Şimdi Ara

AB Vize Anlaşması ve Düşünceleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu siyasi diyebilecegimiz alanı, formu yeni keşfediyorum. Baya bişeyler okuma fırsatı buldum güzel konular var, canlı bir forum. ayrıca bu forum gündemi takip açısından faydalı görünüyor..
    bu da ilk konum ve beni açıkçası çok düşündüren bir konu. gündemle alakalı;
    Vize anlaşması ve şartları
    Bildiğimiz gibi Avrupa' daki Suriye' li mülteciler ve sanırım diğer mülteciler (afganistan, pakistan, vs ) Avrupadan alınıp Türkiyeye iade edilecek.( sanki bizden çıktılar iade ediyorlar) Karşılığında da Avrupa ülkelerine vize muafiyeti sağlanacak.
    1-) Bence bu çok büyük bir fiyasko. İlk önce bu anlaşmanın ne kadar onur kırıcı olduğunun altını çizmeliyim. Vize muafiyeti için önümüze sürülen alakasız bir koşul bu, mültecilerin iadesi.
    2-) Ayrıca bazı Avrupa ülkeleri biz bu muafiyeti kabul etmeyebiliriz diyor? WTF? Türkiye kaçıncı kez kandırılıp eli boş gönderilecek, küçük çocuk gibi kandırılıp kandırılıp evimize yollanıyoruz.
    3-) Yaşamak istedikleri ülkeye göç etmiş bu mülteciler Türkiyeye getirildiklerinde sorun çıkarmayacaklar mı? bir kaç video izledim mülteciler beni götürürseniz kenimi öldürürüm diyecek kadar kalmak istiyorlar ülkelerinde. Almanyada, Belçikada vsvs. Bu insanlar büyük sorun çıkaracaklar bizim ülkemizde. hertürlü zor bir süreç olacak. terör faaliyetlerinde bile bulunabilirler ki olasılıksız değil bu.
    4-) Bir iktidar ülkesine bu kötülüğü neden yapar? cidden soruyorum sizlere ?
    Şu açık ki Türkiye' nin dış politikası sıçmış da sıvıyoruz kıvamında. Türkiye herşeyi yanlış yaptı, eleştirilecek çok şey var ama ders alacak birileri var mı merak ediyorum?

Benim yorumum: Türkiye Suriye' nin dağılmasına destek değil engel olabilseydi, eğer çok iyi bir performans gösterebilseydi şimdi kaç milyon Suriyeli mülteciler tarafından göç dalgasıyla karşılaşmayacak, işsizlik, toplumsal yozlaşma, ve bir çok sorunla uğraşmayacaktı. Ayrıca mülteciler için harcanan paralar cidden çok fazla. 100 milyar dolari geçmiştir. ( bu konuda da Avrupadan kazık yemiştik, "projeyi gösterin parayı öyle alın" demişlerdi) Türk dış politikası rasyonellikten çok uzaklaştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uzun Konu.... Yalniz kesin birsey varki Suriyeli Mültecilerin Avrupaya uyum saglamasi Türkiye ye uyum saglamaktan kat kat daha zor.. bunu Almanlar ve Avrupalilar cok iyi biliyor cünkü Ülkelerinde milyonlarca Uyum sorunu yasayan Yabanci var. Almanyada Yabanci uyruklu sayisi 15 milyon . 8 Milyonu kadari Vatandaslik almis. Avrupada bir sistem var ve insanlar sistemlerinin bozulmasini istemiyor. ve kaldiki Bu insanlarin Cogunlugu malesef ner ne kadar Avrupa ya gelmek isteselerde geldikten 1-2 yil sonra Gavur , Namusu olmayan insan diye bakiyorlar avrupalilara. o kadar cok örnegini gördüm ki .. Hele ki Araplar iki dakika sohbet edin baslarlar bizde iste böyle , almanlar söyle , iste bak kuran da su yaziyor vs .. kac defa arkadas madem bu kadar kötü niye burdasiniz , niye geldiniz diyorum ses yok o an . neden cünkü Sevmedikleri Kafir Avrupalilarin Maddi olanaklarini istiyor cogunlugu. Tabiki Hepsi ayni degil ama en azindan benim karsilastiklarim hep öyle. 2005-2010 arasi Türkler de öyleydi simdi sustu onlar :D Türkiyedeki durumdan dolayi Geri dönüsler kesildi gibi.. Gecen yilbasinda Almanyada Taciz skandali patlak verdi öncesinde de zaten bizzat sahit olmustum. Kendi ülkelerinde Mini etek Giyen kadini O.. yada V.. diye adlandiran yada öyle ögretilmis insanlar Rahatlik icin , kendi bedeninin özgürlügü icin öyle giyinen alman Kadinlara sarkintilik yaptilar. hic beklemedikleri tepki ile karsilastilar :D Sandilar ki harbiden Maco , Koyu tenli insanlara hayran Alman kizlari :D Insanlarin Gözünde Cahil , Egitimsiz konumda iken kendilerini Özenilecek has Erkek saniyorlardi sanirim :D

• Zaten çok saçmaydı kimse istemiyordu zararlı biz çıktık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.