu iki kokuyu, daha doğrusu nota bütününü çok net hissediyorsunuz. Kırmızı meyveler her zaman ana tema olarak kalıyor baştan sona. Çok güzel koku gerçekten ama 50 ye 50 olayı yoğun baharatların güvenli liman olmamasından kaynaklanıyor. Tuscanda baharatlar çok ama çok net hissediliyor (ana tema kırmızı meyve olmasına rağmen).

• mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Oldukça dumansı deri kullanımı da birçok kişiyi rahatsız ediyor.Her ne kadar ben çok sevsem de bazen beni bile yoruyor Tuscan.O yüzden elim Ombre Leather ‘a daha sık ve kolay gidiyor.

• @EserKozmetik

Hocam kafamda bir soru var.. 'Reformülasyon' ile ilgili.

Şimdi bu orjinal parfümlere sürekli bir şeyler oluyor biliyorsun ki.. yani mesela, 2006'da satılan armani code ile 2019'da satılan armani code arasında innnnanılmaz bir performans farkı var. deneyip gözlemlediğim, sorup soruşturduğum üzere bu neredeyse bütün parfümlerde böyle.

Ne yapıyorlar bilmiyorum.. maliyeti kısmak için içindeki esansı mı zayıflatıyorlar, yoksa sağlık bakanlığı yüzünden bazı kimyasalları çıkarmak zorunda mı kalıyorlar emin değilim.. ama şu bir gerçek ki sanki her yeni çıkan şişede performans (hem kalıcılık hem yayılım) biraz daha azaltılıyor.

Sorum şu; tutaste kokuları, parfümlerin hangi zamanına göre yapılıyor? Yani.. piyasaya ilk çıktığı zamanki o performans canavarı versiyonuna göre mi yoksa günümüzdeki hali ney ise ona göre mi?

Çünkü test ederek gördüm ki, tutaste'nin kokularının hemen hemen hepsi orjinallerinden daha kalıcılar. Burada da reformülasyonlar yapılmasın ilerde mümkün mü? Yoksa yıllar sonra üretilenlerde bile kalıcılık asla azalmayacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bonobo643

Oldukça dumansı deri kullanımı da birçok kişiyi rahatsız ediyor.Her ne kadar ben çok sevsem de bazen beni bile yoruyor Tuscan.O yüzden elim Ombre Leather ‘a daha sık ve kolay gidiyor.
    Tuscan karanlık ve keskin köşeleri olan bir parfüm. Aksi ve tavizsiz. Sisli, yağışlı bir İtalyan köyünde, gün boyu ham derileri tabaklayıp, akşam köyün barına çökerek, tütsülenmiş et eşliğinde toprak testiden gece kadar kara ve çelik kadar sert siyah chianti şarabıyla susuzluğunu gideren işçinin üzerine sinen koku.

Ombre ise, naif, incelikli ve fazlasıyla şehirli. bir limuzin'in pahalı deri kaplı arka koltuğunda, yine "fendi"etiketli deri takımıyla konsere giden rock yıldızı ya da wall street piyasasında iş kovalayan bir broker'dan geliyor olmalı.

Ara ara ombre kullansam da, benim vazgeçilmezim Tuscan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mytra -- 30 Kasım 2019; 1:9:31 >
  • mytra kullanıcısına yanıt
    Ne mutlu ki bize önce Tom Ford Bey sonra Eser yapıyor bu parfümleri de tadını çıkarıyoruz.Tek derdimiz Ombre mi Tuscan mı olsun dostlar:))

• Tehlikeli Patates kullanıcısına yanıt
    Bence kullanılan meyvelerin farklı yıllardaki performansları. Bu da coğrafi şartlardan meydana geliyor olsa gerek veya hammadde yi farklı yerlerden alınması da etkileyebilir.

• Eau sauvage denenmesi gereken bir parfüm kesinlikle, terre hermes sevenler kaçırmasın

• Ya şu HERMES - Elixir ne kötü kokudur arkadaş. Kime koktursam tiksindi sıkma bidaha dedi. Çok ağır bir bayan parfümü. Herkesin zevki farklıdır tabi ama bence bir bayan parfümünün bu derece ağır kokmaması lazım ne yaz ne kış :(
  • Günün Parfümü:Dior Homme Parfum

• reyezuelo kullanıcısına yanıt
    Ben koku olarak başarılı buldum iç açıcı bir koku farklı bir koku esans kalitesinden sanırım çok doğal kokuyor ama yoğun ve keskin olması bazı kişileri rahatsız edebilir,kokmuyor kalmıyor diyenler için iyi bir seçenek olabilir.

• Tehlikeli Patates kullanıcısına yanıt
    Çünkü millet olarak parfümlerle iliskimiz leş gibi.Yerli yabancı YouTube kanalları,parfüm sitelerinde sürekli dolaşırım.İnanın bana refurmulasyonlardan bizim kadar şikayetçi olan yok .Bizim kadar batchlere takıntılı bir millet yok.Bizi oda parfümü paklar.Bir girseniz bizim forumlara piyasada alınacak parfüm yok.Hepsi ya bozmuş ya sahte.Bunlar hep açık parfümle parfüm hobisine başlamanın negatif etkileri.Ya da “Abi orjinal farklı,1-2 fıs 3 gün kalıyor “ hurafesinin.

• Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum.Fragranticadaki yorumlarin yarisi parfümlerin reformülasyonlarıyla ilgili.Performansı düşmeyen parfüm yok.İnsanlar kolay almıyor bunları günde 5 fıs sıkacakken 10-15 sıkmak gerekiyor.Neden böyle bir şey yapilıyor bilmiyorum ama bu dünyanın yakındıgı bir durum.

• 
Sayfa: önceki 24112412241324142415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.