Şimdi Ara

A1 EHLİYET 300CC (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wingdragon

    Hocam bahsettiğiniz olayı anlıyorum elbetki 600 ile başlanmaz ama 390 da 600 ile kıyaslancak güçte bir makina değil ayrıca sürat yapcam diye bir hevesimde yok ancak anayola çıktıgımda gerektiği zaman sollamalara çıkabilecek bir motor arıyorum hadi bu 370cc yüksek yamaha yzf r25 e ne dersiniz ?

    Altındaki makine 200 kilogram hadi seni de say 300 kilogram totalde. 44 beygir o makineyi uçurur. Düşün 60 beygirlik 1 tonluk şahin ile insanlar ne kadar hızlı gidiyorlar.

    Motorun sesini duydukça basacaksın buna emin ol.

    R25 diğerlerine göre daha iyi ama şahsi fikrimdir kimse katılmak zorunda değildir 125 150 CC ile başlamak idealdir diye düşünüyorum. Hakimiyeti öğretir durmayı öğretir panik anında ne yapman gerektiğini öğretir. Virajı öğretir yolu öğretir.

    Kısacası ben yapmam diye bişey yok. Bende diyordum arabada hız yapmam diye. Symbol 1.5 90 HP ile 200'ü gördüm zorlayarak. Linea 1.3 95 HP dizel ile 180'i zorladım. 2.5 tonluk VW Crafter 2.0 163 HP ile 180'i 190'ı zorladım (ki bu arada ortalama 3 metre yükseklikte arka tek teker ve rüzgarda çok güzel sağa sola gidebilen bir araba. Dolmuş diyebiliriz yani).

    Amaan ne olacak diye düşündüğün anda olay bitiyor ve gaza basıyosun ya da gazı açıyosun otomatik olarak. Ben motorla evden çıkarken ailemi düşünür öyle çıkarım daha dikkali olmaya özen gösteririm. Arabada olsa sinirden kudururum kavga derecesine gelirim ama motorda tüm kaporta sensin en ufak bir dokunuşta o kenarlardaki bariyerler varya giyotin görevi görür en kötü ikiye böler adamı.




  • Peki tesekkur ederim tecrubelerinizi aktardiginiz icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wingdragon kullanıcısına yanıt
    Senin madem A1 ehliyetin var. Al bir tane 125cc paşa paşa kullan km yap, tecrübe edin. İleri seviye eğitimlere katıl kendini geliştir. A ehliyetin masrafından şikayet edip R25 RC390 vs nasıl alacaksın ki zaten. Bunlar çok mu ucuz? yakıtı fazla kaskı montu ekipmanı derken zaten bir sürü masrafa gireceksin. Sonuç sıfır tecrübe ile alınan güçlü ağır ve çok yakıt tüketen şahane görünümlü bir motor. Artık bakışır durursunuz. A ehliyeti lazım olursa kaçıyor mu yine alman mümkün ilerde kendi paranı kendin kazanacak duruma gelirsin o zaman hesabını kitabını yaparsın. Yasalar saçmalık değil sizin gibilerin canını korumak için yapılıyor. 17 yaşında A2 ehliyeti alıp 1000RR R1 ler 600cc lerle kaç çocuk öldü haberin var mı? 250cc bile tecrübesiz için fazla bunda ölüm riski daha az ama zannetme ki kaza yapmıyorlar, kimbilir kaç kişi de 250cc ile kaza yapıp ciddi yaralanma ile atlatmıştır bu kazaları. Gençliğinin baharında sırf acele karar verdiği için motosiklete tövbe eden sayısını da bilemeyiz. Ne gerek var takıl öyle ufak ufak yaşın büyüyünce kendi işin gücün olunca daha keyifli olur emin olabilirsin.




  • Hocam haklisiniz ama 125 liklerinde fiyatlari oyle yzf r125 desek 19 bin tl ben 17 bine rc390 alirim 2. El daha mantikli tabi bu sadece maddi açisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R25 ide boşver r25 alan kim varsa cevremde ufak da olsa kaza yapiyor parcalarida ucuz motor degil ayrica sen hata yapmasan da motorda surekli hata telafi etmek zorundasin. TRAFIK DE HATAYI BAŞKASI YAPAR BEDELINI SEN ÖDERSİN. O motorlarla baskasinin hatasini telafi edebilicek misin ? Bisiklet gibi ybr125 i kontrol etmekle r6 yi kontrol etmek bir mi olucak bunlarida dusun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbetki onlarıda düşünüyorum ancak şöyle bir durumda var 125lik ybr ile ana yola çıksam sıkıştırmalardan vs kaçabilmem imkansız bu taraflarıda var olayın bu şekilde kaçamayıp ölende çok insan var.
  • Sıkıntı olmaz bende a1 var panigale 1299 sürüyorum
  • Ahahahaha 390 ne lan bende hayabusa var ezik neden hayabusa almıyorsun korkak mısın yoksa fakir mi? Hahahahaha korkak fakir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.