Şimdi Ara

**A-T-İ-K-E-R** OTOGAZ SİSTEMLERİ DESTEK PLATFORMU-CANDAN MÜHENDİSLİK (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.511
Cevap
54
Favori
195.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler aracım 1.2 16v albea 2004 model lpg taktırmak istiyorum manisada yaşıyorum burada 2 tana atiker bayisi var onlardan birine taktırmak istiyorum her zaman usta iyi olmalı diyolar nasıldır buradaki ustalar. Birde aracıma lpg uyumu nasıl olur? Albealarda sorun yaşanıyor mu?
  • aracınıza atiker iyi bir tercih, fıat grubunda bizde direk atikeri tafsiye ediyoruz.servis seçimi konusunu siz tespin etmelisiniz hangi servis size daha kaliteli gelirse onu tercih edin bence.şimdiden kazançlı sürüşler.
    quote:

Orijinalden alıntı: 0_IceMaN_0

İyi günler aracım 1.2 16v albea 2004 model lpg taktırmak istiyorum manisada yaşıyorum burada 2 tana atiker bayisi var onlardan birine taktırmak istiyorum her zaman usta iyi olmalı diyolar nasıldır buradaki ustalar. Birde aracıma lpg uyumu nasıl olur? Albealarda sorun yaşanıyor mu?
  • selam
    2002 ford focus marka arabama temmuz ayında atiker lpg taktırdım. İlk aylarda hiçbir sorun yokken son bir aydan beri arabam titremeye başladı. bu titremeyi araç benzinde çalışırken yapmıyor.
    özellikle ikinci vitesle giderken trafik sıkışıklığında arabamın hızını yavaşlattığım zaman (yani devir düştüğünde) tekrar gaza basıp hızı arttırmak istediğimde arabam çok titriyor ve arabam resmen sallanıyor. Bu eskiden yoktu yeni yeni olmaya başladı
    sizce neden oluyordur acaba?
  • Merhaba.

Aracımda ara ara daha soğrusu ısındıktan sonra oluşan çalışmama problemi bu ara yapmıyor. Fakat başka bir sorunum ortaya çıktı. Aracı benzine geçiremiyorum. Araç içerisinde ki düğmeden benzin konumuna bastığımda ne led yanıyor nede aracı çalıştırabiliyorum. Fakat gaz konumuna aldığımda araç sorunsuz olarak çalışıyor. Belki led arızalıdır diye düşündüm ama pompalama yapmama rağmen maalesef benzine geçiremedim. Araç içerisinde ki aleti yerinden söktüğümde orta bacakta hafif siyahlaşma olduğunu gördüm. Zaten bu alet (Adı artık herneyse) bir süredir ısınma yapıyordu. Arızalı parçanın bu alet olduğunu düşünmekteyim. Bu parçanın ortalama fiyatı konusunda bilgi almam mümkün mü?
  • merhabalar yılmaz bey benim aracımda atiker fast sistem var ilk taktırdığımda bir sorun yoktu daha sonraları araba sabahları benzinde titreyerek gitmeye başladı servise götürdüm benzinle alakalı dediler daha sonra atikerle görüştüm ve servis nozulları değiştirdi 1.8 di 1.5 yaptılar ozamanlarda bir sorun yoktu ama şimdide araba soğukken gazı bıraktığımda devir 0 a iniyor ara sırada stop ediyor ama her zaman değil hararet göstergesi yükselmeye başladığında ise her şey normale dönüyor acaba yine problem gazla alakalı olabilirmi yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
  • 2000 model seat cordoba aracıma 1,5 ay önce atiker taktırdım.Lpg tankı 32 litre alıyor.Şikayetim şu ilk kullanmaya başladığımda 1 depo ile 336 km, ikinci depo ile 309 km, üçüncü depo ile 290km yol yaptım. 2 defa tüpü taktırdığım ustaya ayar yaptırdım.Ama şu anda bile 20 tl lpg ile en fazla (uzun yolda) 75 km yol yapabiliyorum.Sorun arabamdamı lpg sistemindemi bendemi??Bu haline bakılırsa benzin dahamı avantajlıydı acaba??
  • Yılmaz Bey,

benim aracın montaj resimlerini ekliyorum. Arabamda çözülemeyen bir stop etme problemi var. Boğaz kelebeğini filan temizletmemi söylediler temizlettim ama hala devam ediyor. Benzin de stop etmiyor. Bu enjektör hortumlarının uzun olmasından kaynaklanabilir deniyor. Enjektör hortumları yaklaşık 30 cm gibi. Fotoğraflardan da görürsünüz? Bu montaj şekli doğru mu acaba? Enjektör hortumları çok uzun değil mi? Kısaltılması gerekir mi? (Araç 2004 Laguna 1.6)

**A-T-İ-K-E-R** OTOGAZ SİSTEMLERİ DESTEK PLATFORMU-CANDAN MÜHENDİSLİK

teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: akifguzen

Merhaba.

Aracımda ara ara daha soğrusu ısındıktan sonra oluşan çalışmama problemi bu ara yapmıyor. Fakat başka bir sorunum ortaya çıktı. Aracı benzine geçiremiyorum. Araç içerisinde ki düğmeden benzin konumuna bastığımda ne led yanıyor nede aracı çalıştırabiliyorum. Fakat gaz konumuna aldığımda araç sorunsuz olarak çalışıyor. Belki led arızalıdır diye düşündüm ama pompalama yapmama rağmen maalesef benzine geçiremedim. Araç içerisinde ki aleti yerinden söktüğümde orta bacakta hafif siyahlaşma olduğunu gördüm. Zaten bu alet (Adı artık herneyse) bir süredir ısınma yapıyordu. Arızalı parçanın bu alet olduğunu düşünmekteyim. Bu parçanın ortalama fiyatı konusunda bilgi almam mümkün mü?

Bu sorunda çözüldü. Daha doğrusu kendim çözdüm sorunu mu. İstanbul/Bayrampaşa/Kartaltepe/50.Yıl Caddesi üzerinde ki Atiker bayisine götürdüm aracımı arızası için. Sağolsunlar hemen baktılar. Soket kablosunu kurcalarken benzin ışığı gidip gelmeye başladı. Temassızlık mı var diye sordum usta bir şey söylemedi. Kalktı ne yapalım dedi? Bende nesi var dedim. Düğme değişecek 50 lira dedi. Bende kalsın dedim. Ordan çıktım eve geldim kapının önünde soketi çıkarıp baktım. Soket uçlarından biri temassızlık yapıyormuş. Ufak bir tel parçası ile düzelttim ve aracım şuan sorunsuz olarak çalışıyor.

Anlıyacağınız sistemi sıfır taktırmaya kalksam şuan en fazla sanırım 500 TL civarıdır. Yetkili servis bir temassızlık için 50 TL fiyat çekiyor. Acaba daha büyük bir arıza olsa ne kadar fiyat çekerlerdi merak ediyorum. Sanırım büyük arızalarda sistemi komple söktürüp sıfırdan taktırmak gerekiyor. En azından sistem sıfırlanır üstüne üstlük bir de 2 yıl garantisi olur.

• Aracım 2000 madel renault 19 Europa RNE, Fast sıralı sistem takılı cuma günü Sefaköyden gazı fulledim ( Litre fiyatı 1.99 TL) ve Tekirdağ istikametine doğru otobandan giderken 117 km sonra tekrar fulledim 23 tl lik gaz aldı ( litre fiyatı 2.29 TL) aracı genelde 100-130 km arasında kullandım.

23 tl / 117 = 0.196 Tl/km de

Ustam acaba bu veriler bu araç için uygunmudur..
  • aracın buji ve buji kablosu kontrol edilmeli veya lpg ayarlarına bakılmalı.. geçmiş olsun
    quote:

Orijinalden alıntı: pinkfloyd1453

selam
    2002 ford focus marka arabama temmuz ayında atiker lpg taktırdım. İlk aylarda hiçbir sorun yokken son bir aydan beri arabam titremeye başladı. bu titremeyi araç benzinde çalışırken yapmıyor.
    özellikle ikinci vitesle giderken trafik sıkışıklığında arabamın hızını yavaşlattığım zaman (yani devir düştüğünde) tekrar gaza basıp hızı arttırmak istediğimde arabam çok titriyor ve arabam resmen sallanıyor. Bu eskiden yoktu yeni yeni olmaya başladı
    sizce neden oluyordur acaba?
  • Kumanda bahsettiğiniz aparat , 30-40 tl arası fiyatı...
    quote:

Orijinalden alıntı: akifguzen

Merhaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: ___Murat___

Yılmaz Bey,

benim aracın montaj resimlerini ekliyorum. Arabamda çözülemeyen bir stop etme problemi var. Boğaz kelebeğini filan temizletmemi söylediler temizlettim ama hala devam ediyor. Benzin de stop etmiyor. Bu enjektör hortumlarının uzun olmasından kaynaklanabilir deniyor. Enjektör hortumları yaklaşık 30 cm gibi. Fotoğraflardan da görürsünüz? Bu montaj şekli doğru mu acaba? Enjektör hortumları çok uzun değil mi? Kısaltılması gerekir mi? (Araç 2004 Laguna 1.6)

teşekkürler.

murat beyin sorununun aynısı bende de var. yani cut-off dan dönüşte stop etme sorunu. bu soruna öneride bulunabilirmisiniz?

• Öncelikle Merhaba... benim 2002 model 1.6 focus ghia sedan otomatik vites aracımda atiker marka tüp var. Aracı alalı 2 ay oldu. Lpg si daha önce takıldığı için montajının nerede yapıldığını bilmiyorum ancak aracın fazla yaktığını düşünüyorum o yüzden size danışmak istedim. Araç şuan şehir içi 0.21-0.23, şehirler arası 0.19-0.20 kuruş yakıyor. Aracımın bakımlarını yaptırdıktan sonra şehir içi 23 kuruştan 21 kuruşa düştü ancak iki gün önce babam ankaradan istanbula gitti. 430 km de 90 tl yakmış. Şanzuman yağını, motor yağını ve balatalarını yeni değiştirdim. Ayrıca motor arıza lambası da yanıyor....
  • sorun aracın bünyesindede olabilir nozul çapı yada ayarlarıda olabilir , bakmak lazım.
    quote:

Orijinalden alıntı: yldzyalcin

merhabalar yılmaz bey benim aracımda atiker fast sistem var ilk taktırdığımda bir sorun yoktu daha sonraları araba sabahları benzinde titreyerek gitmeye başladı servise götürdüm benzinle alakalı dediler daha sonra atikerle görüştüm ve servis nozulları değiştirdi 1.8 di 1.5 yaptılar ozamanlarda bir sorun yoktu ama şimdide araba soğukken gazı bıraktığımda devir 0 a iniyor ara sırada stop ediyor ama her zaman değil hararet göstergesi yükselmeye başladığında ise her şey normale dönüyor acaba yine problem gazla alakalı olabilirmi yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
  • hangi ildesiniz aracınıza bakalım yada yönlendirelim , endişe etmeyin sorun çözülcektir atiker özellikle yakıt konusunda çok başarılı bir ürün tabii dogru servis tercih edildi ise..
    quote:

Orijinalden alıntı: pythgrs27

2000 model seat cordoba aracıma 1,5 ay önce atiker taktırdım.Lpg tankı 32 litre alıyor.Şikayetim şu ilk kullanmaya başladığımda 1 depo ile 336 km, ikinci depo ile 309 km, üçüncü depo ile 290km yol yaptım. 2 defa tüpü taktırdığım ustaya ayar yaptırdım.Ama şu anda bile 20 tl lpg ile en fazla (uzun yolda) 75 km yol yapabiliyorum.Sorun arabamdamı lpg sistemindemi bendemi??Bu haline bakılırsa benzin dahamı avantajlıydı acaba??
  • 1- MONTAJ DOGRU AMA MESAFE UZUN (ATİKER İÇİN 30CM UZUN) AŞAGIYA İNDİRİLEBİLİR.
    2-ENJEKTÖR DEGİŞMELİ (TECRÜBEMLE SÖYLÜYORUM)
    3- BU ARAÇTA STOP ETMENİN YANINDA PEDALA GEÇ TEPKİ VERME VE TİTREYEREK KALKMA SORUNU OLUR.
    SİZ DEDİKLERİMİ YAPIN SONUCU BURADAN PAYLAŞIN LÜTFEN.GEREKİRSE TELEFOONLADA BİLGİ VEREBİLİRİZ..www.otogaztr.com
    quote:

Orijinalden alıntı: ___Murat___

Yılmaz Bey,

teşekkürler.

• TEŞEKKÜR EDERİM YILMAZ BEY SERVİSİN YOLUNU TUTAYIM BEN O ZAMAN
    quote:

Orijinalden alıntı: candan mühendislik

sorun aracın bünyesindede olabilir nozul çapı yada ayarlarıda olabilir , bakmak lazım.
    quote:

Orijinalden alıntı: yldzyalcin

merhabalar yılmaz bey benim aracımda atiker fast sistem var ilk taktırdığımda bir sorun yoktu daha sonraları araba sabahları benzinde titreyerek gitmeye başladı servise götürdüm benzinle alakalı dediler daha sonra atikerle görüştüm ve servis nozulları değiştirdi 1.8 di 1.5 yaptılar ozamanlarda bir sorun yoktu ama şimdide araba soğukken gazı bıraktığımda devir 0 a iniyor ara sırada stop ediyor ama her zaman değil hararet göstergesi yükselmeye başladığında ise her şey normale dönüyor acaba yine problem gazla alakalı olabilirmi yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pythgrs27 -- 16 Mart 2011; 9:46:12 >
  • Orijinalden alıntı: candan mühendislik

hangi ildesiniz aracınıza bakalım yada yönlendirelim , endişe etmeyin sorun çözülcektir atiker özellikle yakıt konusunda çok başarılı bir ürün tabii dogru servis tercih edildi ise..
    Orijinalden alıntı: pythgrs27

2000 model seat cordoba aracıma 1,5 ay önce atiker taktırdım.Lpg tankı 32 litre alıyor.Şikayetim şu ilk kullanmaya başladığımda 1 depo ile 336 km, ikinci depo ile 309 km, üçüncü depo ile 290km yol yaptım. 2 defa tüpü taktırdığım ustaya ayar yaptırdım.Ama şu anda bile 20 tl lpg ile en fazla (uzun yolda) 75 km yol yapabiliyorum.Sorun arabamdamı lpg sistemindemi bendemi??Bu haline bakılırsa benzin dahamı avantajlıydı acaba??

LPG'yi Samsunda yetkili servisin personellerince monte ettirdim. İlk etapda ışıklarda ve vites değiştirmelerde rölanti sorunu vardı araç stop ediyordu güya o sorun halledildi ama bu seferde çok yakmaya başladı

• yakıt normal gibi...
    quote:

Orijinalden alıntı: sungur59

Aracım 2000 madel renault 19 Europa RNE, Fast sıralı sistem takılı cuma günü Sefaköyden gazı fulledim ( Litre fiyatı 1.99 TL) ve Tekirdağ istikametine doğru otobandan giderken 117 km sonra tekrar fulledim 23 tl lik gaz aldı ( litre fiyatı 2.29 TL) aracı genelde 100-130 km arasında kullandım.

23 tl / 117 = 0.196 Tl/km de

Ustam acaba bu veriler bu araç için uygunmudur..
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.