Şimdi Ara

A-Sosyallik (Nasıl olunur & Nasıl kurtulunur)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
0
Favori
12.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forumda asosyal diye arattım bir sürü konu var kurtulmak isteyende var , asosyal olmak isteyende, bende biraz yazayım dedim. harbi harbi asosyalliğin dibine vurduğum aylar,yıllar oldu(2006-2010).

bu sene össye hazırlanmam sebebiyle bilgisayardan bir paçamı kurtardım. neredeyse 9 ay boyunca sadece birkaç saat bilgisayar kullanmışımdır. bu asosyalliğe aykırı bir şey fakat asosyalliğin hayatımı karartmasına izin veremem. neyse bu sene üniversiteyi kazandım şehir dışına gideceğim (şehir içi olsa ve evde kalsam olacakları siz tahmin edin ) artık diyorum bu bilgisayardan sıyrılmanın zamanı geldi de geçiyor. bende asosyallikten kurtulmaya karar verdim. çoğu asosyal arkadaşım üniye başlayınca kurtuldu (derslerden dolayı )

Giriş:
    asosyallik sadece bilgisayar bağımlısı olmak değildir k.çınız sıkışınca bilgisayarı bırakabilirsiniz bunun örnekleri üstte var. asosyallik insanın içine kapanmasıdır. diğer insanlar cafelere giderken, orada konuşurken sizin evde olmanızdır.millet kızlarla çıkarken sizin elinize bakmanızdır.millet kızlara neler yaptığını anlatırken , nerelere gittiğini söylerken sizin diğer köşede bilgisayar oyunları hakkında konuşmanızdır. ve en önemlisi asosyallik bir seçim değildir . sizin yıllarınızı heba etmenizdir (en azından yanan 4 senem öyleydi). asosyallik kızlarla ilişki kuramamak mıdır? - evet bir bakıma öyledir . neredeyse bütün asosyallerin sevgilisi yoktur. kızlarla mı uğraşıcam demeyin millet kızlarla çıkarken içiniz gidiyor biliyorum . asosyallik kişinin kendini beğenmemesidir. o kız benle çıkar mı? , bunların ortamına girebilir miyim? ,bende tip yok niye baksınlar ki? , bu kilodaki insana bakarlar mı? gibi ... arkadaşlar hiç sızlanmayın(yıllarınız boşa geçer), kendinizi kabullenin ve sorunun köküne inin. bende geçen sene 1.90 boy 126 kilo vardı. inat ettim şimdi 100 kiloyum (daha da yolu var)

Nasıl ?
    Nasıl a-sosyal olunur ? biraz yazayım olmak isteyen varsa olur.(zararlı içerik )

bilgisayar başında asosyallik:

ilk önce güzel bir bilgisayar koltuğunuz olsun. sandalyede filen sıkılırsınız kalkarsınız.
    masasınızda ihtiyaç duyduğunuz malzemeleri bulundurun. su,kurabiye,kraker vs. , birde peçete,mendil
    sonra sizi üzmeyecek , küfür ettirmeyecek bir bilgisayar sistemine sahip olun.
    ve en önemlisi online oyun oynamanız gerekli.(knight , ogame(eskidendi) vs.)
    ve online oyundan sıkıldığınızda, oynayacağınız offline oyunlar. bunun için oyun piyasasını takip edin. sınırsız internet ve sağlam bir torrent hesabı gerekli.
    müzik arşivi yapmayı unutmayın.canınız sıkılınca müzik dinlersiniz.
    tatillerde 18 saatten aşağı bilgisayar oynamazsanız asosyal olamazsınız.
    hafta içi ise eve girdiğiniz ve yatağa girdiğiniz zaman arasında bilgisayar başında olun.

sosyal yaşamda asosyallik:

okulda filen öyle çok gezinmeyin uyumayı tercih edin.
    insanlarla çok iletişim kurmayın.
    kızlarla göz-göze temastan sakının.
    okulda kavga filen olursa gitmeyin.
    beden derslerinde biraz spor yapın. kendinizi sosyal biri gibi hissedin, yada voleybol oynayan kızların maçlarına bakın
    okuldan çıkınca direk eve gidin.(yada playstation salonuna)
    çok güzel bir kız bulun ve her dönem sonu "çıkma teklifi" edicem diye kendinizi kandırın. VE SAKIN BU KİŞİYİ DİĞER ARKADAŞLARINIZA SÖYLEMEYİN SAKIN!!(ciddiyim)
    herhangi bir gün dışarıdaysanız çok geçmeden internet cafeye gidin.orası sizin sığınağınızdır
    ve kendinize asosyal bir arkadaş bulun. yoksa görüşlerinizi destekleyecek ve içinizi rahatlatacak kimse bulamazsınız. bunun için okulda online oyun oynayan kişilerle arkadaş olun.

------

Nasıl asosyallikten kurtulunur ? (yapmadığım&yapacağım şeyleri yazmıyorum konu balon olmasın diye)

arkadaşlar ilk önce bilgisayarı bırakmanız lazım. bir hafta filen dayanmaya çalışın (şiddetli asosyalliklerde) yada faceye, dh a filen bakmak için 1 saat zaman ayırın.
    bu aşamayı geçtikten sonra artık insanlarla konuşmaya başlayın ve bugün nereye gittiklerini sorun. yada ortamlarına kulak misafiri olun "bende geliyorum" deyin. (ben öyle yaptım. ilk bir kaç gün "sen evden çıkar mıydın?" tepkileriyle karşılaştım ama alıştılar. dışarıda muhabbetiniz olan insanları görünce selam verin. insanlardan kaçmayın. kimse sizi yemez. okulda dışarıda dolaşın. sizi bekleyen iyi insanlar her zaman vardır. espri yapın sevilen biri olun.

kız meselesine gelelim
    bu sene biraz kıpırdanmalar olsada ben çok bulaşmadım bu işlere yoksa harbiden üniversiteyi kazanamazdım. dersanede güzel bir kız vardı. sabahları dersaneye erken geliyordu. bende bir gün erken gelmiştim dayanamadım ve "merhaba" dedim. sonra biraz konuştum havadan sudan bir kaç hafta öyle gitti (haftasonları dersane haftada bir görebiliyorum cumartesi günü erken geliyordu, pazar kayıp) neyse işi biraz ilerleteyim dedim. konuşacaktım o gün , bir baktım sevgilisiyle gelmiş dersaneye dedim hay a. sonrada bir daha konuşmadım kızla.

sonuç (özet):
    asosyallikten kurtulunabilir arkadaşlar. sadece kendinizin bu durumunu kabullenmeyin yeterli.

bu kadar arkadaşlar biraz hayat hikayem birazda asosyallik hakkında size bilgi verdim okuduysanız teşekkürler okumadıysanız canınız sağolsun

• pc den kalkmam tatillerde ama asasolyeeel değilim

genelde dışardayım ama pc de olmak iyidir filen
  • Okunulası bir yazı olmuş abi eline sağlık .
  • ilk defa asosyallik hakkında olan bir konuyu okudum
  • quote:

Orijinalden alıntı: KRHTH

ilk defa asosyallik hakkında olan bir konuyu okudum

iyi yazmışım demek ki
    -----
    asosyallik iyi bir şey değildir. bende asosyal değildim zamanında gidip dışarıda basket oynayan evde cm 03-04 , fifa04 oynayan biriydim , kızlarla muhabbetim vardı. fakat ne olduysa 2005 yılında oldu. şehir dışındaki bir eve taşındık , ben kilo aldım , lise başladı , oyunlara sardım derken bir bakmışım asosyal oldum. şimdi bu durumu değiştirme fırsatım var ve değiştirebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 18 Eylül 2010; 4:35:24 >

• Orijinalden alıntı: K.Kahriman

herhangi bir gün dışarıdaysanız çok geçmeden internet cafeye gidin.orası sizin sığınağınızdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi $T3$ -- 18 Eylül 2010; 4:53:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gerçekten güzel şeyler inşallah bizde kurtuluruz

Boyle diyorsun ama mesela gezdin bugun yarında gezdin ama eve gelince yapacağın 2 şey var tv yada pc

Ben pc seçiyorum eee yine asosyel olduk :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ownl

Gerçekten güzel şeyler inşallah bizde kurtuluruz

Boyle diyorsun ama mesela gezdin bugun yarında gezdin ama eve gelince yapacağın 2 şey var tv yada pc

geziyorsan sorun yok. sürekli okul-ev , okul-int.cafe-ev biriysen sorun orada başlıyor. belli bir zaman sonra farkediyorsun ama geç oluyor.

gezme dediğim durumlar asosyallere yabancı olan cafe,park,sahil kenarı ortamları. belki öyle ortamları sevmeyebilirsiniz ama bilgisayar başında olmaktan iyidir.(şimdilik öyle düşünüyorum bakalım uyguladıktan sonra sonucu yazarım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 18 Eylül 2010; 5:28:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

Gerçekten güzel şeyler inşallah bizde kurtuluruz

geziyorsan sorun yok. sürekli okul-ev , okul-int.cafe-ev biriysen sorun orada başlıyor. belli bir zaman sonra farkediyorsun ama geç oluyor.

gezme dediğim durumlar asosyallere yabancı olan cafe,park,sahil kenarı ortamları. belki öyle ortamları sevmeyebilirsiniz ama bilgisayar başında olmaktan iyidir.

Hayır int kafe playstation vs gibi şeyler hiç haz etmem

Pek gezdiğim söylenemez Tasınmamdan sonra asosyal oldumda denebilir.

Suan sadece dısarda basket vs oynuyorum.O kadar yani

Tasınmadan oncede çok fazla bilgisayar oynardım ama çevrem genişti bi hayatım vardı şimdi sadece bilgisayarım ve ben

• Rahmetli NiceR arkadaşımızın klübü vardı
  • quote:

Hayır int kafe playstation vs gibi şeyler hiç haz etmem

Pek gezdiğim söylenemez Tasınmamdan sonra asosyal oldumda denebilir.

Suan sadece dısarda basket vs oynuyorum.O kadar yani

Tasınmadan oncede çok fazla bilgisayar oynardım ama çevrem genişti bi hayatım vardı şimdi sadece bilgisayarım ve ben

zaten her şey taşındıktan sonra başlıyor. birde taşındığınız yere bağlı. bizim taşındığımız yerin yakınında basket sahası var ama hep boş.sosyal ortam yok sıfır!. daha çok yeni evlenip şehirin stresinden kurtulan aileler var. tabi böyle bir ortamda 20 yaşında filen birisini bulamazsın. e ne yapacaksın, bilgisayar başına. önceden şehir merkezindeydim. aşağı ekmek almaya insem bile selam verecek arkadaşlarım vardı.

birde şu asosyallikten kurtulmanın yollarından biri geçmişi çok düşünmemek. hep "eskiden şu iyidi" , "ah şuraya dönebilsem" vs. cidden bir işe yaramıyor. sıfırdan başlamak lazım.paçayı sıyırdıysam bunları yaptığımdandır.

• hayır, asosyallik aynı zamanda bir seçimdir..
  • ilk önce güzel bir bilgisayar koltuğunuz olsun. sandalyede filen sıkılırsınız kalkarsınız.

masasınızda ihtiyaç duyduğunuz malzemeleri bulundurun. su,kurabiye,kraker vs. , birde peçete,mendil

sonra sizi üzmeyecek , küfür ettirmeyecek bir bilgisayar sistemine sahip olun.

ve en önemlisi online oyun oynamanız gerekli.(knight , ogame(eskidendi) vs.)
    (CoD2,4,5,MW2,HL2DM,KF)
    ve online oyundan sıkıldığınızda, oynayacağınız offline oyunlar. bunun için oyun piyasasını takip edin. sınırsız internet ve sağlam bir torrent hesabı gerekli.
    (ACII,Trine
    müzik arşivi yapmayı unutmayın.canınız sıkılınca müzik dinlersiniz.

tatillerde 18 saatten aşağı bilgisayar oynamazsanız asosyal olamazsınız.

hafta içi ise eve girdiğiniz ve yatağa girdiğiniz zaman arasında bilgisayar başında olun.

Son 13 yılımın özeti.Tebrikler.Ölmüşüm.

• @Burakc-

• ortamda kız yok napcaz
  • Bu yaz ayında gerek eğitimler almam gerekse dışarıdaki arkadaşlarımın beni değiştirmesinden dolayı bilgisayar başında biraz fazla kaldım. Şu değiştirmeyide biraz açıyım en iyisi değiştirmek derken kasteddiğim şu Alayı serseri ramazanda iftardan sonra sürekli bi kavga çıkartıyorlar hee bende onların yanında olurdum tabi şimdi onlar dalsa sen dalmasan olmaz mahalleden kendilerini illah ettirdiler biizm mah den birisi kapımda oturmayın flan diordu sürekli adam bi gün bi arkadaşı sopayla kovalamış o adamı en son gördüğümde hemen evimizin çaprazındaki hastaneye kafasından patlakla girdi biizmkilerden biri yapmış o olayda zaten bizden memnun olmayan mahhalleli ( bende memnunlar allaha şükür o olaylarda pencereden bakıyordum ) iyice sinirlendi. Akrabalarımdan herkes onlarla takılmamamı söylüyorlar Enişteminde bir oğlu vardı bende 2 yaş büyük onlarla aynı okula gitti dersleri bozuldu hocalara saygısızlıktan okuldan atıldı fln şuanda eniştem banada aynısının olmasından korkuyor bende o sebepten dolayı dışarıya fazla çıkmıyorum anlıyacağınız heee evde mutlumuyum KESİNLİKLE HAYIR bilgisayar bile insanın canını sıkıyor şahsen bilgisayarımda 2010 un en iyi oyunları yüklü ama neden bilemm sadece cs (Counter Strike) oynuyorum. Facebook a gelince en nefret ettiğim sitedir diyebilirm günümüz gençleri artık internette geçirdikleri zamanın %90 ını facebookta geçiriyor.(Bu arada böyle yazdım ama bende günde yarım saat facebooktayımdır ) Gelelim gezilere flan çoğu zaman kuzenlerimi bide bir iki kişiyi alıp dolaşırız en azında haftada 1 kez olur Sinemaya sık sık giderim yeni film leri kaçırmam bu olay birdi okul var tabi okulda sıranın bir köşesine oturmuş bişeylerle oyalana biri ASLA DEĞİLİMDİR. Tam aksine baya aktifimdir kızlarla flan konuşurum arkadaşlarda dışarda dolaşırız arasıra okul çıkışında arkadaşlarla takılırım ( Servisle Gidiyorum o yüzden Arasıra diyorum yoksa en sevdiğim şeydir okul çıkışı 4,5 kişi dolaşmak ) Şimdi ben Asosyal miyim yoksa Geçiçi olarak ve Mecburen Asosyal olmaya mahkum birimiyim allahtan okullar 1 gün sonra açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byabsnn -- 18 Eylül 2010; 11:20:58 >

• E ben bu dediklerini yapıyorum ama dışarı da çıkıyorum geziyorum bol bol sinemaya falan gidiyorum ne oldum şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rammstein

E ben bu dediklerini yapıyorum ama dışarı da çıkıyorum geziyorum bol bol sinemaya falan gidiyorum ne oldum şimdi

bsosyal

evet iğrenç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byabsnn

Bu yaz ayında gerek eğitimler almam gerekse dışarıdaki arkadaşlarımın beni değiştirmesinden dolayı bilgisayar başında biraz fazla kaldım. Şu değiştirmeyide biraz açıyım en iyisi değiştirmek derken kasteddiğim şu Alayı serseri ramazanda iftardan sonra sürekli bi kavga çıkartıyorlar hee bende onların yanında olurdum tabi şimdi onlar dalsa sen dalmasan olmaz mahalleden kendilerini illah ettirdiler biizm mah den birisi kapımda oturmayın flan diordu sürekli adam bi gün bi arkadaşı sopayla kovalamış o adamı en son gördüğümde hemen evimizin çaprazındaki hastaneye kafasından patlakla girdi biizmkilerden biri yapmış o olayda zaten bizden memnun olmayan mahhalleli ( bende memnunlar allaha şükür o olaylarda pencereden bakıyordum ) iyice sinirlendi. Akrabalarımdan herkes onlarla takılmamamı söylüyorlar Enişteminde bir oğlu vardı bende 2 yaş büyük onlarla aynı okula gitti dersleri bozuldu hocalara saygısızlıktan okuldan atıldı fln şuanda eniştem banada aynısının olmasından korkuyor bende o sebepten dolayı dışarıya fazla çıkmıyorum anlıyacağınız heee evde mutlumuyum KESİNLİKLE HAYIR bilgisayar bile insanın canını sıkıyor şahsen bilgisayarımda 2010 un en iyi oyunları yüklü ama neden bilemm sadece cs (Counter Strike) oynuyorum. Facebook a gelince en nefret ettiğim sitedir diyebilirm günümüz gençleri artık internette geçirdikleri zamanın %90 ını facebookta geçiriyor.(Bu arada böyle yazdım ama bende günde yarım saat facebooktayımdır ) Gelelim gezilere flan çoğu zaman kuzenlerimi bide bir iki kişiyi alıp dolaşırız en azında haftada 1 kez olur Sinemaya sık sık giderim yeni film leri kaçırmam bu olay birdi okul var tabi okulda sıranın bir köşesine oturmuş bişeylerle oyalana biri ASLA DEĞİLİMDİR. Tam aksine baya aktifimdir kızlarla flan konuşurum arkadaşlarda dışarda dolaşırız arasıra okul çıkışında arkadaşlarla takılırım ( Servisle Gidiyorum o yüzden Arasıra diyorum yoksa en sevdiğim şeydir okul çıkışı 4,5 kişi dolaşmak ) Şimdi ben Asosyal miyim yoksa Geçiçi olarak ve Mecburen Asosyal olmaya mahkum birimiyim allahtan okullar 1 gün sonra açılıyor.

okul açılsın düzelir

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.