Şimdi Ara

A4 Tech F7 V-Track Gamer Mouse Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
21.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • A4 TECH F7 V-TRACK GAMER MOUSE - KULLANICI İNCELEMESİ

Merhaba arkadaşlar. Yakın zaman önce F7 V-Track mouse aldım ve kendi inceleme konumu açmaya karar verdim. Zira nette ararştırdığımda bu ürünle ilgili fazla incelemeye rastlayamadım.

Not: Kendi çektiğim resimler için özür dilerim. 2 mp kameralı telefonumla ancak bu kadar olabildi.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

http://www.vatanbilgisayar.com/mouse/a4-tech-f7-f7-v-track-kablolu-gamer-mouse---kirmizi-siyah-desenli/productdetails.aspx?I_ID=60282

DETAYLAR

Key Feature
    5 modes selection
    Set up custom macros for your games in each mode.
    160K onboard memory
    Stores custom macros and perform them at any time.
    High sensitivity up to 3000 CPI
    You can shift from pixel-precise targeting (100 CPI) to lightning-fast maneuvers (up to 3000 CPI) in each mode.
    Response time 1 ms
    Designed with?extreme fast report rate up to 1000 Hz.

Brief Specification
    Acceleration: 30 G/sec
    IPS Speed: 75 inch/sec
    Report Rate: 125-250-500-1000 Hz (1 ms )
    Key switch response time: 3 ms (Regular mouse: 16ms)
    Sensitivity: 100~3000 CPI (5 free-adjustable levels)
    Default sensitivity: 400-800-1200-1600-3000 CPI
    Package contents: V-Track gaming mouse
    CD (5-Mode Oscar Editor, user manual), Mouse feet

http://www.x7.cn/en/product.asp?id=63

KUTU İÇERİĞİ

-Fare (Ağırlıklar içinde)

-Yedek teflon ayaklar

-Kurulum Cdsi

-Manual

GENEL DEĞERLENDİRME

A4 Tech F7, yeni nesil teknolojilerden V-TRACK teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji sayesinde hem laser farelerdeki gibi yüksek dpi değerlerine çıkılabiliyor, hem de farenin her yüzeyde çalışabilmesi sağlanıyor. Kürklü yüzeylerde bile...

Farenin boyutu yaklaşık 14 cm. Bu yüzden eliniz büyük değilse bu büyüklükteki bir fareyi kullanmakta zorlanabilirsiniz. Ürün yüzeyi kırmızı yılan derisi desenli, pürüzlü bir kaplama ile kaplanmış. Bu sayede parmaklarınızın kayması önlenmiş. Çok rahat bir tutuş hissi verilmiş. Yan taraflarda da tırtıklı plastik bir yapı kullanılmış.

Üründe çok fazla tuş yok. Ön tarafta A4 Tech farelerde görmeye alıştığımız 3x tuşunun haricinde, sol tarafa 2 adet macro tuşu yerleştirilmiş. Daha çok FPS oynuyorsunuz ve az tuşlu gamer fare seviyorsanız bir avantaj tabiki... Ancak strateji seven biriyseniz veya ikiden fazla macro tuşuna ihtiyaç duyuyorsanız, bu fare pek size göre değil demektir. Fare tekerleğinin sağa-sola tıklama özelliği yok.

Bunlara ek olarak tekerleğin hemen üzerinde led lambalı dpi ayarlama tuşu var. Bu tuşa her basışınızda dpi profilini 5 farklı mod arasında değişebiliyorsunuz.

1. Profil: FPS (Led lamba kapalı) DPI seviyesi en düşük (400 dpi)

2. Profil: Shooting Game (Led lamba açık yeşil) (800 dpi)

3. Profil: Real-Time Strategy (Led lamba koyu yeşil) (1200 dpi)

4. Profil: Role-Playing Game (Led lamba açık kırmızı) (1600 dpi)

5. Profil: Action Game (Led lamba koyu kırmızı) DPI seviyesi en yüksek (3000 dpi)

Profil isimlerini ve değerlerini Oscar yazılımı ile ayarlayıp kaydedebiliyorsunuz. Farenin kendi hafızasının olması da bir avantaj. Bu sayede kendi bilgisayarınız dışında bir sistemde kullanırken de yazılımı kurmadan takıp çalıştırabilirsiniz. Her profil değişmede ekrana bilgilendirici bir splash geliyor. Bunlar:

Oscar yazılımının arayüzü son derece basit ve hızlı çalışıyor. Türkçe dil desteği de mevcut. Hiç bu tür yazılımları kullanmamış biri bile rahatlıkla kullanabilir.

Sistem tepsisinde yazılımın simgesi ile hangi dpi profilinde olduğumuzu izleyebiliyoruz. Sağ tık yaparak diğer menülere de ulaşmak mümkün.

Fare tekeri için de ayrıca bir ayar ekranı mevcut. Burdan detaylı ayarlar yapmak mümkün.

AĞIRLIK

Fare, içinde 7 adet ağırlık takılı vaziyette geliyor. Bu ağırlıkların üzerinde kaç gram oldukları yazmıyor. O yüzden deneme-yanılma yöntemiyle size uygun ağırlığı bulmak durumundasınız. Ancak farenin içi boşken bile yeterince ağır bulduğumu söylemem gerek.

SONUÇ

A4 Tech F7 fareyi vatan bilgisayardan indirimde 47 liraya aldım. Bence parasının karşılığını fazlasıyla veren bir ürün.

Artılar:

-Uygun fiyatı

-V-Track teknolojisi

-Yazılım desteği

-Yüksek dpi seviyesi

-Ayarlanabilir ağırlık seviyesi

Eksiler:

-Büyük boyutu sebebiyle her ele uymayabilir

-Kutudan kullanılmayan ayaklar için saklama kutusu çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 8 Ekim 2012; 14:49:21 >

• Bende bugün F4 olanı aldım kullanalım bakalım nasıl olacak.
  • Scroll tez elden atlama yapmaya başlıyor. Biraz zorlarsan kırılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Scroll tez elden atlama yapmaya başlıyor. Biraz zorlarsan kırılabilir.

ben 1 aydır kullanıyorum. henüz böyle bir sorun olmadı. ürünü servise yollamayı denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rtsbora

quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Scroll tez elden atlama yapmaya başlıyor. Biraz zorlarsan kırılabilir.

ben 1 aydır kullanıyorum. henüz böyle bir sorun olmadı. ürünü servise yollamayı denediniz mi?

Yenisi de aynısını yaptı. Geleni çöpe atalı epey oldu. Şimdi logitech kullanıyorum kafam rahat.
  • Arkadaşlar Bunlar benim görüşlerim ve hiç bir bağlayacılığı yoktur. Bu mouse tipi hoşuma gittiği için F4 versiyonunu aldım. Mouse elinize alınca ne kadar kalitesiz olduğunu anlıyorsunuz. skatezleri beş para etmez Logitechlerin yağ gibi kaydığı yerde (3 adet mousepad de denedim) kasıyo, rahat kaymıyor. tuş basmaları rahat değil, ergonomik değil ve elimi çok yordu online fps oyununda. Yani kesinlikle bu mouse'a para vermeyin 5- 10 TL daha fazla verin G300 alın. Aslında tipi biraz deathadder'a benziyor diye aldım ama gerçekten hiç ergonomik gelmedi bana deathadder'da alsam bu ergonomi sorununu yaşarmıyım ki?

Ekleme : Ayrıca 5 profil dediği 5 dpi ayarı sadece, diğerlerindeki gibi her profile (örnek logitech) ayrı ayrı bir kaç dpi atayamıyorsunuz. Her profile bir dpi. Ayrıca oyun ortasında dpi değiştirmek istediğinizde yada profil zonk diye ekranın ortasına kocaman profili gösteren arkadaşın resimleri koyduğu amblem çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unstained -- 8 Ekim 2012; 14:51:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: [darkness13]

Arkadaşlar Bunlar benim görüşlerim ve hiç bir bağlayacılığı yoktur. Bu mouse tipi hoşuma gittiği için F4 versiyonunu aldım. Mouse elinize alınca ne kadar kalitesiz olduğunu anlıyorsunuz. skatezleri beş para etmez Logitechlerin yağ gibi kaydığı yerde (3 adet mousepad de denedim) kasıyo, rahat kaymıyor. tuş basmaları rahat değil, ergonomik değil ve elimi çok yordu online fps oyununda. Yani kesinlikle bu mouse'a para vermeyin 5- 10 TL daha fazla verin G300 alın. Aslında tipi biraz deathadder'a benziyor diye aldım ama gerçekten hiç ergonomik gelmedi bana deathadder'da alsam bu ergonomi sorununu yaşarmıyım ki?

Ekleme : Ayrıca 5 profil dediği 5 dpi ayarı sadece, diğerlerindeki gibi her profile (örnek logitech) ayrı ayrı bir kaç dpi atayamıyorsunuz. Her profile bir dpi. Ayrıca oyun ortasında dpi değiştirmek istediğinizde yada profil zonk diye ekranın ortasına kocaman profili gösteren arkadaşın resimleri koyduğu amblem çıkıyor.

F4 ile F7 dış görünüşü dışında birebir aynı fareler. kayma konusunda haklısınız. ben de çok kaygan bulmadım. hatta mousepad aldım ama yine pek fark etmedi. ama ben bu durumu farenin büyüklüğüne ve ağırlığına bağlamıştım. skatez konusu hiç aklıma gelmedi. bu teflon ayaklar standart değil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    A4 Tech Klavye Ve Mouse Ayarları?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herhal aynı değil. Skatezlerin alanı küçük olduğu için dicem ama küçüklükle alakası yok. Eski A4 X-750F mouse'a Q-padden çıkan skatezleri yapıştırmıştım yağ gibi kayıyordu bunun skatezleri direk plastik sanırım. Ağırlıklı vede ağırlıksız denedim sonuç aynı. Yani skatezlerden bile kasmışlar ve sattıkları fiyatta çok ucuz değil sonuçta G300 fiyatına satıyorlar bu mouse yerine G300, G100 almak daha iyi bence ki bu mouse G300'ün yanına bile yaklaşamaz. F7 olanda fazladan 1 adet daha skatez var fare altından ve içinden 2 takım yedek çıkıyor. Bu F4 olandan 1 takım yedek çıkıyor. Sende ki skatez yüzeyi daha fazla ama yine kaymıyorsa ben bunların teflon filan olduğunu düşünmüyorum. Karşılaştırdığım 3 adet farklı skatez (logitech orjinal skatez, q-pad skatez ve corepad skatez) ve 3 adet mousepad (Razer Vespula, Q-Pad CT, Roccat Sense) mevcut. Adamlar uyduruk iki parça skatezden kasmışlar daha ne diyim yuhh kendilerine. Yazmayı unuttuğum bir konu daha elimi terletti bu mouse G300 yada G700'de bu problemi yaşamıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unstained -- 8 Ekim 2012; 18:38:12 >

• Az önce XL-750 BH mouse'um bozulduğu için gittim Bimeks'ten bunu aldım 62 liraya eve gelince baktım ki Vatan'da 47 liraymış ne yapayım oyun oynarken bozuldu sinir oldum. AVM'ler kapanmadan alayım dedim. XL-750BH'den daha büyük gibi geldi bu mouse bana. Sol ileri tuşuna parmağım yetişmiyor yani 4 nolu tuşa. Hatta 3x tuşuna da parmağım yetişmiyor. Eski mouse'umda 4 nolu tuş hemen parmağımın altındaydı. Bilek kemiğimi yere değdirerek oynamaya alıştım fakat bunda öyle yapınca yetişmedi parmaklarım :S Ayrıca mouse'u kullanırken sürekli sola yatık mouse :D 3x tuşunu kullanmıyorum zaten fps oynarken kendim daha hızlı basabiliyorum fakat 4 nolu tuş dotada işime yarıyordu. Alışmaya mı çalışsam yoksa herkesin söylediği gibi gidip Logitech G500 veya G9x mi alsam karar veremedim :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaseenstyle

Az önce XL-750 BH mouse'um bozulduğu için gittim Bimeks'ten bunu aldım 62 liraya eve gelince baktım ki Vatan'da 47 liraymış ne yapayım oyun oynarken bozuldu sinir oldum. AVM'ler kapanmadan alayım dedim. XL-750BH'den daha büyük gibi geldi bu mouse bana. Sol ileri tuşuna parmağım yetişmiyor yani 4 nolu tuşa. Hatta 3x tuşuna da parmağım yetişmiyor. Eski mouse'umda 4 nolu tuş hemen parmağımın altındaydı. Bilek kemiğimi yere değdirerek oynamaya alıştım fakat bunda öyle yapınca yetişmedi parmaklarım :S Ayrıca mouse'u kullanırken sürekli sola yatık mouse :D 3x tuşunu kullanmıyorum zaten fps oynarken kendim daha hızlı basabiliyorum fakat 4 nolu tuş dotada işime yarıyordu. Alışmaya mı çalışsam yoksa herkesin söylediği gibi gidip Logitech G500 veya G9x mi alsam karar veremedim :/

hayırlı olsun. fare elinize büyük geldiyse, elinizi büyütemeyeceğinize göre, zamanla alışmanız pek mümkün olmaz. benim elim büyük olduğu halde hala tam alışamadım.

iade edecekseniz fazla kullanmadan iade edin. özellikle alttaki teflon ayaklar çizilmesin. yoksa iade almazlar. kullanıp deneyecekseniz de mousepad kullanın.

yalnız G500 de büyüklük olarak bu mouse ile benzer. daha küçük bir model arıyorsanız G300 veya G400e bakın derim.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 21 Ekim 2012; 23:26:59 >

• quote:

quote:

Az önce XL-750 BH mouse'um bozulduğu için gittim Bimeks'ten bunu aldım 62 liraya eve gelince baktım ki Vatan'da 47 liraymış ne yapayım oyun oynarken bozuldu sinir oldum. AVM'ler kapanmadan alayım dedim. XL-750BH'den daha büyük gibi geldi bu mouse bana. Sol ileri tuşuna parmağım yetişmiyor yani 4 nolu tuşa. Hatta 3x tuşuna da parmağım yetişmiyor. Eski mouse'umda 4 nolu tuş hemen parmağımın altındaydı. Bilek kemiğimi yere değdirerek oynamaya alıştım fakat bunda öyle yapınca yetişmedi parmaklarım :S Ayrıca mouse'u kullanırken sürekli sola yatık mouse :D 3x tuşunu kullanmıyorum zaten fps oynarken kendim daha hızlı basabiliyorum fakat 4 nolu tuş dotada işime yarıyordu. Alışmaya mı çalışsam yoksa herkesin söylediği gibi gidip Logitech G500 veya G9x mi alsam karar veremedim :/

hayırlı olsun. fare elinize büyük geldiyse, elinizi büyütemeyeceğinize göre, zamanla alışmanız pek mümkün olmaz. benim elim büyük olduğu halde hala tam alışamadım.

iade edecekseniz fazla kullanmadan iade edin. özellikle alttaki teflon ayaklar çizilmesin. yoksa iade almazlar. kullanıp deneyecekseniz de mousepad kullanın.

yalnız G500 de büyüklük olarak bu mouse ile benzer. daha küçük bir model arıyorsanız G300 veya G400e bakın derim.

Her zaman mouse pad kullanırım zaten kullanmazsam mouse'un kaymadığını hissederim. Acaba paraya kıyıp g9x mi alsam bunu iade edip diyorum. Fakat, bimeksin kendi mağazasının fiyatı pahalı. Para iadesi de yapmıyorlar kullanım çeki veriyorlar. Piyasa fiyatı ile aynı olsa alırdım ama, 140'lık ürüne 190'da verilmez enayi gibi.

• quote:

quote:

quote:

Her zaman mouse pad kullanırım zaten kullanmazsam mouse'un kaymadığını hissederim. Acaba paraya kıyıp g9x mi alsam bunu iade edip diyorum. Fakat, bimeksin kendi mağazasının fiyatı pahalı. Para iadesi de yapmıyorlar kullanım çeki veriyorlar. Piyasa fiyatı ile aynı olsa alırdım ama, 140'lık ürüne 190'da verilmez enayi gibi.

g9x'i yakından görmedim. o yüzden yorum yapamam. bimeksten alacağınız başka birşey varsa çeki orda kullanabilirsiniz. bildiğim kadarıyla 1 sene süresi oluyor o çeklerin.

• İnceleme için sağol.Mouse'un lift-off-distance cd'ye kadar okuyor hocam?Test ettin mi?
  • çok güzel bir inceleme olmuş ben yıllardır a4 marka mouseler kullandım ve son derece memnun kaldığımı belirtmeliyim şu anda da logitek kullanıyorum ama yakın zamanda kendime oyun faresi almayı düşünüyorum ve bu modeli ciddi bir şekilde takip ediyorum gördüğüm kadarı ile zemin olarak eleştirmişler ama ben bu koduda a4 ten yana tercihimi kullanacağım kullandıktan sonra siz forum arkadaşlarımla düşüncelerimi paylaşırım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: [darkness13]

Arkadaşlar Bunlar benim görüşlerim ve hiç bir bağlayacılığı yoktur. Bu mouse tipi hoşuma gittiği için F4 versiyonunu aldım. Mouse elinize alınca ne kadar kalitesiz olduğunu anlıyorsunuz. skatezleri beş para etmez Logitechlerin yağ gibi kaydığı yerde (3 adet mousepad de denedim) kasıyo, rahat kaymıyor. tuş basmaları rahat değil, ergonomik değil ve elimi çok yordu online fps oyununda. Yani kesinlikle bu mouse'a para vermeyin 5- 10 TL daha fazla verin G300 alın. Aslında tipi biraz deathadder'a benziyor diye aldım ama gerçekten hiç ergonomik gelmedi bana deathadder'da alsam bu ergonomi sorununu yaşarmıyım ki?

F4 ile F7 dış görünüşü dışında birebir aynı fareler. kayma konusunda haklısınız. ben de çok kaygan bulmadım. hatta mousepad aldım ama yine pek fark etmedi. ama ben bu durumu farenin büyüklüğüne ve ağırlığına bağlamıştım. skatez konusu hiç aklıma gelmedi. bu teflon ayaklar standart değil mi?

o amblemleri kaldırmanın bir yolu yokmu programla fln ?

• uzaktan bi fotosu olsaydı iyi olurdu mause büyük deniyor da nekadar büyük acep :D ben logitech g500 almayı düşünüyordumda alcagım sistemin fiyatı yüksek cıktıgı için ordan burdan kısayım diyorumda bu mause örnek olarak su anda kullandıgımhttp://www.vatanbilgisayar.com/mouse/logitech-910-002235-m185-nano-wireless-optical-nb-mouse-%28swift-grey%29/productdetails.aspx?I_ID=55718 şu mause elime küçük geliyo gibi parmaklarım mausenin üstünde bi örümceğin ayaklarının durdugu gibi duruyo yani nasıl anlatayım bilemedimde :D acaba bu mause ye göre nekadar büyüktür ki konuyu acan arkadas veya kullanan arkadas şöyle masa üzerinde uzaktan klavye yanında cekebilirse iyi olur azda olsa göz kararı cıkarılır nekadar büyük oldugu faydalı bi inceleme olmus bunuda tercihlerime koydum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: YetkinArpat

uzaktan bi fotosu olsaydı iyi olurdu mause büyük deniyor da nekadar büyük acep :D ben logitech g500 almayı düşünüyordumda alcagım sistemin fiyatı yüksek cıktıgı için ordan burdan kısayım diyorumda bu mause örnek olarak su anda kullandıgımhttp://www.vatanbilgisayar.com/mouse/logitech-910-002235-m185-nano-wireless-optical-nb-mouse-%28swift-grey%29/productdetails.aspx?I_ID=55718 şu mause elime küçük geliyo gibi parmaklarım mausenin üstünde bi örümceğin ayaklarının durdugu gibi duruyo yani nasıl anlatayım bilemedimde :D acaba bu mause ye göre nekadar büyüktür ki konuyu acan arkadas veya kullanan arkadas şöyle masa üzerinde uzaktan klavye yanında cekebilirse iyi olur azda olsa göz kararı cıkarılır nekadar büyük oldugu faydalı bi inceleme olmus bunuda tercihlerime koydum :D

fikir vermesi için yanına 2 tane büyük (AA) kalem pil koyup resim çekmiştim. buyrun mezuro ile de resim çekip koyuyorum:

boyu yaklaşık 13 cm, eni 5 cm, yüksekliği de 4 cm diyebilirim.

@arborne26 amblem derken en demek istediğini anlamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 22 Mayıs 2013; 0:52:40 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YetkinArpat

uzaktan bi fotosu olsaydı iyi olurdu mause büyük deniyor da nekadar büyük acep :D ben logitech g500 almayı düşünüyordumda alcagım sistemin fiyatı yüksek cıktıgı için ordan burdan kısayım diyorumda bu mause örnek olarak su anda kullandıgımhttp://www.vatanbilgisayar.com/mouse/logitech-910-002235-m185-nano-wireless-optical-nb-mouse-%28swift-grey%29/productdetails.aspx?I_ID=55718 şu mause elime küçük geliyo gibi parmaklarım mausenin üstünde bi örümceğin ayaklarının durdugu gibi duruyo yani nasıl anlatayım bilemedimde :D acaba bu mause ye göre nekadar büyüktür ki konuyu acan arkadas veya kullanan arkadas şöyle masa üzerinde uzaktan klavye yanında cekebilirse iyi olur azda olsa göz kararı cıkarılır nekadar büyük oldugu faydalı bi inceleme olmus bunuda tercihlerime koydum :D

fikir vermesi için yanına 2 tane büyük (AA) kalem pil koyup resim çekmiştim. buyrun mezuro ile de resim çekip koyuyorum:

boyu yaklaşık 13 cm, eni 5 cm, yüksekliği de 4 cm diyebilirim.

@arborne26 amblem derken en demek istediğini anlamadım?

benim elime tam oturuyo o zaman ugrasmıssınız hocam cok teşekkür ederim fotograf için faydalı oldu sağolun

• birşey değil.
  • Ben g300 ü seçmiştim ama bunu almaya karar verdim çünkü bu ele tam oturuyormuş galiba ama g300 öyle değil biri söyleyebilir mi sizce hangisi?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.