Şimdi Ara

ABET MÜDEK farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
7.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangisi daha tasaklı arkadaşlar ikisini de aynı anda alan bölümler oluyor mu..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Lan gerizekalı AB onaylı olması tamamen türk olmasını değiştiriyor mu anlamadım? Inspektörlerinden, yönetim kuruluna kadar tamamen türklerden oluşan ve ülkenin en çöp kurumlarına akreditasyon veren bir kurumu 41 ülkede 846 eğitim kurumuna akreditasyon veren 100 yıllık ABET ile kıyaslamak neyin kafayı ya şaka gibi :) Ayrıca MÜDEK, AB'de falan tamamen geçerli de değildir.

Yapay Zekanın Yanıtı

ABET MÜDEK Akreditasyonunun Farkı

MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu), Türkiye'de üniversitelerin mühendislik programlarını akredite eden bir kuruluştur. ABET (Applied Science Accreditation Commission), ABD merkezli uluslararası bir akreditasyon kuruluşudur.

ABET MÜDEK akreditasyonu, bir mühendislik programının uluslararası standartları karşıladığını ve mezunlarının küresel işgücü piyasasında rekabet edebilecek yeteneklere sahip olduğunu gösterir. ABET MÜDEK ak????????? yapılan programlar, 32 ülkede tanınmakta ve geçerlidir.

ABET Akreditasyonunun Avantajları

ABET MÜDEK akreditasyonu, mühendislik öğrencileri ve mezunları için aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok sayıda avantaj sunar:

• Uluslararası alanda tanınan bir kalite işareti
    • Küresel işgücü piyasasında rekabet gücünü artırır
    • Lisansüstü eğitime devam etme fırsatlarını genişletir
    • Eğitim kalitesinde sürekli iyileştirme sağlar

Müdek Akreditasyonu Olan Ülkeler

• ABET MÜDEK akreditasyonu şu ülkelerde geçerlidir:
    • Türkiye
    • ABD
    • Kanada
    • Avustralya
    • Yeni Zelanda
    • Birleşik Krallık
    • Almanya
    • Fransa
    • Rusya
    • Çin
    • Hindistan

Sonuç

ABET MÜDEK akreditasyonu, mühendislik programlarının kalitesinde mükemmellik anlamına gelir. Bu akreditasyon, öğrencilere ve mezunlara küresel işgücü piyasasında rekabet etmeleri için gerekli araçları ve fırsatları sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İyi okullarda farkı yok . Koç ve Sabancı müdek Bilkent abet ama farkları yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mal mısınız aq Müdek Türkiye'nin uydurduğu bir olay.

• Feint-TR kullanıcısına yanıt
    Hocam müdek bir halta yaramıyor mu yani lütfen hakaret etmeden düzgün bir üslupla cevaplayın.

• müdek yaramaz da abet yurt dışı için önemli

• 2 diamonds 7 spades kullanıcısına yanıt
    Müdek’in de geçerli olduğu bir sürü ülke varmış hocam

müdek avrupa birliği onaylı bi akreditasyondur, bi bok bilmiyosanız sallamayın forumda.

ayrıca abet amerikada ve avrupa birliğinde tamamen geçerliyken müdek avrupa birliğinde tamamen geçerlidir fakat amerikadaki durumunu çok bilmiyorum. çoğu okulun kabul edeceğini düşünüyorum.

• Lapsekili_Big_Smoke kullanıcısına yanıt
    Abet müdeki kapsıyor mu yani hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Lapsekili_Big_Smoke

müdek avrupa birliği onaylı bi akreditasyondur, bi bok bilmiyosanız sallamayın forumda.

ayrıca abet amerikada ve avrupa birliğinde tamamen geçerliyken müdek avrupa birliğinde tamamen geçerlidir fakat amerikadaki durumunu çok bilmiyorum. çoğu okulun kabul edeceğini düşünüyorum.

Lan gerizekalı AB onaylı olması tamamen türk olmasını değiştiriyor mu anlamadım? Inspektörlerinden, yönetim kuruluna kadar tamamen türklerden oluşan ve ülkenin en çöp kurumlarına akreditasyon veren bir kurumu 41 ülkede 846 eğitim kurumuna akreditasyon veren 100 yıllık ABET ile kıyaslamak neyin kafayı ya şaka gibi :) Ayrıca MÜDEK, AB'de falan tamamen geçerli de değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lapsekili_Big_Smoke

Şimdi profiline baktım da neden MÜDEK fedaisi çıktığın anlaşıldı :) Some YTÜ'lü problems :)

Kime akreditasyon verdiğinin bir önemi yok. MÜDEK ile diplomanız UK, EU ülkeleri, US, Avustralya dahil bir çok ülkede geçerli oluyor.

en.wikipedia.org
    Washington Accord - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Washington_Accord
    en.wikipedia.org
    European Network for Accreditation of Engineering Education - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/European_Network_for_Accreditation_of_Engineering_Education

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTurk45 -- 31 Temmuz 2021; 23:51:32 >

• İkisi de Washington Accord üyesi, ikisi de birbirini tanır.

• Sysmmhg S kullanıcısına yanıt

Tamamen aynı değil, birbirlerini onaylıyorlar ancak akreditasyon kriterleri birebir aynı değil.

Evet koctan sabancidan her sene onlarcq kisi doktoraya en iyi okullara stanford mit harvard vs vs kabul almiyor zaten rezil üslubunu da al yallah baska kapıya

• Forumda koç ve sabancının da çöp olduğunu öğrendik ya :D

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bravo bir densiz daha

• Bir farkları yok. Eskiden müdek olmadığından bazı okullar abet almıştı. Müdek çıktıktan sonra çoğu okul müdekten akreditasyon aldı. Abet Amerika odaklı bir organizasyon. Ancak diğer ülkelere de verebiliyorlar.

Pratikte çok bir farkları yok. ikisi de aynı üst kuruma üye akreditasyon kurumları. Abetin bir artısı Amerika'da inşaat müh. gibi imza yetkisi gerektiren işlerde denklikle uğraşmadan mesleği icra edebiliyorsunuz. Bilgisayar, elektronik müh. gibi mesleklerde abet aranmıyor.

• Abet Amerika'nın uniyi onaylaması müdek Türkiye'nin uniyi kendi onaylamasi. Tabi ülkenin kendisi değil lafın gelişi.

Müdek ve abet "substantial equivalent" olarak görülür yazıyordu diye hatırlıyorum. Ama standartları aynı degil abet almak için daha Amerika müfredat ve eğitimine yakın bi üni olmanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 1 Ağustos 2021; 3:0:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.