Şimdi Ara

A1 EHLİYET 300CC

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARkadaşlar a1 ehliyetim var rc390 almayı düşünüyorum çevirmede polis ne der cezası ne olur ?



  • Yetersiz ehliyetten ceza yersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Riske girme git A al kafan rahat eder

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çekmeye hakları varmı motoru ?
  • yetersız ehlıyetten 2000 kusur ceza yersın,herhangı bır kazada sen kusursuz olsanda butun ıhale sana kalır
  • 2017 Ehliyet belgesi sınıfının dışında bir aracı kullanmanın cezası 730 TL 20 ceza puanı

    İnternette böyle gözüküyor. Büyük ihtimalle motor da bağlanır.
  • Riske girme bence. A2 al önce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300 az degilmi ben a1 ile intruder 1800 kullaniyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2918 sayılı K.T.K.’nın 39/2 maddesi gereği, sürücü belgesi sahiplerinin, sürücü belgelerinin sınıfına göre sürmeye yetkili olmadıkları araçları sürmelerinin cezası 876 TL ve 20 ceza puanıdır. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, aynı miktarda ceza araç sahibine de uygulanır.

    Bu durumda araç trafikten men edilir. Eğer araç sahibi araçta ise veya muvafakatname gönderirse, onun uygun göreceği kişiye araç teslim edilir.

    Bu yukarıdaki bilgi 2016 yılına aittir. 2017 de ceza artmıştır. Motorun sahibi değilse ruhsat sahibine de ayrıca ceza var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 23 Nisan 2017; 20:46:29 >
  • Aman yaa nolcak 50 60 cc nin lafını mı yapıcaz geç hadi bakalım tekerin düz bassın der gönderir
  • :D umarım öyle derler eğer çevrilirsem.Malesefki ülkemizde ehliyet almak dert 1 ay sınav randevusu bir ay direksiyon 1 ay emniyetle ugras bir kaç hafta sonra ehliyeti göndermeleri...
  • Burda yazanları hiç dinlemeyecen demi. Git ehliyetini al 3 gün sonrada emniyetten gelsin ehliyetin.



    He yok ben illa kullanacam dersen r1 falan 390 neymiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wingdragon kullanıcısına yanıt
    Çocuğum burda 50-60 cc farklardan bahsetmiyoruz. Bahsettiğin motor 373cc 44bg lik bir yarış motoru. Gücün ağırlığa oranı 0.2 nin üzerinde olduğundan bu motoru kullanabilmek için A sınıfı ehliyet alman gerekiyor. Tabi A1 ile kullanıp kullanmamak sana kalmış bir şey, polis ses çıkarmasa bile sen bu kafayla o motoru bir ya yerlere çakar ya da düşersin. Hastanede gözünü açacak kadar şanslı isen burada yazılanları da belki hatırlarsın.
  • 125cc aldım diyelim 130 km hız yapıyor o süratle çarpsak aynı şeyler olmayacakmı? Ayrıca a sınıfı ehliyette aynı sınavdan geçiyor artıdan eğitim almıyorlar ben ehliyet aldıktan sonra ileri sürüş eğitimimide aldım ve ehliyet almak kolay degil aylarca sürüyor.Bir yıl öncesine kadar 17 yaşında alınan ehliyet ile 1000rr bile sürebiliyordun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wingdragon

    125cc aldım diyelim 130 km hız yapıyor o süratle çarpsak aynı şeyler olmayacakmı? Ayrıca a sınıfı ehliyette aynı sınavdan geçiyor artıdan eğitim almıyorlar ben ehliyet aldıktan sonra ileri sürüş eğitimimide aldım ve ehliyet almak kolay degil aylarca sürüyor.Bir yıl öncesine kadar 17 yaşında alınan ehliyet ile 1000rr bile sürebiliyordun.

    125cc bir motorun 130 çıkması çok uzun sürerken 300'lük bir motor uzamadan çok kısa sürede 160-170'leri görür. Sen gaza gelip o hızlara çıkarsan sadece düşüp metrelerce sürüklensen titanyum korumalı full deri yarış tulumları dahi seni kurtaramaz. Ayrıca bu denli yüksek cc motorlar çok fazla torklu olur. Hart kurt gaz versen atar üstünden.



    Mesela sen viraja nasıl yatılır biliyor musun? Ss motorlarda gidon açısı dar olduğu için gidonla yön veremezsin kolay kolay motora. 200 kiloluk motordan bahsediyorum. Panik yapıp ön frene asıldan atar seni motor üstünden. Jilet gibi bariyerlerde bulursun kendini. Bi 5 sn kadar vücudunu dışarıdan görebilme şansın olur kafan kopar.



    Mesela vites nasıl düşülür biliyor musun viraja girmeden önce? Yüksel devirle mi girersin viraja yoksa düşük devirle mi?



    Mesela fren nasıl yapılır biliyor musun?



    Bunları sürücü kursları öğretmez. Kendin öğrenirsin tecrübe ile çoğu zaman. Düşük cc motorlar bu hatayı tolere edebilir ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşuna yazmayın bunun motosiklet alacağı falan yok öylesine girmiş bir şeyler zırvalıyor.zx10'un kumandalısı var ben onu tavsiye ederim saatte 10 km falan yapıyor 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk olarak saçma sapan tripli yorum atacaksanız atmayın.Şimdi ben size demedimki 125 likde tecrübem yok ayrıca sordugum sorudan çok saptırdınız.24 yaşındaki adam direkt A ehliyeti alabiliyor 125 lik bile almadan 1000 ile başlayabilir burdaki söz konusu yasalardaki saçmalık.İstersen başlarken 600 ile başla gaza gelmessen iraden varsa başına birşey gelmez Allahın izni ile.
  • A ehliyeti olan adam 23 24 yaşında oluyor aklı başında oluyor yani. Çocukça hareketler yapmıyor. Devlet demiş ki A1 ile bunu sürersin A2 ile bunu sürersin A ile hepsini sürersin senin bilincine göre A alıp 1000likle de başlanır. İlk virajda patlar helvası kavrulur. Yasalarda saçmalık yok. Yasa der ki A1 ile 125 cc motor üstünümsüremezsin. Olay bu kadar. Sen ister 17 yaşında A1 al istersen 30 yaşında A al ne farkeder. Ben 28 yaşında aldım ehliyeti 1000likle mi başladım. Aklın başındaysa biraz ölüm korkun varsa zaten düşük hacimden başlayacağını bilirsin. Nasıl ki b ehliyetini aldığında hemen ferrari kullanılmazsa motor ehliyetinde de öyledir. Kullanılır mı kullanılır. Ama tavsiye edilmez.



    Ama suç bizde ki sana akıl veriyoruz büyüklerini dinler belki diyoruz.



    Başka bi forumda eleman 600'lük ile başladı. 6 ay ya da 1 sene geçti. Tır sıkıştırması sonucu yüksek hızda olduğu için sanırım duramadı bariyerler biçti diye hatırlıyorum. Noldu. 600lük motor ölümü oldu. Herkeste söyledi başlama diye. Daha trafiğe motora alışık değilsin ölürsün dedi ama dinlemedi.



    Yakında seni de burda görürüz 390la kaza yapan motorcu diye. 45 saniye haber olursun unutulur gidersin.



    Başla tabi ne olacak ki.

    http://www.motosiklet.net/forum/onlar-hep-bizimle-birlikteler/157140-bilgin-ozturk-bilginozi.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 26 Nisan 2017; 18:56:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ünal kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğiniz olayı anlıyorum elbetki 600 ile başlanmaz ama 390 da 600 ile kıyaslancak güçte bir makina değil ayrıca sürat yapcam diye bir hevesimde yok ancak anayola çıktıgımda gerektiği zaman sollamalara çıkabilecek bir motor arıyorum hadi bu 370cc yüksek yamaha yzf r25 e ne dersiniz ?
  • Bu arada paylaştığınız bu üzücü haber için teşekkür ederim olayı tamamen okudum daha dikkatli iradeli olmaya çalışacağım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.