Selamlar, 1.6 CRDI ACCENT BLUE araştırıyorum bu aralar, 2015-2017 arası otomatik olanlara bakıyorum, bir arkadaşım frenleri aşırı kötü dedi. Biraz araştırdım ama pek bir şey bulamadım. Bilgisi olan var mı acaba ? |
Accent blue frenleri kötülüğü hk.

-
-
Evet, zayıf olduğu söylenir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Araç gidiyor ama durmuyor kardesim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İşte hocam nasıl durdurtabiliriz ? :D Var mı bir yolu ?
-
* Hamuru kaliteli lastik
* Biraz daha tabanı geniş bir lastik
* Delikli fren diski
* Daha yumuşak fren balatalari
* Mutlaka ama mutlaka 2yilda 1 fren hidroliginin değişimi
Sırasıyla bunları yaparsan fren hissiyatinin degistigini görürsün kardeşim. Ama yine de takip mesafeni ve viraj alma aliskanliklarini güncellemen gerekir kardeşim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bunun önceki kasası accent era vardı bende 2 yıl bindim 1.6 benzinli iyi gidiyordu ama o da durmuyordu yani duruyor ama arac kafa sallayarak seni tedirgin ederek duruyordu güven vermezdi üstteki arkadaş güzel açıklamış geniş taban lastik ama abartmadan fabrika ölçüsünde araci yormadan genişletilebilir
Şirket aracı olarak 2017 model 1.6 dizel otomatik accent blue kullanıyorum.
Evet frenler güven vermiyor ama kullandıkça alışıyorsun frene nasıl basman gerektiğini çözüyorsun.
Artıları :
Gündelik kullanıma uygun kıvrak araç.
Direksiyonu yumuşak ve tur sayısı biraz fazla dar yerlerden iyi dönüyor.
Gaza biraz dokununca ivmeleniyor seri araç.
2.000 devirde 120km/h yapıyor uzun yolda yormuyor.
Eksileri :
Kasa hafif olduğu için yüksek hızlarda (özellikle 140-150'den sonra) dikkatli olmak lazım rüzgar çok kolay savuruyor arabayı.
Süspansiyonu sert (2007 model accent kullanmıştım o daha konforluydu).
İstanbul trafiğinde 8.5 - 9 litre civarı yakıyor.
Aslında Accent iyi yol tutan bir araç ama gel görki fabrikanın öngördüğü alt yapı aracın üst yapısına uygun değil yani zayıf kalıyor o ivmelenmeye. Sanıldığının aksine hafif bir araç değil 1250-1300 civarı bir araç hatta sınıfında en ağır araçlarından. Hafiflik hissi araca ufak kalan lastiklerden kaynaklı her viteste pati atıyor alet. Onun için daha büyük jant daha büyük fren diskleri ve balataları takmak gerek. Bunları yapınca hem daha iyi tutunuyor hem de zımba gidi duruyor.
-
Lastik iyiyse güzel duruyor
Hadi lastik jant falan tamamda daha büyük disk ile balata nasıl ve neye göre takılacak ?
Var mı örneği ?
10 yıldır Era kullanıyorum frenleri bence fena değil. Yalnız benim Era da herşey var. 4 disk fren, Abs, Esp herşey var böylesi zor bulunur.
Piyasada bulunan Getz Accent i20(eski kasa) çoğunda Abs Esp 4 disk fren yok. Bu da ciddi fark ediyor. Piyasada da bu yüzden çok ün yaptı bu araç. Herkes aynı sanıyor ama öyle değil. Prime paket Blue bulursan kaçırma fakat Biz veya Mode paket alma
Tabi bu araclar 2015 2016 yılında 50 60 bin liraydı. Ona gorede değerlendirmek lazım. Segmentine ve fiyatına göre degerlendirmeli bence.
Yinede tatmin etmezse i30,Ceed fren disk , balata ve hidrolik sistemi ile güçlendirebilirsin
Bu modifikasyonları yapan yerler var tabi istanbulda. Mesala bir zamanlar Maslak Sanayide vardı Bostancı da vardı. Bunlar biraz maliyetli işler Accent için o paralar verilirmi bence verilmez sonuçta aracın segmenti belli kullanım amacı belli.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X