Şimdi Ara

Abdulhamit ve Tayyip Erdoğan. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: GriAtlas

Orada ki yazılanları sen okudun mu ki bana link atıyorsun.? 'örködöş döğrö sölömöş'

Arkadaş diyor ki Mustafa Kemal 'onlardan'.. Ulan Koskoca Osmanlı kim yık onu söyle bir sen hahahahah. Bahane hazır 'siyonist yahudiler hedö hödö' ..

Rasathaneyi, meleklerin bacaklarına bakılıyor diye yıktıran yahudiler di zaten.

Atatürkle ilgili birşey göremedim. Hemen niye üstünüze alınıyorsunuz ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tarihte kesin yazan şeyleri tartışıyoruz. Bu konuyu tartışmakta lüzum yok. Yoğurt siyah mı beyaz mı demek gibi birşey. Karanlıkta olanlar için yoğurt siyahtır o ayrı tabi.

• ikiside aynı mokun laciverti tartışmaya bile değmez elemanlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: arabadakimvar

Bu "atam"cılar varya ben bunların hiçbirinin Atatürçü olduğunu düşünmüyorum. Aksine ingilizlerin istediği gibi birer fert olduklarını düşünüyorum. Çünkü bunların Atatürkün idealleri ile uzaktan yakından hiç alakası yok. Oysa Atatürkün ideallerine en yakın icraat yapan kişi Recep Tayyip Erdoğan beyefendidir. Atam atam diye Atatürkün arkasına saklanan tipler birazdan basar burayı.

Atatürk un adini soylemekten korkan beyefendi mi ?

La hadi biz ataturk u haketmiyoruz da siz gercek musluman misiniz o zaman ? Siz de ingiliZlerin istedigi gibisiniz sozde muslumansiniz cihad olsa gitmezsiniz kurtulus savasinda kactiginiz gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: mmm2515

quote:

Hadi git biraz tarih araştır. Derin tarih ve kadir misraoglu gibi şempanzeler le bana gelme... Babasının ogluymus.. Hepsi senin deden atan...

Bu arada daha yazdığıma cevap verememişin... Diğer padişah lara çiçek mi yolladılar...?

Diğer pedişahlar ile Abdulhamid bir mi? Zaten diğer padişahlar gibi oslaydı bırak 33 yılı 5. yılı dolmadan indirirlerdi. Abdulhamid'in indirilme şekli hiç bir padişaha benzemez.

Orda ayaklananlar Türk lerdi o zaman öyle mi? Adına Harekat Ordusu dendi diye mi acaba? Kadir Mısıroğlu iddası veya onun sözü değildir bu.

ama işin daha da kötüsü o dönemin devlet arşivleri yok. nerde? neden biz kendi arşivlerimize bakıp gerçekte neymiş göremiyoruz.

SAKIN YAKMALIK KAĞIT DİYE VAGON VAGON BULGARİSTANA SATILDIĞINDAN OLMASIN?

Bak sen madem o kadar iddalısın ispat edebilir misin? sözlerden başka senin elinde ne var? Madem öyle bir ordu kuruldu Türk lerden oluşan nerde bunların isim listeleri kayıtları bilmem neleri? sen de ispat edemezsin.

ben tarih profösörü değilim ama yıllarca bunun tartışması yapıldı. biri dedi bulgart yunan romen çapulcular biri dedi değil ama ortada kurulmuş bir ordu var ama kayıtları da yok.

ayrıca bu tartışmaya neden girdik ki biz? ben Yakın tarih ten örnek verdim ve 2 si arasındaki benzerliklere dikkat çektim. olay bu. yoksa Son 150 hatta 200 yıl için Osmanlı da o kadar tartışmaya açık durum var ki. sabaha kadar tartışılsa çözüm bulunamaz. çünkü.

NE ARŞİV BIRAKTILAR NE BELGE. HEPSİNİ YOKETTİLER

Dönüp dönüp şu arşiv meselesine sarılmasanız olmuyor sanırım. Arşivde çalışma yaptınız da mı, arşivlerin olmadığını iddia edebiliyorsunuz?

31 Mart Ayaklanması'nı da çok yanlış anlatmışsınız. Bu olayda ayaklanan ordu değil, dinci gericilerdir. Kurulma fikrini ve ismini de Mustafa Kemal'den alan Hareket Ordusu ayaklanmacılara bugün dahi acısını hissettiren büyük bir tokat atmıştır. Bu ordu halk ordusudur, 1908 Devrimi'nde olduğu gibi halk tarafından desteklenmiş ve kendisine halkın içindeki pek çok etnik kimlikten destekçi bulmuştur. Fakat komuta kademesi ordunun ne yönde olduğunu fazlasıyla açık etmektedir. Birkaç örnek vermek gerekirse: Mustafa Kemal, İsmet İnönü, Kazım Karabekir, Fevzi Çakmak, Enver Paşa, Cemal Paşa, Mahmut Şevket Paşa şeklinde uzar gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bill Russell

quote:

quote:

Hadi git biraz tarih araştır. Derin tarih ve kadir misraoglu gibi şempanzeler le bana gelme... Babasının ogluymus.. Hepsi senin deden atan...

Bu arada daha yazdığıma cevap verememişin... Diğer padişah lara çiçek mi yolladılar...?

Diğer pedişahlar ile Abdulhamid bir mi? Zaten diğer padişahlar gibi oslaydı bırak 33 yılı 5. yılı dolmadan indirirlerdi. Abdulhamid'in indirilme şekli hiç bir padişaha benzemez.

Orda ayaklananlar Türk lerdi o zaman öyle mi? Adına Harekat Ordusu dendi diye mi acaba? Kadir Mısıroğlu iddası veya onun sözü değildir bu.

ama işin daha da kötüsü o dönemin devlet arşivleri yok. nerde? neden biz kendi arşivlerimize bakıp gerçekte neymiş göremiyoruz.

Bak sen madem o kadar iddalısın ispat edebilir misin? sözlerden başka senin elinde ne var? Madem öyle bir ordu kuruldu Türk lerden oluşan nerde bunların isim listeleri kayıtları bilmem neleri? sen de ispat edemezsin.

ben tarih profösörü değilim ama yıllarca bunun tartışması yapıldı. biri dedi bulgart yunan romen çapulcular biri dedi değil ama ortada kurulmuş bir ordu var ama kayıtları da yok.

ayrıca bu tartışmaya neden girdik ki biz? ben Yakın tarih ten örnek verdim ve 2 si arasındaki benzerliklere dikkat çektim. olay bu. yoksa Son 150 hatta 200 yıl için Osmanlı da o kadar tartışmaya açık durum var ki. sabaha kadar tartışılsa çözüm bulunamaz. çünkü.

Dönüp dönüp şu arşiv meselesine sarılmasanız olmuyor sanırım. Arşivde çalışma yaptınız da mı, arşivlerin olmadığını iddia edebiliyorsunuz?

31 Mart Ayaklanması'nı da çok yanlış anlatmışsınız. Bu olayda ayaklanan ordu değil, dinci gericilerdir. Kurulma fikrini ve ismini de Mustafa Kemal'den alan Hareket Ordusu ayaklanmacılara bugün dahi acısını hissettiren büyük bir tokat atmıştır. Bu ordu halk ordusudur, 1908 Devrimi'nde olduğu gibi halk tarafından desteklenmiş ve kendisine halkın içindeki pek çok etnik kimlikten destekçi bulmuştur. Fakat komuta kademesi ordunun ne yönde olduğunu fazlasıyla açık etmektedir. Birkaç örnek vermek gerekirse: Mustafa Kemal, İsmet İnönü, Kazım Karabekir, Fevzi Çakmak, Enver Paşa, Cemal Paşa, Mahmut Şevket Paşa şeklinde uzar gider.

Bana şu söylediklerini destekleyecek bir tane Osmanlı arşivi bul bulabiliyorsan. hadi bakalım.

bana diyorsun arşiv araştırması yaptın mı diye ama maşallah sen de sanki elinde Osmanlı arşiv listesi varmış gibi konuşuyorsun. Yıllardır tartışılan bir konu. Sözde şu ülkede milyon tane tarihçi var. biri de acaba şu konu için çıkartıpo bir belge ahanda bakın o orduyu oluşturanlar şunlar diyemiyor. ama lafa gelince bütün Osmanlı düşmanı tarihçiler sallamayı iyi biliyor.

Ayrıca bazı şeyler için de belge gerekmiyor. sonuçlar zaten her şeyi anlatıyor. Abdulhamid devrildikten sonra olanlar zaten o dönemi anlatmaya yetiyor. esasen 1908 den sonrası şurda o dönemdeki ittihat ve terakkicileri savunan Abdulhamid'e sallayan herkesi direk yalanlıyor ama görebilenlere.

daha da gayri yazmaya gerek yok şu konuya. daha misal 1 ay öncesi olan olay için bile bütün gerçekler ortadayken her şey açıkken kendi ideolojisine göre konuşanların 100 yıl önce yaşanmış hadiseleri ideolojiden çıkıp gerçeklerle konuşmasını beklemek zaten saçmalıktan başka bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF8F4F94 -- 10 Aralık 2015; 16:14:29 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bana şu söylediklerini destekleyecek bir tane Osmanlı arşivi bul bulabiliyorsan. hadi bakalım.

bana diyorsun arşiv araştırması yaptın mı diye ama maşallah sen de sanki elinde Osmanlı arşiv listesi varmış gibi konuşuyorsun. Yıllardır tartışılan bir konu. Sözde şu ülkede milyon tane tarihçi var. biri de acaba şu konu için çıkartıpo bir belge ahanda bakın o orduyu oluşturanlar şunlar diyemiyor. ama lafa gelince bütün Osmanlı düşmanı tarihçiler sallamayı iyi biliyor.

Ayrıca bazı şeyler için de belge gerekmiyor. sonuçlar zaten her şeyi anlatıyor. Abdulhamid devrildikten sonra olanlar zaten o dönemi anlatmaya yetiyor. esasen 1908 den sonrası şurda o dönemdeki ittihat ve terakkicileri savunan Abdulhamid'e sallayan herkesi direk yalanlıyor ama görebilenlere.

daha da gayri yazmaya gerek yok şu konuya. daha misal 1 ay öncesi olan olay için bile bütün gerçekler ortadayken her şey açıkken kendi ideolojisine göre konuşanların 100 yıl önce yaşanmış hadiseleri ideolojiden çıkıp gerçeklerle konuşmasını beklemek zaten saçmalıktan başka bir şey değil.

Hareket Ordusu denen yapının özünü o tarihteki Osmanlı Devleti 3. Ordusu oluşturur. Komutanı Hüseyin Hüsnü Paşa, kurmay başkanı da Mustafa Kemal'dir. Ayaklanma bastırılmadan önce komutanlığı Mahmut Şevket Paşa, kurmay başkanlığını da Enver Paşa almıştır. Bunlar tarihi gerçeklerdir, pek çok tarih kitabında bulursunuz. Yakınımda bulunmayan arşivlere sırf bu mesele için gidip belge çıkarma şansım malesef yok.

Fakat bir tanesi Mustafa Kemal tarafından yazılmış ve Hüseyin Hüsnü Paşa'nın imzasıyla iki ayrı yere gönderilmiş iki beyannameyi ve Hareket Ordusu'na ait birkaç fotoğrafı aşağıda bulabilirsiniz.

Abdulhamit ve Tayyip Erdoğan.

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalurjistTR

Geç abim bu işleri geç.

Sen kendini Müslümanmi zannediyorsun? Islama gore siz Müslüman bile degilsiniz. Ilimli müslümanlar sizi.

Benim atam zamaninda sizin zihniyetinizin turk ve islam düşmanı hain yöneticilerini tek tek yamulttu.

Benim atam olmasaydı siz insanları daha uzun bir süre din adına somurecektiniz.

Traş yapmayın hadi Dağılın.

ÖZ BE ÖZ TÜRKÜM VE SUNNI MÜSLÜMANIM, ÇAKMA DEĞİL HARBI MÜSLÜMANIM.

e yani biz de dinsiz mi oluyoruz :))))
  • Yıl olmuş 2015 hala Abdülhamid hain diyenler var

• quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN-61

Yıl olmuş 2015 hala Abdülhamid hain diyenler var

eeeee ne yaparsın ha 1900 ler ha 2015 bir türlü bitmedi şu ülkedeki hainler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate

Kapat konuyu kapat kapat

okuma konuyu okuma okuma. ağır anti gezici içerir :)

Erdoğan sultan Abdülhamid Hanin sol tırnağı olamaz. Biri cennet mekan iken diğerini bilemiyorum. Artık cehennemin en dibine mi gider yoksa Allah affeder mi bilmiyorum

Allah kul hakkı ile karşıma gelme diyor affı yok cezası ebedi cehennem

• Tarih Abdülhamiti en çok toprak kaybeden osmanlı padişahı olarak yazar ve öylede yazacak.Acı gerçekler zorunuza gitse bile..1.5 milyon km2 toprak kaybeden adam için bide utanmadan toprak kaybetmedi diyorlar..Kızıl Hakanınızı utanmasanız Fatihle bir tutacaksınız..Tahtta kalabilmek için müthiş bir baskı kuran,aydınları süren kızıl hakan olarak anılır kendileri..Yok kızıl hakancık diyelim de hadi fazla kızmayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Wayne -- 10 Aralık 2015; 22:44:09 >
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    1 numarada hata vardır
    I.Dünya Savaşına girildiğinde Kıbrıs adası kaybedilmiştir

• quote:

II. Abdülhamid'i hiç sevmem fakat gidip Tayyip Erdoğan'la da karşılaştırmam. Tarihe hakarettir bir yerde.

ll. abdulhamidi tanırmıydın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

Tarih Abdülhamiti en çok toprak kaybeden osmanlı padişahı olarak yazar ve öylede yazacak.Acı gerçekler zorunuza gitse bile..1.5 milyon km2 toprak kaybeden adam için bide utanmadan toprak kaybetmedi diyorlar..Kızıl Hakanınızı utanmasanız Fatihle bir tutacaksınız..Tahtta kalabilmek için müthiş bir baskı kuran,aydınları süren kızıl hakan olarak anılır kendileri..Yok kızıl hakancık diyelim de hadi fazla kızmayın..

Size göre de Tayyip Erdoğan diktatör :)

diyorum ya.

gözleriyle gördüğünü, kulaklarıyla duyduğunu yani yaşadığı zamanı bile ideolojiden çıkamadan çarpık ve sapık şekilde yorumlayanlar teeeee 1900 ler olan bir olayı realist biçimde yorumlayabilirler mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

Tarih Abdülhamiti en çok toprak kaybeden osmanlı padişahı olarak yazar ve öylede yazacak.Acı gerçekler zorunuza gitse bile..1.5 milyon km2 toprak kaybeden adam için bide utanmadan toprak kaybetmedi diyorlar..Kızıl Hakanınızı utanmasanız Fatihle bir tutacaksınız..Tahtta kalabilmek için müthiş bir baskı kuran,aydınları süren kızıl hakan olarak anılır kendileri..Yok kızıl hakancık diyelim de hadi fazla kızmayın..

Size göre de Tayyip Erdoğan diktatör :)

diyorum ya.

gözleriyle gördüğünü, kulaklarıyla duyduğunu yani yaşadığı zamanı bile ideolojiden çıkamadan çarpık ve sapık şekilde yorumlayanlar teeeee 1900 ler olan bir olayı realist biçimde yorumlayabilirler mi?

kendine söyledin galiba bu lafı zira adam objektif bi veri vermiş sen inatla savunuyosun :D ulen tarihi bilgiye belgeyede karşı duruyosunuz ya acıyorum sizin şu zavallı halinize..

• quote:

Orijinalden alıntı: asau

quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Abdülhamit döneminde ülkenin topraklarının büyük kısmı elden elden çıkıyor,umarım AKP döneminde de benzer durumlar olmaz...

Sizin zihniyet Abdülhamiti devirdi, biz daha iyi yönetiriz diye; peki n'aptılar, ülkeyi bitirdiler, şimdi ne kaldı elimizde, Edirne ile Amed arasına sıkışmış küçük bir Türk devleti!

Bazen diyorum Mustafa Kemal Atatürk niye uğraşmış bu ülke için,canlar feda edilmiş? Şu yazı bütün nankörlüğü,değerlere sahip çıkmamayı özetliyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.