Şimdi Ara

açık hava filtre montaj yardımı!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • motor modifikasyonu bölümüne açtım ilk ancak oradan pek ses gelmedi.

dün gittim sırf hevesten YED marka filtre aldım. aceleyle kutu içindeki standart filtreyi ve kutu ucundaki boruyu çıkardım, boru ağzına filtreyi taktım.

şimdi merak ettiğim şu. motor bölümü aracımda neredeyse boş ancak filtrenin altından lpg sıcak su borusu geçiyor. ayrıca ön tarafta radyatör ve altta egzos manifoldu var. buradan filtre sıcak hava çeker mi?

sol farın orada eski hava filtresiborusunun uzandığı bir yer var. bu filtreyi oraya soksam bir boruyla uzatıp iyi olur mu? bana ne kadara patlar? kutuyu sökmek istemiyorum şimdi bile gaza yarımdan fazla basınca yeterince uğultu ve ses çıkıyor, ayrıca aracın çekişi eskisine göre biraz artmış durumda. 1500-2000 devirde çekiş düştü ancak eskiden 5000 devirin üzerine çıkamayan araç rahat rahat çıkmaya başladı 4. viteste. 5 te diyemeyeceğim çünkü araç zaten 75 beygir, iyileşti desem o viteste yalan söylemiş olurum

kutuyu çıkarmadan takarsam herhangi bir avantaj ya da dezavantajım olur mu? filtrenin şu anki yeri ile yeni ve tavsiye edebileceğiniz yönlendirilmesi arasında herhangi bir çekiş farkı olur mu? teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Açık Hava Filtresinin Montajı: Adım Adım Kılavuz

Açık hava filtresi, aracın motoruna temiz hava sağlamak için önemli bir bileşendir. Kirli veya tıkalı bir açık hava filtresi, motor performansını azaltabilir ve yakıt verimliliğini düşürebilir. Bu nedenle, açık hava filtresini düzenli olarak değiştirmek ve doğru şekilde monte etmek çok önemlidir. İşte açık hava filtresini nasıl monte edeceğine dair adım adım bir kılavuz:

1. Aracı Park Et ve Soğumasını Bekle: Montaj işlemine başlamadan önce aracınızı park edin ve motorun tamamen soğumasını bekleyin.
    2. Eski Açık Hava Filtresini Bul ve Çıkar: Motor bölmesinde açık hava filtresinin konumunu belirle. Genellikle motorun üstünde veya yanındadır. Eski filtreyi tutan kelepçeleri veya vidaları çıkar ve filtreyi yuvasından çek.
    3. Filtre Yuvasını Temizle: Eski filtreyi çıkardıktan sonra, filtre yuvasını herhangi bir kir veya döküntüden temizle. Temiz bir bez kullanarak yuvanın içini sil.
    4. Yeni Açık Hava Filtresini Yerleştir: Yeni açık hava filtresini filtre yuvasına yerleştir. Filtreyi doğru yöne taktığından emin ol. Genellikle filtrenin üzerinde "hava akışı" yönünü gösteren bir ok bulunur.
    5. Kelepçeleri veya Vidaları Sık: Filtreyi yerine taktıktan sonra, kelepçeleri veya vidaları tekrar takarak sık. Filtrenin sıkı olduğundan, ancak aşırı sıkılmadığından emin ol.
    6. Kontrol Et ve Çalıştır: Açık hava filtresinin doğru şekilde monte edildiğinden emin olmak için aracını çalıştırmadan önce bir kez daha kontrol et. Herhangi bir gevşeklik veya sızıntı olmadığından emin ol.
    7. Motoru Çalıştır: Açık hava filtresini monte ettikten sonra aracını çalıştırabilirsin. Motorun düzgün çalıştığından ve herhangi bir sorun olmadığından emin ol.

Bu adımları takip ederek, açık hava filtresini kolayca monte edebilir ve aracının motorunun en iyi şekilde çalışmasını sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bir boru aparatıyla motoraki boş olan yere uzatmanız daha sağlıklı olur ne kadar soğuk hava çekerse faydasını o kadar görürsünüz ama sıcak hava çekerse şu an olduğu gibi avantaj yerine dezavantaj olur çekiş düşer yakıt artar tabiki benim doğru bildiklerim bunlar
  • kendi borusu akünün arkasındaki plakanın devamında bulunan delikten geçiyor. oradan filtreyi geçirmeye çalışsam geçmez sanırım. ayrıca hava alacağı bir yer pek yok orada. akan giden cinsten hava.

ama sanırım sağ far arkasına sığar??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccaparli -- 3 Ekim 2007; 20:36:51 >

• kendi aracımda açık hava filtresini yaptırdığımız boru sayesinde tamponun altına kadar çektik en iyi sonucu o şekilde veriyor ama zahmetli ve birazda maliyetli bir iş bu şekilde kullanman sadece ses olarak fayda sağlar yani güzel bir ses verir belli bir devirden sonra ama yakıtı artırır ve düşük devirlerde çekişi düşürür ne kadar soğuk hava çekerse o kadar faydası oluyor senin aracının motor yapısını bilmiyorum resimlerden pek anlamadım desem yeridir eğer boruyu yaptırtma gibi bir olanak yoksa kutu içi hava filtresi alın bunun kadar ses vermez ama performansa ve yakıta artı yönde katkısı olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: wolfhonda

kendi aracımda açık hava filtresini yaptırdığımız boru sayesinde tamponun altına kadar çektik en iyi sonucu o şekilde veriyor ama zahmetli ve birazda maliyetli bir iş bu şekilde kullanman sadece ses olarak fayda sağlar yani güzel bir ses verir belli bir devirden sonra ama yakıtı artırır ve düşük devirlerde çekişi düşürür ne kadar soğuk hava çekerse o kadar faydası oluyor senin aracının motor yapısını bilmiyorum resimlerden pek anlamadım desem yeridir eğer boruyu yaptırtma gibi bir olanak yoksa kutu içi hava filtresi alın bunun kadar ses vermez ama performansa ve yakıta artı yönde katkısı olur

aslında aracın sis farlarının olduğu yerler boş bir tek korna var orada. aslında oraya çekilebilir ama su alır diye istemiyorum.

bulduğum 3 yer var. ya farların arkası ya da radyatörün yanında direk gelen havayla karşılaşan bir yer var orası. son fotoda sağ tarafa yakın yer.

motor 1.4, çok nokta enjeksiyon, 8 valf, 75 beygir. renault E7J motoru. yeni sümbüllerde 1.4 8valf diye hala bunu kakalıyorlar. hadi bizimkisi 7 yaşında da ayıp 2007 modellerde yahu

• korna veya radyatörün oraya çektirirseniz çok iyi olur tek dezavantajı çok yağmurlu havalarda sökmek olacak yada derin su birikintilerine dikkat etmeniz suyu çekme gibi bir riski var ama insan o sese alıştımı vazgeçemiyor işte
  • Kutu içi performans filtreside düşünebilirdin. Daha verimli olduğu söyleniyor. Hayırlı olsun & güle güle kullan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sulphur

Kutu içi performans filtreside düşünebilirdin. Daha verimli olduğu söyleniyor. Hayırlı olsun & güle güle kullan.

orası öyle de 150 ytl bir filtreye bayılmak biraz aşırı ana göre. o paraya her 5000 de orjinal alırım

bunu gördüm merak ettim aldım. böyle oldu cidden.
  • kutu içi filtre çok faydalı ama fiyatı çok pahalı dediğiniz gibi ayrıca açıktaki gibi seste vermiyor
  • yanmaz boru nereden bulabilirim? Ankara şaşmazda özellikle?

necilerde satılır bu?
  • arkadasım sana ıkı sorum olcak oncelıkle hava fıtresını taktıgın yerde fıtreyı taktıgın borunun agzında bant var mıydıı??
    ıkıncı soruım ıse hava fıtresını ne kadara aldın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeusma

arkadasım sana ıkı sorum olcak oncelıkle hava fıtresını taktıgın yerde fıtreyı taktıgın borunun agzında bant var mıydıı??
    ıkıncı soruım ıse hava fıtresını ne kadara aldın?

hayır bant yoktu. filtreyi 25 dedi pazarlıkla 17.5 a aldım.
  • bugün sanayiden boru aldım yalıtımlı baya da kalın bişeymiş.ustaya götürdüm şöyle düzgün bir şey yaptı. 100-150 km kadar kullandım malum okuldan şaşmaza git gel (allahtan lpg var)

filtreye elledim sıcak değildi. ayrıca sadece gaza yüklendiimde gelen ses artık her zaman geliyor filtreyi boruyla uzatıp daha souk bir yere koyunca. düşük devirlerdeki çekiş düşüklüğüde gitti daha güzel gidiyor artık.

boruya alüminyum gibi olan banttan çeksem mi diyorum, ancak boru çok kalın, ek bir fayda sağlar mı yalıtım konusunda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccaparli -- 4 Ekim 2007; 16:19:51 >

• arkadaşım, aracın suyu eksilmiş, onu da bi tamamla bi ara

kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY

arkadaşım, aracın suyu eksilmiş, onu da bi tamamla bi ara

kolay gelsin.

daha 3 hafta önce serviste tamamen temizlenip antifriz onuldu. ancak bugün su eklemek için açayım dedim çok sıkışmış. nasıl açarım bilmiyorum.
  • Kaç bin devirlerde ses güzel oluyor merak ettim ? Yani sesin güzel olması için kaç bin devirin üstüne çıkmak lazım ? Ayrıca açık hava filtreleri her zaman kullanılabilirmi yoksa sadece ses için az bişi kullandıktan sonra eskisine dönmek gerekirmi ? Birde motora az veya çok zararı varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: batuhany

Kaç bin devirlerde ses güzel oluyor merak ettim ? Yani sesin güzel olması için kaç bin devirin üstüne çıkmak lazım ? Ayrıca açık hava filtreleri her zaman kullanılabilirmi yoksa sadece ses için az bişi kullandıktan sonra eskisine dönmek gerekirmi ? Birde motora az veya çok zararı varmı ?

2500 ve üstünde ses geliyor. ayrıca en hoş ses vites geçişlerinde devir düşerken oluyor. gurrr diye.
  • benim aracın kapağı da sıkışmıştı, ingiliz anahtarı ile hem zarar vermeden hemde kolayca açtım. servisler bunu iman gücüyle sıkıyorlar herhalde.

antifriz olsa bile eksilmiş, ya anti frizle yada suyla tamamla bence.

quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

quote:

kolay gelsin.

daha 3 hafta önce serviste tamamen temizlenip antifriz onuldu. ancak bugün su eklemek için açayım dedim çok sıkışmış. nasıl açarım bilmiyorum.
  • quote:

benim aracın kapağı da sıkışmıştı, ingiliz anahtarı ile hem zarar vermeden hemde kolayca açtım. servisler bunu iman gücüyle sıkıyorlar herhalde.

antifriz olsa bile eksilmiş, ya anti frizle yada suyla tamamla bence.

quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

quote:

kolay gelsin.

bugün bir anahtarla girişeyim. dün açacaktımda bulamamıştım. radyatörü temizledik dediler. herhalde tamamen boşaltınca lpg regülatörü içinde su kondu araç çalıştırılmadan. yol uzayınca su azaldı herhalde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.