Şimdi Ara

Abdulhamit ve Tayyip Erdoğan.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece objektif biçimde tarihe bakabilenler görecekler ki ikisinin de neredeyse siyasi hayatları aynı çizgide gidiyor.

1- Suçlamalara bakıyorsunuz: söylenenler neredeyse bire bir aynı. Diktatör, zalim, gaddar, v.b

2- İkisinin de yönetime gelme şekline baksanız. Abdulhamit bir yerde Meclis-i Mebusan sayesinde padişah oluyor. Daha doğrusu o dönemdeki padişah indirip padişan tahta çıkartan zümre sayesinde (bir yerde onalrı kandırarak :) ) padişah oluyor diğer taraftan Tayyip Erdoğanın da başbakanlık yolunu CHP açıyor. O dönemde deniz baykalın desteğiyle Tayyip Erdoğan başbakan olmuştu.

3- Yaptıklarına bakıyorsunuz: Tamamen ekonomik kalkınma ve yatırım üzerine bir çizgi üzerine ilerliyorlar.

4- Abdulhamit'i indirebilmek için herşeyi yaptılar. Süikast düzenledirler, karaladılar, hakaret ettiler ama bir türlü olmadı. en son bulgar yunan romen ne kadar kopuk varsa silahllandırıp İstanbula yürüttüler ve sonunda başardılar. işin acısı o silahlandırdıkları bulgarlar yunanlar romenler bir kaç yıl sonra Balkan savaşlarında osmanlıya karşı savaşıp Osmanlının balkanlardaki son topraklarını da elinden aldılar. Şu an da bakıyorsunuz pkk ve onun siyasi uzantısının en büyük destekçisi hangi parti acaba? daha o gün adamın kuruğu cümle şu diyarbakırda: "arkadaşlar hendekleri kapatalım lütfen" arkadaşlar diye hitap ettiği kişiler de bildiğin pkk lılar.

5 ve en can alıcı benzerlik: o dönemde yaşayan bütün hainler, bütün cemiyetler (yunanından tutun ermeni cemiyetlerine, masonlarına yahudilerine, sabetayistlere rumlarına varana kadar aklınıza gelen hepsi), bunların hepsi o dönem en büyük amaç için birleşiyor. Abdulhamit'i deviirmek. tabi görüneni o. esas niyetleri Abdulhamiti devirip ülkeyi bölmek.

o dönemin kendini aydın olarak lanse eden ama esasen ya bir kukla ya da hain olan kişiliikler ki bunlar sözde vatanı Abdulhamitten kurtaracaklarını idda eden kişiliklerdi. (o vakitler insanlar bunları bilemedi ama şu an tarihe dönüp baktığımızda o kendilerine Jöntürk ve ittihat terakkici diyen hainlerin neler ettikleri ve ülkeyi ne hale getirdikleri ortada.

yine bakıyorsunuz o dönemin tanınan ve sevilen müslüman kişiliklerinden Abdulhamit'e hakaretlere varacak kadar eleştiriler yönelten de var. en önemli ve bilineni Mehmet Akif tir. Abdulhamit padişahken öyle şiirleri vardır ki neredeyse hakaret sayılabilecek derecede serttir. ama sonradan kendisi de yaptığı yanlışı farketmiş ama iş işten çoktan geçmiştir.

şimdi bakıyorsunuz.

Ülkede ne kadar ayrılıkçı hareket varsa, ne kadar yasadışı örgüt varsa ve ne kadar yasal gözükse de yüzyıllardır bu ülkede hainlik edenler varsa hepsi birleşmiş.

bakıyorsunuz kendilerine Beyaztürk diyen bir tayfa türemiş, aydın ilerici diyen bir tayfa türemiş, kendilerine bu ülkenin gerçek sahipleri diyen ve kendi oyunun dağdaki çobanın oyu ile aynı kefeye konulmasını hakaret sayan bir tayfa türemiş tek dertleri var. Tayyip Erdoğanı devirmek.

Ve en acısı. Bu ülkede muhafazakar toplumun gerçekten güvenini kazanmış sevgisine mazhar olmuş bir cemaat ve onun liderinin tek derdi var Tayyip Erdoğan'ı devirmek.

enteresan değil mi? Atalarımız boşuna dememiş.

TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR

diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF8F4F94 -- 9 Aralık 2015; 21:46:04 >

• Kapat konuyu kapat kapat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate

Kapat konuyu kapat kapat

okuma konuyu okuma okuma. ağır anti gezici içerir :)
  • Abdülhamit döneminde ülkenin topraklarının büyük kısmı elden elden çıkıyor,umarım AKP döneminde de benzer durumlar olmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 9 Aralık 2015; 21:50:06 >
  • II. Abdülhamid'i hiç sevmem fakat gidip Tayyip Erdoğan'la da karşılaştırmam. Tarihe hakarettir bir yerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Abdülhamit döneminde ülkenin topraklarının neredeyse yarısı elden çıkıyor,umarım AKP döneminde de benzer durumlar olmaz...

sen gram tarih biliyorsan recep ivedik gerçek oslaydı profösör felan olurdu herhal. yani o kadar içler acısı bir durumdasın.
  • Abdülhamide yazık etmissin.

Ruhun sad olsun ulu atam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmm2515

quote:

Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate

Kapat konuyu kapat kapat

okuma konuyu okuma okuma. ağır anti gezici içerir :)

Erdoğan sultan Abdülhamid Hanin sol tırnağı olamaz. Biri cennet mekan iken diğerini bilemiyorum. Artık cehennemin en dibine mi gider yoksa Allah affeder mi bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Bill Russell

II. Abdülhamid'i hiç sevmem fakat gidip Tayyip Erdoğan'la da karşılaştırmam. Tarihe hakarettir bir yerde.

Tayyip Erdoğan da tarih olacak bizler de. korkma sen yapmaya bilirsin ama yapılıyor ve bolca yapılacak. sen nefretini yaşayadur tarih akmaya devam ediyor kardeş.
  • İstersen Abdülhamit'in kaybettiği topraklara da bir el at ona toz kondurmazsınız ama Atatürk'e gelince bir avuç toprak bıraktı dersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

İstersen Abdülhamit'in kaybettiği topraklara da bir el at ona toz kondurmazsınız ama Atatürk'e gelince bir avuç toprak bıraktı dersiniz

Atatürk olmasaydı ben şu anda sıcak odamda bilgisayarımın başında çayımı yudumlayarak keyif çatamazdım. çok şükür biz atalarımızı sevmeyi de biliriz AYIRT ETMEDEN.
  • quote:

quote:

II. Abdülhamid'i hiç sevmem fakat gidip Tayyip Erdoğan'la da karşılaştırmam. Tarihe hakarettir bir yerde.

Tayyip Erdoğan da tarih olacak bizler de. korkma sen yapmaya bilirsin ama yapılıyor ve bolca yapılacak. sen nefretini yaşayadur tarih akmaya devam ediyor kardeş.

Ne demek istediğinizi anlamadım ama Tayyip Erdoğan'ın tarih olacağı kesin.
  • quote:

quote:

quote:

İşte o tarihle beraber acaba biz neyi anlatacaz?

Abdulhamit sonrası İttihat ve Terakkicilerin hainlikleri ve ülkeyi bölmelerine benzer durumlar mı yoksa içinde hainlik ve savaş olmayan durumları mı? soru bu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Amillian

Cahilliğin böylesi... NEymiş tüm hainler Abdülhamit'i devirmek istemiş.

Ulan o dönemin ilk İslâmcıları olan Mehmet Akif, Ali Suavi, Eşref Edip gibi kişiler Abdülhamit'e muhalifti.

Hatta selefi İslamcı Ali Suavi darbe yapmaya çalışmıştır.

1- Abdulhamit devrildi de iyi mi oldu?

2- o dönemin ilk islamcıları dediklerin ile bu dönemin en etkin ve en yaygın cemaati arasındaki fark sadece isimler :)

ben zaten sadece benzerliklere dikkat çektim. sen de güzel bir örnek ile onayladın teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalurjistTR

Atamiza icten ice dusmanlik ettiginizi biliyoruz. Sen geç bu ayakları.

neden tanışıyor muyuz? beni tanıyor musun? sizin kafanıza koyduğunuz o kahrolası kalıplar yüzünden bu toplum hep çekti ve çekiyor. Muhafakar olunca her şeye düşman olunuyor değil mi? sen benim içimdeki ATATÜRK sevgisini bilsen kendi sevginden şüphe edersin.ayrıca konuyu dağıtma lütfen. bak ben güzel güzel münakaşa ediyorum burda.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

İşte o tarihle beraber acaba biz neyi anlatacaz?

Abdulhamit sonrası İttihat ve Terakkicilerin hainlikleri ve ülkeyi bölmelerine benzer durumlar mı yoksa içinde hainlik ve savaş olmayan durumları mı? soru bu?

Cumhuriyet Devrimi'nin temel ayaklarından biri olan devrimci İttihat ve Terakki'nin anlatılması evladır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Abdülhamit döneminde ülkenin topraklarının büyük kısmı elden elden çıkıyor,umarım AKP döneminde de benzer durumlar olmaz...

Sizin zihniyet Abdülhamiti devirdi, biz daha iyi yönetiriz diye; peki n'aptılar, ülkeyi bitirdiler, şimdi ne kaldı elimizde, Edirne ile Amed arasına sıkışmış küçük bir Türk devleti!

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalurjistTR

Amed neresi la. Musulmu? Merak etme yakında 82 Musul olcak.

Ben de isterim öyle olmasını ama, malesef gerçekler öyle demiyo... Musulu alayım derken Hataydan olmayasın, ya da Karstan...

• asau kullanıcısına yanıt
    80 milyon asker ölmeye hazırız. Kim nereyi aliyormus.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdoğan ve Abdülhamit in tarihte oynadıkları rol itibari ile bir takım benzerlikleri var. Bu bir gerçek.. İstibdat dönemi bir realite ve bugünün basın özgürlüğü standardı ile belli paralellikler gösteriyor. Diğer taraftan ülkenin ilerlemesi veya gerilemesinin durması itibari ile de belli bir benzerlik var. eğri oturalım doğru konuşalım abdülhamitten sonra ittihat ve terakki yönetimindeki osmanlı adeta yok oldu.. ve 2. mahmuttan sonra gelen, 1839-1922 arasındaki Abdülmecit, Abdülaziz, 5. ve 6. mehmet padişahlar içinde en başarılısı 2. Abdülhamit.. ne açıdan başarılı derseniz: toprak kaybetmeme ve denge politikası izleme açısından..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.