Şimdi Ara

Açık lise mezunu askerlik tecil

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Bu ay açık liseden 9.dönemde mezun oldum.Ocak 1997 doğumluyum ve önümüzdeki yıl için üniversite sınavına hazırlanıyorum.Askerliğimi tecil ettirmek istiyorum muayene kağıdı gelince.Tecil hakkım var mı varsa ne kadar süre var?Açık lisede öğrenci iken tecil hakkı 12. Döneme kadar.Tecil hakkı açık liseden mezun olunca da var mı?Detaylı bilgi verirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Açık Lise Mezunları İçin Askerlik Tecili

Açık lise veya açık öğretim lisesi mezunları, belirli koşulları yerine getirmeleri halinde askerliklerini tecil ettirebilirler.

Açık lise diploması ile askerlik tecili, açık lise mezunlarının eğitimlerine devam etmelerini sağlamak için verilir. Açık lise mezunu kişiler, üniversiteye kayıt yaptırarak veya meslek yüksekokullarında eğitim alarak askerlik tecillerini devam ettirebilirler.

Açık lise mezunları askerlik tecil kaç yıl sorusunun cevabı, kişinin eğitim durumuna göre değişmektedir. Açık lise mezunları, üniversiteye kayıt yaptırmaları halinde 4 yıl, meslek yüksekokullarına kayıt yaptırmaları halinde ise 2 yıl askerlik tecilinden faydalanabilirler.

Lise mezunu askerlik erteleme işlemleri için gerekli belgeler şunlardır:

• Nüfus cüzdanı
    • Mezuniyet belgesi
    • Üniversite veya meslek yüksekokulu kayıt belgesi

Açık lise mezunları askerlik erteleme işlemlerini askerlik şubelerinden yapabilirler. Askerlik tecili süresi bittikten sonra kişiler askerlik hizmetlerini yerine getirmek zorundadırlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Yok mu bilen birisi?

• Hocam daha önce hiç erteletmediysen 1 yıl erteletme hakkın var.
    Ben 94lüyüm 2 yıl ertelettim 10 kredi kaldı erteletmek için okulu uzatıcam.

Askerlik şubesine git sıra verirler tarif edilen yere gidip ordaki görevliyle görüş yardımcı olacaktır erteletme konusunda.

Ayrıca senin daha yoklaman yok ki 2016 da başlıcak 2017 Ocak ayında bitecek o güne kadar zamanın var

• Hocam zaten bu yıl üniversite sınavı var ona girecem nasip olursa açıköğretim bile olsa üniversiteye girecem o yüzden önümüzdeki yıl üniversiteye kayıt yaptırana kadar öğrenci olmuyorum erteletmem lazım mecburen.Ben 2 yıl diye okudum internette lise diplomasıyla tecil ettirme olayını o yanlış mı?

• Mezun olduktan sonra 2 yıl tecil hakkın var rahat ol.
  • Mezun olduktan sonra 3 yıl erteletebiliyorsun. Fakat evine kağıt gelmiyor sen gideceksin haberin olsun. Ben yaklaşık 1 ay önce ertelettim. Üni sınavına hazırlanıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne zaman mezun oldunuz liseden hocam?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.