Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2417. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
70.082
Cevap
2.051
Favori
8.523.950
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
619 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24152416241724182419
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de olumsuz görüşe yer yok burada diyorlar ya inanılmaz.Daha dün John Locke hocamla fikir ayrılığına düştük ki ayda bir düşmezsek olmaz:)O yazdı yazacağını,ben yazdım yazacağımı,konu kapandı.Ne böyle bir üslup kullandık ne birbirimizi kırdık.Medenice fikirlerimizi beyan ettik.Aynı fikirde olmasam bile çoğu zaman dürüstlüğünden,iyiniyetinden,kalitesinden zerre şüphe etmedim bugüne kadar.Aynı şey Rappa kardeşim için de geçerli.Öyle hariçten gelip,bu insanları töhmet altında bıraktırmam bu böyle biline.Eser ‘in de ne kadar emek verdiğini çok iyi biliyorum.Yine esnaflığını,temizliğini bildiğim adamın da hakkını vermek zorundayım.Güzel olan birşeye sırf sizi keyiflendirmek için kötü diyecek halim yok herhalde.Hepsi de kaymak gibi kardeşimin işlerinin,biz keyfini sürüyoruz.Siz süremiyorsanız,bu da size dert olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 1 Aralık 2019; 12:23:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yıllar önce tutaste parfümlerinden almıştım hem bayan hem erkek maalesef şişelerin yarısına gelmeden bıraktım açık parfüm bana göre değil,geniz yakıyor genelde ve ilk sıkıldığında çok rahatsız ediyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam forumda yazmanın ana kuralı eleştiri yapmamak yoksa yazamıyorsun onu da kendi ağzına itiraf ettiğin için teşekkürler...

Demek değişen birşeyler olmuş yazmadan önce eleştirebiliyormuşsun ama yazmaya başlayınca nedense eleştiri kesilmiş.

Teşekkürler çok iyi anlamış olduk itirafın sayesinde

Senin kadar tecrübeli değilim burnum koku da pek almaz ama şakşakcı değilim,Poliyana hiç değilim o yüzden siz sürekli övgüye pohpohlamaya gazlamaya devam edin ben böyle iyiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SessizTecrübe -- 1 Aralık 2019; 12:28:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SessizTecrübe S kullanıcısına yanıt
    He kardeşim he.Forumda yazmayınca ütüyle belirtecektim fikrimi.Telefonla arayıp söyledim doğal olarak normal bir insan gibi.Burada neyi anlamadın bilemedim ama.Neyse:))

• Arkadaşlar selam, tutastenin calvin clein one kopyası nasıl? Kullanan arkadaşlarım yorum yapabilir mi?

Ek olarak; Hermes aldım ama beğenemedim, 2 fis sıkıldı sadece. İstanbul içi takas veya satılık düşünebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihkm -- 1 Aralık 2019; 12:30:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bonobo643

He kardeşim he.Forumda yazmayınca ütüyle belirtecektim fikrimi.Telefonla arayıp söyledim doğal olarak normal bir insan gibi.Burada neyi anlamadın bilemedim ama.Neyse:))
    Okuduğunu anlamıyorsan yapacak birşeyim yok.Foruma yazmadan önce eleştiri yapıyordum diyen sen ama yazmaya başladıktan sonra eleştiri yapmayan yine sen.

Daha hiç senden bu koku olmamış orjinaline benzememiş diye birşey duymadık.

Yazınca ne değişti diye soruyorum ama tık yok.Poliyanacılık dediğim bu zaten.

Yazmanın ana kuralı sadece övgü sadece gazlama sadece pohpohlamak için ve olumsuz birşey yazana çullanmak için olmamamlı diyorum.

Anlatabildim umarım.

• David Walker kullanmanı tavsiye ederim (: hayatında başarılar dilerim.

• Konuya hic bir katkı saglamayip, sadece her parfume kokmuyor vs gibi yorumlar yapan en son bi ara burun ameliyatı olmam lazım vs gibi açıklama yapan sessiztecrube tarzı tipleri ben burada ciddiye alamam :)

Normal açıklamalarda yapıldı bilgilendirmeler falan, bu seferde reklam yapılıyor çıkarı var tarzı suçlamalar yapıldı burda. Aslinda karsi görüşe tahammülü olmayanlar zaten bu tipler çünkü art niyetliler. Biseyi çıkarı olmadan övülmeyecegini düşünen tipler. Bu sebeple zaten yorumlara katkısı olmayan burda kokmuyor tarzi yorumlar yapıp kavgadan kaostan beslenen bu tipleri forumun sevdigim özelliklerinden blok liste ekliyorum ve hiç bir kaybımda olmuyor. Hoşçakalin size.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihkm

Arkadaşlar selam, tutastenin calvin clein one kopyası nasıl? Kullanan arkadaşlarım yorum yapabilir mi?

Ek olarak; Hermes aldım ama beğenemedim, 2 fis sıkıldı sadece. İstanbul içi takas veya satılık düşünebilirim.
    Ya sen ne yaptın şimdi Hermes olmamış beğenmedim demişsin yanlış güzel kardeşim bak yazacağın şeyi söyliyeyim sana öyle yazılmaz burada

Diyeceksin ki Hermes çok kaliteli çok güzel kokuyor ama kokuyla yıldızım barışmadı o yüzden takas etmek istiyorum.

Aman öyle olumsuz şey yazmak yok aman sakın ha...Çok iyi olmuş çok kaliteli koku güzel ama yıldızımız barışmadı yazacaksın.

Yoo.Kimse dediğin tarz cevap vermeyecek,vermez de.Sen bu forumu hiç tanımamışsın:)

• Rappapompom kullanıcısına yanıt
    Önce seni görmezden gelirler, sonra sana gülerler, sonra seninle dövüşürler ve sonra sen kazanırsın.

Yaklaşık olarak 1-2 yıl önce keşfettim burayı. Burdan önce Sansiro, D&P, Bargello, David Walker, İxir gibi bilimum açık parfüm markalarından alışveriş yaptım ama Tutaste'den yaptığım ilk alışveriş'den sonra diğerleri ile alışveriş yapmayı kestim. Çünkü beğenmedim kokularını. Bence sende öyle yap beğenmiyorsan alışveriş yapma (: ama hem beğenmeyip hem alıp hemde burada Tutaste'yi kötülemek aşırı derecede karakter seviyesi düşüklüğü ile ilgili bir durum. Yani ben beğenmediğim halde o mağazalara girip müşterilerine burdan alışveriş yapmayın kesin bırakın gibi şeyler söyleseydim kendimi karaktersiz olarak tanımlardım. Ama aileden gelen bir eğitilmişlik söz konusu (:hayatında tekrar başarılar.

• Elimde takaslık %97 Pour Homme II, %99 Back to Black, %85 Oud Wood var

Aradıklarım;Layton, Nautica Voyage, Dior Sauvage, Pure Malt, Alexandria II

Gardrops uygulaması ile kargo 4 tl ye geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnrvrd1996 -- 1 Aralık 2019; 12:47:59 >
  • Thierry Mugler - Pure Malt: Kısa süre içinde fazla geri dönüt aldığım ilk parfümüm oldu. Aşırı ilgi ve dikkat çektiğini gördüm. Gerçekten etkileyici bir parfüm. Orijinalle kıyaslamaya geçelim. Orijinalin açılışında malt ve viski notası biraz daha fazla hissedilir oluyor, tutastenin açılışında ise daha önplanda olan vanilya ve meyve oluyor. Açılıştan sonra zaman geçtikçe orijinaldeki havayı yakalıyor. Genel beğeni-kalite-ilgi çekme uyumu olarak zirvelerde diyebilirim. 10/10

Thierry Mugler - Pure Havane: Bal, puro tütünü, bitter kakao, vanilya... Sevenine haz yaşatan kokulardan biridir. Pure Malt kadar olmasa da genel beğeniye uygun. Benzerlik-performans-farkedilebilirlik muazzam. 10/10

Guerlain L'Homme Ideal: Öncelikle parfüm orijinaliyle aynı diyebilirim. Bu parfüm, benim en elit-kaliteli gördüğüm birkaç parfümden birisidir. Koku kalitesi ve modernliği olarak Dior Homme Intense seviyesinde diyebilirim (Koku benzerliği değil). Vişnemsi açılışı bazılarını rahatsız edebilir, ama vişne havası bademin fazla kullanılmasından kaynaklanıyor. Karakteristik notalarına geçecek olursak; deri, badem, bitter portakal, narenciye vs. Parfüm mükemmel formunu 20-30 dk sonra yakalıyor. Koklarken aşırı haz aldığım nadir parfümlerden biri, koklayıp koklayıp duruyorum :) 10/10

• quote:

Orijinalden alıntı: SessizTecrübe

Ya sen ne yaptın şimdi Hermes olmamış beğenmedim demişsin yanlış güzel kardeşim bak yazacağın şeyi söyliyeyim sana öyle yazılmaz burada

Diyeceksin ki Hermes çok kaliteli çok güzel kokuyor ama kokuyla yıldızım barışmadı o yüzden takas etmek istiyorum.

Aman öyle olumsuz şey yazmak yok aman sakın ha...Çok iyi olmuş çok kaliteli koku güzel ama yıldızımız barışmadı yazacaksın.

Alıntıları Göster
    Valla ben orjinalinide hiç merak edip deneyimlememistim, belkide orjinalini ile birebirdir ama ben kokuyu beğenemedim. Fakat kalıcılık konusunda başarılı, sabah sıktım akşam hala alıyordum kokuyu. Tekrar ediyorum koku bana hitap etmedi, bu tarz kokuyu beğenen insan mutlu olacaktır.

Yukarıda ki tartışmalarınizi okudum, herkes elinden geldiğince yorum yapıp birşeyler paylaşmaya çalışıyor. Elbette ki olmayan, tutmayan parfümleri olacaktır, herkesi memnun etmek çok ama çok zor, imkansıza yakın.

Fakat bildiğim tek şey var ki firma sahibinin esnafliginin iyi olduğu.

Herkese iyi forumlar.

Esas sen bu formu hiç tanımamışsın...Bu forumun en çok satan kokusu hala Invictus.Bu forumun en büyük alıcı kitlesi hala gogmuyocu diye eleştirdiğiniz kitle.

Gönül isterki Alexanderia Laytonlar en çok satılan olsun ama maalesef invictus...

O yüzden onca yazı yorumuna rağmen sen bu forumu hiç tanımamışsın...

Ne yapalım Invictus ise?Invictus mu övelim bu yüzden.Her Invictus kullanan da kokmuyorcu değil ve yüzde 90’ın üzerinde memnun insanlar.Arada bir iki kişi dışında.

İyiyse öv tabiki ama kötüyse de yaz.Herşeyi övme herşeyi ululaştırma herşeye methiyeler düzme.

Eleştiri de yapabil çünkü kul yapısı bu herşey mükemmel olamaz.

Eleştiri yapana da çullanma bunu anlatmaya çalışıyorum inşallH anlayabilmişsindir.

• Buradaki arkadaşlar şunu unutuyor Eser bey zaten kendisi yıllardır parfüm işiyle uğraşan kokuların orijinallerini bilen dekant alıp kendi yaptığı ürünleri kıyaslayan birisi. Hani arkadaş diyor ya hepsi mi benziyor diye. Adam benzemeyeni koymuyor bu bu kadar basit. Binlerce parfüm var bazen bizde soruyoruz bazı parfümleri deniyor ama tutturamadığı için listeye almıyor. Sen üretici olsan her ürettiğin ürünü piyasaya mı sürersin yoksa başarılı olarak nitelendirdiğin ürünleri mi satarsın? Eser bey bu işin içinde ve birçoğumuzdan daha bilgili.

Yine diyorum ben uzun zamandır ürünlerini kullanıyorum açık söyleyeyim orijinal kullanmayı da bıraktım. Hugo boss bottled intense 300-400 lira para vereceğime 25 lira vermek işime de geliyor. Çünkü fark yok. Orijinalinin fiyatı bin liraları aşmış Dior Homme Intense 50 lira vermek işime geliyor benzerliği %90 civarında. Beni tatmin ediyor. Olmayan almayabilir biz burada öneri isteyenlere almayı düşünenlere yol gösteriyoruz herkes memnun olacak diye bir kaide kural yok.

Zaten diğer yorum yapan kullanıcılar farklarını dile getiriyorlar açılışındaki veya diplerdeki farkı vs. Ve bir benzerlik oranı sunuyorlar.

Ve yineliyorum bizim tercih meselemiz orijinale benzerliği konusunda bizi tatmin etmesi. Kalıcılık konusunda bu zamana kadar sorun yaşamadım ben yine tatmin oldum ki orijinallerini de biliyorum. Eğer hani sizin gibi tatmin olmasaydım eğer yine de bu benzerlik bana yeterdi de gün içinde sık sık tazelerdim parfümü. Sonuçta 25 lira ;)

Anlamamakta ısrar etmenin manası yok arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtoyanik -- 1 Aralık 2019; 13:14:10 >
  • Merhaba arkadaşlar uzun süredir Eser Bey'den parfüm alıyorum. Bazı kokuları tanıyorum fakat liste geniş, hala tanımadığım kokular var. Aşağıdaki kokuları almayı düşünüyorum. Bu tarz kokuları kullanan varsa yorumlarını ya da bu tarzda fresh beğendiği kokuları tavsiye edebilir mi ?

• Armani D'Aromes [D'Ar] : Beğendiğim bir koku geri dönüşleri oldukça iyi öneriyorum.
    • Dior - Sauvage [SVG] : Beğendiğim bir koku dolabımda mutlaka olmasını istediğim bir koku.
    • Armani- Acqua Di Gio [GiO] ya da Armani- Acqua Di Gio Profumo [PRF] : Yakın notalar hangisi karar veremedim.
    • Armani - Black Code [ARM]
    • Carolina Herrera 212 ViP MEN [ViP] : Daha önce kullanmıştım kokusunu unuttum iyiydi diye hatırlıyorum.
    • Jean Paul Gaultier - Le Male [JPG] ya da Jean Paul Gaultier - Ultra Male [Male] : Le Male daha çok kullanılan bir koku sanırım karar veremedim.
    • Thierry Mugler - Pure Malt [Malt] : Yukarıda bir arkadaş önermiş merak ettim. 25 yaşında birine ağır kaçar mı bilemediğimden başka tavsiyeler varsa merak ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 24152416241724182419
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.