Şimdi Ara

A101 7 mayıs hometech Windows tablet!! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
12
Favori
34.720
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kasma yok. operada 10 tab açtı tabii çok performans isteyen programlarda olabilir bilmiyorum
  • WINDOWS 8 TABLETLERIN DAHA RAHAT KULLANILMASINI SAGLAYAN SANAL MOUSE PROGRAMI TouchMousePointer

TouchMousePointer INDIRME LINKI http://www.tamindir.com/touchmousepointer/

Aşağıdaki linklerde farklı videolar var...

https://www.youtube.com/watch?v=edInLQC8fM4

https://www.youtube.com/watch?v=4XnNStOUz00

https://www.youtube.com/watch?v=goc-PMLBhh8

https://www.youtube.com/watch?v=4SWh6XiStOw

BUda ANA KONUSU http://forum.donanimhaber.com/m_103667243/f_//tm.htm#103667243

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi managerxn -- 8 Mayıs 2015; 20:40:49 >

• arkadşlar tablet 7 saate şarj oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazydentist kullanıcısına yanıt
    Denetim masasından Sistem güç ve performans ayarlarından detaylı bir ayar çektim önce. Sonrasında kullanacağım uygulamaların hepsine tek tek girerek giriş yaptım ve seçeneklerinden hepsinin çevrimiçi veri depolamasını kapattım, her şeyi kullanımıma göre manuel hale getirdim. Başlangıçta açılan bütün programları msconfig'den kaldırdım. Ccleaner kurdum ve güncellemeden sonra kalan tüm artık logları temizledim. Bu gibi şeyler yaptım. Aynı zamanda Bilgisayarıma sağ tıklayıp Özelliklerinden performans sekmesine girdim ve cihazı en iyi performans için ayarla seçeneğini seçtim. Böylece gereksiz görsel efektlerin hepsi ortadan kalkmış oldu.
  • Arkadaşlar şöyle kısaca sık sorulan sorular üzerinde kesin bilgilendirmeler yapmak istiyorum.

1- Arkadaşlar tablet normal Windows 8.1 olarak gelmekte. Yani biz bunu tablet olarak adlandırıyoruz ancak bir netbooktan farkı yok. Tam bir PC.

2- Tıpkı PC'lerimize yükler gibi EXE uzantılı tüm programları yükleyebiliyoruz. Mesela benim ilk işim Ccleaner kurmak oldu. Cihazın zaten hafızası az, düzenli olarak temizlemek gerekiyor fazlalıkları.

3- Mikro SD kart taktıktan sonra yükleyeceğimiz programları nasıl ki bilgisayarda istediğimiz hard diski seçebiliyorsak SD kartın içine yükleyebiliyoruz.

4- 1 GB Rami olan android tabletle kıyasladığımda windows'un açık ara önde olduğunu görüyorum. Android tablet sürümü bu kadar stabil değilken, bir tablette çalışan windows 8.1 PC sürümü çok daha stabil. Bu kadar fark olacağını düşünmezdim ancak gerçekten var.

5- Isınma sorunu hakkında sorular gelmiş. Ağır şeyler çalıştırmadım, bilmiyorum. Ancak sadece kurulum sırasında biraz ısındı arkası, onun dışında normal işlevleriyle hiç bir ısınma yaşamadım. İnternet, uygulamalar ve diğer fonksiyonları zorlanmadan hallediyor. Ancak birkaç program üst üste çalıştırdığınızda 1 GB RAM'lik bir cihaz kullandığınızı anlamaya başlıyorsunuz. Tek tek hiçbir işlevinde sıkıntı yok. Ayrıca güncellemelerin hepsini manuele almanızı ve sistem başladığında çalışan tüm programları msconfig'den kapatmanızı öneririm. Daha fazla performans alırsınız ve daha az kaynak tüketimi sağlamış olursunuz.

6- Cihaz lisanslı windows 8.1'e sahip olduğu için Windows 10 güncellemesini ücretsiz olarak alacaktır.

7- OneDrive hesabınızda oturum açtığınızda direkt olarak 1 TB alanı size vermekte.

8- Office yazılımını kurduktan sonra cihazın kendi hafızasında çok az yer kalmakta. Bende 3 GB kaldı. SD kart şart yani kullanmak için.

Yani kısacası bu fiyata bu performansı almak gerçekten güzel. Okulum için almıştım açıkçası çok da bir beklentim yoktu Office programlarını ve internet işlevini yerine getirmesini bekliyordum sadece. Ve telefonum da windows 8 olduğu için daha bütünleşik çalışmak için windows tablet almayı tercih ettim, ancak beklentilerimin üstünde çıktı. İlk aldığımda ekran kalitesini gördüğümde şaşırdım hatta.

Ancak belirtmekte fayda var. Sonuçta 190 liralık bir cihazdan bahsediyoruz ve tüm bu olumlu değerlendirmelerimiz bu fiyat oranı üzerinden yapılmakta. Yani cihaz bir canavar değil, ama güzel. Bunu bilerek değerlendirmenizde fayda var buradaki tüm yorumları.

• DANDİK tablet iyikide almadım bugün 101 de 3 tane vardı almadım.

o paraya 50tl daha eklerim çok daha iyisini alırım.

ayrıca hem şarj edip hem otg usb hub kullanmak isteyenlere çözümünü söyleyebilirim

alacağınız ürün 10tl
  • arkadaslar 5saat 40dk da fullendi

sizinkiler kac saatte fullendi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın sabahtan gitsem bu tableti bulma ihtimalim var mı yoksa tükenmiş midir bütün stok? Tecrübeli arkadaşlar bi bilgilendirseniz ona göre ayarlayım kendimi çünkü bir hayli yol yürüyeceğim boşuna gitmiş olmayayım :)

• Alsam mı sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: clupturk

a 7 30 hocam
    lenova a3300 h olarakta geciyor

3g var sanırım, telefon özelliği de kazandırılabiliyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafalkoc123

Alsam mı sizce?

Teknosada da REEDER W7IC tablet aynı fiyata düşmüş.
    Onun yorumlarında ekranın arkasında çizgilerden hiç bahsedilmemiş. Sanırım onda çizgiler belli olmuyor. Gidip bi incelemekte fayda var.
    Hometech ile özellikleri aynı,
    Sadece Hometech 8" - Reeder 7" ama Reeder'de de HDMI bağlantısı mevcut
    Kararsızım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuccahiT

quote:

Orijinalden alıntı: mustafalkoc123

Alsam mı sizce?

Teknosada da REEDER W7IC tablet aynı fiyata düşmüş.
    Onun yorumlarında ekranın arkasında çizgilerden hiç bahsedilmemiş. Sanırım onda çizgiler belli olmuyor. Gidip bi incelemekte fayda var.
    Hometech ile özellikleri aynı,
    Sadece Hometech 8" - Reeder 7" ama Reeder'de de HDMI bağlantısı mevcut
    Kararsızım :)

Yahu ben hiçbir tablette böyle çizgi görmedimki iğrenç yani defter gibi 20 tane yatay çizgi görüntü varken görünmese tamam diycem, O EKRAN KESİNLİKLE İMALAT HATALI çokta kesin söylüyorum bunu yani bir nevi defo bence tabletin fiyatının böyle olmasıda bundan, iyiki kasada açtımda geri verdim ,bu arada 7 alma bence 8 bile idare eder 7 ufacık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 8 Mayıs 2015; 1:24:46 >

• Bugün öğlen konuyu görüp bende aldım bir tane.Herşeyi kurdum internete falan gayet hızlı girdi wifi ile ama 2 tane ölü pixel çıktı siyah 2 nokta ne kadar sildiysem gitmedi.Tableti hafif yan tutunca çizgi çizgi oluyordu ekran gittim hemen iade etmeye.İade etmeden önce e posta girdiğimiz için windowsu kurarken sıfırlanması gerektiğini söyledi eleman.Şarj azdı şarja sokup sıfırlayayım dedim tam sıfırlama %44 de kapandı bi daha açamadık.Zorda olsa iade ettim paramı aldım.Alınası bi tablet değil bence 2 gün sonra çöp olur kalır elinizde.Bende 1 saatte çöp oldu
  • almadan önce şu yorumları okuyun gençler. alanların çoğunda ölü piksel, geç sarj, düşük wi-fi kalitesi gibi sorunlar var. üstüne bir kaç bişey ekleyip güvenilir bir tablet almanızı öneririm.
  • quvardci Q kullanıcısına yanıt
    evet hocam benim cihazımda telefon sms özelliği açık
  • quote:

Orijinalden alıntı: the bad Duelist

almadan önce şu yorumları okuyun gençler. alanların çoğunda ölü piksel, geç sarj, düşük wi-fi kalitesi gibi sorunlar var. üstüne bir kaç bişey ekleyip güvenilir bir tablet almanızı öneririm.

Ben bu ürünü aldım gayet f/p ürünü gibi olmuş 189 tl 'lik bir aletten çok şey beklemeyelim.. Umduğumdan daha iyi çıktı.. Ben bir adet ölü piksel buldum orta kısımlar da bu Samsung telefonumda da var Asus Laptop 'um da da 1 er tane ölü piksel çıktı.. ve ekran kapalı ilen yaklaşık 20 kadar çizgi görülüyor ekran açık iken göremedim belli olmuyor aldığım da 1.5 cm lik uzun bir kılcal çizik vardı bunun için değiştirmenin bir anlamı yok dedim ve burada okuduklarımdan sonra ekranın üzerinde jelatinin olduğunu öğrendiğim iyi oldu jelatin almaya gerek kalmayacak artı çok iyi yapıştırmışlar.. Plastiği yani dış kasası orta üstü diyebilirim tuşlar iyi kullanılırsa uzun süre götürür.. Yeğenimde Polypad 2 gb ram li android 7" tablet vardı ve kamerası kaç bilmiyorum ama daha kötü çekiyordu bu aletin kamerası fena değil ve hızlı çalışıyor gece çekim yaptım siyah beyaz çıktı resim ultrason da bebek şeklini aramak gibi çıkıyor gece çekimde şarj etmedim daha açtığımda %94 'te idi şarjı 4000 mah pil olması ve 2A 'lik adaptör beni sevindirdi adaptör ise ağır boş bir alet gibi durmuyor artı bir adet sıfır otg kablosu çıktı wi-fi 'yi daha denemedim fakat şarj olayına gelince 4000 mah pil sviyesinde olan tabletlere bakın içinde hızlı şarj olan var mı sizce o yüzden makul gibi geliyor şarj süresi ama tabi bu süre çok uzun tableti sürekli şarj olan ve 3 lü bir usb otg almak şart fatih projesinde verilen general mobile 'nin pili kaç mah bilmiyorum ama şarj ettim 6 saate yakın sürdü o yüzden bu aletinde hızlı şarj etmemesini anlarım ama 2A olması hızlı şarj eder diye ummuştum.. Gelelim Teknosa 'da satılan 7" Reeder W7ic 'ye o mu bu mu derseniz ben Hometech derim ve bu fiyata çok iyi olmuş tek eksiği hdmi eğer bunu dert etmezseniz 7" çok küçük kalıyor hatta 8" bile çok küçük elime aldığımda win8 tablet için 10.1" şart olduğunu anladım.. Fiyat olarak dün akşam sabaha kadar 190 tl üstüne 100-200 versem ne alabilirim bu hometech 'ten daha iyi dedim hiç bir ürün bulamadım hızlı al 'daki 499 tl 'ye satılan ainol alınır ama onunda fiyatı çok artıyor 1.5 katı daha fazla para verip 2 gb ram 32gb hafıza olsun demenin bir anlamı kalmıyor sahibinden gittigidiyor sanalpazar gibi sitelerde araştırma yaptım 2. el 2gb ram li tabletlere baktım 425 tl 'ye dell xps 10 2gb ram li tablet buldum ama 2. el bir alet alıyoruz ve kullanan kişi pilin ömrünü azaltmış olabilir diye riske değmez deyip sabah bu alete karar vererek aldım ve % 80 alan kişi memnun kalır diye düşünüyorum..

Şimdi artık arkadaşların paylaşımları ile 4 'lü usb otg kablo yurtdışından getirtip artı 64 gb micro sd 'de aldık mı canavar olur alet..

Bir de burada harici hdd çalıştıramadım diyenlere önerim biz de arkadaşla başka android tablette bunu yaşadık ama çözümü denemedik şu olabilir mi mesela hem şarj eden hem de usb girişi olan otg kablo alalım tablete takalım kabloyu ve şarj olmaya başlasın sonra harici diski takalım o zaman hariciye yeteri kadar güç gelince çalışması lazım değil mi??

Harici disk 2.5" 5 V istiyor diye tahmin ediyorum tablet 3.7 V 'la mı ne şarj oluyor o yüzden o kadar mı güç veriyor anlamadım ama çalışmaması bunndan oluyor diye düşündüm.. Ve bir arkadaşın dediği gibi 3.5" harici harddisklerde elektrik ayrı alıyor o yüzden öyle denenmesi halinde çalışacağı bana da mantıklı geldi deneyen olursa paylaşırsa seviniriz..

Ha bu arada 3G modem çalıştıracağını düşünüyorum kutusunun üzerinde yazıyor çünkü ve 3G modemler kart takılabildiğinden usb bellek olarak kullanıldığından rahat bir şekilde çalıştırması lazım..

Bir de tabletin aygıt yöneticisi bölümü üzerinde tanıtımında 32 bit işletim sistemi x64 tabanlı işlemci yazdığını gördüm exe çalıştırıyor mu diyen soranlara x86 lar sanırsam çalıştırıyor normal işletim sistemi oluyorsa biz deki x64 bana tuhaf geldi exe açma konusunda ama half-life 2 'yi kuran arkadaşı görünce rahatlamış oldum ben şimdi visual studio 2010 ve netliss netbians dos ortamındaki java programlarını çalıştıracak mı onu merak ediyorum almamdaki en önemli sebep bu idi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 8 Mayıs 2015; 6:08:43 >

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    yararlı yorumlar için teşekkürler

bnmki 5 saat 40 dk da şarj oldu. daha önce tablet deneyimim olmadığı için bana bu süre fazla geldi. sizinki kaç saatte şarj oldu ? (sizinki 3-4 saat ise iade edicem)

bu arada klupte yavaş yavaş paylaşımlar başladı bakmanızı öneririm
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    Hocam cok yavas sarj olmus o nedir oyle. Bende Tab 2 var samsung. 4bin pil 2 saatte doluyor. 5saat adami kanser eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: clupturk

evet hocam benim cihazımda telefon sms özelliği açık

alırsam rom atma konusunda yardımcı olur musunuz hocam? sonradan rom ile oluyor değil mi telefon özelliği?

• Aldım şimdi A101'den. İade ve garantiyi sordum, fatura dediler. Başka bir işlem, belge gerekiyor mu?

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.