Şimdi Ara

990xa-ud3 PWR-FAN çıkışı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, işlemci soğutucusuna ikinci fanı bağladıktan sonra kontrollü çıkış bulamadığım için aşağıda gösterdiğim PWR-FAN çıkışına taktım. Yeni eklediğim fan sürekli son hızın biraz üzerinde dönüyor. Normalde 1600RPM yi geçmemesi gerekirken şimdi sürekli 1750-1800 RPM ile dönüyor. Sizce bir sorun yaratır mı?

990xa-ud3 PWR-FAN çıkışı hakkında

3-pin olduğu için olabilir mi? Fanın 4. ucu açıkta kaldı sanırım ondan. CPU-fan yazan yerdeki 4. pinden tel çekip oraya uzatmam uygun olur mu acaba? Topraklama açısından.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 5 Mayıs 2013; 21:19:46 >

• Takip
  • diğer 4pin girişe yetişmiyor mu kablo? 3pin girişlerde fan hızına müdahale edilmiyor malesef..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuz42 -- 6 Mayıs 2013; 0:05:40 >
  • Hocam system fan çıkışı varsa oraya bağlayın derim. O çıkış sıcaklığa göre kontrol eder. PWR-Fan ise yanlış bilmiyorsam son hızda çeviriyor fanı.

Ekran kartım olsaydı kendi makinemde deneyip sonucu yazayım diyecektim ama kusura bakmayın P4'e kaldık onda varsa pwr-fan çıkışı bir deniyeyim. (hiç sanmıyorum bu dandik alette )
  • Peki o zaman kasa fanlarından birini son hız yapayım, onun yerine bunu koyayım. Gerçi 4-pin sistem fanı biraz değişik yani onun da hızı değiştirilemiyor speedfan ile bile.

Çoğaltıcı lazım. Ya da elektrikçiden bread-booard alayım kendim yapayım çoğaltıcıyı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 6 Mayıs 2013; 10:02:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuz42

diğer 4pin girişe yetişmiyor mu kablo? 3pin girişlerde fan hızına müdahale edilmiyor malesef..

Diğer 4 pin kontrollü değilmiş galiba. Speed fan ile o da kontrol edilmiyor. Neyse şimdilik işlemci fanını %10 oc olarak kullanayım bozulursa yazarım ya da haftaya bir adet 4lü pin çoğaltıcı yaparım bread-board + birkaç tel + bant ile. Bant yerine lehim mi yaptırsam acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 6 Mayıs 2013; 10:34:05 >
  • 4pin girişleri kontrol edebilirsiniz. fanların pwm 4pinli olması lazım tabi. ben kullanıyorum ama ikisi ayrı ayrı ayarlama yapman lazım tebi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuz42

4pin girişleri kontrol edebilirsiniz. fanların pwm 4pinli olması lazım tabi. ben kullanıyorum ama ikisi ayrı ayrı ayarlama yapman lazım tebi.

Yavuz hocam ben bir adet bread-board alıp bir tane trimpot takacağım sonra onu da kontrolsüz 3-pin bağlantısına koyacağım. Breadboarddaki teller çıkmasın diye de elektrikçiden rica edecğim lehim koysun diye.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.