Şimdi Ara

ABD'ye yerleşen oyuncu Erdem Baş, aldığı lüks aracı takipçileriyle paylaştı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kafana gore atmiyorsun tabii ki ancak arabanin hurda ederi ile masraflari kafa kafaya geliyor, uzerine para bile kalabilir.

adamlarin porscheye bineyim, ona bineyim diye bir derdi yok. tek beklentileri bozulmamasi. bunu da minimum masrafla yapmak istiyorlar. araba sadece a noktasindan b noktasina gitmek icin bir arac toplumun cogu icin.

evet ayni paraya gidip camry alsa 10 sene biner iyi bir paraya da satardi, ancak bu bir tercih dedigim gibi.

parca sorun degil, ebayda bile girla var. gerekirse avrupadan da gelir.

iscilik sorun.

adamlarin porscheye bineyim, ona bineyim diye bir derdi yok. tek beklentileri bozulmamasi. bunu da minimum masrafla yapmak istiyorlar. araba sadece a noktasindan b noktasina gitmek icin bir arac toplumun cogu icin

İşte bu da gelişmiş toplum demek oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

yok oyle olmuyor; neye binersen bin yayaya yol verdiginde, yere cop atmadiginda, birine kizinca haydar ile arabadan inmediginde oluyor gelismis toplum.

ayrica kimin neye bindigi ya da kimin parasini neye harcadigi kimsenin umru olmuyor gelismis toplumda.

Şu arabaya bineyim derdi yok
    Fanatik değilim
    A noktası B noktası
    Minimum masraf
    Vs
    Vs
    Vs

Neden ?
    Otomobile bağlanabilirsin , duygusal yaklaşabilirsin , sevebilirsin , bağ kurabilirsin , satınca üzülebilirsin
    Ne var ki bun da ? Çok mu kötü bir şey ? Ben baya insignia fanatiğiyim ve ayrıldıktan sonra daha da sevdim , bırakıp son baktığım gün içime öküz oturdu derler ya öyle oldum , çok mu kötü bir şey bu ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

O dediklerin kuralların sertliği neticesinde Olan şeyler

Oradaki kuralı istisnasız herkese sen de uygula,sende de kimse hata yapmaz

Bolu tertemiz mesela yerlerde çöp göremezsin

Niye?

Geçiriyorlar cezayı:)

Gelişmiş bir ülkede yaşıyorsan ve o arabayı yürütmek sana zulüm oluyorsa, cebinden fazladan para çıkıyorsa evet çok kötü birşey bu.

Ne araçlar var , ne eski otomobiller var hala satılmayıp kapıda tutulan
    Otomobil bazen aşk olabilir
    Hele gelişmiş ülkede bu çok daha kolay
    İnsanlar zevkleri için imkanı varsa tabiki fazla para ödeyebilir ne var ki bunda

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Eski arabalar burada yok parasına satılıyor, çok merakın varsa burada da o işi yapabilirsin. ABD'den ucuza bile gelir.

Buradaki vurgu ikinci el beleşe porşe aldım lüks arabaya biniyorum edebiyatı

Bu muhabbeti Almanya için yaptılar forumda yıllarca,alanların alayının bizim gurbetçi dönerci tayfa olduğunu görünce kestiler seslerini

valla nasil ogretmisler bilmiyorum ama su an oyle sert bir ceza yok, uygulamada yok daha dogrusu.

evet tabelada yaziyor yola cop atmanin cezasi $1000, bilmem ne ama bunlari yapip da ceza yeme ihtimalin milyonda bir. oyle siki bir denetim yok yani.

ama yapmiyorsun yine de, medeniyet bunu gerektiriyor cunku. cikintilar yokmu, tabii ki var ama bir elin parmagini gecmiyor.

cezayla egitim olmaz, hayvani bile cezayla egitmek dogru degil ancak turk milleti baska birseyden anlamiyor.

tabii ki degil, tamamen tercih meselesi. abd icin cogunluk oyle yapiyor olsa da oyle yapmayan da cok tabii ki.

sag komsumun bir tane bmw 3 serisi, bir tane q5 i bir tane de (sanirim volvo) yaris arabasi var mesela. sag komsumun ise iki tane uflesen dokulecek hondasi vardi, birisi zaten kaput hafif hasar aldi diye pert oldu gitti bir sonraki kasayi aldi (3000 filandir) (arabaya para harcamaktansa eve harcarim dedi).

karsi komsum ise idolum, adamin sayamadigim kadar gicir gicir klasik arabasi var. en az 70 yasinda. garaj evden buyuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 27 Mayıs 2025; 19:44:4 >

Uygulamada olmamasının sebebi en yakın komşunun seni ihbar edecek olması,o da senin ciğerini sökmeleri anlamına geliyor

Arkadaşım geçenlerde İsviçre'de aracını geri vitese takarken geriye geleceği yöne sinyal vermedi diye mahkemelik oldu.

O medeniyet öyle kural olmadan kendi kendine olmuyor anlayacağın

abd'de yasayan birine bu kadar ahkam kesiyor olmak garip.

hic de oyle bir sey yok. avrupayi bilmiyorum abde de yok. ben 2.5 senedir yasadigima gore konusuyorum, sen sagdan soldan duyduklarina gore...

Arkadaşınız yanlış anlamış olabilir mi ? Ya da konu başka bir şey olabilir mi ?

3-4 kez Türkiye den araçla isviçreye gittim , evet trafiğin en ağır ve kontrollü olduğu ülke ama anlattığınız kadar da değil

biri hususi şikayet etmiştir belki bilemedim ama o şekilde üzerine düşsen Türkiye de de herhangi bir trafik kuralından mahkemelik olabilirsin

Çok gerek kalmıyor medeni ülkelerde evet , bence nedeni aşağılama küçük görme

Yani kurala uymayıp çıkıntılık yaparsan küçük görünüyorsun

Bizim gurbetçilerin ırkçılık yapıyorlar demelerinin en büyük nedenlerinden biri de yaşadıkları yere adapte olamamaları

Almanya da bir yol kenarı mola yerinde tır park alanı bomboştu ve Litvanyalı tır şoförü çizgilere uygun park etmemişti

polis gelip uyardı ve salak Litvanyalı zaten bomboş dedi beklediğimiz gibi

Poliste öyle bir ''was'' dedi ki tam olarak aşağılamaktı , küçük görmekti ve Litvanyalı sonuna kadar hak etti

Küçük görüp aşağılamak çözüyor işi , cezaya çok gerek kalmıyor , o işin yazılı kısmı dediğiniz gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 27 Mayıs 2025; 20:2:49 >

Hangi eyalettesiniz bilmiyorum ancak otoyolda , trafikte abd'de o agir cezalari yersiniz mahkemeye de cikarsiniz.

Otoyolda sürekli polislerin undercover devriye attığını, gecenin 3'ünde bile bir stop lambasinin kenarinda bir sotede yatıp stop lambasinda durmayanlari beklediklerini vb biliyor olmanız lazım:)

Ben bir süre Amerikada yaşadım ve bu tarz mevzulardan trafikte çok ceza yiyen gördüm.

Mesela bir arkadas stopta gece durmamaktan cwza yedi, başka biri trafik isigindan kurtarmak için benzinciye girip mahkemelelik oldu, speed ticket cok kisi yedi vb.

Amerikada sokakta kimse yokken, in cin top oynarken bile her kurala uymanız gerek. Uncle sam izler hocam:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 27 Mayıs 2025; 20:5:4 >

3,5 yıldan beri oğlum Avrupada ,ülke yazmıyorum ,kurumsal bir firmada çalışıyor ,

durumu iyi sayılır ,fazla lükse kaçmadan orta halli sıfır araba aldı ,

26k euro verdi ,1,4 bosterjet Suzuki S gros GLX Hybrid en ful paket .

ayni rakamlara 2 yaşında audi A4 20k km de alabilirdi ,yeni sayılır ,

S gros'u tercih etme nedeni ,8 yıl garanti olması ,

G..tü kurtardı mı ,kendisi bilir ,1,5 ay yanında kaldım ,10 gün önce

döndüm Türkiyeye ,demem o ki ,bu adamın ülkeye dönme gibi niyeti yok ,

1,5 sene sonra oranın vatandaşlığını da alır ,buraya da anca yazdan yaza gelir ,

tatile ,

Bizi burada uyutmaya devam , Avrupa bitmişmiş ,bizi kıskanıyormuş ,hepsi hikaye .

O işler eskide kaldı. Şuan Türkiye işçilik konusunda ABD'den daha pahalı hale geldi, çünkü parasını hiç bir değeri yok.

Bugün herhangi bir sektörün ustası 2 paket sigara 4 şişe bira 3 öğün yemekten günlük masrafı zaten 1600TL üstüne geçinmek ve birikim yapmak için de 3000TL yazıyor, bir ustanın günlüğü zaten minimum 5000TL

Porsche Cayenne sanki burada sanayiye düşsen ucuza mı halledeceksin? Kaputunu açmaya 500TL istiyorlar.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • pixelbs kullanıcısına yanıt

Valla benimki de Lise de , B1 ömür boyu almancasını aldı denklik var zaten gymnasium okuyor , tercih yapıp direkt girebiliyor üniv.

Üniv. de okuturum almanya da zaten Türkiye'den ucuz sonra 1 kuruş vermem 3-4 tane de Opel isterim dedim , sonra ne yaparsa yapsın gelirse gelir gelmezse gelmez , hepsinin hakkında hayırlısı

Diğer konu avrupa bitmiş falan evet biliyorum biliyorsun biliyoruz falan filan kim nasıl inanmak istiyorsa inansın , ben kıskanma ve bitme ile alakalı bir şey göremedim bizimkiler ne gördüyse artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 27 Mayıs 2025; 20:25:14 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.