Şimdi Ara

ABS fren bir araç için çok mu önemlidir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
4.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar araba konusunda pek fazla bilgim yok... araba almak istiyorum..benim sorum
    şu olacaktı ,
    ABS bir araçta çokmu önemlidir ? mesela ben palio düşünüyorum ama ABS si yok ve paliolar için frenleri sakat diyorlar ..yani şimdi

fren ABS değil diye vazmıgeçeyim palio dan ? ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentet -- 11 Temmuz 2008; 23:00:51 >

• palio ABS li de olsa frenleri sakat bence...günümüz teknolojisine göre frenlerinin zayıf olduğunu düşünüyorum..

fren mesafesi olarak şöyle bir örnek verebilirim...

E46 M3

ABS'li: 35.7m
    ABS'siz: 34.3m

yani ABS'li araçlarda fren mesafesi uzar(Kuru zeminde)

ancak, ABS fren esnasında tekerleklerin kilitlenmesini önlediği için, aracın kontrolünü kaybetme riskinizi azaltacaktır...çünkü ABS'siz sert frende tekerlekler kilitleneceği için araca yön veremeyeceksiniz...bu nedenle ABS olmasında fayda var diye düşünüyorum...
  • yüksek hızda ani fren yapman gerekirse aracın kontrolden cıkmazki yüksek hızda kontrolu kaybedersen muhtemelen çok ciddi kaza yaparsın. Düşük hızda da kızaklamayı engellediği için sana manevra şansı kazandırır bu da ufak kazalarda sıyrılma şansı tanır.

Bence oldukça gerekli
  • süratli giderken abs'siz araçta, aracın savrulma riski var ani frende. Abs'li araçta bu risk yok, düz hat halinde durur. direksiyonla yön verilebilir fren esnasında ayrıca.
    Yani bilmiyorum, sakin süren birisiyim ani frenlemeye ihtiyacım olmaz diyosan olabilir.
  • öndeki aracı çok yakından takip eden birisi isen ve deli araç kullanan birisi isen frenlerin ABS li olsun.

yok ben önde takip mesafesini kurallara göre bırakıyorum fazla yaklaşmam diyorsan ve genelde trafiği tehlikeye atacak türde araç kullanmıyorsan, ya da sakin kullanıcı isen ABS şart değil olmasa da olur.

benim araçta ABS yok mesala şimdiye kadar da olmadı diye yakınmadım. öndeki araçlara da fazla yaklaşmam, buna da gerek yok zaten.
  • bence abs otomobildeki en öneli donanım, isterse şahin donanımında olsun araba ama yine de abs olsun, çünkü kazayı bu kadar net, etkin ve yaygın şekilde engelleyebilecek bir donanım daha yok.
  • yalnız abs li arabayı kullanmakta az da olsa ustalık ister, mesela ani bi durumda frene sonuna kadar basıp sağa sola kırarsan abs'siz araba düz kayar, abs olan araça kırdığın yöne gider panik halindeyken karşı yola falan geçebilirsin direksiyonu iyi kontrol edemezsen...

ayrıca abs li araç frene basınca hemen durur gibi hikayeler efsanedir, abs'siz araba daha kısa mesafede durur...
  • Olmazsa olmaz bence panik bir fren durumunda hala kontrolün elinde olması gerçekten büyük bir avantaj.
  • Standart bir sürücü için gerekli bir donanımdır.
    Ancak profesyoneller içinde bir o kadar gereksizdir.
    Örneğin WRC otomobillerinde abs bulunmuyor.
  • bence gerekli

normal frenler çok ısınırsa şişer abs de fren şişmez
  • önemidirki arabalara konuyor,
    opsiyonel olması firmaların para hırsı,
    bence mevzuatla bütün arabalarda
    abs ve 2 hava yastığı standart olmalı,
  • Bence 2 hava yastıgı da az şöyle 6-8 tane olmalı fazla hava yastıgı goz cıkarmaz...
    quote:

Orjinalden alıntı: yuci

önemidirki arabalara konuyor,
    opsiyonel olması firmaların para hırsı,
    bence mevzuatla bütün arabalarda
    abs ve 2 hava yastığı standart olmalı,
  • ABS nin en büyük avantajı tekerlerın kılıtlenmemesı yon acısından bı kac arkadas degınmıs..
  • Valla yararını geçenlerde iyice anladım. ABS olmasaydı kesin kaza yapmıştım. hep sakin araba kullanırım ama ne kadar sakin olsan da başına bazen olmadık işler gelebiliyor. Bence de çok önemli. Mutlaka olması gereken bir özellik.
  • ABS tekerleklerin kilitlenmesini önleyici fren sistemi (6 km üzeri hızlarda çalışır)
    ani fren gerektiren durumlarda aracın kızaklanmasını önleyerek manevra yapılmasına imkan verir ve öndeki engelden kaçmaya çalışırsınız ya da aracın sizin olmadığınız bir bölümünü çarpmaya çalışırsınız
    ayrıca hızlı giderken frene basarak daha rahat dönüş yapabişlirsiniz
    bu tür frene alışan ben öbür araçları kullanmaktan korkuyorum
    özellikle şehir içinde ve buzlu yolda şart
  • her zaman abs li bir aracı abs siz bir araca tercih ederim.abs önemlidir ve gereklidir.
    ancak ikinci el araç alırken çok beğendiğim tertemiz bulduğum bir aracıda sırf abs si yok diye almaktan vazgeçmem.veya istediğiniz araba modelinde abs yoksa o zamanda araba illa absli olacak diye istediğim modelden vazgeçmem
    ancak illa bulduğunuz bir araba yoksa o zaman abs li araç aramanızı öneririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

her zaman abs li bir aracı abs siz bir araca tercih ederim.abs önemlidir ve gereklidir.
    ancak ikinci el araç alırken çok beğendiğim tertemiz bulduğum bir aracıda sırf abs si yok diye almaktan vazgeçmem.veya istediğiniz araba modelinde abs yoksa o zamanda araba illa absli olacak diye istediğim modelden vazgeçmem
    ancak illa bulduğunuz bir araba yoksa o zaman abs li araç aramanızı öneririm.

abs cok onemlı.Sahsen ben abs si olmayan bir aracı alırsam içime sinmez.Aradaki farkı cok net biliyorum cunku.
  • quote:

Orjinalden alıntı: armi

palio ABS li de olsa frenleri sakat bence...günümüz teknolojisine göre frenlerinin zayıf olduğunu düşünüyorum..

fren mesafesi olarak şöyle bir örnek verebilirim...

E46 M3

ABS'li: 35.7m
    ABS'siz: 34.3m

yani ABS'li araçlarda fren mesafesi uzar(Kuru zeminde)

ancak, ABS fren esnasında tekerleklerin kilitlenmesini önlediği için, aracın kontrolünü kaybetme riskinizi azaltacaktır...çünkü ABS'siz sert frende tekerlekler kilitleneceği için araca yön veremeyeceksiniz...bu nedenle ABS olmasında fayda var diye düşünüyorum...

ancak bu kadar doğru ve güzel anlatılabilrdi , çünkü halk arasında abs sistemi fren performansını artıran bi etmen zannediliyor , tam tersine kuru zeminde mesafeyi artırır , fakat lastikerler kitlendiği için aracınıza yön veremessiniz , buda bi ton riski olusturur , mesela fren anında lastik basıncı fazla olan lastiğe doğru kayar arac , siz dümdüz frene bassanızda, ayrıca ıslak zeminlerde tutunma az oldugu için lastikler cok daha cabuk kitlenir , buda hesapta olmaya kaymalara yol acar , abs de ise viraj içinde bile basabilrsin frene ıslak ve kaygan zeminlerde daha kısa mesefalerde durabilirsin , dahada önemlisi frene bassanda aracı kontrol edebilirsin , abs bence cok gerekli bişey 95 model corolla mda yoktu uzun yolda yağmur yağarken resmen frene azcık dokununca arac kayıyordu , cok tehlikeli abs sart bence

• quote:

Orjinalden alıntı: helisel

Standart bir sürücü için gerekli bir donanımdır.
    Ancak profesyoneller içinde bir o kadar gereksizdir.
    Örneğin WRC otomobillerinde abs bulunmuyor.

eminim wrc pilotları, normal hayatlarında abs li araç kullanıyorlardır. Sonuçta yarışta aracı yanlaman gerekiyor ve abs buna engel olur az çok.
  • ABS ye bugune kadar ıhtıyacım olmadı. ABS olsa da olmasa da pek bı etkılenmıyorum acıkcası.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.