Şimdi Ara

_A_T_İ_K_E_R_ (242. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.888
Cevap
12
Favori
224.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 240241242243244
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ramudi

98 model Polo sporline 1.6 otomatik arabama bir ay önce Eskişehirde atikeri taktırdım. takıldıktan araçın titremesi ve kalkarken durması nedeniyle tekrar ayar yaptırdım ve bir daha bu sorunla karşılaşmadım. Ama LPGnin litresi 1,42 tl iken kilometrede şehir içi 32 kuruş yaktım. Usta hava soğuk oluğu için normal dedi benzinle 37 kuruş yakan araçla 5 kuruşluk tasarruf yaptım, hayal kırıklığına uğradım. Bu konuda bilgisi olan varsa görüşlerini bekliyorum.

Merhaba;
    Benzinin 37 krş yaktığı araç 32 krş lpg yakıyorsa normal değil eğer değerler böyle olsaydı otogaz montajı yapılmazdı. 2 olasılık var ya benzini doğru hesaplayamadınız yada lpg yi doğru hesaplayamadınız. ançak lpg biraz fazla yakıyor ayar gerekli
  • 2009 yılında Peugeot 207 aracıma atiker sıralı sistem taktırdım . Şu ana kadar aracımda lpg ile ilgili en ufak bir sorun yaşamadım . 10 gün önce aracı bakıma götürdüm . Araç bakımdan çıktıktan sonra , kalkışlarda ve duruşlarda , lpgden düşüyor ve dııtttt diye sürekli bir ses geliyor . Ancak düğmeye basınca ses kesiliyor ve gaza geçiyor . Eskiden lpg den attığı oluyordu fakat ışıp yanıp sönüyordu 5 10 ayda 1 kez oluyordu . Fakat bu bütün ışılar sönüyor ve sürekli ses çıkıyor ve daha sık başıma geliyor .

Bakımı yapan ustaya geri götürdüm o çözemedi sorunu , lpg yi taktırdığım yere götürdüm enjektör bozulmuş dedi değiştirdi , yine düzelmedi sorun . Atikerin yerine götürüp test cihazına sokmuş arabayı , oradan ateşleme bobini arızalı çıkmış .

Tecrubeli arkadaşlar varsa sormak istiyorum . Zaten boşu boşuna enjektörünü değiştirdik arabanın birde tekrar para verip boş yere ateşleme bobinini değiştirmeyelim .

Lütfen yardım edin .

• quote:

Orijinalden alıntı: irresistible86

2009 yılında Peugeot 207 aracıma atiker sıralı sistem taktırdım . Şu ana kadar aracımda lpg ile ilgili en ufak bir sorun yaşamadım . 10 gün önce aracı bakıma götürdüm . Araç bakımdan çıktıktan sonra , kalkışlarda ve duruşlarda , lpgden düşüyor ve dııtttt diye sürekli bir ses geliyor . Ancak düğmeye basınca ses kesiliyor ve gaza geçiyor . Eskiden lpg den attığı oluyordu fakat ışıp yanıp sönüyordu 5 10 ayda 1 kez oluyordu . Fakat bu bütün ışılar sönüyor ve sürekli ses çıkıyor ve daha sık başıma geliyor .

Bakımı yapan ustaya geri götürdüm o çözemedi sorunu , lpg yi taktırdığım yere götürdüm enjektör bozulmuş dedi değiştirdi , yine düzelmedi sorun . Atikerin yerine götürüp test cihazına sokmuş arabayı , oradan ateşleme bobini arızalı çıkmış .

Tecrubeli arkadaşlar varsa sormak istiyorum . Zaten boşu boşuna enjektörünü değiştirdik arabanın birde tekrar para verip boş yere ateşleme bobinini değiştirmeyelim .

Lütfen yardım edin .

Araç lpg den benzine geçiyor geçişlerde silkeliyorsa bu bobin değildir.

Bobin tekletir,kalkışlarda pır pır ettirir ve stop ettirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ....ŞAFAK OTOGAZ....

quote:

Orijinalden alıntı: irresistible86

2009 yılında Peugeot 207 aracıma atiker sıralı sistem taktırdım . Şu ana kadar aracımda lpg ile ilgili en ufak bir sorun yaşamadım . 10 gün önce aracı bakıma götürdüm . Araç bakımdan çıktıktan sonra , kalkışlarda ve duruşlarda , lpgden düşüyor ve dııtttt diye sürekli bir ses geliyor . Ancak düğmeye basınca ses kesiliyor ve gaza geçiyor . Eskiden lpg den attığı oluyordu fakat ışıp yanıp sönüyordu 5 10 ayda 1 kez oluyordu . Fakat bu bütün ışılar sönüyor ve sürekli ses çıkıyor ve daha sık başıma geliyor .

Lütfen yardım edin .

Araç lpg den benzine geçiyor geçişlerde silkeliyorsa bu bobin değildir.

Bobin tekletir,kalkışlarda pır pır ettirir ve stop ettirir.

Ustam sorun birinci viteste aracıma gaz verdiğim anda oluyor . Geçişlerde silkelemede olmuyor . Lpg'de iken tam gaz veriyorum uzun bir biiip sesi , ben düğmesine basana kadar susmuyor . Araç seyir halindeyken bu sorun olmuyor . Sadece kalkışlarda oluyor . Fakat çok can sıkıcı bir durum .Şehir içi trafiğinde her kalkışta oluyor bu sorun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irresistible86 -- 5 Ocak 2012; 10:49:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ....ŞAFAK OTOGAZ....

quote:

Orijinalden alıntı: ramudi

98 model Polo sporline 1.6 otomatik arabama bir ay önce Eskişehirde atikeri taktırdım. takıldıktan araçın titremesi ve kalkarken durması nedeniyle tekrar ayar yaptırdım ve bir daha bu sorunla karşılaşmadım. Ama LPGnin litresi 1,42 tl iken kilometrede şehir içi 32 kuruş yaktım. Usta hava soğuk oluğu için normal dedi benzinle 37 kuruş yakan araçla 5 kuruşluk tasarruf yaptım, hayal kırıklığına uğradım. Bu konuda bilgisi olan varsa görüşlerini bekliyorum.

Merhaba;
    Benzinin 37 krş yaktığı araç 32 krş lpg yakıyorsa normal değil eğer değerler böyle olsaydı otogaz montajı yapılmazdı. 2 olasılık var ya benzini doğru hesaplayamadınız yada lpg yi doğru hesaplayamadınız. ançak lpg biraz fazla yakıyor ayar gerekli

26.5 kurus geneli şehir dısı yakan aracıma atiker taktırmayı düşünüyorum
    1.4 clio symbol 2009 model aracım

her gün 125 km yol yapıyorum gunde 7 tl tasarrufum var
    sizde mantıklı mı yaptığım?

• merhaba arkadaşlar
    aracım toyota corolla 1.6 xei sw
    atiker fast sıralısistem lpg takılı 2008 de taktırd

sıkıntı
    gazda soğuk havada yığılma yapıyor gaz yemiyor (karbürotörlü arabada sert boğulma yapar ya öle birşey)
    ara ar yapıyor neden olduğu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlar yardımlarını bekliyoruz
  • arkadaslar bugun opel astra 98 aracıma atiker marka lpg taktırdım arac kendılıgınden stop edıyor takan yere goturdum bılgısayara bagladı bıseyler yukledı bı deneme yaptık o sırada bırsey olmadı ama aksam 2 saat ıcınde 3-4 kere stop ettı yarın bıdaha gıdıcem ne yapcaz bız bu lpg ıle valla kafam cok bozuk tassarruf yapalım derken ısın ıcıne ettık galıba
    atiker taktırma konusunda görüşlerinizi bekliyorum.
  • merhaba arkadaslar aracım clio 2 hb 1.6 8v yaklaşık 4-5 ay önce atiker sıralı sistem lpg taktırdım aracım tamamen sorunsuz sekilde çalısıyor en çok şikayet edilen rolanti dengesizligi ve stop etme sorunlarını hiç yasamadım ancak kafamı kurcalayan bazı sorular var
    1-20 tl lik lpg ile 80-90 km civarı yol yapıyorum buna benzinle gittigim mesafe dahil sanki yakıt tüketimi fazla
    2-aracın gaza geçiş sıcaklıgı 40 derece buda zaten sabahları işyerime giderken 200 mt kala gaza geçmesi demek oluyor acaba bunu minumum sıcaklıga düsüttürsem bi zararı olurmu -5 derecede denemek icin bir iki defa direk lpg ile calıştırdım ve hiç bi sorun yasamadım
    görüslerinizi bekliyorum
  • merhaba arkadaşlar 2000 model 1.6 ies A/T aracıma 10 mart 2012 de atiker taktırdım.Şu an geişlerde sorun yok,devirde sorun yok henuz 20tl lık lpg ile 45km yol yaptım,beklıyorum ne zaman benzıne tamamen geecek dıye.Lakın ayarların pek ıyı yapıldıgnı dusunmuyorum safefast olması lazım kırmızı enjectorlerden takıldı ama durdugum zamanlarda çıt çıt dıye enjentor sesını duyuyorum.
    Ben kendım ayar yapmak ıstıyorum yazılım lazım ve nasıl ayar yapılacagıyla alakalı bır dokumana ıhtıyacım var.Kabloyu temın ettım
    bu enjectorler azda olsa ses yapıyormu arkadaşlar ayrıca deneyımlı arkadaşlar yazılım ve ayar konusunda yardımcı olabılırmı
    sımdıden teşekkurler

Orijinalden alıntı: social

merhaba arkadaşlar 2000 model 1.6 ies A/T aracıma 10 mart 2012 de atiker taktırdım.Şu an geişlerde sorun yok,devirde sorun yok henuz 20tl lık lpg ile 45km yol yaptım,beklıyorum ne zaman benzıne tamamen geecek dıye.Lakın ayarların pek ıyı yapıldıgnı dusunmuyorum safefast olması lazım kırmızı enjectorlerden takıldı ama durdugum zamanlarda çıt çıt dıye enjentor sesını duyuyorum.
    Ben kendım ayar yapmak ıstıyorum yazılım lazım ve nasıl ayar yapılacagıyla alakalı bır dokumana ıhtıyacım var.Kabloyu temın ettım
    bu enjectorler azda olsa ses yapıyormu arkadaşlar ayrıca deneyımlı arkadaşlar yazılım ve ayar konusunda yardımcı olabılırmı
    sımdıden teşekkurler

merhaba social bende bundan 2 ay kadar önce atiker fast sistem lpg dönüşümü yaptırdım. aracım 97 model opel astra 1.6 gls otomatik. 50 TL lpg ile şehir içi 180 km yol yaptım. senin yakıt tüketimin baya fazla. ayarla ilgili sorunun olabilir. kırmızı enjektörler bende de var ve dizel motor gibi çalışıyor. ama yolda giderken pek ses gelmiyor bu ses bence normal.

http://www.mscsi.net/destek/forumdisplay.php?f=23

yukarıdaki forumda belki aradığın cevapları bulabilirsin.

• Arkadaşlar aracımda atiker marka sıralı sistem var.. Kotağı kağattıktan sonra biip sesi bir kaç defa ötüyor. Bugün eski sahibine sordum lpg filtresi değişecek ondan ötüyor dedi... Nedir bu filtrenin kerameti?
    Araçtaki sıkıntı 2.000 - 2.500 devir aralığında silkeleme yapması, bu problemi çözebilmek için aynı model araç kullanıcılarından bazıları , 4. vitesde 80 km hızda seyir halinde iken kalibrasyon yaptırılması gerektiğinden bahsetmiş böyle bir çözüm üretiliyormu? Sizin daha öncesinde montajını yaptığınız aynı marka araçta buna benzer bir sıkıntı yaşadığınız oldumu?
    Tşk...
    gaza basmıyorum kompresorde inerken devir ibresi 2000-2500 arasında sureklı oynuyor sankı gaz pedalına
    basmamı istiyor gıbı davranıyor sanki boguluyor motor.Bu eger kablolar ters baglandıysa yapabılırmı.
    1-3-4-2 benzin ateşleme sırası olması lazım.LPG dekı baglantı nasıl olmalı acaba.Teşekkurler
    Birde Safe Fast sistemde AHC 3 ohm mi seçili olması gerekmektedir.
    Hortum uzunlugu sizce nasıl 13cm civarında sanırım ve enjectorlerın yatay durması problem yaratırmı yoksa terkar montaj yaptırmalımıyım

_A_T_İ_K_E_R_

_A_T_İ_K_E_R_

• quote:

Orijinalden alıntı: omrak
    merhaba social bende bundan 2 ay kadar önce atiker fast sistem lpg dönüşümü yaptırdım. aracım 97 model opel astra 1.6 gls otomatik. 50 TL lpg ile şehir içi 180 km yol yaptım. senin yakıt tüketimin baya fazla. ayarla ilgili sorunun olabilir. kırmızı enjektörler bende de var ve dizel motor gibi çalışıyor. ama yolda giderken pek ses gelmiyor bu ses bence normal.

http://www.mscsi.net/destek/forumdisplay.php?f=23

yukarıdaki forumda belki aradığın cevapları bulabilirsin.

merhaba 50tl ile 120km yaptım araç 40 krş yakıyor

• sayın social benim aracımdada atiker var 20 tl ile 70 km civarı yol yapıyorum clio hb 1.6 8v rxt lpg 2.49 dan almıştım. Biraz fazla yakıt tüketimin. Ancak sürüş,, hava sıcaklıgı, trafik durumu hepsi yakıt üzerindeki önemli etkenler bunları göz önünde bulundur

Orijinalden alıntı: social

Merhaba arkadaşlar 100km once Atiker SafeFast taktırdım
    Onden bakıyorum motora LPG enjectorlerını monıfolta 1-3-2-4 şeklinde montajlamışlar.
    Bır terslik varmı acaba,40krş yakıyor aracım.Birde aracım A/T,mesela 40km hızla yokuş aşagı iniyorum diyelim,
    gaza basmıyorum kompresorde inerken devir ibresi 2000-2500 arasında sureklı oynuyor sankı gaz pedalına
    basmamı istiyor gıbı davranıyor sanki boguluyor motor.Bu eger kablolar ters baglandıysa yapabılırmı.
    1-3-4-2 benzin ateşleme sırası olması lazım.LPG dekı baglantı nasıl olmalı acaba.Teşekkurler
    Birde Safe Fast sistemde AHC 3 ohm mi seçili olması gerekmektedir.
    Hortum uzunlugu sizce nasıl 13cm civarında sanırım ve enjectorlerın yatay durması problem yaratırmı yoksa terkar montaj yaptırmalımıyım

_A_T_İ_K_E_R_

_A_T_İ_K_E_R_

Arkadaşım benim anladığım kadarı ile benzin sıralaması nasılsa,lpg sıralamasıda öyle olmalı.Neden dersen mantıken enjektörlerden sırası ile benzin püskürtülürken,lpg enjektörleride aynı şekilde sırası ile püstürmesi gerekir.Yinede bağlantılarınızı bir konrol etsinler ve kalibrasyonunuzu yeniden gerekirse başka bir serviste yaptırın.Şuan için yakıtınız çok fazla.Enjektör memelerinizin çapıda uydunmu bu arada?

• s'a bende 1ay önce atiker taktırdım araç 1998 mazda 323 araç 250binde ilk gün biraz tekleme yaptı ama götürdüm ayarladılar 1000km falan oldu şuanda çok iyi uzun yolda 105tl gaz 570 km yaptı ayrıca montaj yapan yerde çok önemli ben gaziantepteyim ve atikerden ve servisten çok memnunum
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.