Şimdi Ara

ABD Hakkinda Bilinmeyenleri Anlatiyorum GUNCEL! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
53
Favori
9.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dream-Lord

quote:

Orijinalden alıntı: CooperLoL

Bir gün yurtdışında yasiycak olursam asla abd ye gitmem suç oranı en fazla olan ülke her pislik var türkiyede kalırım daha iyi yurtdışında bir yere gidersem kanadaya ya da hollanda ya falan giderim

Kanada da ayni emin ol. Bomboş bir ulke orasi tamamen doğal ve şehirler çok az. Amacin oysa git fakat insani boş ve toplumu azdir.

Hocam Kanada yi gelişigüzel yazdım aslında istediğin yerler hollanda gibi yerler hollanda ne güzel arada bi ülke sorunu yok mis gibi ulke

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın her ülkesinde var olan-olabilecek olayları yazmışsın.ABD hiç gitmedim ama trollük seziyorum.

• Linkler kırık düzeltmeniz lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Çekilin Ben Baytarım

incisözlükten kopyalamışsın be kardeş

Adam elli kere benim o dedi...

Devam et kardeş , az çok tahmin ediyordum ama bu kadar beter olduğunu bilmezdim. Bazen burda siyasi olaylarda durmam bidakka bu ülkede falan yazıyorlar , arkadaşlar göründüğü gibi kolay değil işte bambaşka apayrı bir kültür zaten sevilmeyen bir milletiz sırf kurtuluş savaşında kendimizi savunduk diye hala savunuyoruz diye , ne cins insanlar görün işte hepsini kastetmiyorum ama arkadaş anlatıyor işte...

• 2 kere amerikaya gittim toplamda 4 ay falan kaldım çoğu cidden anlattığın gibi. Amerika'da fırsatlar, olanaklar çok fazladır ve hayat şartları yüksektir, herşeye erişim çok kolaydır ama genelde sıradan ve boş bir yaşantı hakim. İnsanlar birbirlerine korkunç saygılı fakat insanlar arası iletişim güçlü değil. Herşey çok tekdüze ilerliyor. En son gittiğimde los angeles'e gitmiştim ve hiç beklediğim gibi çıkmadı. Chinese theatre ve etrafı haricinde boş bir şehir. Los angelesin haricinde amerikanın doğusundaki akla gelen bütün yerleri gezdim. En sevdiğim şehir boston oldu tam yaşanılacak bir şehir hem nezih hem modern. New york da istanbul gibi yaşamak yürek ister ama istanbul kadar kalabalık ve karmaşık değil.
  • Olum öylede adamlar harcayacakları parayı kazanıyorlardır heralde,mesela sağlık paralı denmiş aylık 300 dolar özel sigorta var denmiş , adam bu parayı her ay kazanıyordur heralde...
    Yada o sağlık sigortasını çalıştığı yer yatırıyor mu acaba...?

Yine mesela ulaşım denmiş..İyide orada benzin sudan gerçekten ucuz ve araç fiyatlarıda inanılmaz uygun,adam maaşının neredeyse yarısı ile araba alacak düzeyde,böyle bir ortamda zaten halk otobüsüne ihtiyaç yoktur ki...
    http://www.usailan.com/ads/2000-nissan-altima-gxe-95k-2/

neyse burda yazanlara göre abd pok gibi bir ülke,

• Bi şey sorucam şimdi diyorsunuz ki partiler kızlar dans dudağına yapışan yalnız kalıp fan fin fon yapan diyelim ki ben partilere vs. ortamlara gittim arkadaşlarla bana alkol vermeye çalıştılar inancım gereği reddettim kız geldi yapışmaya çalıştı ittim reddettim okulda falanda kızlarla konuşuyorum normal insan gibi ama arada mesafe var hep şunu tavliyim buna yaziyim numarasını aliyim derdim olmasa işte türkiyedeki kızın yanında yapılmaması gerekir kuralları gibi soruncada Türk kültürü böyle inancım böyle dersem böyle yasarsam aralarında bana ne gözle bakarlar? Bide bizde vardır ya hani ısmarlama hesap ödeme onu orda yapsam yoluncak enayi tavuk olur muyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goblin Mind -- 1 Haziran 2016; 22:48:03 >
  • Amerika tamamen ust düzey pazarlamanın ürünü beyler, kapitalizmin yuvası az çok tahmin edebiliyorsunuzdur.

• oha reaz
  • önlerden
  • Arkadaslar oncelikle inci sozluk olayini yuz kez yazdim, ordaki benim zaten. Suan isteyim eve gidince bikac ss atarim ilk mesaja.

Abd'de kazanc olayi var, yok degil fakat cidden zor. Bir kere is bulma olayi tr'den yuz kat daha zor. Herseyi gectim, market, magaza gibi isler bile kolay bulunmuyor. Birde siz yabancisiniz ki, bu eksi puan...

Ben ilk 1 sene sadece turk elemanlarin yaninda calistim, tum sehirde 1 tane bile is cikmadi. Haa cikti ama anlatmistim zaten, cafede garsondum.

Araba olayi ucuz, benzin ucuz vs fakat su da var, herkes araba kullanamaz ve ucuz olsa bile araba alamayanlar var(mesela ben : D) Araba icin para biriktiriyorum su siralar fakat ne demek lan los angeles'ta pazar gunu otobus calismamasi? Bizde olsa rezalet vs diye ortaligi yikarlar.
  • Harika bir konu olmuş. Özellikle filmlerden etkilenen ve mükemmel bir yer sanan bizler için

Her şey tamamen reklammış demekki.

• Evet arkadaslar, size icinde yasadigim abd sehirlerinden bahsedecegim. Oncelikle New York'tan baslayalim.

http://www.newyorker.com/wp-content/uploads/2015/12/Veix-Goodbye-New-York-Color-1200.jpg

Kisisel olarak benim en sevdigim amerikan sehri New York oldu ki, zaten bu sehirdeki cogu sey amerikanin geri kalaninda yok.

Gorunus ve ruh olarak Istanbul'a benzeyen bir sehir new york. Manhattan'i avrupa yakasi, Brooklyn'i Kadikoy, Queens'i ise uskudara benzetebilirsiniz.

Tabi Times Square: Taksim Meydani. New York'un guzel yani cok farkli milletten insanlarin beraber yasamasi. Bu sebepten dolayi irkcilik ve "white white" diye boguren irkci mallara pek rastlanmaz.
    Genel amerikan konseptinin aksine hizli bir sehirdir, diger sehirlerde markette kasiyerler veya starbuckstaki kizlar sira olsa bile sirayi hic onemsemeden herkesle sohbet ede ede yuz saatte is yaparlar, bu new yorkta pek yoktur, biraz daha akillidir burdaki insanlar.

Sehirdeki yogun italyan kulturu nedeniyle hos bir hava var. Ben ozellikle italyan amerikanlari cok seviyorum, hem aksanlari cok cool, hem yemekleri guzel hemde tip ve karakter acisindan turklere cok yakinlar. Amerikadaki en iyi arkadasim bir italyan amerikaliydi, daha samimiler...

Sehirde ulasim cok kolay, nerdeyse her mahalleye metro var. Ben brooklyn'den binip 15 dk'da times square'e gelince inanamamistim mesela, havaalanina vs heryere cok rahat metroyla gidebilirsiniz.

Heryerde market bakkal tarzi yerler var. Bu abd icin alisilmadik bir seydir, normal amerikan sehirlerinde 20 dk araba surersiniz market icin.
    Cok guzel mahalle pub'lari barlari var. Insanlarla cok rahat kaynasabiliyorsunuz ki, yine dedigim gibi normal amerikan insani soguktur.

New York turkler icin oldukca ideal bir yer, simit sarayi, gulluoglu ve bilumum kebap ve turk marketleri bulabilir, yeme icme konusunda ozlediginiz seyleri tadabilirsiniz.

• Sağlık sigortasını buradada ödüyorsun zaten çalışıyorsan işveren ödüyor çalışmıyorsanda devlet sende gss diye zorla para alıyor vermessende orada yazdığın gibi bir dikişe 500tl oduyorsun devlette.

Ayrıca 1000 dolara 99 model araba çok rahat bulabilirsin düzenli gelirin olana kadar idare edip altına düzgün araba çekersin benzin araba ucuz zaten.

• Ben New York'ta Brooklyn Williamsburg Bedford caddesinde oturuyordum, ahanda burasi

http://brooklynink.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/11/coffee-bedford.jpg

Manhattan'a gore ucuzdu, fakat yinede bayagi pahali. Tek odalar 800-900 dolardan basliyor. Bu cadde uzerinde bisuru kahvalti yeri, cafe ve bar bulmak mumkun, genelde genclerin yasadigi
    Bizim besiktasa benzeyen cool bir bolge. Ilerde yine burda yasamak istiyorum.

http://thinkingnomads.com/wp-content/uploads/2014/05/bedford-avenue-williamsburg-brooklyn-ny-judie-long.jpg

• Bu yazıları önceden gördüm çalıntı hep Gidemiyorlar böyle ağlıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: YkslAres

Bu yazıları önceden gördüm çalıntı hep Gidemiyorlar böyle ağlıyorlar

kardesim sorunlu musun :D yuz kere dedim inci sozlukteki benim diye. Ordan msj at cevap vereyim
  • Ben bunları daha önce okumuştum
  • Inci sozlukte gormustum bunu copy paste ? ya da ordaki yazar sen misin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.