Şimdi Ara

A.Ü. vs Hacettepe Biyoloji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

A.Ü. vs Hacettepe Biyoloji

(En Son Oy Tarihi: 9.7.2023)
Giriş

• ankara fen fakültesi genel olarak iyi köklü. bilim olimpiyatında dersimize giren çok hoca vardı ankara biyolojiden. hü biyo hakkında çok bişi bilmiyom ama yanlış yönlendirmeyeyim. bu arada nick entry uyumu ilginç hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet Tuzcu -- 6 Temmuz 2023; 20:37:30 >
  • Ahmet Tuzcu kullanıcısına yanıt

farkındayım :D Benim hedeflerim biraz farklı öyle söylim :)

• bioinformatics kaymak istiyorsan. Yazilim agirlikli bir yere kayman daha rahat olur. computational biologynin belli alanlari icin optimal bir secenek olabilir gerci biyoloji ya da mbg. Bir ara ben de bu alana kaymak istiyordum sonra alan degistirdim. Guzel ve gelecegi olan alanlardir

• Uyazaaa U kullanıcısına yanıt

Şöyle söylim hocam hali hazırda zaten bilgisayar diplomam olacak. Zaten bilgisayar mühendisliği müfredatının tamamı internette var bildiğiniz üzere. İyi kurs yerleri vs. var (Türkiye'deki kezbanbilişim uyduruk sertifika programlarından bahsetmiyorum) Yazılım tecrübem de var bir noktada. Dediğiniz gibi Biyoenformatik ya da Hesaplamalı Biyoloji üzerinde çalışabilirim. Aslına bakarsak amacım şu; canlılar üzerinde araştırma yapmayı kolaylaştıracak veya onların verilerini iyi bir şekilde analiz etmeye yarayacak ürünler (yazılım veya cihaz) gibi şeyler geliştirmek. Örn: yapay zeka teknolojisi ve ml ile çalışan 3d modelleme vs vs. Belki yazılımla ilgili bir bölümde de yan dal yapabilirim. Akademik kariyer düşünüyorum.

• hacettepe tıpta çok iyi zaten üniversite genel olarak tıbbın ekmeğini yiyor ankettede de herkes onu seçmiş neredeyse ama ben aü tavsiye ediyorum çünkü hem çok köklü bir geçmişi var hem de kampüsü çok iyi bir yerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • damakcatlatan kullanıcısına yanıt

Beni de o düşündürüyor zaten hocam. :))) Tandoğan kampüsünü ben de çok seviyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de senle aşağı yukarı aynı yolu izlemeyeli düşünüyorum. Hacettepe ve ankara odtü ve iü ye çoook teorik kalıyor gibime geliyor. İü ve odtü de fizik 1 2 calculsu 1 ve 2 veriliyor mesela. Ayrıca copmuter 1 2 de veriliyor ilk senelerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öğünen. -- 7 Temmuz 2023; 14:31:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öğünen. kullanıcısına yanıt

Diğer konudaki yorumunuzu da okudum hocam. Şimdi şöyle İstanbul maalesef ekonomik şartlar el vermiyor bi de şehir olarak sevmiyorum. Ankara güzel ve yakın. ODTÜ şu an puanı 1 senede yapabileceğime göre çok yukarıda maalesef yoksa ben de ODTÜ isterdim. O yüzden en iyi iki seçeneğim Ankara ve Hacettepe.

• Odtü ye yatay geçiş yapmayı düşünüyorum ben yüksek ortalama yapıp. Ben biraz daha moleküler biyoloji alanında ilerlemek istiyorum. İü son sene küme sistemi de var biraz dhaa alana yönelik. Bu ankara ve hacettepe iü gibi anlatsa güzel reklamını yapsa da öğrensek bir şeyleri. Ht ile aü arasında kalıyorum hep ama şu an iü biraz önde gözüküyor.

• Ankara Üniversitesi'ne gitmek gibi bir hataya düşme. Çok saçma bir kıyaslama.

Düzenleme: köklü geçmiş, güzel kampüs yorumları gelmiş. Geçmiş köklü olsa da dalları bir elmayı tutamayacak kadar güçsüz olduğunda bir anlamı kalmıyor. İktidarın yandaşlara maaş bağladığı kuruma dönüştü. Buna ek olarak bir yerin köklü olmasını sağlayan şey gelenekleridir, maalesef şenlik olsun, etkinlikler olsun tamamı birilerinin kontrolünde ilerliyor ve yasaklanıyor, bu konuda Mülkiye'yi inceleyebilirsiniz. Dilekçe kullanma hakkınız yok. Topluluklar eğer rektörlüğü övmüyorsa, belli bir siyasi partinin yandaşlarına destek vermiyorsa bir otobüs dahi isteyemezsiniz. Staj işi için bile 30 gün öncesinden belge getirme zorunluluğu var, ne kadar rezil bir sistem olduğunu başlayınca anlarsın. Öğrenci işleri olsun, güvenlik olsun liyakatsizlikleri anlatmama gerek yok.

Güzel kampüs konusunda çok net cevap vereyim. Günün birinde Tandoğan kampüste otururken ertesi gün bölümünü gölbaşının bir dağına taşıdıkları haberini alırsan şaşırmak üzülmek yok. Bir de güvenlikler tarafından taciz edilircesine izlenmeyi de göze almalısın.

Kampüse girme yasakları konusuna girmeme gerek yok.

Hayvan severlerin topluluğundan korkan rektörlük yüzünden kampüslerde ısırılan öğrencilerden bahsetmeme gerek yok.

Üniversitenin kendi öğrencilerine üyesi olduğu partiye göre tölerans gösterdiğini anlatmama gerek yok. Ha bunu testte edebilirsin. Elinde bir kamera okulda bir anını videoya almaya çalış, başında 2 güvenliği gör. Ama bir başkası bunları yapıp para kazanırken ona ses etmediklerini gör.

Hataya düşme. Üniversiteler yerine bir iki gün menzil tarikatini araştır. Daha çok şey anlatılır da işte can güvenliği...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolog2010 -- 7 Temmuz 2023; 14:47:6 >

• psikolog2010 kullanıcısına yanıt

Ankara üniversitesinde mi okuyorsunuz

hocam nere böyle değil ki. iü daha beter taşra ünileri daha da beter

• biyoloji çap/yandal ile matematik ,istatistik okuduktan sonra yüksek lisansı biyoinformatik yapmak daha mantıklı olur.

• biyoloji hocamız hacettepe biyoloji mezunu. kendisi de gayet çok yönlü kendini geliştirmiş okul sayesinde yurtdisi imkanlarina ulasabilmis birisi. bölüm iyiymis ve yurt disi imkanı fazlaymis anlayacaginiz. tabii öğrencinin kendini gelistirmesine de bağlı.

• Ben sadece söylemekle yükümlüyüm. Çünkü gelecekte memnuniyetsizlik duyduğunda, keşke önceden bilseydim dediğin şeyler olduğunda vicdani yükümlülük hissederdim. Evet taşra ünileri daha beter olabilir ancak en iyi ayırt "öğrenci profilindedir". Öğrenci profili bakımından da ankara üniversitesi çok geride.

• Hacettepenin puanı daha yüksek. Hangisi iyi bilmiyorum. Ama genel bölüm okul imkanlarını araştırmak lazım. Ayrıca yönelmek istediğin alan için lisanstan çalışmaya başlamak akademik kariyer için avantaj olur. Ben olsam hocaların profillerine bakarım bu yüzden. Ve okurken ilgi alanıma giren hocalarla çalışmaya çalışırım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

acaba hayatında kaç tane ankara üniversiteli gördün

• menzilcisin herhalde ya da ankara üniversitesinin yarışmalar için çıkacak projelerde öncelik verdiği iktidar partisi üyesi?

yoo bizzat ankara üniversiteliyim.ayrıca bahsettiğiniz sorunların olmadığı üniversite yok şu anda peki ya siz necisiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.