Şimdi Ara

ABD'ye yerleşen oyuncu Erdem Baş, aldığı lüks aracı takipçileriyle paylaştı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ABD'ye yerleşen oyuncu Erdem Baş, aldığı lüks aracı takipçileriyle paylaştı Oğlunuz , Uyum sağlarsa ,oralara entegre olur ,

hayatına devam eder ,benim ki üniyi Sakaryada bitirmişti ,

denklik fln nasıl yaptı ,hiç sormadım ,

hayatına devam ediyor ,ve memnun görünüyor .

Memnun olmaması için hiç bir neden yok

Ama kalıplarından çıkamayan , köyünden çıkamayan insan zaten hiç bir yer de mutlu olamaz

Bizimki zaten 10 yaşından beri sene de 2 kez gidip geldiği için fazlasıyla alışık bugün gönder gitsin , hatta denk lisede okuduğundan gidebiliyor ama iyi bir üniv. için okulunda tamamlayıp iyi puan toplaması önemli. Yani kurulu düzenimiz olmasa ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Çayır çatır şikayet ediyorlar. Dükkan sahibinden tut üst komşuna kadar acıma yok adamlarda.

Benim işim nakliye, ve bugüne kadar trafikte istediğin her şeyi yapabildiğin Türkiye dışında kuralsız ülke görmedim

Ben de onu söylüyorum işte

Kuralları işleten bir sistemin olsa Türkiye de aynı durum da olur

Yoksa Türkiye de akan trafik şoförlük falan öyle böyle berbat değil

O jettir baba diye video çekip koyanlar var ya , kapıkuleden çıksınlar sırbistan sınırını göremezler hem de rüşvetçi bulgarda

Almanın kadınları bile bizimkilerden iyi araba kullanıyor

Ama bahsettiğiniz mahkeme olayı o başka bir konu

californidayim. ben ortada polis yok kurallari ihlal etsen de ceza yemezsin demiyorum. baskasinin malini canini tehlikeye attiginda tabii ki daha siki kontroller. ancak mesela cop attin diye kolay kolay durdurmaz polis, ama kimse de atmaz cop. yada insanlik hali yayayi gec gordugun icin duramadigin vs oluyor ama ne ceza ne de kufur yemedim. uyuzluguna yol vermeyen oldu ama bir kac kez onlara da ben bagirdim.

yani insanlarin cogu zaten kurallara medeni olduklari icin uyuyorlar, ceza yememek icin degil. cikintilar tabii ki var, onlarda cezasini aliyor yeterince. en azindan benim gozlemim ve kendi davranisim bu yonde.

2.5 senede bir kere park cezasi yedim sadece, onda da online odeme yoktu, dalmisim metere yetisene kadar 7-8dk ile yazmislar.

ben birsey olmaz demiyorum. zaten ben ve cevremdeki insanlar ceza yememek icin uyuyorlar degil, medeni ve egitimli olduklari icin uyuyoruz diyorum. bugun tum polisleri kaldirdik deseler akil sagligi yerinde olmayan, madde etkisi altinda olmayan (onlar zaten her seyi yapiyor) neredeyse herkes ayni sekilde yasamaya devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 27 Mayıs 2025; 20:58:50 >

Bir kural koyarsın,üst nesil o kuralla yaşar,alttan gelen de o kurala uyar

Kural zamanla kültür oluşturur,sonra kural herkesin yaşam biçimi olur.

Önemli olan o kuralı koymak ve istisnasız herkese uygulamak.

ben farkli birsey soylemiyorum zaten, bu kuralin uygulanmasini saglamak icin tek cozum asiri ceza degil diyorum.

kurtlar vadisinde bir sahne vardi, polat adliyede sigara icerken ceza kesen mubasire al buda bir sonrakinin parasi diyordu, bu zihniyete kural koysan ne olur ceza yazsan ne olur.

çok medeniler ya, o yüzden polisleri insanları boğarak öldürüyor, onu geç.

cezaların sıkılığı konusunda haklı olabilirsin ama. kardeşim bir yıl orda yaşadı. hem de -otobanda- geri geri giderken yakalanmış. polis bağırıp çağırıp göndermiş ceza kesmeden, burda affetmezler öyle bir şeyi. belki yabancı gördü de tolerans gösterdi cahilliğine verip, bilemiyorum.

bazıları diline pelesenk etmiş bu a noktası b noktası muhabbetini madem toplumun çoğu için a noktasından b noktasına gitmek için bir araç, neden bu kadar çeşitli, farklı araç var? eğer ki senin için a noktasından b noktasına gitmek için bir araç ise bu araba forumunda ne işin var?

ben senin gibi amerika'da yaşamıyorum ancak orada doğup büyümüş arkadaşlarımın söylediği japon ve kore araçlarının çok uygun bakım paketleri oluyormuş. yıllık giderleri düşük oluyor, o yüzden tercih ediyoruz diyorlar. yoksa alman araçlarını daha çok seviyor onlar da bizim gibi.

benim icin oyle oldugu nereden cikti? ben abd toplumunun geneli icin soyledim. kendi adima japona binecegime yururum daha iyi. oyle de yaptim, kasimda gelip agustosta aldim ilk arabami.

sevip sevmemeleri onemli degil, sonuc olarak yurutme maliyeti nedeniyle binmiyorlar. ceplerindeki paradan bagimsiz bir durum yani bu, 3 lik maasiyla sifir mercedes alabilecek adamda 20 yasinda japona biniyor. dedigiim gibi herkes degil tabii ki ama cogunluk boyle.

yoksa gecen gun sabah trafiginde ferrari de gordum.

Ben sifir aracima senede $5,000 oduyorum sigorta New York'ta. Ustelik $50,000 dolara kadar odemeli, limitli yani. Amerika'da arac sigortalari bildiginiz gibi degil. 3-5 koy gibi yerdeki dusuk sigorta fiyatlari ile karsilastirmayin lutfen.

Bu arada, Amerika'da sigortanin mantigi soforu sigortalamaktir, araci degil. Ben mesela Ferrari'ye de binsem, Broadway'e de binsem, sigortasi senelik $5,000 dolar. CUnku Amerika'da tam kapsam diye bir sey yok. $50,000 dolara kadar sigortalisin iste o kadar. Vurdugun araba 1 milyon dolarsa cebinden odersin.

yanlis biliyorsunuz.

mantik turkiyede de abdde ayni zaten uygulamasi farkli.

asagidaki tum fiyatlar 6 aylik.

bir sorumluluk sigortasi var, yaptirmak zorunlu aractan bagimsiz ve limitli. mesela benimki $100k x 3 bodily, $100k property $430. Koy falanda degil bay area. Dandik bir sigortada degil Progressive.

bu tutar karsi taraf icin, trafik sigortam yani. trafige cikmak icin zorunlu.

peki baska?

$65 under insured var, birisi bana carparsa ve carpanin sigortasi yetmezse.

$5 benim saglik giderlerim.

$388 benim arabama kaza disi hasar (yangin deprem vs)(2500 deductible)

$1551 benim arabama kaza hasari (2500 deductible)

$9 underinsured deductible waiver.

$5 roadside assistance

bunlarin hepsi benim kendi arabamla ilgili ve zorunlu degil

yani neymis yillik odedigim $5000 sigortanin yaklasik $4000 dolari bindigim arabanin degeri uzerindenmis, kaskommus, zorunlu degilmis.

$1000 dolari ise trafik sigortammis, karsi taraf icinmis, bindigim arabadan bagimsizmis.

Turkiye ile fark ikisinin tek policede yapilip tek kalemde odeniyor olmasi.

ps. Esimde ekli hatta bu policede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 11 Temmuz 2025; 20:7:13 >

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

Yillik $5,000 dolar sigorta bedeli derken, 1000 dolar trafik sigortasi, 4000 araba diye ayirmadim dostum, neden yanlis biliyor oluyorum ki? Ayrica Turkiye'dekiler gercekten sigorta, deductible diye bir sey yok Turkiye'de, varsa da cok cuzidir, bak kendin yazmissin. $2500 dolar altina karismiyor, yani hafif tampon vurmalari falan hep sana ait Amerika'da. Ayriyetten bir kaza ya da hasar raporun olusursa sigortada, primlerine 30% zam geliyor ve 36 ay boyunca zamli oduyorsun. Yani teknik acidan sana yaptiklari masrafi yine senin cebinden aliyorlar Amerika'da.

Bir de bu hesabi 11230 olarak zip code secip fiyat alirsan ne demek istedigimi iyice anlayacaksin :) fiyati gorunce sasirma sakin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 11 Temmuz 2025; 20:19:27 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 11 Temmuz 2025; 20:23:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Almasina alirim ammaaaa, Allah'tan korkarim.

Kemal Dedem Cehape'den haksiz yere el cektiriliyorken, benim Porsche'ye binmem dogru olmaz (Mansur Yavas) :D

ABD'ye yerleşen oyuncu Erdem Baş, aldığı lüks aracı takipçileriyle paylaştı

Ayırmıyorsan sigortaya 5000 dolar oduyorum demeyeceksin. En bastan dediğim gibi trafik sigortası $1000 dolar bile degil ve arabadan bagimsiz.

burada konu baslıktaki eski porschenin mantıklı olup olmaması. Trafik sigortası acısından ister 2025 porsche olsun ister 1990 Toyota olsun bir sey degismiyor. O yuzden de ayırmak gerekiypr.

deductibile benim kendim prim dusurmek için koydugum birsey konuyla ne alakası var?

ayrıca basşlıkyaki arabanın kaskosu sendrn de bendende ucuz zaten. Sende al 5000 ödeme bak ne guzel.

eger sigortam 5000 diyorsan su kısım komple yanlıs:

Bu arada, Amerika'da sigortanin mantigi soforu sigortalamaktir, araci degil. Ben mesela Ferrari'ye de binsem, Broadway'e de binsem, sigortasi senelik $5,000 dolar. CUnku Amerika'da tam kapsam diye bir sey yok. $50,000 dolara kadar sigortalisin iste o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 12 Temmuz 2025; 0:11:28 >

Hocam, vaktim yok boyle seylere cevap vermeyim diyorum ama karsidaki adam suncacik bilgisiyle artislenmeye baslayinca dayanamiyorum!

Kelime oyunu yapip da trafik sigortasini ayri, kaskoyu ayri dusunup ne yapmaya calisiyorsun? Sigorta deyince hepsini kapsiyorum iste, dalga mi geciyorsun dostum?

Deductible benim prim dusurmek icin koydugum bir seymis lafa bak, deductible hasar muafiyet zeylidir, o zaman 10,000 yap deductible'i, bedavaya gelsin sigorta, her seyi de sen odemis ol, harbiden suncacik bilginle bir de bana artislik yapmaya kalkiyorsun!

Ayrica soforun sigortalandigini (LIABILITY), ancak bir arac kiralarken, senin sigorta belgelerini isteyip uzerindeki trafik sigortasini kiraladigin araca uyguladiklarinda anlarsin!, git 3 sene daha arastir ogren de sonra artistlik yap! LIABILITY denen sey insanlara ozgudur, araclara degil. Birine carptin mi (Allah vermesin) arac liable degildir, sen liable'sin! Sokakta bi kopek seni isirsa, sahibi mi liable oluyor kopek mi?

Sen Ferrari'ye de binsen, Honda Civic'e de binsen, limit ya $25,000 dolardir ya $50,000 dolardir, ya bda ozel olarak extra prim oduyorsan $100,000 dolardir sigortacilikta. Araban $250,000 dolar ya da $1,000,000 dolar diye calindiginda sana tam bedelini odemezler ya da pert ettiginde, coverage'ta ne sectiysen o kadar claim edebilirsin!

Bu da guzel Turkce'mizde aracin degil soforun belli limitler dahilinde sigortalandigi anlamina gelir. Aracin sigortalanmasi demek arac fiyatina bakilmaksizin odenmesi demektir cunku!

Hayir hepsini geciyorum, deductible benim primleri dusurmek icin sectigim bir sey ne demek ya? :D:D:D

O zaman ben de maliyeti usurmek icin kasko yapmayim :D, iste oldu bitti, kasko yapmayarak ucuza getirdik hadi bakalim ABD'ye yerleşen oyuncu Erdem Baş, aldığı lüks aracı takipçileriyle paylaştı 

fast food'u az tukette biraz bilimsel dusun!

Bir de deginmeden gecemeyecegim. Liability ve Full Coverage kavramlarinin ikisine de sigorta gozuyle bakmama (sigorta degilse nedir zaten?) inciniyorsun da acaba Dersimli Kemal'e hic incindin mi oy verdikten sonra? ABD'ye yerleşen oyuncu Erdem Baş, aldığı lüks aracı takipçileriyle paylaştı 

Git tafrani buna koy bana degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 12 Temmuz 2025; 1:27:4 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.