|
Bildirim

|
Dijital veriler mi :) KVKK kapsamında veri sızıntılarına verilen cezalara bak, kimlik bilgilerin kaç kez çalındı ona rağmen kimler ceza aldı, kimler görevden alındı, ona bak. Kimlerde 10'ar diplama var ona bak. BTK başkanının kimliği, e-imzasını bile çaldırdılar yahu... Hangi dijital veri önemli tam olarak?
Kimse kusura bakmasın. Şahsen kendi verimi kendim korurum. Yerli router diye SOL'ın yaptığı gibi hükümet sansürlerinden internete de girilmez sonra, ben almayayım. Çok endişe ediyorsanız açık kaynak router yazılımlarını kullanırsınız olur biter. |
|
Türkiye yaparsa çok tepki çeker burada, yapılan diktatörlük olur; Batı'da aynısı ve daha ağırları yapılınca aynı kişiler ileri düzey güvenlik önlemleri diye hayranlıkla takdir ederler.
|
|
Dediğinde haklısın ve bu gayet doğal. Arge, tasarım ve üretimi tamamen Türkiye'de gerçekleştirilen router'lar için bir araştırma yaparsan aynı kararın Türkiye'de alınması ile orada alınmasının sonuçları arasındaki fark oldukça bariz aslında.
|
|
Özgürlükler ülkesi 🤙 (!)
|
|
Sorma hocam. Bir de bu kadar sızıntı oluyor, çalınan her birimizin verisi. Devlet bu şirketlere/kurumlara komik cezalar kesiyor ve konunun üstü kapatılıyor. Ee... Tüm bilgilerimiz ifşa olmuş, mağduriyetimiz noluyor? Zarara uğramadıysan soğuk su içiyorsun, uğradıysan nedenini kanıtlaman gerekiyor. Kısaca yine üzerine soğuk su içiyorsun.
Discord'un kapanmasına neden olan iğrenç olayların arkasında bu panel dedikleri, veri sızıntılarının derlenmiş halinin çok büyük etkisi var. Ama tabiki Discord'u kapatırız olur biterle olayın üzeri kapandı. Onca çocuğa şantaj yapıldı, sorumluları devlet kurumlarının sistemleri. Mağdurlar mağdur olduklarıyla kaldılar. |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 24 Mart 2026; 13:18:34 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 24 Mart 2026; 15:54:38 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammed Taha Türk -- 24 Mart 2026; 14:14:21 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 24 Mart 2026; 16:25:52 > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Olaya baktım, henüz çok yeni. Mahkeme süreci bile yeni başlamış. Önce bir sonuçlansın, toplu tazminat davası açanlar olacaktır bence. Ayrıca bu olay bize örnek mi olmalı hocam? Bizde BTK başkanının e-imzasına kadar çalınıyor. Bu normal birşey mi sence? Daha da ilginci bazı siyasilerin 10 tane üniversite diploması olması... Şahsen ben şu modemi/router'ı kullanacaksın kısıtlamasına karşıyım. Benim verim sonuçta, içeriği de güvenliği de beni ilgilendirir. Devlet kurumlarında yerli ürün tercih ediliyorsa ne ala... Onun dışında boş iş. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 24 Mart 2026; 18:49:49 > |
|