Şimdi Ara

_A_T_İ_K_E_R_ (244. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.888
Cevap
12
Favori
224.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aragorn01

quote:

Orijinalden alıntı: bilgeturk

quote:

2 sene önce eylülde taktırdım atiker lpg
    yalnız arkadaşlar aracımı sabah akşam farketmez ilk çalıştırıyorum araba benzinde gaz yemiyor sonra hareket ediyorum dönüşlerde debriyaja basınca aracın rolantisi düşüyor araba stop ediyor yokuş yukarı gideceğim zaman çekmiyor sonra lpg ye geçtiğinde hiçbir sorun kalmıyor arada tek tük yine rölanti düşüp stop etme oluyor neyse gittim tamircinin biri benzin pompası veya geri dönüşüm hortumu değişebilir dedi başka bir tamircide benzin pompasında sorun yok dedi basınç normal dedi

lpg ye baktırdım bilgisayarda nox mu ne idi düşük çıktı çıkarıp genişlettiler yine düşük ama normale yakın idi birkaç gün bitti yine sorun başladı arabaya würth ehjeksiyon temizleyici koyup benzinde bindim hiç sorun yok canavar maşallah ama ne zaman lpg yi açıyorum lpg ye geçene kadar araba çekmiyor yığılıyor biraz araştırma yaptım lpg ecusu arızalı diye bir sonuca ulaştım başına gelmiş ve çözüm bulmuş arkadaşlardan ricam bilgi verebilirmisiniz

aynı sorunu kış boyunca 3 ay bende yasadım. her haftasonu sanayiye gitgel yapmaktan bıktım usanmıştım. hatta arabayı bile satmayı düsünürken 3 ay sonunda sorun bulundu. enjektörden motora giren bir yerinden hava emişi yapıyormuş. oraya kırmızı bir ilaç sürüldü. sorun düzeldi. ama sanırım lpg filtresini de değiştirmiştim o zaman. onunda etkisi oldu. tabi bu hatayı bulana kadar enjektör de değişmişti.

lpg filtresini 3 ay önce değiştirtmiştim ordan sorun çıkaracağını pek düşünmüyorum peki siz sadece benzinle binerken arabanıza yine sorun varmıydı acaba

benzinle binerken hiçbir problem yoktu sadece gazda vardı sizinki gibi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

2 sene önce eylülde taktırdım atiker lpg
    yalnız arkadaşlar aracımı sabah akşam farketmez ilk çalıştırıyorum araba benzinde gaz yemiyor sonra hareket ediyorum dönüşlerde debriyaja basınca aracın rolantisi düşüyor araba stop ediyor yokuş yukarı gideceğim zaman çekmiyor sonra lpg ye geçtiğinde hiçbir sorun kalmıyor arada tek tük yine rölanti düşüp stop etme oluyor neyse gittim tamircinin biri benzin pompası veya geri dönüşüm hortumu değişebilir dedi başka bir tamircide benzin pompasında sorun yok dedi basınç normal dedi

lpg ye baktırdım bilgisayarda nox mu ne idi düşük çıktı çıkarıp genişlettiler yine düşük ama normale yakın idi birkaç gün bitti yine sorun başladı arabaya würth ehjeksiyon temizleyici koyup benzinde bindim hiç sorun yok canavar maşallah ama ne zaman lpg yi açıyorum lpg ye geçene kadar araba çekmiyor yığılıyor biraz araştırma yaptım lpg ecusu arızalı diye bir sonuca ulaştım başına gelmiş ve çözüm bulmuş arkadaşlardan ricam bilgi verebilirmisiniz

aynı sorunu kış boyunca 3 ay bende yasadım. her haftasonu sanayiye gitgel yapmaktan bıktım usanmıştım. hatta arabayı bile satmayı düsünürken 3 ay sonunda sorun bulundu. enjektörden motora giren bir yerinden hava emişi yapıyormuş. oraya kırmızı bir ilaç sürüldü. sorun düzeldi. ama sanırım lpg filtresini de değiştirmiştim o zaman. onunda etkisi oldu. tabi bu hatayı bulana kadar enjektör de değişmişti.

lpg filtresini 3 ay önce değiştirtmiştim ordan sorun çıkaracağını pek düşünmüyorum peki siz sadece benzinle binerken arabanıza yine sorun varmıydı acaba

benzinle binerken hiçbir problem yoktu sadece gazda vardı sizinki gibi.

ne yazık ki benim sorunum lpg açıkken geçişte benzinde iken sıkıntılı olması teşekkür ederim cevabınız için

• Arkadaşlar bende bu günlerde Atiker Taktırmayı düşünüyorum.Araç 2000 Model Brava 1.6 16v 75 HP,Malatay da Mert otogaz yetkili firma olarak biliyorum.Konuştum 10 ay taksitli fiyatı 900 TL.Arabam şuan 0,35 TL felan yakıyor.LGP ye geçince bu rakam 0,20-0,25 kuruşa düşer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: efraim1982

Arkadaşlar bende bu günlerde Atiker Taktırmayı düşünüyorum.Araç 2000 Model Brava 1.6 16v 75 HP,Malatay da Mert otogaz yetkili firma olarak biliyorum.Konuştum 10 ay taksitli fiyatı 900 TL.Arabam şuan 0,35 TL felan yakıyor.LGP ye geçince bu rakam 0,20-0,25 kuruşa düşer mi?

Merhaba ;

Hesabınızı şöyle yapın Benzin yakıtı kaç litre ise %20 fazla lpg tüketir.

Örnek;
    benzin 10lt10*475=475KRŞ
    lpg 12lt12*270=324KRŞ

475-324=151 KRŞ tasarruf.

Yakıtını araçanızın yakıtana göre değiştirerek hesaplayınız.
  • Aracım 2011 wv polo 1.2 trd ort 0,35-0,40 krş yakıyor benzinde
    Aylık ortalama 500-600km yol yapıyorum
    Araç kullanım şeklim sakin
    Herkes 2 yaşında araca arabaya lpg takılmaz
    1,2 motora lpg takılmaz diye konuşuyor ama hiçbiri ne lpg kulanmış nede bu işin ustası
    Kullanandan yâda ustasına 3 sorum var cevaplarsanız sevinirim
    1)arcım lpg ile uyumlu çalışırmı?
    2) aracıma lpg taktırmak mantıklımı
    3) LPG İle Aylık 200tl benzin harcamam mı kaç tl düşer?
    Şimdiden teşekkürler

Orijinalden alıntı: adem39

Aracım 2011 wv polo 1.2 trd ort 0,35-0,40 krş yakıyor benzinde
    Aylık ortalama 500-600km yol yapıyorum
    Araç kullanım şeklim sakin
    Herkes 2 yaşında araca arabaya lpg takılmaz
    1,2 motora lpg takılmaz diye konuşuyor ama hiçbiri ne lpg kulanmış nede bu işin ustası
    Kullanandan yâda ustasına 3 sorum var cevaplarsanız sevinirim
    1)arcım lpg ile uyumlu çalışırmı?
    2) aracıma lpg taktırmak mantıklımı
    3) LPG İle Aylık 200tl benzin harcamam mı kaç tl düşer?
    Şimdiden teşekkürler

3. soruyu tam anlamamkla birlikte:
    1.LPG ile uyumlu çalışır
    2.LPG taktırmak her zaman mantıklı mıdır? Bilemiyorum ama tasarruf her zaman mantıklıdır. LPG dönüşümü ortalama 1000 tl . Kullanım yoğunluğuna bağlı olarak hesaplamak lazım, ne kadar zamanda bu parayı geri alacaksın ?
    3. 200 tl benzin yakıyorsan140-150 tl LPG yakarsın. Yani ayda 50-60 tl tasarrufun olur. LPG sistemi taktırma parasını ancak 20-24 ayda geri alırsın. Km.de 35-40 krş benzin yalıyorsan, km.de 25-30 krş LPG yakarsın.
    Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: semih2643

Konuyu hortlatalım bari, tarihi Voltran sistemimi değiştirip Atiker taktırmayı düşünüyorum. Aracım Marea sx 1.6. Ne dersiniz atikerciler bu konuda, değer mi?

Değer
  • Konu biraz eski fakat umarım takip eden vardır. Ben dün sehirdısından 2001 model otomatik 3.18 bmw i satın aldım. Aracı aldıgım sehirde tanıdıgımız ustaya gosterdik ve hicbir sorun cıkarmadı arac. Ufak tefek kaport masrafları dısında yuruyeni gayet temiz gorunuyordu aracın. Satıcı bizimle ilgilenirken arac surekli benzindeymis ve bizde günün yogunlugu ile gazı kontrol etmeyi unuttuk. Aracta atiker marka sıralı sistem var bu arada.

Neyse aracın satıs islemlerini falan gerceklestirdikten sonra aracı alıp direk benzinlige gittim deopları fulledim. Aracla 100 km kadar yokus assagı ve duz yolda seyahat ettim ve pek zorlamadım arabayı. Fakat yokus yukarı geldigimde arac birden güç kaybetmeye basladı.Zorladıkca iceri çiğ gaz kokusu geldi devir saati 3500 ü gecince koku baslıyodu onun dısında duz yolda falanda 110 ibreye kadar sıkıntı olmuyo 110dan sonra hafif titretiyordu arac keskin yokuslarda hızı 50 kmlere kadar dustu.sonra bi benzinlige cekip geri donmeyi dusunduk fakat ayar problemi olabilecegini dusunduk ve benzinde denemeye karar verdik. Aynı yokusta benzinde arac hic zorlanmadan 180 ibreyi goruyor en ufak bi sorun gozukmuyordu. Bizde cok fazla onemsemeden memlekete geldik ve ayar yaptırırz dedik.

Fakat bu sabah arabaya bindigimde daha cok sok oldum arac ne benzinde ne de gazda calısıyor mars alıyor fakat bi turlu calısmıyordu.. Sizce ne yapmalıyım neden kaynaklanıyor olabilir bu durum ?? :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Froxss -- 20 Ağustos 2013; 13:41:42 >

• Arkadaslar atiker gold obd2 enson cikarmis oldugu kite 1400 tl ye anlastim. Bu kitin enjektorleri farkliymis normal obd 2 fiyatida 1150 tl normal siralida 990 tl. Obd2 mi taksam daha performansli daha kaliteli gold obd2 mi taksam kararsiz kaldim YARDİMMMM. Birde arac muayne bitimine 2 yil var projeyi alsammi yoksa muayne bitimindemi alsam fatura ve projeyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Chevrolet aveo 1.2 8v 2006 model. Lpg de iken klimayı açtığımda kırmızı ışıkta duracağım zaman yada boşa aldığımda stop ediyor. 2009 yılında taktırmıştım. O zaman bir çözüm bulamamıştım. Bu sorunu yaşayıpta çözüm bulan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nech -- 13 Temmuz 2015; 18:55:35 >

İzmirde atiker konusunda detaylı bilgi alabileceğiniz
    abdullah bey 0532 132 72 72
    ayok aytaç bey0232 433 53 92
    ramazan usta saygılar
  • Merhaba 2012 opel corsa 1.4 twinport enjoy otomatik vites aracıma atiker taktırmak istiyorum. Performans ve yakıt tasarrufu konusunda nasıldır, aracıma uyum sağlarmı.? Normalde aracım Şiçi 100 km 8.5 trafikte ortalama 10 lt yakıyor. Benzin fiyatıda malum, o yüzden rahat rahat gezebilmek için lpg taktırmam şart.

Iphone 6 16 GB
  • hayırlı akşamlar
    2012 opel corsa 1.4 twinport enjoy otomatik vites
    aracınıza Atiker rahatlıkla taktırabilirsiniz hiç sorun yaşamazsınız
    önemli olan düzgün montaj yapılsın performans kaybı olmaz
    ortalama tasaruf %40 civarı olur detaylı bilgi için
    [email protected] 02165749733 0532 5791831

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çetinsayotogaz -- 14 Aralık 2015; 18:10:04 >

Orijinalden alıntı: çetinsayotogaz

hayırlı akşamlar
    2012 opel corsa 1.4 twinport enjoy otomatik vites
    aracınıza Atiker rahatlıkla taktırabilirsiniz hiç sorun yaşamazsınız
    önemli olan düzgün montaj yapılsın performans kaybı olmaz
    ortalama tasaruf %40 civarı olur detaylı bilgi için
    [email protected] 02165749733 0532 5791831

Teşekkür ederim değerlendireceğim

Iphone 6 16 GB
  • Çetinsayotogaz l volkswagen lTiguan TSİ l

Atiker l safe fast DI lpg montajımız

ekonominin güvenli adresi lpg montajının lideri

www.cetinsayotogaz.com [email protected]

• s.a hocam
    ailede renault clio var, 1.4 motor

atiker obd'li kit taktırmak istiyoruz yalnız hangisi önerirsiniz safefast ve microfast arasında ne fark var

teşekkürler

Propaganda öyIe bir sanattır ki, insan başkasının ayağına basarken kendisi “ah” der. "Bob Hope"
  • MERHABA
    Renault clio için microfast daha sağlıklı olur
    safefast obdıı li renalut grubunda olmaz
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.